Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
B O A R D
   » Board
 » Zadaj pytanie
 » Archiwum
 » Szukaj
 » Stylizacja

 
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
OBECNI NA TPC
 
 » ManiusNG 22:25
 » ham_solo 22:22
 » Brauni 22:21
 » rainy 22:21
 » yeger 22:21
 » Chavez 22:21
 » Hitman 22:20
 » Curro 22:20
 » Dhoine 22:19
 » exmac 22:16
 » Dexter 22:11
 » kicior 22:10
 » JE Jacaw 22:10
 » luckyluc 22:10
 » Demo 22:09
 » wielo 22:09
 » rooter666 22:06
 » myszon 22:04
 » Kool@ 22:04
 » Star Ride 22:02

 Dzisiaj przeczytano
 41128 postów,
 wczoraj 25974

 Szybkie ładowanie
 jest:
włączone.

 
ccc
TwojePC.pl © 2001 - 2024
A R C H I W A L N A   W I A D O M O Ś Ć
    

[OT] - Automat do pieczenia chleba - kto ma? Zalety/wady? , Dexter 28/08/11 19:58
Dowiedziałem się niedawno, że w mojej ulubionej piekarni (a w zasadzie jedynej w okolicy) nie ma już szans w godzinach porannych (9-10-ta rano) na świeżutki, ciepły chlebek.

Bo sprzedaż spada i już nie pieką kilku "rzutów" tylko jeden nocny i ciepły chlebek jest wtedy, jak furgonetki zabierają na sklepy.

Przyszedł mi do głowy pomysł wypiekania samamu w autoacie do tego celu stworzonym.

Kto ma takie ustrojstwo i czy to faktycznie jest fajne, a chleb smaczny?

Komisarz, Blimek, Bart - nie odpowiadajcie w wątkach, które zakładam.
Odpowiedzi oleję.
THX!

  1. Ja mialem kiedys, ale... , zeb 28/08/11 20:19
    ...cos sie popsula w czasie przeprowadzki i wyrzucilem :) Ale wracajac do tematu. Bardzo fajna rzecz - wychodzil super pyszny chlebek, tyle ze w troche malych ilosciach. Inna wada to czas wytwarzania chleba - dla mnie to bylo o wiele za dlugo. Jak sie pominie dwie powyzsze wady to urzadzenie jest naprawde super. Oczywiscie nie jest sie skazanym na jeden rodzaj chleba - pole do eksperymentow jest otwarte.

    Zack

  2. wypróbuj ten przepis , chris01 28/08/11 20:28
    http://alicja.przepisy.net/chleb-pszenno-razowy/

    w linku masz podane składniki na jedną foremkę
    ja piekę 1-2 razy w tygodniu dwie duże foremki keksowe, bo tyle mi wchodzi za jednym razem do piekarnika, wystarcza na 2-3 dni dla 4os, a resztę dokupuję

    pozdrawiam
    Krzysztof

    Krzysztof

  3. Do gotowania trzeba serca nie maszyny , Emalia 28/08/11 21:06
    jak chcesz mieć kolejną odmianę pieczywa przemysłowego kup automat, a potem się dziw dlaczego to nie jest zwulu chlebuś. Ani woda nie ta, ani składniki - sama chemia. Tyle, że ciepłe.

    1. masz? , Maverick 28/08/11 21:13
      probowalas? piszesz jakbys nie probowala.

      1. Mam , Emalia 29/08/11 07:30
        ...

        1. o qrcze , Maverick 29/08/11 15:43
          serio. Sorry za posadzenie ale ja bardzo lubie chlem z maszynerii
          chociaz moja piekna piecze w piekarniku z powodu braku miejsca na maszyne w kuchni

  4. mam, , ibiz 28/08/11 21:09
    polecam. Teraz w sklepach jest sporo gotowych mieszanek. Jak jednak Ci nie pasuje, to robisz samemu. Super sprawa. Odkąd w domu zagościła maszynka, zapomniałem co to kupny chleb. Czas też nie jest problemem. Najdłuższy program to chyba jakieś 3h50min, ale można ustawić opóźnienie, chleb zacznie się robić w nocy, a na rano jest cieplutki :-) W telewizji leci reklama Lidla z maszynką za 159 zł. Znajomi twierdzą, że jest bardzo dobra.

