Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
TwojePC.pl © 2001 - 2017
RECENZJE | Następca tronu - Test Creative Aurvana Live!2
    

 

Następca tronu - Test Creative Aurvana Live!2


 Autor: NimnuL | Data: 15/11/13

Następca tronu - Test Creative Aurvana Live!2Test Creative Aurvana Live! 2Myślę, że słuchawek kryjących się pod skrótem CAL! nie trzeba nikomu przedstawiać, i choć od dnia ich debiutu minęło już blisko 6 lat, to wciąż mówi się o nich z bardzo dużym entuzjazmem. Entuzjazmem narastającym na sile wraz ze spadkiem ich ceny, która aktualnie zatrzymała się nieco poniżej 200zł. Creative postanowił zatem pójść za ciosem i przedłużyć życie legendzie, wprowadzając niespełna miesiąc temu, rozwinięcie serii Aurvana w postaci trzech bardzo ciekawych modeli: Gold, Platinum oraz Live!2. Ja dzisiaj zajmę się tym ostatnim - bezpośrednim następcą CAL! Czy Creative sprostał niełatwemu zadaniu stworzenia czegoś w rozsądnej cenie, co jednocześnie będzie w stanie siedzieć z wysoko podniesioną głową nie tylko na półce sklepowej z popularną elektroniką, ale także w wyspecjalizowanych salonach ze sprzętem audio? O tym jednak za chwilę, a najpierw...
     







Polub TwojePC.pl na Facebooku

Rozdziały: Następca tronu - Test Creative Aurvana Live!2
 
 » Suche fakty
 » Obraz
 » Praktyka
 » Dźwięk
 » Wniosek
 » Creative-Aurvana-Live!2 review
 » Kliknij, aby zobaczyć cały artykuł na jednej stronie
Wyświetl komentarze do artykułu
 
    
K O M E N T A R Z E
    

  1. Angielski do szkoly. (autor: komisarz | data: 15/11/13 | godz.: 02:04)
    Pierwsze co sie rzuca w oczy to to, ze piszesz po polsku uzywaja angielkich slow. A nawet po polsku te angielskie zdania brzmia dziwacznie. Sa zywczajnie za dlugie i zbyt pokrecone, Moze Joyce tak mogl pisac, ale on wielkim poeta byl a ty nie. A jak juz sa krotkie to najczesciej bez podmiotu (to nie mowa potoczna) i jakies rownowazniki zdan (to nie opis akcji komandosow).

    Przyklad1
    "The sound is very detailed, so detailed in fact that I had to revisit some of my music files as I spotted artifacts caused by compression or bad recording." Co tu robi przecinek? Kropka powinna byc. in fact w zlym miejscu.

    "Isolation isn't a strong site " - tu sie zgodze, trudno, zeby sluchawki mialy strong site.

    "An overall build quality" - a tu mamy problem z przedimkiem? Po co to an?

    "Hinges look durable. No squeaking sounds, no loose parts. " Kto tak pisze?

    "Nothing to be ashamed" - zaczynamy od there is. To nie polski, uzywamy podmiotu.

    "Check this out." - alo co mam sprawdzic? Wstracenie bez sensu.


    "my jaw drop so hard" - a to jest nawet zabawne, chociaz bez sensu. Moze chodzilo ci o have a hard on? sens podobny ale przynajmniej da sie uzyc hard. Zwlaszcza ze "CAL!2 provide a huge amount of real time satisfaction".

    Generalnie moglbym tak jechac po kazdym zdaniu. Za bardzo przypomina to prace dowmowa z liceum a za malo jezyk angielski. Ja bym sie wstydzil umiescic publicznie taki tekst.


  2. Olaboga (autor: NimnuL-Redakcja | data: 15/11/13 | godz.: 07:11)
    wersja EN była pisana na szybko dla forumowiczów np. z Head-Fi.org. Chętnie posłucham ich opinii nt. ich rozumienia tekstu i ewentualnej jakości lub jej braku.
    Natomiast obawiałem się, że tutaj językoznawcy i lingwiści skupią się nie na tym co powinni. Dzięki!

