Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
B O A R D
   » Board
 » Zadaj pytanie
 » Archiwum
 » Szukaj
 » Stylizacja

 
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
OBECNI NA TPC
 
 » Master/Pe 20:40
 » patinka 20:40
 » maddog 20:39
 » krismel 20:38
 » myszon 20:37
 » Conan Bar 20:37
 » Promilus 20:36
 » NimnuL 20:35
 » Normalny 20:29
 » Wolf 20:28
 » marek_m 20:26
 » Curro 20:26
 » Kenny 20:23
 » kyusi 20:23
 » MARtiuS 20:23
 » rooter666 20:22
 » Tomasz 20:19
 » Demo 20:17
 » Glock19 20:16
 » Dexter 20:15

 Dzisiaj przeczytano
 25796 postów,
 wczoraj 40350

 Szybkie ładowanie
 jest:
wyłączone.

 
ccc
TwojePC.pl © 2001 - 2024
A R C H I W A L N A   W I A D O M O Ś Ć
    

Gotowanie warzyw na parze? Co i jak dlugo parowac ? :) , Nazgul 7/09/09 11:51
Mam parowar, niestety wsysnelo mi gdzies tabelke jakie warzywo jak dlugo gotowac. Ma ktos taka tabelke lub informacje? google jakos mi nie pomaga.
A tak ma szybko: Jak dlugo gotowac ziemniaki i brokuly ?

people can fly, anything
can happen...
..Sunrise..

  1. Wiesz... , Wolf 7/09/09 12:12
    Ziemniak ziemniakowi nie rowny, tak samo brokuly...
    Sprawdz widelcem czy juz miekkie, a jesli nie to jeszcze troche pogotuj...
    Taka tabelka co jak dlugo gotowac to o kant dupy rozbic...

    Vey iz mir!

  2. hmm , _oLo_1984 7/09/09 14:04
    brokuły, kalafior, fasolka, marchewka - to gotuję przez pół godziny. Innych warzyw lub mięs jeszcze nie próbowałem robić :-)

    awake

  3. do "miękkości" , Doczu 7/09/09 19:54
    Jak pisał Wolf - warzywo, warzywu nie równe.

  4. jednak google coś wydalają... , Chrisu 7/09/09 21:47
    http://www.google.com/...cial&client=firefox-a

    /// GG# 1 110 10 10 11 100 10 \\\

  5. Ortodoksyjnie , szpieg Szoguna 8/09/09 00:10
    Wszystko co zjedzone na surowo nie wraca w dwójnasób należy gotować 0 minut.

    Pół godziny na brokuły, to raczej krem wyjdzie - testuj widelcem

    piwo ... hmmm - to pewnie się pije :)

  6. Patrzalem z ciekawosci , Dhoine 8/09/09 08:37
    na moj parowar, na ktorym mam nadrukowane podpowiedzi czasow. I przy warzywach jest 10-50 minut :|

  7. taaa na brykiecie do grilla , Wedrowiec 8/09/09 10:33
    są podane czasy...
    kiełbasa: 1-2 minuty (u mnie ~30-90 minut)
    karkówka: 10 min (0,5h-1h)
    kurczak cały: 1h (nawet bym nie próbował tego robić na grillu)

    "Widziałem podręczniki
    Gdzie jest czarno na białym
    Że jesteście po**bani"

    1. nie znasz się ;) , Chrisu 8/09/09 16:22
      wrzucasz full węgla, rozpalasz, jak się cały zapali wrzucasz kiełbasę. Max 2 min i czarna ;)

      Ostatnio dopieszczałem kiełbaskę dla siebie - 90 min super była...

      /// GG# 1 110 10 10 11 100 10 \\\

      1. noo wiesz, czarna czarną , Wedrowiec 8/09/09 16:35
        ale nawet taka "zjarana na węgiel" często w środku to surowizna ;)

        Ja lubię przypalone ale również ostro wytopione ze środka.

        "Widziałem podręczniki
        Gdzie jest czarno na białym
        Że jesteście po**bani"

        1. dodam, że po raz pierwszy , Chrisu 8/09/09 21:45
          zrobiłem coś co uwielbiam - pieczonki...
          Do garnka takiego nad ogień (z braku ognia robiłem to w piekarniku) wrzucasz kolejno warstwami - boczek, ziemniaki w plastrach, odrobinę cebuli i znowu boczek, ziemniaki... Doprawiasz tylko solą i pieprzem i dusisz, dusisz i dusisz... Dusiłem 5 godzin, a że brakło mi boczku to dorzuciłem pół na pół z karczkiem. Wyszło mi po 0,6 kg boczku i karczku i tak 2-3 kg ziemniaków... REWELACJA!

          /// GG# 1 110 10 10 11 100 10 \\\

          1. brzmi bardzo zachęcająco, muszę przetestować :) , Wedrowiec 8/09/09 22:54
            z klimatów grillowych polecam czosnek zapakowany w folię aluminiową -> masło czosnkowe (na gorąco oczywiście) oraz właśnie ziemniaki pokrojone przekładane cebulą, posmarowana całość masłem, można posolić, posypać różnymi przyprawami, dodać np. pieczarki pokrojone, całość zawijane w folię aluminiową. Taki szaszłyk ziemniaczany. Piec aż będzie mięciutkie :)

            Jedno i drugie można pewnie zrobić w piekarniku, pyszne :]

            "Widziałem podręczniki
            Gdzie jest czarno na białym
            Że jesteście po**bani"

            1. k**** ma* , yorg5 9/09/09 18:41
              aż się zaśliniłem!

              The Borg's frightening appearance
              may scare small children.

          2. pieczonki sa niesamowite , Nazgul 10/09/09 09:46
            ja mam zeliwny gar ktory ma ponad 20 lat. Wychodza z niego przepyszne. Chyba w weekend zrobimy

            Krzysiu jesli chodzi o mieso w pieczonkach to:
            zamiast tony boczku uzyj piersi z kurczaka, schabu, karczku. Sa jeszcze smaczniejsze. Bocziem zrob tylko scianki gara.
            I najwazniejsze - mam nadzieje ze robisz je nad ogniskiem? Wtedy godzinke, moze 1,5 pieczenia i sa gotowe

            people can fly, anything
            can happen...
            ..Sunrise..

            1. niestety , Chrisu 10/09/09 10:34
              jak pisałem - nie mam gdzie ognia rozpalić ;). Dlatego też - piekarnik i tam dochodzą...

              /// GG# 1 110 10 10 11 100 10 \\\

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2024, TwojePC.PL