  5. W Lidlu w tym tygodniu , MAC333 28/08/11 21:14
    masz promocje na taka maszynke do pieczenia chleba firmy Silver Crest za 159 zeta. Nie mam pojecia co to za firma i czy jest cos warta ale chociaz 3 lata gwarancji daja :)

  6. zrób zakwas, kup mąkę , kicior 28/08/11 21:20
    i sam piecz. Nie potrzebna maszyna, starczy zwykły piekarnik elektryczny. Tu masz świetną stronkę do obejrzenia: http://www.chleb.info.pl/

    1. No właśnie. , Muchomor 29/08/11 11:02
      Mnie się nie chce bawić, ale mój brachol wyrabia normalnie w piekarniku i chlebek jest siuper. Oczywiście nie całyczas, bo roboty z tym sporo, ale da się ...

      Stary Grzyb :-) Pozdrawia
      Boardowiczów

    2. To zależy kto co lubi... , JE Jacaw 29/08/11 11:37
      ...przejrzałem tą stronę i jak poczytałem procedurę przyrządzenia zakwasu, to od razu mi przeszła ochota na robienie tego.

      Dla mnie zbyt pracochłonne i skomplikowane oraz jak każdy przepis zbyt mało precyzyjne, czyli określenia typu: "szczypta soli". A taki automat i gotowa mieszanka lub przepis z podręcznika to po prostu coś dla mnie. Tak powinny wyglądać przepisy, dokładne, precyzyjne, bez jakiś ogólnych i enigmatycznych określeń. :-)

      Socjalizm to ustrój, który
      bohatersko walczy z problemami
      nieznanymi w innych ustrojach

      1. zakwas robisz raz , kicior 29/08/11 11:48
        i trzymasz w lodówce. A na tej stronce akurat prawie wszystko jest podane w gramach. A szczypta to szczypta - na żadnej wadze nie zważysz mniej niż 1g. Poza tym dziurawy chleb -fuj :]

        1. Ja rozumiem... , JE Jacaw 29/08/11 12:04
          ...ale dla mnie to i tak zbyt skomplikowane, tym bardziej, że o ten zakwas jednak trzeba jakoś dbać, patrzeć czy się nie zepsuł, dokarmiać itd.

          Pomijając nawet to, to w automacie przede wszystkim podoba mi się ta prostota i idiotoodporność dokładnie taka jaką potrzebuję. Biorę mieszankę lub mąkę, odmierzam 300 ml wody miarką dołączoną do automatu, przy bardziej skomplikowanych przepisach dosypuję cukru lub soli za pomocą innej miarki dołączonej do automatu, wsypuję 500 g mieszanki lub mąki (+ saszetka suszonych drożdży) i daję start. Jak usłyszę sygnał końca to przychodzę i wyjmuję gotowy chleb. Żadnych "szczypt soli", żadnego "dopraw do smaku", "dodaj według uznania", "zamieszaj, aż uzyskasz jednolitą konsystencję lub do uzyskania odpowiedniego koloru/konsystencji/struktury". Po prostu dokładnie 300 ml, 500 g, ewentualnie paczka drożdży i już.

          Socjalizm to ustrój, który
          bohatersko walczy z problemami
          nieznanymi w innych ustrojach

          1. Acha i jeszcze... , JE Jacaw 29/08/11 12:06
            ...ręce czyste, kuchnia czysta, żadnego babrania się cieście (dobra, z wyjątkiem wyjmowania mieszadeł w trakcie, aby dziury były mniejsze, ale można to też zrobić na końcu) i do umycia (czyli ciepła woda i przetrzeć gąbką) jeden pojemnik i dwie łopatki mieszające.