    Mogę teraz prosić o komentarze do meritum oraz wersji polskiej?


  3. Będzie (jeszcze) bez meritum, (autor: pippi | data: 15/11/13 | godz.: 09:50)
    ale w odniesieniu do wersji polskiej ;-P
    Początek pierwszego zdania pod tabelką z danymi technicznymi ("Patrząc na nagie liczby pierwsze (...)") wskazuje, że miałeś rzadką okazję popatrzeć na nagie liczby pierwsze ;-P
    Wyszło Ci coś trochę w klimacie dawnych dowcipów o erotyce w ZSRR (jak Wania rozbierał traktor i macał gołe przewody/przyglądał się gołym częściom).


  4. AKG K550... (autor: muerte | data: 15/11/13 | godz.: 09:53)
    Powiadasz... hmmmm... Zaintrygowałeś mnie. Pytanie mam. Czy Testowałeś te słuchawki też na jakimś markowym analogowym sprzęcie + płyta audio ? Masz taką możliwość ? Może jakiś salon audio z pokojem do odsłuchu w pobliżu? Pytam, bo robię przymiarki do zakupu nowych słuchawek.

  5. czekam aż pojawią się u nas w firmie (autor: Hitman | data: 15/11/13 | godz.: 09:58)
    i skonfrontuje tą "herezje" zawartą w prywatnym rankingu z którego wynika , że firma creative podnosząc cenę zaledwie o 150zł zrobiła słuchawki dużo lepsze od poprzednich - a wtedy albo wyrzucę stare hd600 i wyślę wszystkim inżynierom audio innych firm wzór przetworników i dodam by wyrzucili ze swojej oferty wszystko 2 x droższe, albo ktoś tu będzie musiał co nieco odszczekać..

  6. @4 Słuszna sugestia... (autor: pippi | data: 15/11/13 | godz.: 10:09)
    ...z tym podsłuchem z 'normalnym' ;-P źródłem dźwięku. Sam nieczęsto korzystam ze słuchawek poza domem i osobiście bardziej byłbym zainteresowany recenzją z punktu widzenia osoby korzystającej ze stacjonarnego sprzętu audio (CD + wzmacniacz z dobrym wyjściem słuchawkowym a najlepiej CD + dedykowany wzmacniacz słuchawkowy).
    Niemniej interesujący tekst. Dzięki NimnuL.


  7. @6 'odsłuchem', nie 'podsłuchem' (autor: pippi | data: 15/11/13 | godz.: 10:10)
    miało być.

  8. @4 @5 (autor: NimnuL-Redakcja | data: 15/11/13 | godz.: 10:15)
    @muerte
    Przypuszczam, że Denon AVR-1906 i DVD 1920 to nie jest to czego szukasz? Bo to mam pod ręką. Teoretycznie mogę przespacerować się do Minima-Audio w Bydgoszczy, mają trochę fajnego sprzętu w tym salę odsłuchową ... ale nie wiem czy to zmieni wiele w mojej opinii. Ja nie bardzo czuję się w roli osoby słuchającej sprzętu, wolę muzykę.

    @Hitman
    Problem z moim 'osobisym rankingiem' polega na tym, że dwa pola o tym samym kolorze nie oznaczają, że są one sobie równe. To, że np. HD600 ma zielone pola w tym samym miejscu co CAL!2 nie oznacza, że rezultaty są analogiczne. Wiesz - niuanse odgrywają tu sporą rolę, a kilkustopniowa skala ma zbyt małą rozdzielczość by to oddać. To jedynie wskazanie na to jak słuchawki w mojej ocenie radzą sobie w poszczególnych zadaniach/gatunkach muzycznych. Ale wiadomo - bazuję na własnych upodobaniach, nagraniach, których słucham oraz torze, którego używam. Przez to, że ten ranking jest obarczony dużym błędem zastanawiam się czy nie zrezygnować z niego w przyszłości ... Rozumiem zatem dezorientację w tej kwestii.

