Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
TwojePC.pl © 2001 - 2017
RECENZJE | Wejście smoka - recenzja Xiaomi Piston 2 II
    

 

Wejście smoka - recenzja Xiaomi Piston 2 II


 Autor: NimnuL | Data: 22/08/14

Wejście smoka - recenzja Xiaomi Piston 2 IILuksus w przystępnej cenie – oksymoron? Prawdopodobnie tak. Doświadczenie życiowe nauczyło mnie jednak, że raz na długi czas, ktoś, gdzieś popełnia produkt, który zachwyca możliwościami, nie patrosząc przy tym portfela nabywcy. Chwile takie przywracają wówczas wiarę w sprawiedliwość na tym świecie oraz równowagę pomiędzy dobrem, a złem. Xiaomi Piston 2 II - chiński produkt, który z wysoko podniesioną głową lawiruje zwinnie pomiędzy znanymi i bardzo lubianym słuchawkami uznanych, światowych marek, przedzierając się do szeregu w pierwszym rzędzie. Niemożliwe? Przekonajmy się.
     







Polub TwojePC.pl na Facebooku

Rozdziały: Wejście smoka - recenzja Xiaomi Piston 2 II
 
 » Technicznie
 » Obrazowo
 » Dźwiękowo
 » Wnioskowo
 » Kliknij, aby zobaczyć cały artykuł na jednej stronie
Wyświetl komentarze do artykułu
 
    
K O M E N T A R Z E
    

  1. zastanawiam się właśnie nad słuchawkami do mojego Kulfona F1... (autor: lukines | data: 22/08/14 | godz.: 01:06)
    o Pistonach już się naczytałem sporo, a po tym teście i rekomendacji jestem już przekonany :) za 100-110 do wyrwania na alledrogo, jeśli ktoś nie chce się bawić w sprowadzanie z Chin...

  2. ad.1 (autor: Maniak | data: 22/08/14 | godz.: 08:11)
    Z tym allegro trzeba uważać, bo słuchawki są często podrabiane. Zresztą jak większość produktów Xiaomi.

  3. @Temat (autor: PrEzi | data: 22/08/14 | godz.: 08:25)
    Wie ktos jak rozpoznac wersje V1 od V2 ?
    Bo tez chcialbym wlasnie takie pchelki kupic, ale obawiam sie, ze moge trafic na wersje V1...


  4. Może to pomoże (autor: NimnuL-Redakcja | data: 22/08/14 | godz.: 08:43)
    jak rozpoznać fałszywkę:
    www.youtube.com/watch?v=XncOP0545b


    v1 vs. v2
    http://www.head-fi.org/...iaomi-pistons-thread/570

    "The housings looks the same but v1 is silver and v2 is gold. Apparently there's now two versions of the v2 as well. They use different drivers and materials inside.

    Be careful since there's a lot of fakes of both v1 and v2. To find a trusted seller look further back in this thread."

    Czytając ten wątek dalej można dojść do wniosku, że jeśli w sprzedaży trafi się v1 to jest to prawdopodobnie podróbka. Najlepiej kupić prosto od Xiaomi i mieć pewność, że oryginalne oraz że v2.


  5. ... (autor: Mariusch1 | data: 22/08/14 | godz.: 09:51)
    Będziecie może testowali jakieś słuchawki dokanałowe z płaskim kablem? Chcę kupić sobie słuchawki ale nie wiem jakie wybrać, gdyż nigdzie nie ma jakiegoś sensownego porównania. Zastanawiam się nad Philips SHE5105 ale nie wiem czy nadają sie one do muzyki rockowej i metalowej.

  6. Brainwavz S1 (autor: NimnuL-Redakcja | data: 22/08/14 | godz.: 09:57)
    płaski kabel, sensowna jakość, w miarę dobra cena. Jedynie wygoda stoi pod znakiem zapytania.

  7. Zastanawia mnie tylko zakres zastosowania. (autor: Rhobaak | data: 22/08/14 | godz.: 10:02)
    Skoro to konstrukcja półotwarta, to średnio nadają się do używania w przestrzeni publicznej. Z kolei w warunkach domowych stosowanie dokanałówek zamiast nauszników również nie ma za bardzo sensu.

  8. @NimnuL (autor: PrEzi | data: 22/08/14 | godz.: 10:09)
    Podany film nie istnieje :(

  9. Rhobaak (autor: NimnuL-Redakcja | data: 22/08/14 | godz.: 10:19)
    nie czuć, że to konstrukcja otwarta, w jakiś sposób uzyskano świetną izolację.

    PrEzi - o jakim filmie mówisz?


  10. @NimnuL - w obie strony? (autor: Rhobaak | data: 22/08/14 | godz.: 10:24)
    ...

  11. No właśnie o dziwo tak (autor: NimnuL-Redakcja | data: 22/08/14 | godz.: 10:28)
    chociaż ja nie jestem amatorem głośnego słuchania. Otwarta dupka na pewno wycieka bardziej niż zamknięta obudowa, ale przy rozsądnym poziomie głośności różnice nie powinny mieć znaczenia. Za to izolacja do słuchacza jest zaskakująco dobra.

  12. @NimnuL (autor: PrEzi | data: 22/08/14 | godz.: 10:28)
    Film "jak rozpoznac falszywke" na YT ;-)

  13. Aaa ten film :) (autor: NimnuL-Redakcja | data: 22/08/14 | godz.: 10:32)
    www.youtube.com/watch?v=XncOP0545bI

    ucieło ostatni znak.


  14. @NimnuL - dzięki z info, w takim razie model warty zainteresowania. (autor: Rhobaak | data: 22/08/14 | godz.: 10:32)
    Szczególnie przy tej cenie.

  15. kurcze (autor: Piratez | data: 22/08/14 | godz.: 10:45)
    szkoda, ze tak pozno recenzja sie pojawila:(
    akurat w poniedzialek zlozylem zamowienie z chin na telefon, przy okazji sluchawki by doszly...


  16. @NimnuL (autor: PrEzi | data: 22/08/14 | godz.: 10:48)
    Thx... Ten dziala... Kurde... nie chcialem ryzykowac -- wole zaplacic wiecej za przesylke ale miec z xiaomiworld.com...