            Socjalizm to ustrój, który
            bohatersko walczy z problemami
            nieznanymi w innych ustrojach

          2. to ogromny plus , Carmamir 29/08/11 12:40
            bylem zaszokowany, wrzucasz i zapominasz, do tego jeszcze podtrzymuje cieplo wiec mozesz ustawic start na 4 i masz rano swiezy cieply chlebek !!!

            Dla mnie bomba, poza tym o wiele latwiej zrobic, nie musisz martwic sie o temp. dla drozdzy, o odp. czas gdy chcesz dosypac dodatki jako ze maszyna daje znac kiedy mozesz wrzucac dodatki w zaleznosci od programu... Dla mnie boskie...

            No to się wkopałem...

          3. jeszcze prościej masz , Dabrow 29/08/11 12:52
            idź do piekarni - nawet mieszadeł myć nie musisz (-; Rozumiem pragnienie prostoty i idiotoodporności (nie bierz do siebie Jacaw - po prostu pojęcie) ale są tacy co to lubią. Ja na obiad robiąc to samo danie za każdym razem mam coś innego ((-;

            !!!!!TO JEST SPARTA!!!
            !Tu się nic nie zmienia!
            ------dabrow.com------

            1. To zależy... , JE Jacaw 29/08/11 13:00
              ...do piekarni trzeba iść, co też wymaga wysiłku, do tego piekarnie nie są otwarte 24 godziny na dobę i chlebek nie zawsze jest tam cieplutki. Oczywiście kupowanie generalnie raczej jest jeszcze prostsze, ale jak ktoś chce zrobić samemu, to właśnie taki automat jest dla mnie tym maksimum wysiłku jaki jestem wstanie poświęcić w kuchni... bo poza tym to ja dobrze znam moje miejsce w kuchni: zajmuję się głownie jedzeniem. :-)

              A co do idiotoodporności to się nie obrażam, bo nawet sam powyżej tak napisałem. Po prostu uważam, że jak ktoś ma smykałkę do "kuchcenia" to taki automat mu potrzebny nie będzie, ale jak ktoś nie ma, a chce coś "samemu" zrobić, to jest to dla niego jak znalazł. :-)

              Socjalizm to ustrój, który
              bohatersko walczy z problemami
              nieznanymi w innych ustrojach

              1. chleb , Dabrow 29/08/11 13:22
                ciepły ((-;
                Jasne - cała reszta zgoda, jeno proszę się nie szczypać o szczypty, bo potem może szczypać w oczy (-;

                !!!!!TO JEST SPARTA!!!
                !Tu się nic nie zmienia!
                ------dabrow.com------

            2. jeszcze trzeba miec piekarnie , Maverick 29/08/11 15:45
              pod nosem. Ja do najblizszej piekarni mam kaaaawal drogi takze kazdy upieczony chleb to dla mnie rarytas :)

      2. szczypta soli itp... , Dabrow 29/08/11 12:49
        właśnie o to chodzi że dzięki temu że szczypta soli, szczypta pieprzu*, garść mąki itp w każdej rodzinie ten sam przepis ma inny efekt - autorski. A nie wszystko jak z maszynki (-;

        ____________
        * - ino nie szczypta mi baby, chopy...

        !!!!!TO JEST SPARTA!!!
        !Tu się nic nie zmienia!
        ------dabrow.com------

        1. Dla mnie , Marcinex 29/08/11 14:22
          od zawsze szczypta soli czy pieprzu to tyle ile mi się zmieści pomiędzy kciukiem a palcem wskazującym, a dokładnie pomiędzy opuszkami tych palców :)

          Nie ma piekła poza tym światem, on nim
          jest, nie ma diabła poza człowiekiem,
          on nim jest!