    Nie zgodzę się jednak, że Creative podniosło tylko cenę. I będąc zaawansowanym użytkownikiem z pewnością wiesz też, że sam głośnik to nie wszystko, niemałą różnicę ma cała otoczka z wyłączeniem przewodów, w które nie wierzę póki nie usłyszę...


  9. Nim - już ci tłumaczę czemu taka konstrukcja kabla! (autor: Muchomor | data: 15/11/13 | godz.: 10:50)
    W trosce o najwyższą jakość oferowanego produktu firma Creative stara się upewnić, że stosowane zamienniki będą równie wysokiej jakości. Zaleca się więc stosowanie wymiennego oprzyrządowania producenta.
    Wunika z tego specyficzna konstrukcja, żebyś sam sobie broń boziu nie dobierał kabelków wg. widzimisię i wynikać z tego będzie cena zamiennego kabelka... Ktoś się chce założyć, że nie będzie tanio?
    Zamknęli buzie malkontentom i kabel wymienny jest, jednoczesnie kontroli nad produktem nie tracą.


  10. @8.. (autor: muerte | data: 15/11/13 | godz.: 11:01)
    Bardzo chętnie posłucham jakie są Twoje wrażenia odsłuchowe na sprzęcie który akurat Masz pod ręką, czyli Denon. Jeśli Możesz, to poproszę o ten spacerek do Minima-Audio :) Weź ulubioną płytę i jestem ciekaw Twojej opinii, czy faktycznie zmiana sprzętu niewiele zmieni. Tutaj nie chodzi o ucho jak żyleta, ale o odczucia. Sam słucham bardzo dużo muzyki, ale właśnie na sprzęcie analogowym w domu. Zasadniczo słuchawki powinno się testować na jak najlepszym sprzęcie żeby nie podcinać im skrzydeł. Przy okazji, jeśli Zdecydujesz się przejść do tego salonu, niech Ci zapuszczą jakieś płyty demonstracyjne. Powinni mieć coś ciekawego ;).

  11. I jeszcze jedno..... (autor: muerte | data: 15/11/13 | godz.: 11:18)
    testowanie audio a zwłaszcza słuchawek do prostych nie należy, zamieszczenie takiego tekstu to gwarantowana fala krytyki :) oby konstruktywnej i merytorycznej. Jak dla mnie interesujący tekst i test. NimnuL - dzięki za podjęcie tematu.

  12. Bardzo fajny pomysl (autor: Mute | data: 15/11/13 | godz.: 12:08)
    z angielskim skrotem recenzji. Czesto wpadam na recenzje niszowych produktow na obcojezycznych stronach i przydaloby mi sie podsumowanie po angielsku.

    Thumbs up!


  13. fajne (autor: bajbusek | data: 15/11/13 | godz.: 12:37)
    tylko 5 paczek ... pierwsze CALe jako nowość też kosztowały 2 x tyle co dzisiaj ...

  14. Odp (autor: NimnuL-Redakcja | data: 15/11/13 | godz.: 12:53)
    @muerte
    W weekend mogę posłuchać na Denonie, ale do Minima-Audio to może pod koniec kolejnego tygodnia, nie wcześniej ze względu na brak czasu. Płyty demonstracyjne mam w domu - głównie z wytwórni Checky records.

    @Mute
    Cieszę się, że eksperyment się spodobał, myślę, że będę kontynuować ten kierunek w przypadku innych, ciekawych produktów...

    @bajbusek
    Otóż to, myślę, że gdy lada moment te słuchawki wpadną do masowej sprzedaży to cena się osunie, spodziewam się tych 450zł na początek z trendem spadkowym do ~400zł może w ciągu pół roku. Na okolice 300zł pewnie przyjdzie poczekać lata ...


