Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
TwojePC.pl © 2001 - 2017
RECENZJE | Płaski obiekt pożądania? Test Edifier M3300SF - głośniki 2.1
    

 

Płaski obiekt pożądania? Test Edifier M3300SF - głośniki 2.1


 Autor: NimnuL | Data: 30/07/14

Płaski obiekt pożądania? Test Edifier M3300SF - głośniki 2.1Takie czasy nastały, że sprzęt elektroniczny musi być smukły, mały, i co ważne - ma cieszyć oko. Żyjemy w świecie nie tylko zabieganym, ale też coraz ciaśniejszym. Wymiary wszelkiej maści elektroniki muszą być zatem dopasowane do wąskiej kieszeni, niewielkiej torby lub też małego biurka. W związku z powyższym, coraz częściej na blatach stołów goszczą kompaktowe obudowy komputerów wraz ze smukłymi klawiaturami i monitorami. Nagłośnienie również musi się wizualnie wpasować w ten płaski krajobraz. Edifier wyszedł naprzeciw tym oczekiwaniom, proponując zestaw głośników 2.1, mający łączyć w sobie przyzwoity rezultat akustyczny uzyskany niskim kosztem zabranego miejsca na biurku. Czy to się udało? Zapraszam do recenzji modelu M3300SF.
     







Polub TwojePC.pl na Facebooku

Rozdziały: Płaski obiekt pożądania? Test Edifier M3300SF - głośniki 2.1
 
 » Dane techniczne
 » Dane wizualne
 » Dane użytkowe
 » Podsumowanie
 » Kliknij, aby zobaczyć cały artykuł na jednej stronie
Wyświetl komentarze do artykułu
 
    
K O M E N T A R Z E
    

  1. NimnuL "sybwoofer" a cio to? (tabelka) :) (autor: Sławekpl | data: 30/07/14 | godz.: 03:11)
    po każdym bym się spodziewał takiej "literufki" ale po Tobie? :o
    z innej beczki, czy miałeś okazję posłuchać jak grają Xiaomi Piston Earphone 2 II, jeśli tak to co o nich sądzisz? a jeśli nie, to czy chciałbyś o nich coś napisać?


  2. Slawekpl (autor: NimnuL-Redakcja | data: 30/07/14 | godz.: 07:47)
    dzięki za uważne czytanie, poprawione.

    Pierwsze słyszę o tych słuchawkach, jeśli nadarzyłaby się okazja na pobawienie się nimi, to skorzystałbym.


  3. NimnuL może będziesz miał okazję ;) (autor: Sławekpl | data: 30/07/14 | godz.: 08:21)
    skrobnij do mnie na maila, DYD ma mój adres

  4. Piano black (autor: Grzesiek13 | data: 30/07/14 | godz.: 09:52)
    dyskwalifikuje te głośniki. Jak ktoś szuka czegoś ładnego na biurko to np: E3300 lum M3200

  5. Piano black (autor: NimnuL-Redakcja | data: 30/07/14 | godz.: 10:07)
    wygląda ślicznie na kolumnach Yamaha Pianocraft. W plastiku się to zwyczajnie nie sprawdza, nie ważne czy klawiatura, głośnik czy pilot.

  6. Drewniane kolumny o solidnych rozmiarach (autor: rookie | data: 30/07/14 | godz.: 10:57)
    Daja dobra jakość dźwięku. Fizyki się nie zmieni. Najlepsze instrumenty muzyczne wykonuje się z drewna ponieważ materiał ten w najnaturalniejszy sposób wpada w drgania. Antonio Stradivari wykonał swoje skrzypce z najlepszej jakości drewna, ktore sa do dzis uznane za dostarczające najczystszy dźwięk.

  7. NimnuL te Yamahy to pikuś, kojarzysz Nautilusy B&W (autor: Sławekpl | data: 30/07/14 | godz.: 12:51)
    to jest piękne wykonanie powierzchni z efektem fortepianowej czerni, nawet udało im się ten efekt szelaku na drewnie zrobić choć konstrukcje nie mają w sobie ani kawałka tego materiału ;)
    rookie próbowano ustalić jakich substancji używał aby osiągnąć to brzmienie, doszli do pyłu wulkanicznego ale nie udało im się skonstruować podobnie brzmiących skrzypiec, może kiedyś dojdą


  8. @slawekpl (autor: bajbusek | data: 30/07/14 | godz.: 17:46)
    masz moze na sprzedaz te sluchawki ?

