Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
TwojePC.pl © 2001 - 2017
RECENZJE | Test SSD 240GB Samsung 840 EVO, Adata SP900, HyperX 3K, S55, i520
    

 

Test SSD 240GB Samsung 840 EVO, Adata SP900, HyperX 3K, S55, i520


 Autor: DYD | Data: 18/09/13

Test SSD 240GB Samsung 840 EVO, Adata SP900, HyperX 3K, S55, i520Niniejszy test ma za zadanie sprawdzić wydajność (głównie w scenariuszach rzeczywistych) kilku modeli napędów SSD (Solid-State-Drive) o pojemności od 240 do 256GB, zarówno nowszych jak i starszych stacji flash. Ich ceny zaczynają już oscylować w przedziale 600-700 zł, więc są coraz bardziej dostępne i warte zainteresowania. W testach wystąpiło sześć napędów SSD w postaci: Silicon Power Slim S55 240 GB, Adata Premier Pro SP900 256 GB, Intel 335 240 GB, Intel 520 240 GB, Kingston HyperX 3K 240 GB oraz Samsung 840 EVO 250 GB.
     







Polub TwojePC.pl na Facebooku

Rozdziały: Test SSD 240GB Samsung 840 EVO, Adata SP900, HyperX 3K, S55, i520
 
 » Specyfikacja techniczna SSD
 » Adata Premier Pro SP900 256GB
 » Silicon Power Slim S55 240GB
 » Kingston HyperX 3K SSD 240GB
 » Intel SSD 335 240GB
 » Intel SSD 520 240GB
 » Samsung SSD 840 EVO
 » Testy
 » Podsumowanie
 » Kliknij, aby zobaczyć cały artykuł na jednej stronie
Wyświetl komentarze do artykułu
 
    
K O M E N T A R Z E
    

  1. "w postaci "EVO", "Basic", "Kit" i "PRO"" (autor: Mute | data: 18/09/13 | godz.: 07:46)
    eee, wat?
    Dostepne w sprzedazy dyski Samsung to 840, 840 Evo i 840 Pro.
    Basic i kit, to tylko wersja wyposazenia (sanki montazowe, soft itd.).


  2. gwarancja (autor: bmiluch | data: 18/09/13 | godz.: 09:31)
    czy mozecie podac ile TB mozna zapisac bez utraty gwarancji?

  3. Mute (autor: DYD-Admin | data: 18/09/13 | godz.: 10:26)
    A popatrz na tabelkę Sasmunga, tutaj jest wyraźnie odznaczone EVO od reszty:
    http://flash.samsung.pl/specyfikacja250-256.php


  4. od czwartku (autor: mbe | data: 18/09/13 | godz.: 10:36)
    Redakcja strasznie sie opier... z newsami.

    Śpicie tam??


  5. Testy ok, (autor: Piwomir | data: 18/09/13 | godz.: 12:04)
    ale co znaczy "egzequo"? Redakcjo, litości!

  6. Piwomir (autor: DYD-Admin | data: 18/09/13 | godz.: 13:17)
    Oj tam, to był test na wnikliwe czytanie ;-)
    zły link w googlach wyskoczył, teraz chyba lepiej...


  7. Co ciekawie (autor: VP11 | data: 18/09/13 | godz.: 13:23)
    dysk twardy az tak nie odstaje w niekturych testach, zwlaszcza kopiowanie plikow. Czyzby problem byl po stronie Win 8 ?

  8. @DYD, (autor: Piwomir | data: 18/09/13 | godz.: 13:31)
    Trochę lepiej, ale nadal nie doskonale. Podpowiedź - wprawdzie w piosence można usłyszeć, że "nic dwa razy się nie zdarza", ale to nie jest prawda...

  9. @3. (autor: Mute | data: 18/09/13 | godz.: 15:56)
    To maja babola, w sprzedazy zarowno zwykle 840 jak i EVO sa w wersji basic i kit (desktop/notebook).

  10. @mbe (autor: Wedelek | data: 18/09/13 | godz.: 16:54)
    Zdarza się, ale w moim przypadku w 99% sypiam tylko nocami:P A newsy niebawem powrócą na dawny tor (ranny).

  11. hmm (autor: Igor Corp. | data: 18/09/13 | godz.: 17:25)
    Możliwe że w najbliższym czasie będę wymianiał swojego m4 64gb na coś większego i myślałem o samsung 840 evo. Jednak gdzie mogę kupić owy dysk w wersji pełnej czyli evo ? bez basic ? Nigdzie nie mogę znaleźć wszędzie jest evo basic. Lub jak jest cena tego dysku ?

  12. @10 (autor: mbe | data: 18/09/13 | godz.: 18:56)
    Cieszy mnie to bo przez parę dni nie mialem co w robocie czytac😊

  13. @7. (autor: jaross | data: 19/09/13 | godz.: 09:41)
    Jakto nie odstaje - losowy odczyt plików 4k - to jest różnica. W pracy mam ssd (w zasadzie na dowolnym ssd się dobrze pracuje) w domu talerzowca (i z przyzwyczajeniaw pracy) system w domu tak niemrawo chodzi.

  14. bmiluch (autor: DYD-Admin | data: 19/09/13 | godz.: 20:55)
    wedle mojej wiedzy, żaden producent nie podaje w warunkach gwarancji maksymalnej ilości danych do zapisu na SSD...

  15. @DYD (autor: major666 | data: 4/10/13 | godz.: 17:21)
    Sorry, ale aż się musiałem zalogować. Samsung ma 3 wersje 840 i żaden link do jego polskiej strony tego nie zmieni. Evo jest następcą zwykłego 840 (można go nazwać basic), natomiast Pro to produkt z wyższej półki. Evo ma nowsze od zwykłego 840: kontroler i pamięci, ale to wciąż TLC. 840 Pro nadal jest leszy, co potwierdza 5-letnia gwarancja. Pozdrawiam

    
D O D A J   K O M E N T A R Z
    

Aby dodawać komentarze, należy się wpierw zarejestrować, ewentualnie jeśli posiadasz już swoje konto, należy się zalogować.

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2017, TwojePC.PL