  15. Podziękował za test ;] (autor: Shamoth | data: 15/11/13 | godz.: 12:55)
    Też nie przepadam za zamkniętymi konstrukcjami ale skoro mówisz że grają jak otwarte i izolują to koniecznie muszę je dorwać bo może to jest to czego cały czas szukam ;]

  16. aaa (autor: Shamoth | data: 15/11/13 | godz.: 12:57)
    Był bym zapomniał, tabelkę rozwijaj cały czas, zawsze to jakiś punkt odniesienia.

  17. sad_reaper (autor: NimnuL-Redakcja | data: 15/11/13 | godz.: 13:11)
    nie mam interesu naganiać na zakup, ale skłamałbym jakbym powiedział, że nie warto się do nich przymierzyć. Chłopaki odrobili pracę domową łącznie z zadaniem na szóstkę.
    W kwestii przestrzenności jest im jeszcze kawałek do moich HD555 (*) zmasakrowanych nożyczkami i pilnikiem, ale przy standardowych HD558 mogą stanąć nausznik w nausznik. Poważnie.


    * http://www.head-fi.org/...ser-hd555-modifrication/

    http://www.head-fi.org/...-mod-hd555-headphones/75


  18. Lomatkozcorkaitesciowa... (autor: Wolf | data: 15/11/13 | godz.: 13:43)
    Nim, ty zdajesz sobie sprawe ze twoj angielski tekst jest w stylu "thanks from mountain"?
    Piszesz w tym jezyku, ale wyrazasz sie w nim po polsku.
    To brzmi troche jak zadanie domowe gimbusa z j. angielskiego, ktory wspomaga sie translatorem...

    "I just learned" zamiast "find out", zaraz pozniej "weird" zamiast "strange" i tak jest wlasciwie do samego konca...
    Uzywasz slow/wyrazen, ktore suma sumarum wpisuja sie w kontekst, ale do jasnej ciasnej, nikt tak nie mowi, a tym bardziej nie pisze.


  19. Wolf (autor: NimnuL-Redakcja | data: 15/11/13 | godz.: 14:01)
    zapraszam na head-fi jeśli masz ochotę podyskutować na temat poprawności językowej, dobrze?

    To po pierwsze.

    Tekst podsunąłem z czystej tylko ciekawości koledze - Brytyjczykowi z urodzenia - stwierdził, że tekst jest jak najbardziej OK z wyłączeniem kilku literówek i interpunkcji.
    Na forum Head-fi jeden czytelnik wyraził pozytywną opinię nt. zrozumiałości tekstu, choć o to nie prosiłem. Życzliwość i przychylność na obcych forach mnie nie dziwi, dziwi mnie krytykanctwo na forum rodzimym.

    To po drugie.

    Lekki język forumowy jest tu użyty celowo łącznie z potocznymi zwrotami. Literackiej angielszczyzny nie miałem intencji używać.

    To po trzecie.

    Takiego języka używa cały Świat - codziennie pracuję z tym językiem i z osobami z każdego niemal zakątka naszego globu. To lekki, zrozumiały i poprawny język. A że niezgodny z książkowymi kanonami ...

    I just learned = I found out
    obie wersje funkcjonują, obie są poprawne. Nowsza wersja to 'learnt', starsza to 'learned' ... ale nie śmiem nikogo w tej kwestii pouczać.


    Zechcesz napisać kilka słów o samej recenzji lub może słuchawkach? Napracowałem się. Dzięki.

    To po czwarte i ostatnie.


  20. Nie popatrz. (autor: Wolf | data: 15/11/13 | godz.: 14:12)
    Dla ciebie to lekki język forumowy, a u mnie w pracy wszyscy twierdza ze to musiał jakiś młody paki napisać.
    Nie chcesz ocen części angielskiej, było jej tu nie zamieszczać.
    Wracając do samej recenzji, od dawien dawna absolutnie nie zgadzam sie z tym jak oceniasz sluchawki, prawdopodobnie słyszymy zupełnie inaczej.


