Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
TwojePC.pl © 2001 - 2017
RECENZJE | Recenzja Edifier S760D, siła 550W z Dolby Digital i DTS
    

 

Recenzja Edifier S760D, siła 550W z Dolby Digital i DTS


 Autor: DYD | Data: 24/04/14

Recenzja Edifier S760D, siła 550W z Dolby Digital i DTSOto jest. Prawowity następca modelu S550 nadszedł – wreszcie wyposażony w cyfrowe złącza, wsparcie Dolby Digital i DTS, czyli standardów dźwiękowych, dzięki którym filmy mają szanse brzmieć jak w kinie oraz w budzącą dreszcze zwiększoną moc do poziomu 540W (RMS). Model S760D marki Edifier to obecnie jeden z potężniejszych, o ile nie najpotężniejszy z oferowanych gotowych zestawów 5.1 do komputerów PC, HTPC czy mediaplayerów a także konsol, urządzeń przenośnych oraz sacjonarnych CD/DVD/Blu-ray. Ubrany w te same szaty co S550 posiada blisko podwojoną moc oraz cyfrowe wsparcie, którego starszy brat był pozbawiony. Znów powraca blisko 20. kilogramowy subwoofer wraz z czterema głośnikami satelitarnymi i jednym centralnym, więc jeśli jesteście ciekawi jego możliwości pozostaje mi zaprosić do recenzji zestawu audio 5.1 Edifier S760D.
     







Polub TwojePC.pl na Facebooku

Rozdziały: Recenzja Edifier S760D, siła 550W z Dolby Digital i DTS
 
 » Edifier S760D wstęp i dane techniczne
 » Wygląd i właściwości użytkowe
 » Odsłuch, czyli z czym do uszu
 » Finał
 » Kliknij, aby zobaczyć cały artykuł na jednej stronie
Wyświetl komentarze do artykułu
 
    
K O M E N T A R Z E
    

  1. Tak (autor: loccothan | data: 24/04/14 | godz.: 03:33)
    ale 2000 zł to o wiele za dużo naprawdę.
    U znajomka mieliśmy 760 na odsłuchu (on ma także Logitech 7.1 i Geniusy 5.1 do porównania) i powiem że wolę swoje Geniusy 5.1 w Drewnie (ok 160-200W ) Grają czysciej i maja głębszy Bass jak również Grają jak należy każdą Muzykę - Klasyczną, Metal, RAP i Disco.
    CO do Grania też wypadaja troszkę lepiej ze względu na Neutralny Bass (czyli twady-średni-miekki to dla Geniusów żaden Problem) A filmy na SB Z grają Perfect (DTS 5.1)
    Moim zdaniem lepiej się zaopatrzeć w Genius za 550 zł


  2. Drogie... (autor: Kenjiro | data: 24/04/14 | godz.: 04:51)
    No i spać nie dajecie :P

    Dobranoc :).


  3. od lat nie tylko w komputerach (autor: Sławekpl | data: 24/04/14 | godz.: 05:00)
    są układy umożliwiające podpięcie zestawu 7.1 a nawet więcej, lecz dla "komputerowca" lub do mniejszego pomieszczenia takiego zestawu się nie uświadczy
    jedyny który pamiętam to był GigaW THX od Creative, nikt więcej się nie pokusił aby zaprezentować zestaw dla kinomana który nie przepada za słuchawkami, jestem ciekaw czemu...
    cena dwa kafle za ten zestaw z recenzji to faktycznie przegięcie gdyż w tej kwocie można znaleźć nowy nawet nie taki podstawowy ampi i parę całkiem poprawnie wykonanych pełnowymiarowych kolumn, dokupując z czasem kolejną parę oraz centralny zapewnimy sobie dynamikę nieporównywalną do żadnego komputerowego bzyczka, w mniejszych pomieszczeniach sub często okazuje się zbędny a nawet może przeszkadzać, nie mam na myśli gabarytów pudła