    Dzieki za recke !!! Wlasnie takich sluchawek dousznych szukalem. Zamowienie poszlo ;-)


  17. na allegro zawsze trzeba uwazać ;) (autor: lukines | data: 22/08/14 | godz.: 10:50)
    a jeśli chodzi o sprzęt Xiaomi, to warto zajrzeć na forum miuipolska.pl - jest tam odpowiedni dział, gdzie znajdzie się wiarygodny sprzedawca :)

  18. Są z darmową wysyłką (autor: NimnuL-Redakcja | data: 22/08/14 | godz.: 10:57)
    np. http://www.aliexpress.com/
    z grubsza 80pln i 1-2 tygodnie czekania.

    w najgorszym wypadku Xiaomiword - 100pln z wysyłką. Myślę, że kupując na Allegro jest mniejsze prawdopodobieństwo, że przesyłka się gdzieś po drodze zagubi. O ile sprzedawca w momencie naszego zakupu nie kupuje w ChRL w naszym imieniu :)


  19. @NimnuL (autor: PrEzi | data: 22/08/14 | godz.: 11:00)
    Zamowilem juz chyba z 10 sztuk roznej masci sprzetow elektronicznych z ChRL i nigdy nie mialem problemow z tym, ze przesylka nie dostarla... Czasem to troche trwalo, ale zawsze dochodzila...
    Pamietam jak raz celnicy mi jedna przesylke przez prawie 8 dni przetrzymywali po czym bez niczego po prostu puscili dalej... mysleli, ze Wąglik czy co ? ;-)


  20. Pewnie ogon smoka z paczki wystawał (autor: NimnuL-Redakcja | data: 22/08/14 | godz.: 11:13)
    sprawdzali czy był szczepiony :)

  21. nie polecam aliexpress (autor: Piratez | data: 22/08/14 | godz.: 11:26)
    duzo podrobek

    jesli juz sprzet miui to www.spemall.com lub http://www.ibuygou.com/

    osobiscie w poniedzialek wieczorem zakupilem miui mi3 z spemall

    dzisiaj przesylka jest juz u kuriera i czekam na doreczenie


  22. @Sławekpl (autor: PrEzi | data: 22/08/14 | godz.: 12:07)
    To żeś dorzucił do kotła... Przez Ciebie musiałem sobie kolejne słuchawki zakupić ;-)))
    Podziękował za udostępnienie NimnuLowi oraz dla NimnuLa za fajną Reckę.


  23. Kurka… (autor: zabyteq | data: 22/08/14 | godz.: 12:25)
    ale mi smaku narobiliście! Mam jakiś kupon rabatowy na Allegro do wykorzystania, ale towar musi być za 100+ złotych ;-) To wygląda na prawdziwe? http://allegro.pl/...uchawki-z-pl-i4509013596.html

    P.S. W ogóle jakaś dziwna sprawa z tymi kuponami, pierwszy mi nie zadziałał :(


  24. PrEzi pomyślałem, że warto je opisać (autor: Sławekpl | data: 22/08/14 | godz.: 12:27)
    ja mam dwie pary w wersji iF oraz dojadą do mnie jeszcze niebieskie w pierwszej wersji, tylko one nie są aluminiowe a plastikowe, ponoć też ładnie brzmią, jak dojadą to się przekonam :)
    jeśli ktoś jeszcze ma iF to dajcie znać, jestem ciekaw ile ich jest w Polsce :>


  25. @zabytq (autor: lukines | data: 22/08/14 | godz.: 12:43)
    tu masz sprawdzonego sprzedawcę: http://allegro.pl/...updated-gold-i4529157791.html

  26. zabyteq & lukines (autor: Sławekpl | data: 22/08/14 | godz.: 13:28)
    sendmail jest sprawdzony, dostaniesz na 100% oryginały, on się podróbkami nie para, wie jak odróżnić i nie sprowadza podróbek, ma sprawdzonych dostawców, wysyłka z Polski a nie "ze świata" po wpłacie jest błyskiem, mogę polecić go z czystym sumieniem
    PS. Wybacz Paweł za reklamę ale TwojePC jak rodzina, trzeba pomagać aby inni nie wtopili kasy zbędnie ;)


  27. ... (autor: radonix | data: 22/08/14 | godz.: 13:43)
    Rzeczywiście: cenowo = produkt dla mas. Mogliby jeszcze dać wybór i wypuścić wersję bez mikrofonu/pilota.

    PS. Ta czekolada mnie zaciekawiła :-) Niezły sposób na piratów.


  28. @radonix (autor: PrEzi | data: 22/08/14 | godz.: 15:00)
    Zapewne zaraz jakis chinczyk zacznie spryskiwac pudelka czekoladowym dezodorantem i tyle z tego pomyslu ;-))

  29. PrEzi (autor: NimnuL-Redakcja | data: 22/08/14 | godz.: 15:04)
    pic polega na tym, że ten zapach jest 'wtopiony' w gumę, spryskanie będzie tymczasowe, ten futerał pachniał po 2 tygodniach z tą samą intensywnością jak pierwszego dnia.

    Pomysł jest jednak niezwykle ciekawy.


  30. ... (autor: radonix | data: 22/08/14 | godz.: 15:52)
    @NimnuL:

    Powinien być dopisek/ostrzeżenie, że ''spożycie tego wyrobu czekoladopodobnego, może spowodować nieprzewidziane skutki i wywołać okresowy wstręt do słuchania muzyki'' ;-D

    PS. Podobają mi się te słuchawki.


  31. @temat. (autor: Mariosti | data: 22/08/14 | godz.: 17:34)
    A istnieją jakieś słuchawki w których nie ma efektu mikrofonowego przy puszczeniu kabla prosto w dół, a nie owijając nad uchem?

  32. Mariosti większość z przetwornikiem armaturowym (autor: Sławekpl | data: 22/08/14 | godz.: 18:15)
    w dokanałówkach masz zwykle jakąś przestrzeń która pełni rolę pudła rezonansowego oczywiście w mniejszej skali i ten efekt mikrofonowy jest właśnie przez takie pudełko wzmacniany, kiedyś się bawiłem i trochę to niwelował bawełniany oplot, ale i tak wolę za uchem puścić przewód jak jest możliwość

  33. a gdyby zrobic test podróbek? (autor: cyferluu | data: 22/08/14 | godz.: 18:38)
    może okazałoby się. że grają podobnie lub wręcz tak samo??

  34. cyferluu nie grają, są inaczej zbudowane, z innych materiałów (autor: Sławekpl | data: 22/08/14 | godz.: 19:42)
    mają wykastrowany bas, wykonanie też odbiega od tego co oryginalnie oferuje Xiaomi, tutaj masz berylowy głośniczek, tam jest coś najtańszego, dużo taniej ich nie kupisz, tylko w podobnej cenie, na tym polega sprzedaż podróbek przecie, aby wcisnąć za podobną cenę dużo gorszy produkt, a skoro nie kupisz taniej to jaki jest sens je kupować i testować?

  35. O kwestii legalności nie wspominając (autor: NimnuL-Redakcja | data: 22/08/14 | godz.: 19:58)
    nie wiem czy kupowanie podobnego towaru w naszym kraju jest legalne ale jego sprzedaż na pewno nie jest. Właściwie to jeśli na cle taki towar złapią to nie puszczą dalej tylko zniszczą. Poza tym takim testem popełniliśmy niewątpliwie precedens.