  21. Wolf, w takim układzie dlaczego odpaliłeś tą recenzję? (autor: NimnuL-Redakcja | data: 15/11/13 | godz.: 14:19)
    tylko po to by się czegoś uczepić?
    Bo jak widzę, nie po to by wnieść coś merytorycznego do dyskusji?
    paki? Wiesz, że to bardzo obraźliwe słowo? Fajne towarzystwo w pracy. Pozdrawiam


  22. Paki obraźliwe? (autor: Wolf | data: 15/11/13 | godz.: 14:29)
    Tak samo jak "murzyn" w Polsce.
    American - Yanke
    Dublin - Dub
    Austrialian - Aussie
    Britian - Brit
    Scotland - Scot
    Pakistan - Paki
    Tak mówi cały świat, nim do wuja wafla, trochę obycia.

    Odpaliłem całość na jednej stronie, zaskoczył mnie bardzo tekst po angielsku, początkowo myślałem ze to jakiś brudnopis, ktory znalazł sie tam przypadkiem.

    Serio chcesz żebym komentował twoje recenzje audio? Uwierz mi ze nie chcesz.


  23. @14... (autor: muerte | data: 15/11/13 | godz.: 14:31)
    Chesky Records ? No to super. Czekam w takim razie na wrażenia...

  24. hmm (autor: bartek_mi | data: 15/11/13 | godz.: 14:31)
    uwielbiam testy audio i audiofilfkie pitu pitu.

    " Nie mniej interesująco wygląda przestrzenność przekazu – scena jest wyraźnie trójwymiarowa i elegancko poukładana – szeroka i głęboka, a źródła pozorne są przy tym stabilne jak skała."

    czytaj:

    "blablaba bla bla bla bla blablabla"

    nie wiem czy to smieszne czy straszne...

    test audio ma sens w 2 postaciach
    1. jednozdaniowe "gra dobrze/zle" (czyli sie podoba albo nie)
    2. wykresy charakterystyk
    wszystko inne to pic na wode


  25. Nim... (autor: Wolf | data: 15/11/13 | godz.: 14:41)
    Sayyd, pytany przed chwilka czy czuje sie uzazony okresleniem "paki" najpierw zaczal sie zastanawiac, a pozniej zapytal dlaczego mialby sie czuc urazony, obiecalem ze zapytam.
    Obiecuje mu przekazac.


  26. Wolf, poważnie? (autor: NimnuL-Redakcja | data: 15/11/13 | godz.: 14:43)
    konsultowałeś tą teorię z mieszkańcami poszczególnych krajów? Ja dawno temu przerabiałem ten temat z trzema osobami z Pakistanu (wiem, mała próbka) oraz kilkoma z UK. To co piszesz nie zostało przez nich potwierdzone przy czym Brit nie jest tyle obraźliwe o ile zwyczajnie nieuprzejme.
    Odjechaliśmy od tematu, prawda?

    Ojjj bardzo lubię komentarze, i te przychylne i te mniej o ile nie jest to puste głaskanie po głowie lub bezmyślne krytykanctwo - to zawsze staram się brać je pod uwagę w przyszłości.

    O, grzebnąłem w sieci.
    http://uk.answers.yahoo.com/...090111053607AA2ybLH

    Trochę obycia Wolf.


  27. komisarz czepiasz sie Nimnula (autor: RusH | data: 15/11/13 | godz.: 14:50)
    http://www.youtube.com/watch?v=hMjLfG16yM4

  28. @22... (autor: muerte | data: 15/11/13 | godz.: 14:52)
    To są slangowe skróty, co do "paki", bo o tym mówimy jest uważany za mocno obraźliwy. I tak jest oznaczany w internecie. Reszta zwrotów jest mocno dyskusyjna. Tak przynajmniej twierdzą przedstawiciele wymienionych przez Ciebie nacji. Dla przykładu skrót "Brit" jest porównywany do "negro". Tak więc twierdzenie że mówi tak cały świat, rodzi pytanie, w jakim świecie się obracamy ? Pytanie retoryczne oczywiście.