  7. Tak naprawdę , Yen 28/08/11 21:36
    to ta maszyna dobra jest tylko do wyrabiania ciasta nie tylko na chleb. Nie można w niej piec chleba na zakwasie bo musi być bardzo wysoka temperatura pieczenia, Chlebek jest o wiele lepszy i chrupiący z piekarnika. Miałam i drugi raz się już nie chcę ;)

    Wiedźma pozdrawia :)
    gg:5182317

    1. potwierdzam , _oLo_1984 29/08/11 07:36
      też używam tylko to wyrabiania ciasta, bo pieczenie w tym to jakaś pomyłka, poza tym te dziury pod spodem ...

      pozdr

      awake

  8. Chleb jabłkowy z tymiankiem , NikiLauda 28/08/11 21:43
    Ja jadam dość mało pieczywa lecz już od dawna robię sobie chlebek sam na 3 osobowa rodzinkę, fakt że mam termomix i wyrabia mi ciasto ale liczy się przepis, polecam ten http://www.przepisownia.pl/...wy-z-tymiankiem.html , pychotka ;-) dodaje jeszcze do niego słonecznika i deczko maku na górę

  9. wady: , burz 28/08/11 21:54
    Częste pieczenie znacznie zawyża rachunki za prąd.

    ___

    1. no wlasnie , zeb 28/08/11 23:17
      nigdy na to nie zwracalem uwagi - pieklismy 2-3 radzy w tygodniu. Czy takie kilku razowe pieczenie w tygodniu to duze obciazenie dla rachunku za prad ?:)

      Zack

    2. mój piekarnik ciągnie max 2300W , kicior 29/08/11 00:01
      pieczenie 3 razy w tygodniu po godzinie kosztowałoby mnie powiedzmy 18zł miesięcznie (zakładając, że piekarnik ciągnie te 2300W równo nonstop - a on rzadko ciągnie max i poza tym nie grzeje ciągle tylko z przerwami regulowanymi termostatem).

  10. A objaśnijcie mi kwestię techniczną. , Dexter 29/08/11 07:13
    Tam jest jakieś mieszadło, tak? To co się dzieje z mieszadłem w trakcie pieczenia? Zostaje w cieście?

    Komisarz, Blimek, Bart - nie odpowiadajcie w wątkach, które zakładam.
    Odpowiedzi oleję.
    THX!

    1. Tak. Potem je trzeba wydlubac. , ptoki 29/08/11 09:04
      Jak chcesz eleganckie bochenki to trzeba kombinowac.
      Z maszyny wyjda takie wiadrekowate bochenki...

      Co do sensu kupowania to jest sens. Ale trzeba pamietac ze to kolejny grat w kuchni wiec i polka i gniazdko powinno sie znalezc...

    2. mieszadlo jest , Carmamir 29/08/11 12:41
      ale dziury wielkie nie sa (mieszadlo jest cienkie i nie super wysokie, ok. 2 grube kromki maja to, po skonczeniu odwracasz i masz takie narzedzie do latwego wyjecia (taki haczyk))...

      No to się wkopałem...

  11. tak zostaje , rafaello40 29/08/11 07:45
    ...

    ...KWIDZYN...

  12. Mam taki automat z Lidla... , JE Jacaw 29/08/11 09:54
    ...i nie narzekam, robi co ma robić i tyle. Fajne są gotowe mieszanki (też z Lidla), choćby jako żelazny zapas, jak się okaże, że w okolicy cały chleb wykupili lub nie ma gdzie kupić. Początkowo robiłem cały czas (efekt nowości), a potem mi się znudziło trochę i tak od czasu do czasu... ale nie żałuję, że kupiłem, bo zawsze to jakaś odmiana i się przydaje.

    Co do smaku, to według mnie nic rewelacyjnego, po prostu chleb i tyle. Oczywiście pewnie jak sobie znajdziesz jakiś super przepis to może być pyszny, ale ja jestem minimalistą i w jakiś wymyślne przepisy raczej się nie bawię. Ponoć lepszy jest chleb na zakwasie, ale jeszcze takiego nie robiłem i podobno jest większa szansa, że może się zrobić zakalec. Drożdżowego praktycznie nie można popsuć, a przynajmniej mi się jeszcze nie udało, mimo, że mam dwie lewe ręce do kuchni.