  36. NimnuL to się tyczy tylko dużych marek jak np. Adidas (autor: Sławekpl | data: 22/08/14 | godz.: 20:32)
    zresztą jeszcze nie weszły przepisy które hamerykańce chcą na obywatelach Unii wymusić (coś na kształt ACTA) i na chwilę obecną to nie jest jakoś restrykcyjnie przestrzegane czy karane
    bardziej obawiałbym się braku znaczka CE, sprzęt elektroniczny wprowadzany na rynek unijny musi być certyfikowany, a chyba żaden z chińskich producentów który nie sprzedaje oficjalnie na rynku unijnym takiego certyfikatu na swój sprzęt nie posiada, nasi celnicy potrafią zniszczyć taki sprzęt albo w najlepszym wypadku odesłać do nadawcy, jakby znaczek CE na telefonie czy innym ustrojstwie cokolwiek zmieniał, potrafią też dodać VAT, ot tak przy okazji aby obywatel się nie cieszył że kupił coś taniej sic!
    ponoć celnik to nie człowiek :E


  37. @Sławku (autor: PrEzi | data: 22/08/14 | godz.: 22:30)
    Nie demonizuj ;]
    Raz zaplacilem tylko clo... zreszta nalezne...
    W Niemczech jesli towar jest ponizej jakiejs kwoty lub nalezy do pewnych kategorii to cla sie nie uiszcza. Dla sprzedawcow obowiazuja oplaty wwozowe... ale to tez tylko w niektorych wypadkach... Podobnie podejrzeam jest w Polsce.. Choc tutaj to predzej ktos by sie chyba pociął niźli sam by sie zglosil w celu oplacenia cla ;]
    I zdziwilbys sie -- ale sporo telefonow "lepszych" marek z ChRL ma znaczek CE lub stosowny papier. Czy podrobiony czy nie = to juz swoja droga ;)


  38. PrEzi właśnie nie demonizuję, mogę Tobie podesłać (autor: Sławekpl | data: 22/08/14 | godz.: 23:06)
    pismo które do odbiorcy przesyłki wysłał polski urząd celny, jest dokładnie tak jak napisałem, oczywiście trzeba mieć pecha bo wiele przesyłek nie jest wcale kontrolowanych ale sprowadzając elektronikę z Chin trzeba się z tym liczyć,
    podobny znaczek ma China Export ale nasi celnicy się na to nie nabierają, wręcz kontaktują się z odpowiednim polskim urzędem by sprawdzić czy faktycznie dany sprzęt ma certyfikat, jeśli nie, nie wpuszczą na teren UE
    przypomnij sobie opóźnienie z wprowadzeniem do sprzedaży słuchawki One+, nie mieli certyfikatu i dopiero jak faktycznie producent go uzyskał mogą ten telefon sprzedawać w UE


  39. @Sławekpl (autor: PrEzi | data: 23/08/14 | godz.: 10:04)
    Akurat sluchawka 1+1 lezy obok mnie ;-) I nadal ma "nieodpowiedni" znac CE :P

  40. dzieki slawek za odpowiedz (autor: cyferluu | data: 23/08/14 | godz.: 10:57)
    ... juz wszystko wiem.

  41. PrEzi jak to mawiają, ... co trzeci ma szczęście ... :) (autor: Sławekpl | data: 23/08/14 | godz.: 11:08)
    ...

  42. ktos potwierdzi porownanie do SM E10? (autor: DKdent | data: 23/08/14 | godz.: 11:47)
    znalazłem takie coś.. http://www.head-fi.org/...-e10-or-xiaomi-piston-ii

    i wyglada na to, ze kupie dopiero jak E10 rozleci :-)

    no chyba że ktoś porównał i twierdzi że jest przepaść? ;) a nie 7,5 <> 9,5 :)


  43. ktos to ma , slucha? (autor: detox | data: 23/08/14 | godz.: 22:25)
    jak to brzmi?, do czego ze znanych by porownal?, chce wiedziec czy naprawde warto kupowac Chinczyka....

  44. S1/R1 (autor: NimnuL-Redakcja | data: 24/08/14 | godz.: 07:24)
    Brainvavz. One mi na myśl przyszły.

  45. @31. (autor: Shamoth | data: 25/08/14 | godz.: 15:23)
    Nie wiem jak teraz ale swego czasu sennheiser stosował w muszli dokanałówek jakąś dziwną maź, przypominała niewysychającego gluta z wiadomo skąd ale świetnie znosiła efekt mikrofonowy. Coś w rodzaju bardziej upłynnionego kauczuku który oblepiał kabel już na wejściu w muszlę i w środku muszli też. Dopiero jak się to wydłubało człowiek uczył się czym jest efekt mikrofonowy ;]

  46. @detox (autor: yorg5 | data: 26/08/14 | godz.: 07:23)
    ciężko mi porównać do czegokolwiek ale grają naprawdę dobrze. Na pewno najlepsze dokanałówki jakie miałem.
    Jedyna wada to ten efekt mikrofonowy (np. słyszysz własne kroki przy marszu, przenosi się przez kabel) ale spróbuję poprowadzić przewody za uchem :) nie próbowałem tego wcześniej.


  47. no zobaczymy (autor: Shamoth | data: 27/08/14 | godz.: 01:31)
    zamówiłem i porównam sobie ze starymi poczciwymi senkami cxl 300-II, które niedługo przyjdzie wymienić ;/

  48. NimnuL (autor: Shamoth | data: 28/08/14 | godz.: 00:43)
    Jakich pianek termoaktywnych użyłeś?
    Fabryczne gumki gryzą mnie w uszy i żadne nie pasują;/
    Jeszcze nie wygrzane ale dobrze się zapowiadają i czuje że nabiorą ogłady pod koniec tygodnia ;]


  49. Comply T-500 (autor: NimnuL-Redakcja | data: 28/08/14 | godz.: 08:21)
    http://www.complyfoam.com/products/t-500/

  50. @6 NimnuL (autor: Mariusch1 | data: 28/08/14 | godz.: 15:10)
    Oglądałem je ale nie wyglądają za wygodnie. Nie macie może w planach testów innych słuchawek, które są bardziej popularne na rynku? Jakieś z Philips, Jays, JVC, JBL z płaskim kablem?

  51. Kupiłem na Allegro od tego sprzedawcy sendmail (autor: patinka | data: 29/08/14 | godz.: 07:04)
    Słuchawki grają jak dla mnie doskonale. Dzięki Nimnul za recke. Przekonałes mnie do zakupu i jestem zachwycony :)

  52. @ 50/51 (autor: NimnuL-Redakcja | data: 29/08/14 | godz.: 08:21)
    Mariusch1 plany planami, a kontakt z tymi bardziej znanymi markami jest utrudniony. Próbowałem wielokrotnie w różnych sprawach i w PL i u źródła - jak grochem o ścianę.