    I zgadzam się z Tobą. Trochę obycia, koniecznie!


  29. Paki jest tak samo pejoratywne (autor: RusH | data: 15/11/13 | godz.: 14:54)
    jak rumun

    tz rumuna nie zaboli, a Nimnula juz tak :D


  30. Szukaj nadal w seici... (autor: Wolf | data: 15/11/13 | godz.: 14:59)
    Ja ci w sieci moge podlinkowac filmy z sekcji zwlok kosmity i spacerujacego sasquatcha, a Sayyd siedzi 15m odemnie i chyba jednak ma wieksze od ciebie prawo by decydowac o tym czy "paki" jest czy nie jest okresleniam obrazliwym.
    Przypomne ci jeszcze ze zyjesz w kraju, gdzie za obrazliwe przyjmuje sie nazwanie kogos zydem.


  31. RusH (autor: NimnuL-Redakcja | data: 15/11/13 | godz.: 14:59)
    oklaski na stojąco. Jesteś pewien tego co napisałeś? Odnoszę się do części wypowiedzi stojącej po lewej stronie przecinka.
    No i znowu na temat ...


  32. Wolf, sam nie wiem po co odpisuję (autor: NimnuL-Redakcja | data: 15/11/13 | godz.: 15:01)
    ale OK, ja mam trzy inne źródła z Pakistanu, które twierdzą coś innego niż Ty. Moja próbka jest większa :)
    A teraz prośba - wróćmy do słuchawek, OK?


  33. Wracajac do sluchawek... (autor: Wolf | data: 15/11/13 | godz.: 15:08)
    Kolega rusek, ktory sam o sobie mowi ze jest "Ruski" chetnie je zanabedzie i pyta jak max dlugo trzymales je na glowie i czy z racji zamknietej konstrukcji da sie wytrzymac ze 2-3 godziny?

  34. Wolf (autor: NimnuL-Redakcja | data: 15/11/13 | godz.: 15:12)
    pisałem o tym w tekście, w pracy siedzę w nich nawet ponad 3h bez przerwy, żadnych problemów, jak się w pomieszczeniu robi ciut duszno to czuć pod koniec słuchania (po tych 2-3h) delikatne zawilgocenie skóry, ale wystarczy na 2 minuty zdjąć słuchawki i można kontynuować.

  35. ... (autor: trepcia | data: 15/11/13 | godz.: 15:14)
    Gdyby ktos mnie nazwal Zydem tak z miejsca strzelilbym mu w twarz. A to dlatego, ze Zydzi w moich stronach przed II WS byli najbardziej znienawidzona nacja. Tylko chodzili po ulicach i mowili "nasze kamienica a Wasze ulice". Tfu...

  36. Paki to obrazliwe? (autor: komisarz | data: 15/11/13 | godz.: 16:30)
    to obecnie mowa potoczna. Nie wiem jakie masz zrodla w pakistanie i w sumie nie jest to wazne, bo to nie jest okreslenie na Pakistanczykow w Pakistanie tylko na Pakistanczykow na Wyspach Brytyjskich. Do zrozumienia i wlasciwiej oceny potrzebny jest kontekst kulturowy, ktorego oczywiscie Pakistanczykom z Pakistanu brakuje.

