Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
TwojePC.pl © 2001 - 2017
RECENZJE | Test przenośnego hotspota 3G TP Link M5350
    

 

Test przenośnego hotspota 3G TP Link M5350


 Autor: DYD | Data: 20/12/13

Test przenośnego hotspota 3G TP Link M5350Internet staje się coraz bardziej mobilny, nie tylko dzięki popularyzacji smartfonów i tabletów, lecz także taniejących usług dostępu do Internetu z sieci bezprzewodowych. Jeśli chcemy wykorzystać radiowy, szerokopasmowy dostęp do Internetu na kilku urządzeniach, typu notebook, laptop, smartfon, z pomocą przychodzi urządzenie TP-Link M5350 pozwalające na łatwe udostępnianie i dzielnie połączenia 3G na wielu urządzeniach. Jest mniejsze gabarytowo od smarftona, wyposażone w modem 3G, akumulator oraz wyświetlacz OLED. Przetestujemy, jak M5350 sprawdził się we współpracy z operatorem Play oraz Aero 2, usługą oferującą w paśmie 900MHz testowo darmowy, mobilny szerokopasmowy dostęp do Internetu w technologii HSPA+.
     







Polub TwojePC.pl na Facebooku

Rozdziały: Test przenośnego hotspota 3G TP Link M5350
 
 » TP-Link M5350 wstęp
 » TP-Link M5350 wygląd
 » Instalacja baterii, karty i microSD
 » Uruchamiamy i testujemy M5350
 » Podsumowanie
 » Kliknij, aby zobaczyć cały artykuł na jednej stronie
Wyświetl komentarze do artykułu
 
    
K O M E N T A R Z E
    

  1. DYD uzupełnisz test o ... ? (autor: Sławekpl | data: 21/12/13 | godz.: 09:54)
    - czy można podłączyć do komputera by działo jak modem i czy jest możliwość całkowitego wyłączenia Wi-Fi?
    - czy podłączając do komputera, standardowe USB jest w stanie zasilić to ustrojstwo aby się nie rozładowało i w konsekwencji nie rozłączyło? dwa scenariusze, włączone i wyłączone Wi-Fi
    - czas ładowania urządzenia dołączoną ładowarką? podczas użytkowania i wyłączone
    - czy połączenie z Aero2 jest automatycznie wznawiane po rozłączeniu?
    odpowiedzi mogą przekonać lub zniechęcić potencjalnych użytkowników do tego ustrojstwa z testu, tego mi zabrakło, zasadniczych informacji

    posiadam Huawei E587u-2 i pytania wynikają z doświadczeń użytkownika podobnego sprzętu


  2. konkretne pytania, część odpowiedzi już teraz (autor: DYD-Admin | data: 21/12/13 | godz.: 10:35)
    - czy połączenie z Aero2 jest automatycznie wznawiane po rozłączeniu? | TAK

    - czas ładowania urządzenia dołączoną ładowarką? | w tekście jest info, 3h, sprawdzę jeszcze podczas użytkowania

    - po podłączeniu do komputera przez USB, jest ładowane, może w tym czasie pracować

    - sprawdzę jeszcze czy modem działa przez USB, bez Wi-FI. Na urządzeniu jest partycja ze sterownikami, po instalacji pojawia się w systemie TPLINK HS-USB Diagnostics Interface (COM11)


  3. hmm... (autor: rcicho | data: 21/12/13 | godz.: 13:38)
    A jak z zasięgiem sieci komórkowych, dobrze sygnał łapie czy raczej jest z tym słabo?

  4. rcicho (autor: DYD-Admin | data: 21/12/13 | godz.: 14:54)
    nie ma problemu z zasięganiem (Aero2/Play), łapie dobrze także budynkach

    jeszcze apropos działania przez USB(bez WiFi), raczej jednak nie ma takiej możliwości...