    @patinka, cieszę się, niech Ci służą. No i nakręciłem sprzedaż w ChrL ,-)


  53. @50/51 (autor: Shamoth | data: 29/08/14 | godz.: 09:00)
    @Mariusch1
    Miałeś już styczność z płaskim kablem w słuchawkach? IMHO nic fajnego poza tym że się może mniej plączą, a jak się splączą to masakra, prowadzenie tego za uchem żeby zmniejszyć efekt mikrofonowy to chyba dla tych co stracili czucie, w klasycznym kabelku przewody zazwyczaj są skręcone co niweluje interferencje a w płaskim masz żyły równolegle koło siebie no chyba że lubisz słyszeć jak przechodzisz koło silniejszego pola ;]

    @Patinka
    Poczekaj aż się wygrzeją, moje także od sendmail i dopiero mają 2 doby wygrzewania za sobą a już podobają mi się bardziej niż CX300ii. Muszę tylko z piankami pokombinować bo fabryczne gumki pieką w uszy, może to przez ten dodatek zapachowy co miał sprawić że pachną jak czekolada ale jak tak czekolada pachnie w chinach to ja im współczuję ;]

    Póki co to już słyszę że słuchawki, chyba dzięki nie do końca zamkniętej konstrukcji, mają lepszą przestrzeń/holografię/pozycjonowanie jak zwał tak zwał ale o dziwo bass też jest i to zaskakująco dobry, nie dużo jak to basshead'y lubią, nie rozlazły, bardziej punktowy, dobrze bijący po uszach kiedy trzeba ale nie powoduje zmęczenia. Mają też taki trochę analityczny charakterek do wyłapywania detali ale pozostają przy tym odpowiednio miękkie/muzyczne. Jedynie czasem sybilanty/talerze potrafią dziwnie zasyczeć ale póki co obwiniam za to jakość materiałów w których to występuje i niedostateczne wygrzanie słuchawek, z czasem i tak zazwyczaj to łagodnieje lub po prostu przestaje to słyszeć ;]
    Sam do końca nie wiem jak je scharakteryzować/zaszufladkować ale złego słowa to raczej o nich powiedzieć nie można. Zdecydowanie warto kupić żeby zobaczyć i usłyszeć jak mogą grać słuchawki za 100, gdyby to był jakiś znany brand to można by powiedzieć że to promocja -75% ;]


  54. NimnuL udało się Tobie "nakręcić" :) (autor: Sławekpl | data: 29/08/14 | godz.: 09:15)
    produkt jest więcej wart i może dzięki takim słuchawkom znane marki trochę zejdą z cenami, bo w kontekście Piston II większość IEMów firm które dłużej produkują słuchawki od Xiaomi zwłaszcza te wycenione do 200-300 zł nie są warte nawet jednej trzeciej a często mniej, chodzi zwłaszcza o wykonanie ale dźwięk jest na równie wysokim poziomie co użyte materiały i ich obróbka
    jedyny ich minus to przewód i tu się zgadzam z Tobą, ale dość znacznie niweluje to poprowadzenie go za uchem, dla mnie bez problemu, dokupię pałąki oraz pianki Comply S-100 i powinny te dwie pary iF co mam kilka lat posłużyć na miasto :)
    dzięki za reckę


  55. Pianki (autor: Shamoth | data: 29/08/14 | godz.: 09:32)
    W życiu nie używałem bo nie było takiej potrzeby a teraz już głupieję, NimnuL używa 500, Sławekpl kupuje 100... Różnicę między S T P mniej więcej znam z opisów i celuje w T lub P ale czy faktycznie kanał wewnętrzny w każdej serii jest tak diametralnie inny? Które będą pasować w końcu najlepiej ?;] Lub inaczej, które z popularnych słuchawek mają podobną konstrukcję końcówki?

  56. Shamoth moje wcale nie syczą, może jak wpisałeś (autor: Sławekpl | data: 29/08/14 | godz.: 09:42)
    jakość materiału ale też pewnie sprzętu, dość szczegółowe są lecz do analitycznych bym ich nie zaliczył, mam porównanie do wielokrotnie droższych, przestrzenne również nie są, ale to akurat ich zaleta, to nie są słuchawki do rozkoszowania się dźwiękiem w fotelu, tylko na miasto, niewielka przestrzeń przez nie budowana na skrajach pasma to w tym momencie zaleta, jeśli tak to można nazwać to one grają "do środka" za to z wręcz zwiewną lekkością, podobnie do pół otwartych nauszników, struny ładnie wybrzmiewają i te ze smyczków i z gitar, nawet wysoka trąbka nie sprawia im problemu, choć mam wrażenie że się poddały przy płycie Amorak Mike Oldfielda, a może ja już mam zbyt wysokie oczekiwania ;)
    potwierdzam, że izolacja w obie strony jest wyśmienita mimo otwartej dupki ;) ale z Comply, warto je do nich dokupić


  57. @56. (autor: Shamoth | data: 29/08/14 | godz.: 10:06)
    Cały czas nie syczą, czasem Freddie Mercury z tym swoim dźwięcznym S daje po uszach ale chyba jeszcze nie miałem słuchawek w których na początku bez porządnego wygrzania nie miał bym z tym problemu, więc może to też kwestia mojego wyczulonego słuchu w tym kierunku ;]
    Stricte analityczne nie są ale na pewno sporo detali wychwytują i tu bym powiedział że są bliskie cxl300ii, które niektórzy nazywają analitycznymi.
    No właśnie w Senkach cxl300ii mam wrażenie grania do środka/w głowie a tu grają jakby bardziej na zewnątrz i lepiej wygląda sprawa ilości "powietrza" w utworach, prawie jak bym miał słuchawki nauszne otwarte/półotwarte co imho zaskakuje i plusuje mocno.
    Może jednak te Xiaomi nie mają takiego dobrego procesu produkcji i każde są inne ale cudownym zrządzeniem losu trafiają do użytkowników którzy właśnie potrzebują tego konkretnego odchylenia w procesie produkcji ;]
    Ale które pianki w końcu, 500 czy 100, bo pakują po 3 pary a tego nawet przeżuć nie będę mógł jak będą nie teges ;]


  58. Shamoth pytałeś się NimnuL`a jakich pianek użył (autor: Sławekpl | data: 29/08/14 | godz.: 10:24)
    a nie jakie poleca, że nie czytasz odpowiedzi mogę zrozumieć ale swoich słów nie pamiętasz? takie miał, to takich użył, też mam te pianki (dzięki jeszcze raz NimnuL) ale moje ucho przywykło do bardziej chropowatej powierzchni która lepiej utrzymuje słuchawkę stąd mój wybór, tym opisem kanału wewnętrznego na Twoim miejscu bym się nie sugerował, patrz pod kątem własnej wygody ;)
    ja mam takie słuchawki, od wyjęcia z pudełka nie było z nimi problemów a później było jeszcze lepiej, ale to typowe domówki, zbyt wielkie by łazić w nich po mieście, choć nie wszystkim to przeszkadza :E
    niestety przez nie jestem trochę rozbestwiony i mój opis Pistonek może być zbyt krzywdzący właśnie z uwagi na porównanie do tego na czym większość czasu słucham, mam jeszcze inne IEMy ale ich zakup dla mnie to była wyrzucona kasa w błoto


  59. Bardziej chodziło mi o kompatybilność, (autor: Shamoth | data: 29/08/14 | godz.: 10:34)
    to że S lepiej siedzą w uchu a T lepiej izolują to wiem tylko właśnie patrzyłem na fotki to niektóre mają na prawdę wąski kanalik. To nie pozostaje mi nic innego jak wziąć i 100 i 500 i zobaczyć które lepiej siedzą na słuchawkach.