    DYD "Tym samym nie miał posiadał żadnych..." - nie mogłeś się zdecydować? ;)


  4. 3@. (autor: loccothan | data: 24/04/14 | godz.: 08:14)
    o tym samym także pomyslałem że za 2k można dać Geniusa za 300 zeta (jako Subufer i wyjście 5.1 + podłączenie do Kompa) ale: Zmienić w nim kolumny na Mid End + Kable Hi-end i wyjdzie podobna kwota a dźwięk będzie lepszy na 100%
    Zamiast się bawić w Ampy jakieś drogie bo w ten sposób to i 4k bedzie za krótko ;-) A do kompa więcej niz Zwykły Genius lub Creative nie potrzeba.
    Na moim stryszku mam 6x3 metra czyli 18 m kwadratowych, więc weź i wstaw nie wiadomo co to wszystko "chodzi" lol Ja na Swym Genius MAX 40-50% Mocy daje i jest naprawdę głośno i wyraźnie


  5. @upy (autor: PrEzi | data: 24/04/14 | godz.: 09:55)
    ...2k to naprawde za duzo jak za taki zestaw...
    Pamietam jak za Logitecha Z-5500 dalem 1300 brutto = to juz bylo naprawde sporo i byla to jak dla mnie naprawde gorna z gornych granic ile bylem w stanie wydac na glosniki 5.1 (a nie na pierdziawki komputrowe -- mimo wszystko Z5500 gra naprawde niezle).


  6. Ten subik moglby tylko troche nizej schodzic (autor: Kosiarz | data: 24/04/14 | godz.: 12:00)
    Bo co prawda sie specjalnie subsonicznych nie slyszy to jednak przy tej mocy daja sie juz odczuc.

  7. Aha i moze czpialski bede (autor: Kosiarz | data: 24/04/14 | godz.: 12:09)
    Ale radiator nie chlodzi subwoofera tylko wzmacniacz ktory ze wzgledow praktycznych jest w tym samym pudle :)

  8. autor pisze ze zestaw (autor: ditomek | data: 24/04/14 | godz.: 12:42)
    opiera się o konstrukcje bass reflex.
    Gdzie zatem znajduje się wylot kanału?


  9. Dwie membrany bierne z tego co widzę (autor: NimnuL-Redakcja | data: 24/04/14 | godz.: 13:05)
    myślę, że BR to przejęzyczenie DYDa. To w sumie konstrukcja pokrewna zestawowi z BR.

  10. re1: Geniusy lepiej grają??? (autor: f_zdzich | data: 24/04/14 | godz.: 16:53)
    No bez joke'ów... przecież Geniusy to sprzęt typu Altusy w światku dużych kolumn, mają budzić szacun, ale to jest mocny low-end i na pewno nie grają mocniej/dynamiczniej/czyściej od Edifierów. Sprawdzałem w akcji Geniusy różne i S550 - nie ma porównania, o jakości wykonania nie wspomne. Więc nie siejmy ściemy ;-) Te tutaj testowane mają jeszcze 4xDigital, więc dodatkowo zupełnie inna liga. Dla mnie +1 za nowy sprzęcior tegoż producenta. Tak trzymać, tylko te trzaski wyeliminować!

  11. ditomek... (autor: DYD-Admin | data: 24/04/14 | godz.: 17:00)
    ...zmyliło mnie info u producenta: "10''(260 mm) subwoofer driver with twin bass reflex radiators"
    oczywiście nie ma tutaj aktywnego wylotu powietrza, na którym opiera się typowy bass-reflex...


  12. Za 2K (autor: pacomorales | data: 24/04/14 | godz.: 20:04)
    kupiłbym jakiś ampli (np. za 850 kupiłem denona 2309), w miarę solidne monitory na front, suba można sobie zrobić (tak zrobiłem ja;), a resztą bym się martwił później, pozdrawiam

  13. w tej cenie (autor: RusH | data: 24/04/14 | godz.: 21:33)
    powinno byc wejscie hdmi

  14. ... (autor: radonix | data: 25/04/14 | godz.: 00:39)
    Zestaw pancerny.
    Cieszy oko.