    Oczywiscie zawsze znajdzie sie jakas chodzaca poprawnosc polityczna ktora stwierdzi ze to obrazliwe. Tyle, ze to slowo jest czesto uzywane miedzy samimi pakistanczykami i to bynajmniej nie na zasadzie nigga. A tu przyklad:
    http://www.telegraph.co.uk/...-that-be-racism.html

    Co do jezyka to coz, twoje tlumaczenia sa dziwne. Nie jest to kwestia kanonu czy jezyka literackiego, ten tekst brzmi stucznie az do bolu (i.e. bulu). To jest jezyk z wypracowania z liceum i tyle. Pozawalam sobie na taka ocene bo od 8 lat oposluguje sie tym jezykiem w pracy (nie tylko w mailach tylko ze wspolpracownikami) a od 4 lat tez na codzien jako mieszkaniec zielonej wyspy. Mozesz twierdzic, ze jest spoko i tak sie pisze, ale jakie masz ku temu kwalifikacje? Jak to mowia - mame oszukas,z tate oszukasz, sibie oszukasz, ale zycia nie oszukasz.

    Aha - komuentuje to bo tu jest tekst.


  37. komisarz (autor: NimnuL-Redakcja | data: 15/11/13 | godz.: 19:42)
    w Internecie można być każdym, co zdajesz się próbować udowodnić. Szkoda, że nie pokusiłeś się na konstruktywny komentarz, bo powoli kurz opada i nic wartościowego z tego nie będzie. Innym razem, może?

  38. Są już pomiary i wykres (autor: NimnuL-Redakcja | data: 16/11/13 | godz.: 11:23)
    www.personalaudio.ru/...i/creative-aurvana-live-2/

  39. @Nim (autor: Blazakov | data: 16/11/13 | godz.: 12:35)
    Wlazłem zobaczyć komentaze do recenzji a tu kilka stron pierdzielenia o niczym... Wez to pokasuj, nikt nie bedzie tęsknił.

    Co do recenzji... Wybierając słuchawki i szukając opinii, kiedy natrafiłbym na taką reckę nie szukał bym już dalej - napisaleś wszystko co potrzebne.

    Mam pytanie - czy zmienili mocowanie muszli do pałąka? W oryginalnych CALach wytrzymałymi nieco ponad rok...


  40. żadne tam Creativy (autor: hideox | data: 16/11/13 | godz.: 13:45)
    Sennheiser, Beyerdynamic i audio-technica są najlepsze w słuchawkach, Creative i Logitech to crap

  41. cyt@39 (autor: majkeljot | data: 16/11/13 | godz.: 18:48)
    "czy zmienili mocowanie muszli do pałąka? W oryginalnych CALach wytrzymałymi nieco ponad rok.." Potwierdzam, słabizna straszna. W zasadzie to najgorszy element starych CALi.

  42. i doigrales sie :))) (autor: speed | data: 17/11/13 | godz.: 05:28)
    Jednej jak I drugiej wersji nie mialem problem zrozumiec a ze nie literackim jezykiem to malo znaczace.Co innego jak nie bys chcial opublkowac ten tekst w jakims fachowym pismie.
    Co do powiedzenia 'paki' masz racje a ze w W.B nie maja niektorzy z tym problemow to inna rzecz. W srod ludzi inteligentnych I na wzglednym poziomie nigdy nie uslyszysz tego okreslenia.
    To tak jak 'niedorajdy' mowia na kanadyjczykow kanadol. Z czlowiekiem tak mowiacym to szkoda nawet zamienic kilka slow.
    Jeszcze nie raz dostaniesz kopniaka za to ze chcesz cos zrobic ,przeciez to takie polskie:))))


  43. Następca tronu - Test Creative Aurvana Live!2... kpina autora (autor: Marucins | data: 17/11/13 | godz.: 10:52)
    Dziwie się że pojawił się tu angielski tekst. Gdybym chciał poczytać takie recenzję nie zaglądałbym tutaj a to poważnego serwisu który zna się na jakości dźwięku i metodzie pomiaru.

    Jestem tu kilka lat ale twojepc staje się powolutku popeliną.