    Co do tych mieszadeł, to proponuję wyjąć po ostatnim mieszaniu, bo wtedy dziury w chlebie będą mniejsze, a poza tym chleb łatwo z foremki wypada. A jak zostawisz mieszadła, to potem jest z tym nieco zabawy. Generalnie jak pisałem, ja mam dwie lewe ręce do spraw kuchennych, ale z maszynką bez problemu sobie radzę, bo jest to bardzo proste i prawie pełna automatyka.

    Socjalizm to ustrój, który
    bohatersko walczy z problemami
    nieznanymi w innych ustrojach

    1. A możesz go zmierzyć? , Dexter 29/08/11 13:01
      Nigdzie nie mogę znaleźć danych technicznych.

      Masz biały, czy czarny (SBB 850)?

      Komisarz, Blimek, Bart - nie odpowiadajcie w wątkach, które zakładam.
      Odpowiedzi oleję.
      THX!

      1. Mogę, ale... , JE Jacaw 29/08/11 13:06
        ...dopiero pod wieczór. Mam czarny z taką srebrną pokrywą, ale w Lidlu chyba cały czas ten sam model jest i różni się tylko szybką w pokrywie i kolorem.

        Jedynym jego minusem jest, że trzeba nieco przywyknąć do instrukcji oraz książeczki z przepisami, bo (chyba, że to poprawili) wygląda to nieco tak jakby chińczykowi tłumaczącego z niemiecki na polski źle płacili i niestety np. typy maki tam wymienione są raczej pod Niemcy dostosowane niż Polskę i jak chcesz coś bardziej ambitnego robić, to trzeba to sobie jakoś przetłumaczyć z ichniego na nasze.

        Socjalizm to ustrój, który
        bohatersko walczy z problemami
        nieznanymi w innych ustrojach

        1. Jakbyś chciał , JE Jacaw 29/08/11 14:46
          to tu masz instrukcje do sprzętów z Lidla:
          http://www.kompernass.com/...lvercrest&lang=pl

          A ja mam dokładnie ten: http://www.kompernass.com/...b992885e4babf9556.pdf

          Socjalizm to ustrój, który
          bohatersko walczy z problemami
          nieznanymi w innych ustrojach

          1. Widziałem te instrukcje. , Dexter 29/08/11 15:29
            Nie ma słowa o wymiarach.

            Komisarz, Blimek, Bart - nie odpowiadajcie w wątkach, które zakładam.
            Odpowiedzi oleję.
            THX!

            1. Wymiary , JE Jacaw 29/08/11 19:40
              Urządzenie ma około dł: 45, szer: 27, wys: 28

              Socjalizm to ustrój, który
              bohatersko walczy z problemami
              nieznanymi w innych ustrojach

              1. Dzięki. , Dexter 29/08/11 19:48
                Trochę wielka krowa ;-)

                Komisarz, Blimek, Bart - nie odpowiadajcie w wątkach, które zakładam.
                Odpowiedzi oleję.
                THX!

  13. heh wlasnie kupilem wczoraj jaki cookworks troche lepszy i chlebek pychotka , Carmamir 29/08/11 10:49
    nigdy nie jadlem takiego, troche za malo slony ale jak na wrzuc - zapomnij to genialne !

    Szczegolnie pieknie wyrobione ciasto, perfect na pizze bedzie :) (ugniatac trzeba dlugo zeby dobra wyszla)...

    GENERALNIE SWIETNE !!!

    Bierz jednak cos troche lepszego i jesli chcesz wiekszy to musi miec 2 lyzki do mieszania jako ze ja mam na ok. 1.5kg i jest dosc waski wiec nie ma problemu ale widzialem ze szersze na wielkie chleby to maja problem z mieszaniem na 1 lyzce...

    No to się wkopałem...

    1. "na pizze bedzie :) (ugniatac trzeba dlugo zeby dobra wyszla)" , Kenny 29/08/11 11:26
      noo, od momentu wyjecia z miski na blat, jakies 30-45sek :)))

      .:Pozdrowienia:.

      1. hmm no zalezy jaki przepis i jakie lubisz , Carmamir 29/08/11 12:46
        ja do wyrobienia odpowiedniego ciast to min. 10min a pozniej rosnie i walkujesz, im dluzej rosnie tym lepsze...