  60. Shamoth poczekaj, zmierzyłem suwmiarką i wysłałem (autor: Sławekpl | data: 29/08/14 | godz.: 11:01)
    do nich zapytanie które będą najlepiej pasować, jak dostanę odpowiedź wkleję tutaj które serie pasują najlepiej wg ich producenta

  61. @55 Shamoth (autor: NimnuL-Redakcja | data: 29/08/14 | godz.: 11:10)
    Być może są jakieś fizyczne różnice w budowie wewnętrznego kanału poszczególnych modeli, ale osobiście nie dam się przekonać, że mają one słyszalny wpływ na dźwięk.
    W mojej ocenie różnica pomiędzy piankami to materiał, z których je zbudowano, np. w T-500 materiał jest bardzo gęsty i przypomina bardziej gumową masę, niż gąbkę (jak w S-100, która jest według mnie tragiczna i przypomina gąbkę kąpielową :) Różnice w rezultacie wpływją na izolację akustyczną (marginalnie w przypadku modeli sąsiadujących) oraz komfort noszenia (tu różnice są większe).


  62. @60/61 (autor: Shamoth | data: 29/08/14 | godz.: 11:26)
    @Sławekpl
    Dzięki, nie chciałem Cię aż tak fatygować bo wykonałem 2 dni temu ten sam ruch ale bez odpowiedzi, myślałem że masz już obczajoną rozmiarówkę comply. Przed weekendem chciałem je nabyć żeby je trochę pomęczyć w weekend ;]

    @NimnuL
    Na pewno są i dlatego zrobili aż 4 serie. Zapewne nie ma różnicy jak uda się naciągnąć bez rozwalania ciasną piankę na gruby kanał ale z drugiej strony może się okazać że pianka będzie za luźna a nie chciał bym codziennie chodzić do laryngologa ;]
    wiem, i dlatego idę w T lub P ale widać Sławekpl lubi jak coś go w uszy drapie kiedy biega ;] Ja natomiast potrzebuję czegoś żeby się odciąć w autobusie na 3-4h od płaczących dzieci czy grającego radia i się kimnąć z ulubioną muzą ;]


  63. Jeśli chodzi o kompatybilność (autor: NimnuL-Redakcja | data: 29/08/14 | godz.: 11:28)
    http://www.complyfoam.com/...mpatibility_t-100.pdf

    Xiaomi na liście oczywiście nie ma :)
    Kanał wewnętrzny jest gumowy (przynajmniej w T400, 500 i S100) więc i daje się naciągnąć. Trzpień w Xiaomi jest jednak faktycznie trochę większy niż standard w IEM.


  64. Był bym zapomniał (autor: Shamoth | data: 29/08/14 | godz.: 11:33)
    W sumie to bardziej chodzi o długość wycięcia/frezu na kanale żeby wewnętrzna wkładka w piance się dobrze wpasowała. Podejrzewam że jak by się założyło piankę od senków z wąskim nacięciem 1mm to w najgorszym wypadku pianka by na tym tańczyła ale nie spadała. Z drugiej strony jak się założy piankę od słuchawek o wycięciu dłuższym niż 2mm to każdy dodatkowy mm który się się nie wpasował w wycięcie na kanale będzie powodować dyskomfort.

  65. @63. (autor: Shamoth | data: 29/08/14 | godz.: 11:36)
    Przeglądałem tą tabelkę i starałem się znaleźć w necie słuchawki o podobnej budowie i wymiarach kanału co Xiaomi ale bez skutku.
    Trochę, trochę lochowate są ale może właśnie dzięki temu tak grają jak grają ;]


  66. pianki Comply do Xiaomi Piston 2 II (autor: Sławekpl | data: 29/08/14 | godz.: 12:33)
    oczywiście info nie jest oficjalne, bo tych słuchawek nie ma na liście zgodnych z piankami Comply
    jednak patrząc na wymiary wewnętrznego kanału oraz to jak siedzą te co teraz mam założone T-500 można wnioskować, że T-400 i S-400 powinny się najlepiej sprawdzić, odrobinę większy otwór mają S/T-200 około pół minimetra od S/T-400, czyli jeśli by się okazało, że 400 nie pasują, choć jak wspomniałem T-500 wlazły a S/T-400 są minimalnie większe więc powinny być akurat i pozwolić na głębsze i łatwiejsze osadzenie pianek,
    mam nadzieję że to pomoże :)


  67. Heh (autor: Shamoth | data: 29/08/14 | godz.: 12:42)
    Kumpel miał mi przywieźć T400, największa lista kompatybilności, a tak jak na to patrze to to czarne T nie są, prędzej grafitowe S ale w takim wypadku nawet nie wiem z jaką serią mam do czynienia choć coś mi mówi że to S500.
    Tak czy owak jest znaczna poprawa w komforcie i wcale tak źle nie izolują ale przez to nabrałem apetytu na T ;]


  68. Dzieki (autor: Shamoth | data: 29/08/14 | godz.: 12:53)
    Sławek

  69. Shamoth nie problem, mnie na oko pasowały 100 (autor: Sławekpl | data: 29/08/14 | godz.: 13:36)
    ale jak widać mógłbym kupić za luźne, także dzięki Twojej dociekliwości zweryfikowałem listę zakupów :)

  70. @69. (autor: Shamoth | data: 29/08/14 | godz.: 13:52)
    Oj żeby moja baba tak na to patrzyła jak Ty, ona to już sklasyfikowała jako nieuleczalną chorobę ;]
    Przynajmniej wiadomo że od 100 średnica się zmniejsza wraz z wzrostem numeracji... zero logiki ;]


  71. hmmm (autor: Shamoth | data: 29/08/14 | godz.: 14:59)
    Pianki termoaktywne w rossmanie 3zł za 4 pary. Sylikonowe rurki akwarystyczne o różnej średnicy gdzieś tam mam. Wolnoschnący cyjanoakryl też jest.
    Pytanie brzmi jak wyciąć w tej piance ładny tunel ?;]


  72. Shamoth nie wiem czy trafię z pomysłem ale moRZe ;) (autor: Sławekpl | data: 29/08/14 | godz.: 16:41)
    zamrozić te stopery i rozwiercić wiertłem do drewna ;]
    lub zgnieść je w imadle na maksa pomiędzy dwiema deseczkami i również rozwiercić ;] a może słomka by pasowała :E
    daj znać jakbyś próbował co z tego wyszło xD
    nie uważam dążenia do doskonałości za chorobę, ona jak rozumiem makijaż robi w kilka sekund? a nie przepraszam, to inna para kaloszy, co my faceci możemy o tym wiedzieć? ... i vice versa :P


