Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
TwojePC.pl © 2001 - 2017
RECENZJE | Meloman na wynos - test odtwarzacza FiiO X1
    

 

Meloman na wynos - test odtwarzacza FiiO X1


 Autor: NimnuL | Data: 10/11/14

Meloman na wynos - test odtwarzacza FiiO X1Muzyka towarzysząca nam poza domem to nic nowego - Walkmany i wszelkiej maści przenośne odtwarzacze dźwięku zarówno analogowego jak i cyfrowego, znane są nam już od kilku dekad. Rozwój technologii sukcesywnie przyczyniał się do miniaturyzacji gabarytów oraz zwiększania możliwości małych gadżetów. W pewnym momencie postęp jednak wyhamował – producenci zaczęli kombinować, próbując wcisnąć klientom małe, wszystkomogące urządzenia umożliwiające nawet odtworzenie filmu na ekraniku wielkości paznokcia. Gdzieś na bok odrzucono główną funkcję odtwarzacza muzyki, skupiając się na rzeczach całkowicie niepotrzebnych. Co ciekawe, FiiO postanowił odkryć koło na nowo, oferując wyspecjalizowany odtwarzacz muzyki mający zapewnić jakość dźwięku niespotykaną dotąd w urządzeniach przenośnych. Czy to się udało? Zapraszam do recenzji odtwarzacza X1.
     







Polub TwojePC.pl na Facebooku

Rozdziały: Meloman na wynos - test odtwarzacza FiiO X1
 
 » Cyfry
 » Obrazy
 » Fakty
 » Dźwięki
 » Wnioski
 » Kliknij, aby zobaczyć cały artykuł na jednej stronie
Wyświetl komentarze do artykułu
 
    
K O M E N T A R Z E
    

  1. nie komentuję sprzętu bo zgadzam się z autorem (autor: Sławekpl | data: 10/11/14 | godz.: 16:50)
    szkoda kasy, lepiej dołożyć 2-3 stówy do lepszego fona niż tachać na miasto kolejne ustrojstwo, a w domu zwykle mamy coś lepszego
    za to zainteresowały mnie słuchawki które tutaj tylko na jednym zdjęciu zostały pokazane B&W
    NimnuL nie pokusiłbyś się o ich pełny teścik? ;)


  2. ... (autor: radonix | data: 10/11/14 | godz.: 17:46)
    Solidna recenzja = NimnuL mówi jak jest (bez zbędnego ''pudrowania'').

  3. B&W P3 (autor: NimnuL-Redakcja | data: 10/11/14 | godz.: 20:12)
    jak się uporam ze sprzętem który czeka na opis to pomyślę nad krótkim tekstem o tych słuchawkach. Choć szału nie robią (w kontekście ceny), zalatują za to Applowskim snobizmem. Kto by pomyślał, że taka firma wpłynie na szerokie wody popkultury...

  4. NimnuL to bardziej z ciekawości niż z chęci zakupu tych słuchawek (autor: Sławekpl | data: 10/11/14 | godz.: 21:16)
    czyli... jak się "popisała" w słuchawkach firma robiąca moim zdaniem genialne głośniki ;)

  5. A moim zdaniem (autor: Blazakov | data: 10/11/14 | godz.: 22:55)
    takie podejście do odtwarzaczy muzycznych (maksymalna jakość) to ostatnie co może uratować te sprzęty. Gdyby nie Spotify sam bym o czymś takim pomyślał.

  6. ... (autor: radonix | data: 10/11/14 | godz.: 23:22)
    @NimnuL: czy na zdjęciach to są Sennheiser HD 555? I czy są jakoś ''przerabiane''?

  7. odp (autor: NimnuL-Redakcja | data: 11/11/14 | godz.: 07:24)
    @Sławekpl
    Jasna sprawa, będę pamiętał.
    Ciekaw jestem czy ta marka nadal wyjątkowe głośniki (pomijając słynne Nautilusy) czy jak wielu innych jedzie na opinii sprzed lat (mowie o przystępnych cenowo modelach vs. podobne cenowo z konkurencji).

