Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
B O A R D
   » Board
 » Zadaj pytanie
 » Archiwum
 » Szukaj
 » Stylizacja

 
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
OBECNI NA TPC
 
 » PeKa 18:48
 » Ramen 18:48
 » tuptun 18:46
 » P@blo 18:42
 » Paweł27 18:41
 » DYD 18:40
 » jenot 18:39
 » KHot 18:39
 » petropank 18:38
 » Chrisu 18:37
 » GLI 18:30
 » Robek 18:28
 » b0b3r 18:23
 » ligand17 18:22
 » resmedia 18:13
 » Dexter 18:12
 » john565 18:11
 » fiskomp 18:09
 » Brauni 18:08
 » NimnuL 18:08

 Dzisiaj przeczytano
 41137 postów,
 wczoraj 25974

 Szybkie ładowanie
 jest:
włączone.

 
ccc
TwojePC.pl © 2001 - 2024
A R C H I W A L N A   W I A D O M O Ś Ć
    

>> Samogom swojskiej produkcji, czyli jak doprawic sobie bimber? , tytan 4/06/06 12:18
Witam

Zdaje sobie sprawe z faktu, iz ten post moze wydac sie troche:
-dziwny
-niemorlany
-demoralizujacy
-nielegalny

ale co tam, trzeba dzialac=]


rzecz w tym ze mam 4 flaszki pysznego bimbru z oryginalnej wiejskiej produckji, ktory zamowilem sobie bedac na swietach u rodziny.

Plyn jest calkowicie przezroczysty, mocny, ponetny, w porzadku.
No ale chcialbym cos z nim zrobic i 2 butelki przeznaczyc na jakies smakowe eksperymenty;) ogolnie czas operacji to: do konca czerwca. Pozniej nei bedzie juz czasu;p (bimber wyruszy w Europe=])

Jako ze nie bardzo sie na tym znam (naprawde;)) to mam do Was pytanie:

-co mozna ciekawego zrobic z takiego bimbru?
-co dodac, jak wymieszac, jakie proporcje zachowac?
-czy mozna przerobic substancje na cos w stylu koniaka?



z gory bardzo dziekuje za wszelkie odjechane, jak i sprawdzone pomysly, receptury;)


za osobe ktora wskaze najlepszy przepis wypije sazny toast zdrowia;)




pozdrawiam
Piotr!

--
"Wciąż w pogoni za lepszej jakości
życiem..."

  1. przepalankę zrób , Dabrow 4/06/06 12:37
    na ten przykład.
    Albo cytrynówkę (cytrynówka cytrynówka, nie boli główka)
    albo pieprzówkę. Albo nalewkę pomarańczową.... a jak chcesz poradę w formie lektury to masz: http://tinyurl.com/qtkpa

    !!!!!TO JEST SPARTA!!!
    !Tu się nic nie zmienia!
    ------dabrow.com------

    1. ooo tak , Chucky 4/06/06 12:43
      pieprzowka przepali wszystko... o matko... ;]

      Corei5 9600K, Z390 PRO, 2x16 Vengeance
      3200Mhz, GTX 2060 Super, Seasonic X-650

    2. dodam ze kolega pod tym linkiem , XiSiO 4/06/06 13:19
      umiescil pdf co sie laduje dosc dlugo jak by ktos mial ochote kliknac Domowe.Piwa.Cydry.Wina.Nalewki.Likiery.Kremy.-.Z.T.Nowicki.pdf

      "Przyjaźń - bezcenna za wszytko inne
      zapłacisz adeną" (C) XiSiO

      1. zapomnialem ze ta mina ma 10mb , XiSiO 4/06/06 13:22
        ;)))

        "Przyjaźń - bezcenna za wszytko inne
        zapłacisz adeną" (C) XiSiO

        1. znaczy się... , Yosarian 4/06/06 13:41
          temat dogłębnie i szczegółowo potraktowany i pewnie odwołań historycznych sporo :-))

          All the best people in life seem to like
          LINUX.
          Steve Wozniak

    3. przepalanka i cytrynowka , tytan 4/06/06 14:02
      to brzmi zachecajaco;)

      zaraz wezme sie za lekture.

      --
      "Wciąż w pogoni za lepszej jakości
      życiem..."

      1. polecam , shavell 4/06/06 14:09
        przepalankę, niedawno miałem przyjemność spożywać ten trunek :-)
        BTW wie ktoś ile takie wyroby mogą leżakować i czy zbyt długie leżenie w jakiś sposób im szkodzi

        Doświadczenie przychodzi z wiekiem
        tylko czasami jest to wieko od trumny...

        1. dlugie lezenie... , tytan 4/06/06 14:14
          u mnie nie wchoidz w gre;)

          a co do tej przepalanki to chyba sie skusze;)

          --
          "Wciąż w pogoni za lepszej jakości
          życiem..."

        2. mogą leżeć , Dabrow 4/06/06 14:29
          dłuuuuuuugo. Wręcz zaryzykuję że im dłużej tym lepiej (-; Przepalanka mojego Ojczulka to nawet dla mnie (co nie lubię bejcy zbytnio) jest poemat (-;

          !!!!!TO JEST SPARTA!!!
          !Tu się nic nie zmienia!
          ------dabrow.com------

          1. to bardzo dobrze , shavell 4/06/06 14:57
            od kumpla dostałem sporą butelkę (po kolorze sądze żę to cytrynówka) tylko mówił że leżała około pół roku, teraz pijąc bede spokojniejszy ;)

            Doświadczenie przychodzi z wiekiem
            tylko czasami jest to wieko od trumny...

  2. najprosciej: , Okota 4/06/06 16:01
    przelej w jakas innna butelke najpierw na probe czy bedzie smakowac...
    dodaj rodzynki
    zostaw na tydzien.
    polecam rodzynki pojesc na sam koniec probowania :D
    to samo mozna zrobic z brzoskwiniami z puszki - w kostke pokroj i na dwa tygodnie :D

    Dyslektyka błąd nie pyka...
    RTS wszechczasów:
    Supreme Commander

  3. eee tam - najprościej zrobić... , Doczu 4/06/06 16:21
    ... wężówkę lub chrabąszczówkę.
    Łapiesz odpowiednio albo węża (u nas w kraju wszystkie są pod ochroną) albo chrabąszcza (większość tez chroniona), byle nie karalucha, wrzucasz do flachy i czekasz tydzień lub dwa.
    Smacznego ;-)

    1. a jak takiego gada polkne omylkowo mylac z wiekszym kiszonym?:| , tytan 4/06/06 16:24
      Panie idz Pan z takimi zachodnimi wynalazkami. Tu jest Polska, tu pijem normalnie;p

      we lbach sie poprzewracalo od tych filmideł:|

      --
      "Wciąż w pogoni za lepszej jakości
      życiem..."

      1. aaa tam zachodznie.... , Doczu 4/06/06 17:09
        ... toż to wschodnie wynalazki sa :-)

  4. >> hmm , tytan 4/06/06 16:24
    przypierzam sie do podpalanki i rodzynek/brzoskwin

    bede wdzieczny za opisy produkcji w/w trunkow.

    ;-)

    --
    "Wciąż w pogoni za lepszej jakości
    życiem..."

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2024, TwojePC.PL