  73. jakby co to tutaj chłopaki robią zrzutke za 90pln (autor: NimnuL-Redakcja | data: 29/08/14 | godz.: 20:31)
    http://forum.mp3store.pl/...ie-smoka/#entry1119186

  74. @72. (autor: Shamoth | data: 29/08/14 | godz.: 22:49)
    Też myślałem o zamrożeniu lub dociąć, ściągnąć i potraktować dziurkaczem do grubych skór.
    W tygodniu się pojawię w customowe pianki za 1zł ;]
    Przed wyjazdem wymieniłem to co kumpel przywiózł na T400 i zdecydowanie łatwiej się zakłada i jeszcze lepiej tłumi więc faktycznie 200 mogą być trochę za luźne. Nie wiem jaki jest sens kupowania S bo T siedzą podobnie jak nie lepiej tylko myk polega na tym ze T potrzebują więcej czasu na pełne rozprężenie i dopasowanie a potem siedzą w uchu jak wojskowy odlew ;]


  75. NimnuL koledzy coś nie doczytali ;) (autor: Sławekpl | data: 29/08/14 | godz.: 23:07)
    Xiaomi nie ma magazynów w Holandii, to jest zamiast pocztą chińską wysyłane z Chin holenderską która ma swój oddział w Chinach, ewentualne cło i inne opłaty dokładają nasi cwani tfu kochani celnicy :)
    Shamoth S lepiej trzymają i dają więcej powietrza, skóra lepiej oddycha, w niewielkim stopniu tracisz na wytłumieniu, to kwestia bardziej upodobań i potrzeb
    zgnieść -> zamrozić -> przedziurkować :))


  76. Sławek (autor: Shamoth | data: 31/08/14 | godz.: 21:37)
    Miałeś rację, scena się zmieniała po wygrzaniu, teraz bardziej grają w głowie choć czasem przy niektórych kawałkach Bee Gees mam w ogóle wrażenie że stoję tyłem do sceny ;]
    Sprawdzę jednak S-400, może jak trochę powietrza dostaną to coś to poprawi.


  77. Jeszcze jedna uwaga (autor: Shamoth | data: 31/08/14 | godz.: 21:48)
    Moje egzemplarze mają 17,6 i 17,9 Ohm na słuchawkę. Senki cxl300ii po 16 i 16,1 Ohm, co by tłumaczyło dlaczego musiałem podkręcić siłę głosu w playerze z 18/40 na 26/40 żeby uzyskać podobną głośność.

  78. Shamoth zdziwiłbym się jakby na S-400 zagrały Tobie (autor: Sławekpl | data: 1/09/14 | godz.: 05:39)
    bardziej przestrzennie, zanim wydasz kasę posłuchaj na oryginalnych silikonach czy odczujesz jakąś różnicę, pianki tylko izolują same nic nie zmienią, dzięki dobrej izolacji łatwiej się skupić na niuansach i "słyszysz więcej" a S mają tą izolację trochę niższą od T,
    nie doczytałeś, to skóra w nich lepiej oddycha a nie słuchawka ;)
    Bee Gees - akurat mam ich płytkę nie remasterowaną The Best, w "How Deep Is Your Love" mam wrażenie jakbym siedział przed Barrym który tylko dla mnie śpiewa, a bracia lekko z przodu po bokach dodają chórki, w "You Should Be Dancing" perkusja - jakbym miał głowę między bębnami za to trąbki dodają przestrzeni
    ogólnie wrażenie jest takie jakbym siedział tuż przed telewizorem
    jedno muszę dodać, ja przywykłem do przestrzennych słuchawek i słuchając tych samych utworów które doskonale pamiętam, na innych słuchawkach mogę pozycjonować źródła częściowo z pamięci, zwróć też uwagę na jakość materiału, ja odpaliłem z oryginalnej płytki CD, jeśli słuchasz MP3 które z racji kodowania jest stratne możesz tracić część brzmienia które dane słuchawki potrafią odtworzyć ale w zapisie już go nie ma, odtwarzacz również może wpływać na wrażenia słuchowe jeśli jego możliwości są mniejsze niż słuchawek


  79. @78. (autor: Shamoth | data: 1/09/14 | godz.: 10:48)
    Nie sposób się nie zgodzić, po prostu możliwe że zastosowane przeze mnie zestawienie "mobilne" nie wykazuje się dostateczną "synergią" i tyle. Aczkolwiek liczyłem na to że jak skóra dostaje trochę powietrza to i słuchawki też. W końcu w nausznych modelach słychać różnicę kiedy ma się pady z oddychającego materiału i takiego gdzie po 30 minutach skóra się odparza ;] Sybilanty praktycznie już się wypaliły więc nie mam już prawie czego się przyczepić poza przestrzenią ale jeszcze nie sprawdzałem ich zdolności do odwzorowania przestrzeni w nagraniach binauralnych i w grach ;]
    Także wieczorkiem posiedzę trochę przy Right Mark 3D Sound i pewnie nad starym poczciwym Unreal'a, Counter Strike'a 1.5/1.6, czy co tam jeszcze sobie przypomnę gdzie grało się w sporej części na słuch ;]


  80. Shamoth tak się zastanawiam czy za dużo od nich nie wymagasz ;) (autor: Sławekpl | data: 1/09/14 | godz.: 12:32)
    za tą cenę to są bardzo dobre czy wręcz rewelacyjne słuchawki mobilne, z dopasowanymi piankami Comply świetnie izolują hałas i zapewniają bardzo dobre brzmienie, nie koloryzując czy jakoś mocno obcinając któreś części pasma, ale na przysłowiowe miasto
    IEMy które by Tobie w pełni pasowały kosztują od 1500 zł w górę, drugie tyle byś musiał wydać na player co jak rozumiem na chwilę obecną odpada ;]
    w nausznikach masz sporo czynników wpływających na zmianę brzmienia gdy zmienisz materiał tutaj jak wpisałem zdziwiłbym się jakby była słyszalna różnica (pianki T->S), nie zapominaj że już "poprawiłeś" brzmienie ściągając oryginalne wkładki silikonowe i zakładając T-400 dzięki temu masz przeskok jak przy nausznikach pomiędzy skóropodobnym materiałem a welurem
    choć właściwie kup, zobaczymy czy potwierdzisz własnym doświadczeniem moje słowa :)


  81. Shamoth (autor: NimnuL-Redakcja | data: 1/09/14 | godz.: 12:44)
    w pełnowymiarowych konstrukcjach słuchawek (dot. głównie modeli wokółusznych) jest komora rezonansowa, natomiast odległość między uchem wewnętrznym, a głośnikiem to kilka cm, a nie mm jak w przypadku IEM, w których to też o przestrzeni rezonansowej mowy być nie może. W słuchawkach otwartych na dźwięk (przestrzeń) wpływa przede wszystkim brak izolacji za plecami przetwornika, co też przedkłada się na mniej bezpośrednie granie.