  9. dlaczego tam stoi (autor: cyferluu | data: 30/07/14 | godz.: 17:58)
    stary IBM t43?

  10. bajbusek nie, ale będą do mnie wysyłać wersję IF pistonek (autor: Sławekpl | data: 30/07/14 | godz.: 18:24)
    czyli ze specjalnej, limitowanej edycji, wyprodukowanej z okazji zdobycia przez te słuchawki nagrody iF Product Design Award 2014
    w przyszłym tygodniu mają do mnie dojechać i mogę zmienić adres dostarczenia o ile NimnuL chciałby zrobić ich reckę, to się poświęcę i poczekam aż je przetestuje,
    ale jeśli tylko chciałby się pobawić to nie dam :P :>

    bajbusek wiesz że nick to tak jak imię i nazwisko, nie powinieneś nic zmieniać w zapisie, najlepiej kopiuj-wklej


  11. odp (autor: NimnuL-Redakcja | data: 30/07/14 | godz.: 19:21)
    @cyferluu
    nie rozumiem pytania ;)

    @Sławekpl
    jutro się odezwe w tej sprawie.


  12. Monsoon MM-700 (autor: zorg | data: 30/07/14 | godz.: 20:56)
    14 lat juz daja rade.

  13. jest zdjęcie w galerii (autor: cyferluu | data: 30/07/14 | godz.: 21:58)
    jak na stole stoja głośniki i IBM t43 po środku. mam pytanie dlaczego akurat taka wiekowa maszyna jest ujęta na zdjęciu. Chyba nie testujesz dzwięku przy uzyciu tego starego T43? Jeżeli testujesz glośniki i słuchawki przy uzyciu tej starej maszyny to chciałbym wiedziec dlaczego akurat IBM t43?

  14. @10 przepraszam (autor: bajbusek | data: 30/07/14 | godz.: 22:20)
    za przekrecenie nicka ... uzywam tablet i z kopiuj wklei suapo ;)

    Juz sie poprawiam - Sławekpl


  15. bajbusek ok, a co do pistonek to mogę podać Tobie namiar (autor: Sławekpl | data: 30/07/14 | godz.: 23:38)
    na kolesia który ma na 100% oryginały na alledrogo (sendmail), ostatnio ktoś sprzedawał taniej ale podróbki, rozbroił mnie komentarzem że nie przyjmuje zwrotów bo mu zwracają podrobione :E
    normalnie szok, chińczyk podrabia chińczyka xD
    napisz do Pawła, jeśli teraz nie ma to sprowadzi a przynajmniej nie utopisz kasy w podrobione pistonki


  16. @6. (autor: Seba78 | data: 31/07/14 | godz.: 08:18)
    Porządnych głośników w żadnym wypadku nie robi się z drewna. Najwyżej forniruje się naturalnymi okleinami. Najczęściej kolumny wykonane są po prostu z płyty MDF która ma lepsze właściwości tłumienia dźwięku. Ten jakże mało szlachetny materiał występuje w kolumnach nawet za kilkanaście czy kilkadziesiąt tyś złotych. Wielkość też nie ma znaczenia dla jakości głośnika. Wielkość dobiera się w zależności od zastosowania. W dużym uproszczeniu w małych pomieszczeniach duże kolumny po prostu nie zagrają. Oczywiście mniejsze głośniki najczęściej są tańsze z uwagi na prostszą konstrukcję (np 2 way vs 3 way) co nie znaczy, że w w mniejszym pomieszczeniu przy odpowiednim ustawieniu nie zagrają lepiej niż większy i bardziej skomplikowany odpowiednik. Ważne też jest dobranie głośników do elektroniki... Są zestawienia które po prostu będą źle grały a sa takie, które pomimo taniości będą stanowiły niezawodny tandem bijący na głowę droższe zestawienia. Jak widzisz problem jest złożony a twoje twierdzenie bardzo naiwne.