        Kiedys wychodzilo mi przepyszne, teraz nie chcialo mi sie robic dlugo wrzucalem do robota ale to nie to samo, wczoraj chlebek wrzucilem i ciasto bylo doskonale puszyste i pelne powietrza, nigdy bym nie ugniatal ciasta dluzej niz 10min, a na programie do ciasta robi ok. 1h ugniatanie i rosniecie (z 30-40min ugniatania)...

        Chleb byl jak bulka prawie poza tym ze ciasto bylo z chleba...

        Probowalem robic chleb normalnie poza znacznie wiekszym zuzyciem pradu, pilnowaniem, niewypalami, twardym w cholere ciastem itp. wyszlo mi z 3 na 7, tutaj ustawia sie jak ciemny ma byc i viola wrzucilem byle jak i chleb doskonaly...


        Wada - ksztal chleba troche dziwny (chociaz tostowy jest dosc popularny tez)

        No to się wkopałem...

  14. e faceci co Wy z tym , Deus ex machine 29/08/11 11:19
    chlebek, chlebek? Chleb, zwykly chleb .)
    A roboty jest malo, mikser, maka (skladniki), 2x keksowka i piekarnik. Z czekaniem na wyrosniecie i umnie po 2,5-3h juz jest chleb.
    Nie chcesz sie bawic, kupujesz mieszanke z drozszami, dolewasz wode dalej juz mikser, miska, foremki, pieczenie.
    Chcesz sie bawic, zakwas, sam mieszasz make, smieci (slonecznik/sezam/ siemie/ kminek itp.) i dalej jak wyzej .)

    "Uti non Abuti"

    1. Wiesz... , JE Jacaw 29/08/11 11:33
      ...ja właśnie się nie chciałem bawić i kupiłem dlatego automat. To co opisałeś, jest już dla mnie zbyt skomplikowane :-) Tu daję wody, wsypuję gotowa mieszankę, włączam urządzenie do gniazdka, wybieram program i daję start. Po około 3 godzinach wyjmuję gotowy chleb i do mycia jest tylko 1 pojemnik i 2 mieszadełka.

      Gdyby całe gotowanie było tak proste i zautomatyzowane to byłbym zapalonym kucharzem. ;-)

      Socjalizm to ustrój, który
      bohatersko walczy z problemami
      nieznanymi w innych ustrojach

    2. no co ? , faf 29/08/11 12:31
      chlebek - bo chleb to taki 1.2kg
      a z automatu to taki maly chlebek/chlebus wychodzi hehe

      1. zalezy od maszyny ;) , Carmamir 29/08/11 12:50
        u mnie wyjdzie i do 1.5kg, ale biorac pod uwage ze szybciej sie psuje i tylko 2os. to lepiej czesciej ale swiezo...

        No to się wkopałem...

    3. no fajnie i pieknie ale jak , Carmamir 29/08/11 12:48
      jesli robienia chleba to spora zabawa i bierze moj czas wolny to licze to jako prace, w pracy licze sobie po £140/h wiec nie wiem czy warto dla chleba jak skala marnowac kase i czas (jako ze pracuje rowniez czasem z domu wiec ten czas moge przeznaczyc na jakies projekty zalegle)...

      Tu 5 min i gotowe...

      No to się wkopałem...

      1. robota i robota , Deus ex machine 29/08/11 14:03
        .) chleb bys upiekl i od kompa sie oderwal .) Ja przy takim chlebie mam roboty 15 minut, cala reszta czasu to wyrastanie ciasta i pieczenie, a do tego nie musze stac w kuchni.

        "Uti non Abuti"

        1. ;)) , Carmamir 29/08/11 16:56
          coz z checia ale jednak to nie takie latwe...

          No to się wkopałem...

