Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
TwojePC.pl © 2001 - 2017
RECENZJE | Od zera do bohatera? Recenzja słuchawek dokanałowych Brainwavz
    

 

Od zera do bohatera? Recenzja słuchawek dokanałowych Brainwavz


 Autor: NimnuL | Data: 08/04/14

Od zera do bohatera? Recenzja słuchawek dokanałowych BrainwavzSą małe, są niepozorne, są popularne - można je pokochać lub znienawidzić. Tak w skrócie dają się podsumować słuchawki dokanałowe, które bardzo często można zobaczyć w uszach przechodniów zasłuchanych w muzyce. Brainwavz specjalizując się w rozwiązaniach IEM wychodzi naprzeciw szerokiemu wachlarzowi wymagań klientów, w jego ofercie znajdziemy podstawowe modele dla tak zwanego zwykłego zjadacza nut, jak i wyrafinowane konstrukcje oparte na zbalansowanych przetwornikach armaturowych. W niniejszej recenzji skupię się jednak w niższej części segmentu słuchawek dokanałowych, przedstawię Wam modele Delta, ProAlpha, M1, M5 oraz S1. Zapraszam.
     







Polub TwojePC.pl na Facebooku

Rozdziały: Od zera do bohatera? Recenzja słuchawek dokanałowych Brainwavz
 
 » Trochę liczb
 » Trochę obrazów
 » Trochę dźwięków
 » Trochę wniosków
 » Kliknij, aby zobaczyć cały artykuł na jednej stronie
Wyświetl komentarze do artykułu
 
    
K O M E N T A R Z E
    

  1. podstawowy błąd (autor: endern | data: 8/04/14 | godz.: 08:27)
    Powinnien być wyczerpujący wstęp na temat tego że korzystanie z takcih słuchawek to mocno średni pomysł:
    http://www.eis.com.pl/...p;topic=26565&forum=8


  2. Temat wyczerpywałem w innym artykule (autor: NimnuL-Redakcja | data: 8/04/14 | godz.: 08:47)
    http://twojepc.pl/...macniacz_fii0_e5&strona=5

  3. thx (autor: endern | data: 8/04/14 | godz.: 09:24)
    brakowało tu linka do tego tematu. Sam nadużywam wszelkiej masci słuchawek, i ważne by ludzie mieli świadomość powagi tego problemu. Bo efekt będzie za 20 lat.

  4. @NimnuL (autor: radonix | data: 8/04/14 | godz.: 13:40)
    Mam pytanie - czy nie byłoby szansy na zrobienie redakcyjnych testów sprzętu Audiotrak Dr.DAC3 USB DAC? Widziałem same pochlebne opinie.

    PS. Póki co, sam zacząłem eksperymenty z dźwiękiem - zakupiłem okazyjne Creative Sound Blaster Zx (wiem, wiem, będziecie się śmiać - ale jakoś mi to musi na początek wystarczyć ;-D - bardzo zależało mi na tym ''pilocie'' z potencjometrem do słuchawek).


  5. @radomix (autor: NimnuL-Redakcja | data: 8/04/14 | godz.: 14:07)
    AUDIOTRAK DR.DAC3 kosztuje ponad 1500zł :)
    Można potraktować to jako ciekawostkę, nie sądzę by było zauważalne zapotrzebowanie na taki sprzęt w Polsce.


  6. @NimnuL (autor: radonix | data: 8/04/14 | godz.: 14:59)
    Nie wiem, czy mi się uda wkleić link do fajnej recki tego sprzętu, ale jest naprawdę bardzo interesująca:
    http://stereoikolorowo.blogspot.kr/...alogowy.html
    (najarałem się już trochę na zakup, ale potem wylałem wiadro zimnej wody na głowę - teraz nie wiem, czy kupić, czy nie kupić...)


  7. Brainwavz Delta (autor: DEEFsnk | data: 8/04/14 | godz.: 21:49)
    Każdy może ma swoje odczucia co do jakości sprzętu ale twierdzenie ze "delty" które kosztują 69zł są kiepskiej jakości jest raczej nie na miejscu ;-) W Tej cenie można kupić jedynie tandetne marketowe PHILIPSY czy inne słuchawki tej maści. Mam te słuchawki (Brainwavz DELTA) i wypadają pod względem zarówno jakości wykonania jak i dźwięku naprawdę dobrze. A porównywałem je z moimi SHURE SE-215 (350zł) oraz Sennheiserami CX-300II.

  8. @DEEFsnk (autor: NimnuL-Redakcja | data: 9/04/14 | godz.: 06:40)
    a porownaj je do Edifier H280 (jak wspomnialem w tekscie). Poza tym jak sugerujesz nazwac sluchawki, ktore rozpadaja sie w dloniach krotko po wyjeciu z pudelka?

  9. @NimnuL (autor: DEEFsnk | data: 9/04/14 | godz.: 22:25)
    Jeżeli na prawdę się rozpadły po wyjęciu z pudełka to faktycznie można je nazwać tak jak w teście ;-) Ale myślę że to mógł być też po prostu wadliwy egzemplarz.
    Jak napisałem wcześniej mój egzemplarz jest wykonany bardzo dobrze nawet porównując go do słuchawek czterokrotnie droższych.
    Muszę porównać do wymienionych wyżej Edifier'ów w miarę takiej możliwości.

    Możliwe jest też że po prostu udało mi się trafić na udany egzemplarz...


  10. a może nowe sennheisery dla graczy? (autor: f_zdzich | data: 23/04/14 | godz.: 01:34)
    znajdą się na TePeCe? :p

    
D O D A J   K O M E N T A R Z
    

Aby dodawać komentarze, należy się wpierw zarejestrować, ewentualnie jeśli posiadasz już swoje konto, należy się zalogować.

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2017, TwojePC.PL