  17. Seba78 czyżbyś przegapił kilka rewelacyjnych (autor: Sławekpl | data: 31/07/14 | godz.: 08:30)
    głośników mistrzowsko zrobionych z drewna?
    wcale nie są to średniaki a już tym bardziej niska półka tylko topowe konstrukcje
    nie sztuką jest dać płytę o dużej gęstości i watę czy inny materiał tłumiący, sztuką jest zrobić głośnik gdzie swoją budową zapewni odpowiedni rezonans i wyciszenie niepożądanych odbić


  18. @cyferluu (autor: NimnuL-Redakcja | data: 31/07/14 | godz.: 08:42)
    Bo akurat ten komputer miałem pod ręką - nadal go używam, w zastosowaniach biurowych nadal się sprawdza. Głośniki i słuchawki podłączam do wzmacniacza słuchawkowego lub DAC USB FiiO E07K Andes. Spokojnie, zdaję sobie sprawę, że k. dźwiękowa wbudowana w tego IBM nie jest najostrzejszym nożem w szufladzie.

    http://twojepc.pl/...Recenzja-Test-FiiO-E07K-Andes

    http://twojepc.pl/...e9i_i_sluchawek_nuforce_bt860


  19. @15 (autor: bajbusek | data: 31/07/14 | godz.: 08:45)
    znam gostka :)
    Skubany sporo sobie zyczy za sciaganie z Chin - za futeral, ktory kupilem za 8 dolcow do redmi wola 65 zeta ... ze sluchawkami podobnie - sciagne je sam, te 3 tygodnie poczekam...


  20. bajbusek a bierzesz pod uwagę, że mogli mu cło trzepnąć (autor: Sławekpl | data: 31/07/14 | godz.: 08:58)
    i dlatego taniej nie może sprzedać, zresztą Tobie mogą zrobić to samo czego oczywiście nie życzę, aha uważaj sam ściągając bo możesz trafić na podróbki, zdjęcia umieszczają oryginalnych na stronach ale co zapakują w paczkę to loteria, kilka osób już dostało z Chin gorszy produkt

  21. cła przy towarach o niskich wartościach i.e. >EUR150 (autor: NimnuL-Redakcja | data: 31/07/14 | godz.: 09:15)
    nie dowalą.
    Ja właśnie zamówiłem towar z JP, ma iść EMS więc spodziewam się zarówno cła jak i VAT. O ile cło stanowi niski (choć zmienny w zależności od towaru) % o tyle już VAT jak wiadomo stanowi znaczącą część.


  22. NimnuL no tak, zapomniałem o tym ... (epitet) "vacie" (autor: Sławekpl | data: 31/07/14 | godz.: 09:57)
    odpisałem na maila, daj znać proszę ;)

  23. @20 (autor: bajbusek | data: 31/07/14 | godz.: 10:01)
    Te słuchawki kosztują 20$, nie ma na to ani cła ani VATu ... "kilka" rzeczy już ściągałem z Singapuru, HK, Shenzhen (Chiny) czy USA - przy towarach powyżej 100 $ to już ruletka - z reguły China post czy jak jej tam idzie długo ale nie clą, DHL sam zgłasza do oclenia iirc.

  24. @Sławekpl (autor: NimnuL-Redakcja | data: 31/07/14 | godz.: 10:08)
    odpisałem. Dzięki.

    @bajbusek, mnie ostatnio China post miło zaskakuje, potrafią się uwinąć w nieco ponad tydzień - szybciej niż Poczta Polska :) Służby graniczne w przypadku takich przesyłek są mocno wyrywkowe i jeśli z paczki nie wystaje ogon to są mało zainteresowani :)
    Teraz sprawdzam EMS z Japonii, ponoć 2-3 dni.


  25. @17 (autor: Seba78 | data: 31/07/14 | godz.: 17:35)
    Oczywiście są konstrukcje z drewna, jednak jest to rzadkie rozwiązanie i niepraktyczne. MDF jest jednak na topie bez względu na poziom cen. Co do rezonowania to właśnie robi się wszystko aby tego nie było! Słyszałem, że jedna firma uwzględnia w swoich konstrukcjach "rezonanse obudowy jako zamierzony efekt - Harbeth budujący studyjne głośniki. Akurat takowe mam... nie mniej prawie wszyscy robią wszystko aby rezonansów nie było:)

  26. Seba78 "prawie" ... robi wielką różnice :) (autor: Sławekpl | data: 31/07/14 | godz.: 19:16)
    ...

    
D O D A J   K O M E N T A R Z
    

Aby dodawać komentarze, należy się wpierw zarejestrować, ewentualnie jeśli posiadasz już swoje konto, należy się zalogować.

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2017, TwojePC.PL