  82. @80/81 (autor: Shamoth | data: 1/09/14 | godz.: 14:25)
    @Sławek
    Zawsze sporo wymagam a potem się godzę z tym że obiad dostaje tylko w weekendy ;P
    Wiem że do pułapu 300zł lub i 400zł pozamiatały wszystko.
    W sumie wspomagam się od kilku lat starym poczciwym i z nieznanych mi przyczyn wycofanym Pentagram Vanquish Volt 8GB, ostatnia aktualizacja sporo poprawiła a zaraz potem go wycofali.
    Nie znam innego playera który po pełnym naładowaniu jest w stanie grać przez 4 dni non-stop i wygrzewać słuchawki na 50% mocy, ma radio, dyktafon, transmiter fm. Co prawda korzystam głownie z playera ale czasem i radyjko się przydaje lub transmiter jak w autku brak wejścia aux ;]
    Na senkach grał przyzwoicie, z fiio e6 nawet lepiej w trybie niebieskim ale odpuściłem z czasem noszenie kolejnego grata ;]
    Ma tylko jeden, no może dwa, mankamenty. Z czasem coraz bardziej czuje jak się sypie, w końcu plastik i pewnie gdyby nie sylikonowe condomium to pewnie już był by w 2 częściach. A druga sprawa, to to że nie wytrzymuje sygnału wywołania komórki przez BTS'a ale to raczej kwestia telefonu bo większość ma ten chory spike a mało kto o tym mówi.

    @NimnuL
    No wiem, no wiem, ale to pierwsze wrażenie było super i nie mogłem pojąć skąd to a potem się wygrzały i stoczyły ;]
    Choć nie wiem czy nie sugerujesz żeby je bardziej otworzyć? Gdzieś tam mam mikrowiertła z węglika wolframu ;]


  83. Shamoth (autor: NimnuL-Redakcja | data: 1/09/14 | godz.: 15:10)
    odetnij im dupę brzeszczotem :D

  84. Shamoth idź do kogoś kto ma lepszy sprzęt i posłuchaj CDA (autor: Sławekpl | data: 1/09/14 | godz.: 17:10)
    albo choć FLAC bo mam wrażenie że Twój sprzęt nie dorasta do Twoich oczekiwań i nie mam na myśli Pistonek ;)
    NimnuL +100 xD, się zdziwi jak mu bas wyparuje ;)
    znalazłem za 20$ wersję z zamkniętą dupką, prostszy pilot i białe kable oraz brak wypasionego pudełka, trafiłem też na takie srebrne podobnie opakowane do tych z recenzji ale mam info że to produkt którego w Xiaomi na oczy nie widzieli jak większość towarów sprzedawanych na stronie www.xiaomiworld.com i podpisanych "Original Xiaomi"


  85. Nie no, (autor: Shamoth | data: 2/09/14 | godz.: 05:28)
    Bardziej myślałem o 2 otworkach z boku jak to większość tłoków ma ;]

    Na PC jest dobrze a nawet bardzo dobrze, siadłem o 20 zapuściłem muze i nawet nie wiem kiedy odpłynąłem i dopiero jakieś 20 minut temu się obudziłem zluzowany jak nigdy ;]

    Widać będę musiał zmienić playera bo ta para chyba się u mnie nie dogada.


  86. $20 z wysyłką (autor: NimnuL-Redakcja | data: 2/09/14 | godz.: 14:42)
    www.merimobiles.com/...n-headphones_p/meri8529.htm

    czyli jakieś 70pln w porywach z prowizją PayPal, bez ryzyka opodatkowania przez celników.


  87. NimnuL że jest wysyłane pocztą holenderską to wcale nie oznacza (autor: Sławekpl | data: 2/09/14 | godz.: 17:43)
    że omija naszych celników, już to wcześniej pisałem, wjeżdża do UE tam a im jest łatwiej przesłać to do naszych i oni decydują czy i co dołożą, Xiaomi czy inna firma nie ma magazynów w Holandii, to nadal idzie z Chin, w Holandii ten towar jest w tranzycie
    tak samo jak u nas, towar przylatuje do Warszawy a warszawscy celnicy przekazują to do lokalnych urzędów najbliższych odbiorcy
    to nie jest sytuacja gdzie z Chin wysyłają do danego kraju, jakiś znajomy tą paczkę odbiera, okleja nowym papierem i wysyła już jako wewnątrz unijną przesyłkę
    oczywiście wszystko zależy od szczęścia bo może to przejść bez kontroli, na taką ilość paczek nie są w stanie skontrolować wszystkiego ale ten proceder nie omija naszych milusińskich :E


  88. @87. (autor: Shamoth | data: 2/09/14 | godz.: 19:58)
    Zgadza się, poczta holenderska była przez jakiś czas pewna ale już się skończyło. Poza tym cło dopiero dowalają od 150euro wiec w najgorszym wypadku dowalą do tego tylko podatek ~16zł, więc i tak nie jest źle.

  89. Sławekpl (autor: NimnuL-Redakcja | data: 3/09/14 | godz.: 07:56)
    miałem na myśli niską wartość przesyłki (jednej pary słuchawek), a to nie łapie się na aktualne limity cła (EUR150) i VAT (EUR22).

  90. NimnuL a ja wziąłem pod uwagę że będą "jechać" 4 pary (autor: Sławekpl | data: 3/09/14 | godz.: 16:05)
    słuchawek a to już na VAT się załapuje, cło też mogą trzepnąć jak się uprą, sam pisałeś że one są więcej warte :))
    zostaje jeszcze znaczek CE a raczej jego brak,
    także wszystko zależy od szczęścia albo pecha czyli ilości przesyłek na cle w tym dniu, wyglądu paczki i humoru celnika :E


  91. Jaki jest sens zamawiania większej ilości (autor: NimnuL-Redakcja | data: 3/09/14 | godz.: 17:25)
    skoro przesyłka jest za darmo...

  92. NimnuL zaskakujesz mnie :o (autor: Sławekpl | data: 3/09/14 | godz.: 22:14)
    jakby pytanie jaki jest sens sprowadzenia czterech zadał ktoś inny to bym zrozumiał że nie przeczytał wszystkich komentarzy, ale autor @73 ...