    @Blazakov
    Tak, ale powraca pytanie czy faktycznie poza domem ta jakość jest do wychwycenia (pomijając fakt czy na miasto bierze się odpowiednio dobre słuchawki).

    @radomix
    Tak, to HD555 po drugim etapie modyfikacji (pierwszym było odklejenie pianki ze środka). Tutaj wyciąłem plastikową kratkę ze środka. Modyfikacja nieodwracalna ale zrobiłbym to ponownie - w moich uszach słuchawki zyskały.


  8. osobne odtwarzacze muzyki maja sens (autor: Wedelek | data: 11/11/14 | godz.: 08:23)
    ale muszą być bardzo małe. Są idealne do treningu, na spacer, podczas pracy w ogródku (jak ktoś ma - ja słucham muzyki np. kosząc trawę) i tego typu zajęć. Dlatego też np. iPod Nano ma sens, a iPod Touch nie.

  9. Wedelek (autor: NimnuL-Redakcja | data: 11/11/14 | godz.: 08:44)
    dokładnie, to jest to, o czym pisałem w recenzji iAudio E3, Sansa Clip Sport oraz ZEN Stone, przy czym tego ostatniego uważam za najlepszy player tego typu - szkoda, że producent odciął produkcję. Małe, proste, tanie - to jest według mnie jedyna właściwa droga dla odtwarzaczy.


    http://twojepc.pl/...y.php?id=Test-Cowon-iAudio-E3
    http://twojepc.pl/...isk-Clip-Sport-MP3-Player-8GB
    oraz
    http://twojepc.pl/...uly.php?id=creative_zen_stone


  10. @NimnuL (autor: GL1zdA | data: 11/11/14 | godz.: 15:14)
    A jak zapatrujesz się na PonoPlayer? Bo już niedługo (w marcu) premiera.

  11. @GL1zdA (autor: Wedelek | data: 11/11/14 | godz.: 17:55)
    Co prawda nie do mnie kierowane pytanie, ale wtrącę swe 3 grosze. Nie wróże mu zbyt dużej popularności. Będzie stosunkowo drogi i... nijaki. Jego kształt nie sprzyja przenoszeniu, a z kolei w domu z reguły mamy znacznie lepszy sprzęt. Może i zdobędzie grupę zwolenników, ale będzie to raczej produkt niszowy.

  12. PonoPlayer (autor: NimnuL-Redakcja | data: 11/11/14 | godz.: 18:14)
    z ciekawością czytałem o początku projektu na Kickstarterze, ale według mnie tak jak pisze Wedelek, produkt niszowy i spóźniony. No ale może stanie się modny, kto wie.

  13. hmm (autor: bartek_mi | data: 11/11/14 | godz.: 21:07)
    niestety z sensownych odtwarzaczy na rynku zostala tylko sansa...

    niestety produkt sie zatrzymal lata temu i nastepcy pewnie nie bedzie (jakies liftingi robia i pewnie na tym poprzestana).

    szkoda ze telefony zabily mp3 playerki


  14. bartek_mi (autor: NimnuL-Redakcja | data: 12/11/14 | godz.: 08:36)
    a mi się taka integracja podoba - chciałbyś nosić przy sobie odtwarzacz MP3, telefon, aparat i nawigację GPS osobno? :)

    Wbudowane aparaty i kamery dają radę do doraźnego (ad hoc) używania, odtwarzacze muzyki i radio sprawdza się w ruchu itd.


  15. .:. (autor: mikay | data: 12/11/14 | godz.: 08:51)
    Sansa clip+ z rockboxem to jak dla mnie sprzęt w zasadzie bez wad. Leciutkie, malutkie a do tego fajnie gra.

  16. hmm (autor: bartek_mi | data: 12/11/14 | godz.: 09:28)
    telefon na silowni albo do biegania to najgorsze co moze byc. nie wpsominajc o dlugosci zycia baterii. jak zapowiedza ze koncza produkcje kupie 2 sansy na zapas :)

    
D O D A J   K O M E N T A R Z
    

Aby dodawać komentarze, należy się wpierw zarejestrować, ewentualnie jeśli posiadasz już swoje konto, należy się zalogować.

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2017, TwojePC.PL