  44. @Marucins (autor: trepcia | data: 17/11/13 | godz.: 20:12)
    Ale dźwięk to nie tylko suche dane. Każdy odbiera to inaczej więc liczby nic Ci nie powiedzą co i jak. Sam mam słuchawki Sennheiser HD500, wg. opinii jakie można znaleźć w internecie, w zależności od słuchającego, są (a raczej były, nie ma ich już w sprzedaży) albo wybitne w swojej cenie albo mocno przeciętne. Mi bardzo podpasowały, bo lubię podbicie dołu. Innym nie podpasowały, bo: "nie usłyszy się w nich, czy gitarzysta wycierając swoje piórko od gitary ma spodnie suche czy mokre", proszę Cię... Odnośnie dźwięku i słuchawek metody pomiaru można sobie wsadzić w 4 litery :-)

  45. @trepcia ad. Następca tronu - Test Creative Aurvana Live!2 (autor: Marucins | data: 18/11/13 | godz.: 08:52)
    Nie zgodzę się że pomiary i liczby są do d*py.

    Nie wiem skąd jesteś ale prawie w każdym mieście masz sklep porządnie wyposażony w sprzęt grający.

    Po takich "suchych" testach masz zazwyczaj kilka kandydatów. Z listą maszerujesz do takiego sklepu i prosisz o odsłuch. Możesz nawet wziąć swoją ulubioną płytę.

    Tak więc upodobania to rzecz drugorzędna a pomiary zawsze były i będą najważniejsze.


    PS chyba że chcesz kłócić się dalej to zaraz pokaże ci posty fApplistów, którzy wychwalają swoje papierowe słuchawki w nowej obudowie, przez która dźwięk jest porównywalny ze słuchawkami za 100 dolców :`]````````


  46. odnośnie angielskiego (autor: ray | data: 18/11/13 | godz.: 11:32)
    dobrze by było, gdyby recenzent miał chociaż FCE.
    Tak jak chłopaki pisali, autor używał polskiego-angielskiego, co mimo wszystko kuje w oczy...

    A test słuchawek ciekawy.


  47. Angielski wyszedła bardzo potoczny, ... (autor: Muchomor | data: 19/11/13 | godz.: 14:47)
    ... ale nie czepiajcie się, że polski. Parę razy sformułowania brzmiały trochę sztywno, lub sztucznie, ale nie czepiajta się. Miał któś problem ze zrozumieniem meritum? Ja nie.

    PAKI - jest uważane z obraźliwe!! TAK! Ze dwa lata temu książe Harry miał ogromny problem, bo użył tego określenia w odniesieniu do swych śniadoskórych kolegów z armii. Były powszechne komentarze, że słowo ma wydźwięk rasistowski. I ma taki. Głównie dlatego, że jest używane na śniadoskórych ogólnie (włączając Mauritius, Bangladesz, Indie, SriLankę, itd), a nie tylko na Pakistańczyków. Dlatego, nie dziwię się, że Pakistańczyków nie obraża, ale całą resztę już pewnie tak.


  48. osobiscie (autor: RusH | data: 21/11/13 | godz.: 05:29)
    wole te sluchawki audiofilskie
    http://milwaukeemakerspace.org/...hile-headphones/


  49. @46 ray (autor: bwana | data: 29/11/13 | godz.: 10:56)
    "kucie w oczy" też kłuje w oczy.

  50. O lolki kochane (autor: Remedy | data: 30/12/13 | godz.: 11:42)
    @Wolf - jeżeli nie rozumiesz różnicy pomiędzy "weird" i "strange" to może warto posiedzieć dłużej nad angielskim zanim publicznie zaczniesz bawić się w mentora.

    @komisarz - ostatnio kiedy sprawdzałem "Zielona Wyspa" nie była całym światem, ba - angielski z "wyspy" jest na świecie równie popularny co pakistańska muzyka folkowa. Go figure.

    NimnuL - dzięki za recenzję, nabrałem ochoty na nowe słuchawki :D


    
D O D A J   K O M E N T A R Z
    

Aby dodawać komentarze, należy się wpierw zarejestrować, ewentualnie jeśli posiadasz już swoje konto, należy się zalogować.

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2017, TwojePC.PL