  93. Skrót myślowy Sławku :) (autor: NimnuL-Redakcja | data: 4/09/14 | godz.: 08:00)
    chcąc zamawiać 4 pary, zamówiłbym je w 4 osobnych paczkach - skoro przesyłka jest za darmo. W ten sposób:
    - nie narażasz przesyłki na opłaty wjazdowe;
    - zmniejszasz ryzyko, że któraś paczka zostanie otwarta i nie wpuszczona na teren EU ze względu na brak znaczka CE, a jeśli już celnik otworzy jedną to nie dojdzie jedna para, a nie wszystkie 4 ;-)


  94. NimnuL to jest logiczne, a dla pewności zamawiać przez 4 dni :) (autor: Sławekpl | data: 4/09/14 | godz.: 09:28)
    choć ja zamawiając z ChRL kabelki, poprosiłem o fakturę zbiorczą i o wysyłkę w jednej paczce, właściwie wszystko weszło do małej koperty, zaoszczędziłem dzięki temu 3$ i mogłem jeszcze coś dokupić :)
    przesyłka kosztuje, nawet jeśli jest opisana jako "darmowa" to sprzedawca wliczył jej koszt w cenę towaru, sporo zależy od serwisu który pośredniczy w zakupach, na niektórych sprzedawcy często zaniżają cenę aby zapłacić mniejszą prowizję, za to koszt transportu jest wyższy niż obowiązujące stawki poczty czy kuriera, z drugiej strony opakowania i samo pakowanie też kosztuje ...


  95. czy na tej stronce merimobiles (autor: beiks | data: 12/09/14 | godz.: 15:45)
    sa na pewno do kupienia orygibalne xiaomi, a nie podroby?

    link: http://www.merimobiles.com/...hones_p/meri8529.htm


  96. powiedziałbym, że tak (autor: NimnuL-Redakcja | data: 14/09/14 | godz.: 21:08)
    ale dla pewności sugeruje się upewnić na forum mi mp3 store.

  97. @95 i 96 (autor: Shamoth | data: 15/09/14 | godz.: 13:47)
    Zanim wejdziesz na forum mp3store upewnij się że masz antywira aktualnego i przeglądarkę odpalasz jako gość i w trybie incognito. Mają sporo syfu w reklamach/skryptach. No chyba że chcesz się babrać z "Policja, wykryliśmy na twoim komputerze treści pedofilskie. Należy niezwłocznie uiścić opłatę..."

  98. Jesteś pewien? (autor: NimnuL-Redakcja | data: 15/09/14 | godz.: 15:29)
    okazjonalnie tam się szlajam na różnych komputerach i nigdy żadnego problemu. Na banery nie klikam.

  99. Shamoth przecie ta stronka nie ma kompletnie nic wspólnego (autor: Sławekpl | data: 15/09/14 | godz.: 21:47)
    z policją, to zrobiona ściema aby ludzi naciągnąć, jeśli nic z takiej strony nie zainstalujesz i masz choć w podstawowym stopniu zabezpieczonego kompa i przeglądarkę aby ostrzegała o próbach uruchomienia skryptów to tylko zamykasz stronę i zapominasz
    też mi kilka razy wyskoczyło to jak szukałem unlocka dla Huawai ;)


  100. @99. (autor: Shamoth | data: 16/09/14 | godz.: 10:00)
    No parę razy widziałem już zablokowanego kompa tym ekranem "Policja Ostrzega" po wizycie na forum mp3store kiedy nieświadomy użytkownik beztrosko sobie plumkał tam na przeglądarce odpalonej z konta admina ;]
    A usuwanie tego z palca jest trochę uciążliwe i też mam wrażenie że pomimo że niby już udało się to to usunąć to system i tak jest lekko pochrobotany.


  101. Kupiłem na Allegro (autor: jaross | data: 17/09/14 | godz.: 09:10)
    Ale niestety podróbka.
    Dźwięk jak z pchełek z bazaru...


  102. @101. (autor: Shamoth | data: 17/09/14 | godz.: 10:25)
    Napisz może od kogo, żeby się kolejni nie wpakowali...

  103. @Ja kupilem (autor: PrEzi | data: 27/09/14 | godz.: 16:30)
    z xiaomiworld.
    Graja swietnie... ciezko mi bylo na poczatku wkladki dopasowac do uszu... jakies takie chyba niestandardowe mam ;) M'ki byly lekko przymale ale L'ki juz zdecydowanie za duze. Teraz sie do Mek przyzwyczailem.
    Graja zajebiscie. Basik przemily dla ucha... moze nie taki super mięsisty ale go zdecydowanie czuc i nie tlumi swietnie oddanych srednich i ciut zbyt mocno oddanych wysokich. Szczegolnie w niektorych piosenkach...

    Ostatnio slucham sobie nowego Joe Bonamassy - polecam.
    Ale - po to sie ma korektory coby dopasowac idealnie pod siebie ;)


  104. jestem ciekaw czy padnie nowy rekord na TPC (autor: Sławekpl | data: 25/11/14 | godz.: 08:50)
    w ilości odsłon, w takim tempie jak obecnie cyka ten licznik to spokojnie pistonki pobiją 23 tyś. odwiedzających ;)

  105. UWAGA na podróbki, allegro jest nimi zasypane (autor: Sławekpl | data: 31/01/15 | godz.: 14:28)
    oryginały kosztują najtaniej 18-20$ jeśli ktoś sprzedaje je za 60 zł to jest oczywiste że nie może to być oryginał
    czasem na ibuygou.com mają obniżki ale tylko do 17$, taniej oryginałów nikt nie sprzedaje w Chinach


  106. hmm (autor: bartek_mi | data: 11/02/15 | godz.: 23:26)
    co do sluchawek - graja ladnie, jakosc wykonania pierwszorzedna ale (i to duze ALE):
    - nie dzialaja w motorola moto g 2014 (nie, ze pilot jest bezuyteczny ale one w ogole nie graja!)
    - na moto g 1gen graja i dziala przycisk "pauza" ale nie dzialaja przyciski glsnosci

    jesli chodzi o zakupy to mozna u sprawdzonego sprzedawcy na allegro kupic za 80 zl. jak sie trafi kod allegro to wychodzi 80 z przesylka i ma sie sprzet w 3 dni. przy obecnym kursie dolara i przewalutowaniach to nie warto sie bujac. chyba, ze od razu z 10 sztuk i na handel.


  107. bartek_mi można kupić króciutkie kabelki które inaczej łączą (autor: Sławekpl | data: 23/02/15 | godz.: 22:41)
    jeśli jesteś z Poznania to mam dwa takie, mnie się okazały zbędne, wtedy powinno wszystko grać,
    w moim fonie z poprzednią wersją romu boczne przyciski przewijały utwory (w przód, w tył), po aktualizacji mam głośniej, ciszej,
    środkowy cały czas chodzi jako pauza/wznowienie oraz do odbierania/kończenia rozmów


  108. hmm (autor: bartek_mi | data: 25/03/15 | godz.: 08:00)
    Update do lolipopa spowodowal, ze pistony w moto g2 graja. Dziala tylko srodkowy przycisk jako pause/play.
    W moto g 1 jest bez zmian.

    Nie jestem z Poznania. Jak mozesz to rzuc linkiem z alle jak to wyglada


    
D O D A J   K O M E N T A R Z
    

Aby dodawać komentarze, należy się wpierw zarejestrować, ewentualnie jeśli posiadasz już swoje konto, należy się zalogować.

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2017, TwojePC.PL