    4. bo chleb , Dabrow 29/08/11 12:56
      to mają na Litwie i Łotwie (właśnie wróciłem) a nie takie waciane wypchajcoś jak u nas sprzedają. Kuchnia - ichnie chleby na zakwasie, ciemne, gęste, sycące jak należy i w kilkudziesięciu smakach i odmianach - w zwykłym markecie we wsi (nie jakiejś piekarni czy też sklepie z pieczywem tylko) - poezja.... Do tego flacha kwasu i można żyć (-;

      !!!!!TO JEST SPARTA!!!
      !Tu się nic nie zmienia!
      ------dabrow.com------

      1. mow mi tak wiecej , Carmamir 29/08/11 13:44
        mieszkam w UK i tu czesto gesto chleb czy to z PL sklepu czy z pl polki w tesco jest paskudny i w momencie otwarcia juz czuc kwas... BLE

        Rzadko udaje sie kupic dobry chleb... W pl pewnie bym sie za bardzo w to nie bawil...

        No to się wkopałem...

  15. a od dzisiaj w Lidlu jest tez stacja pogody , Kenny 29/08/11 13:44
    calkiem fajna jak za takie pieniadze http://www.lidl.pl/...dl_pl/hs.xsl/index_20990.htm

    Wlasnie uruchomilem - wsio dziala, znajduje sygnal, podaje prowidlowe dane, ma Krakow (nie trzeba recznie wspisywac danych geograficznych).

    Data, godzina, temp & wilg (in & out), cisnienie, wschod & zachod slonca, budzik, alarm temp, pamiec min & max temp, wilg, cisn, na baterie AA (w komplecie).

    .:Pozdrowienia:.

    1. albo byłeś przed babciami , Dabrow 29/08/11 14:55
      albo masz chody ((-; Normalnie jak widzę co się rano pod lidlem dzieje to ło matko (-;

      !!!!!TO JEST SPARTA!!!
      !Tu się nic nie zmienia!
      ------dabrow.com------

      1. hyhy, zalapalem sie mimochodem , Kenny 29/08/11 15:57
        wybrawszy sie jak co miesiac po tabletki do zmywarki. Ale juz tak mam... jak polowalem na te akku na eneloopach to tylko 4 szt udalo sie wyrwac :/

        .:Pozdrowienia:.

        1. A tak swoją drogą, to mogliby znów te AKU rzucić... , JE Jacaw 29/08/11 16:03
          ...bo kupiłem na próbę 4 szt. i faktycznie dobrze się sprawują... niestety od tamtego czasu już ich w Lidlu więcej nie widziałem. :-(

          Socjalizm to ustrój, który
          bohatersko walczy z problemami
          nieznanymi w innych ustrojach

          1. ano tez nie widzialem , Kenny 29/08/11 16:41
            a akurat przydalo by mi sie wiecej i na razie nic nie kupuje, czycham na okazje :)

            .:Pozdrowienia:.

            1. Co za akumulatory? , Dabrow 29/08/11 21:39
              jakie "na eneloopach"?

              !!!!!TO JEST SPARTA!!!
              !Tu się nic nie zmienia!
              ------dabrow.com------

              1. pewnie to te czerwone , Chrisu 29/08/11 21:53
                bo czarne to kijowe są.

                /// GG# 1 110 10 10 11 100 10 \\\

                1. yup , Kenny 29/08/11 22:02
                  http://www.live-shops.com/...akkus-55-3530486.html

                  .:Pozdrowienia:.

    2. no rzesz , Maverick 30/08/11 01:16
      qrwa mac, czytam watek o chlebie i oczy przecieralem ze zdumienia jakie to cuda w PL sprzedaja: maszyna do chleba podajaca temperature, cisnienie, nawet danych geograficznych nie trzeba podawac...???

      i "se" qrna mysle wot technika... a kolega tu o czym innym ;-)

      1. bo wiesz , Kenny 30/08/11 03:17
        wiele zmiennych ma wplyw na wypiek ciasta... ;))

        .:Pozdrowienia:.

      2. rotfl , Carmamir 30/08/11 10:22
        no faktycznie moze zaszokowac jaka PL rozwinieta :> Teraz do pieczenia chleba nie podchodz bez min. maszyny z min. 1GHz prockiem...l

        No to się wkopałem...

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2024, TwojePC.PL