  15. 10@. (autor: loccothan | data: 25/04/14 | godz.: 13:08)
    Ale zwykłe na tych ichnich cienkich kabelkach może i tracą troszkę na wartości ale po zmianie na kabelki (oszczędnie bo te za 35 zeta/m) to już jest inna Historia (poważnie) + SB Z na Nichiconach. Jak byś mnie odwiedził :-) to byś był naprawdę zachwycony tym co mozna małym nakładem $ z nich zrobić

  16. loccothan (autor: RusH | data: 25/04/14 | godz.: 15:55)
    ty bylbys zachwycony nawet glosnikami podepnietymi chinskim aluminiowym wieszakiem gdybym ci powiedzial ze jest z miedzi beztlenowej masowanej przez dziewice i kosztowal $100/metr, o drewnianej galce glosnosci nie zapominajac

  17. @RusH (autor: loccothan | data: 26/04/14 | godz.: 02:42)
    W sklepach Audiofilskich są różne kabelki (nawet z włókienek węgla lol) a Ja wziołem naprawdę niedrogie ;-) są kable nawet po 120 i więcej za metr. Ja mam takie z tych cieńszych i tanich. Chodziło mi o zmianę tych Geniusowych, które są naprawdę do d.u.py. Jak ktos kupuje Geniusa 5000 i wyższe Modele to taka zmianę Polecam na 100%. (tylko na Karcie dźwiękowej SB lub Xonar bo Integra w sumie każda to Kiszka)

  18. pacomorales (autor: DYD-Admin | data: 26/04/14 | godz.: 10:51)
    Ale tu właśnie nie chodzi o to, aby ładować się w oddzielne klocki i robić home-made sub'y - choć to na pewno ciekawa inicjatywa. To ma być gotowy, uniwersalny zestaw o bardzo dużej mocy, mający sporo źródeł dźwięku, z kolumnami o niewielkich gabarytach spełniających zadowolenie z jakości dźwięku oraz woofera, który już jednak bez odpowiednich gabarytów nie zrzuci nas z fotela przy projekcji filmu... różna filozofia podejścia do tematu - żadna nie jest lepsza od drugiej, są inne...

    locoothan - Geniusy plus solidne kable, hmmm, no comments :-) PS. Możesz spróbować kabla korzystając ze skrętki LAN - 4 kanały można śmiało podłączyć jednym kablem ;-)


  19. DYD swietny pomysl z ta UTP :) (autor: NimnuL-Redakcja | data: 26/04/14 | godz.: 13:01)
    dla audiofili - skretka ekranowana (STP). Osiem drutow daje ogromne mozliwosci, mozna wpiac po dwie sztuki na kanal i liczyc, ze jedna poleci bas, a druga reszta :)

  20. ile to ma ? 560W RMS i siorbie 75W z sieci ? (autor: fiskomp | data: 3/06/14 | godz.: 14:43)
    Ale ja nie o tym. Chciałem zapytać jak z opóźnieniem w niskich, nie ma odczucia, że bass się spóźnia o te milisekundy (chodzi mi o odsłuch muzy)? Ile zestawów słuchałem to zawsze wrażenie było takie, że coś tam się rozjeżdżało.

  21. fiskomp (autor: DYD-Admin | data: 2/08/14 | godz.: 19:04)
    nie wyczułem w tym zestawie żadnych opóźnień, bas jest bardzo energiczny i idealnie trafia w punkt, jest urzekający... polecam odsłuch

    
D O D A J   K O M E N T A R Z
    

Aby dodawać komentarze, należy się wpierw zarejestrować, ewentualnie jeśli posiadasz już swoje konto, należy się zalogować.

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2017, TwojePC.PL