Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
TwojePC.pl © 2001 - 2017
RECENZJE | Stereo z przytupem, test zestawów 2.1 Edifier C2X i C2XD
    

 

Stereo z przytupem, test zestawów 2.1 Edifier C2X i C2XD


 Autor: NimnuL | Data: 07/03/14

Stereo z przytupem, test zestawów 2.1 Edifier C2X i C2XDNiewłaściwie dobrane nagłośnienie odbiera przynajmniej połowę zabawy – nieważne czy oglądamy film, bronimy się przed najeźdźcami z kosmosu czy też zatopieni jesteśmy w nutach ulubionego zespołu. Dźwięk nie zawsze musi jednak pieścić nasze ucho, ociekając wyrafinowaniem z lekką nutką dekadencji. Czasami dobrze jest, gdy kopnie nas z półobrotu, powodując przy okazji rozstrój nerwowy u karaluchów śpiących pod szafą. Bywa natomiast, że nie dysponujemy miejscem oraz funduszem, pozwalającym na realizację tego szatańskiego planu. Wówczas z pomocą przychodzą kompaktowe zestawy 2.1, od których roi się przecież na rynku. Te najprostsze, zaczynają się już od kilkudziesięciu złotych, a listę zamykają potężne modele nawet za półtora tysiaka. Edifier tym razem proponuje coś wyważonego pod każdym względem: C2X oraz C2XD. Czy te 53W zamknięte w drewnianych skrzyniach, zapewnią wiele za niewiele? Przekonajmy się.
     







Polub TwojePC.pl na Facebooku

Rozdziały: Stereo z przytupem, test zestawów 2.1 Edifier C2X i C2XD
 
 » Cyfry
 » Obrazy
 » Boom!
 » Wnioski
 » Kliknij, aby zobaczyć cały artykuł na jednej stronie
Wyświetl komentarze do artykułu
 
    
K O M E N T A R Z E
    

  1. O żesz... (autor: Kenjiro | data: 7/03/14 | godz.: 09:26)
    Tysiąc razy w Wordzie. KopUłka!

  2. Tani szajs (autor: Star-Ga-Te | data: 7/03/14 | godz.: 09:42)
    Tani szajs klepany przez Chińczyków za miskę ryżu. Pod maskownicą goła płyta wiórowa, sznurowadła zamiast przewodów głośnikowych. Max 150 PLN za takie cuś.

  3. quote (autor: Mariosti | data: 7/03/14 | godz.: 09:53)
    "być może tylko fanatycy fonicznego gwałtu pokryją się ektoplazmą"
    Made my day.


  4. Cyfrowe wejście dźwięku się przydaje (autor: pwil2 | data: 7/03/14 | godz.: 10:08)
    Można bez obaw podłączyć je pod najsłabszego Realteka na płycie, o ile tylko ma wyjście cyfrowe.

  5. a ja wiem czemu są zdublowane przyciski na pilocie :> (autor: Sławekpl | data: 7/03/14 | godz.: 23:24)
    to jest pilot uniwersalny, dla prawo ale i również lewo ręcznych ... hihi

  6. może (autor: LooKAS | data: 9/03/14 | godz.: 14:12)
    i tani szajs (mam wersję c2 plus), ale zgrabny i w grach jest przyzwoicie (do muzy mam stereo HK), woofer nie 'puka' jak w produktach Creative czy Logitecha, a satelity całkiem dobrze sobie radzą nawet z muzyką, osobny wzmacniacz jest wygodny, wszystko pod ręką (pilota nawet z kartonu nie wyciągnąłem).

  7. 2.1 niczego sobie (autor: f_zdzich | data: 19/03/14 | godz.: 14:59)
    jednak, czekam co pokaże nowy zestaw 5.1 S760, czyli byczy wooofer, teraz już z połączeniami Digital

  8. Re: (autor: NimnuL-Redakcja | data: 20/03/14 | godz.: 08:57)
    @f_zdzich
    nic nie stoi na przeszkodzie, abyśmy tego zestawu u nas nie zaprezentowali ...

    @LooKAS
    o to właśnie chodzi, charakterystyka woofera jest inna niż typowo przyjęta w tej klasie sprzętu, przez co Edifier w moich oczach dodatkowo zyskał - ich konstruktorzy są chyba nadal w wieku 30+ :)


    
D O D A J   K O M E N T A R Z
    

Aby dodawać komentarze, należy się wpierw zarejestrować, ewentualnie jeśli posiadasz już swoje konto, należy się zalogować.

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2017, TwojePC.PL