  5. DYD ja z moim mam jeden problem dość uciążliwy (autor: Sławekpl | data: 21/12/13 | godz.: 18:37)
    stacjonarny komp tylko na dedykowanym do ładowania złączu USB jest w stanie to zasilić tak by się nie wyłączało, o ile jest wyłączone Wi-Fi, jeśli podepnę pod zwykłe gniazdo to po kilku godzinach zwykle 4-5 się wyłączy, przy włączonym Wi-Fi jeszcze szybciej

    całkowite wyłączenie Wi-Fi może być dość istotne, czasem lepiej podłączyć kabelkiem i mieć 100% pewności, że ktoś się nie włamie i / lub nie nabije nam licznika lub drastycznie zwolni prędkość łącza, być może przewrażliwiony jestem ale robiąc przelewy nigdy zabezpieczeń nie jest za mało :)

    może mi umknęło ale czy jest tam możliwość w tym TP-Linku podpięcia zewnętrznej anteny?

    DYD wznawianie połączenia z Aero2 testowałeś przez Wi-Fi czy USB? czy może obydwie możliwości?
    skoro działa przez "powietrze" oraz kabel to wszystkie testy powinieneś podwójnie wykonać :>


  6. test (autor: beiks | data: 23/12/13 | godz.: 10:48)
    ...

  7. Sławekpl (autor: DYD-Admin | data: 23/12/13 | godz.: 14:11)
    Wi-Fi nie można wyłączyć, można jedynie ukryć SID-a, stworzyć zabezpieczenia, jak w przypadku routerow Wi-Fi;
    Ten modem działa tylko przez Wi-Fi, przez kabel USB nie współpracuje


  8. 3g tp-lynk (autor: f_zdzich | data: 23/12/13 | godz.: 16:07)
    Do Ałero całkiem przydatny sprzęt, jak Wi-Fi nie zjada w trybie czuwania baterii, to chyba w niczym nie przeszkadza - obawy o włam mocno przedadzone

  9. DYD czyli podłączając do kompa będzie się jedynie (autor: Sławekpl | data: 23/12/13 | godz.: 17:17)
    ładować/doładowywać aby mieć neta trzeba mieć kartę Wi-Fi w kompie, szkoda, to trochę ogranicza funkcjonalność
    a jeszcze jedno, czy z wyciągniętą baterią a podpięty do ładowarki działa? wątpię, ale warto to sprawdzić :)

    f_zdzich - kilka sekund zajmuje znalezienie sieci z ukrytym SIDem, a hasła ludzie zwykli ustawiać bardzo proste, zwłaszcza że aby cokolwiek zmienić musisz się logować


  10. bez baterii (autor: DYD-Admin | data: 23/12/13 | godz.: 20:45)
    ciekawostka, urządzenie działa (zasilane z USB), wi-fi działa, ale nie łączy z Aero2

  11. DYD konkretnie, tylko z Aero2 nie łączy (autor: Sławekpl | data: 24/12/13 | godz.: 05:03)
    czy ogólnie nie łączy z żadną siecią 3G jeśli nie ma baterii?
    skoro działa Wi-Fi (bez baterii) a jak zakładam nie łączy z żadną siecią 3G, to może choć pozwala wtedy na dostęp do karty mSD?
    jakiś inny pożytek mógłby być z takiej opcji? chyba nie, a raczej nie przychodzi mi nic do głowy teraz :)


  12. hmm (autor: w1lko | data: 12/03/14 | godz.: 22:54)
    Po uruchomieniu urządzenia usługa nie była od razu dostępna, gdyż należało zmienić jeden parametr w ustawieniach.

    Czyli co? Jaki parametr?


  13. w1lko (autor: DYD-Admin | data: 25/06/14 | godz.: 09:20)
    parametr APN na "darmowy'

    
D O D A J   K O M E N T A R Z
    

Aby dodawać komentarze, należy się wpierw zarejestrować, ewentualnie jeśli posiadasz już swoje konto, należy się zalogować.

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2017, TwojePC.PL