Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
TwojePC.pl © 2001 - 2017
RECENZJE | Recenzja mini głośników Arctic S111-BT @ bardzo przenośne stereo
    

 

Recenzja mini głośników Arctic S111-BT @ bardzo przenośne stereo


 Autor: Liluh | Data: 22/10/14

Recenzja mini głośników Arctic S111-BT @ bardzo przenośne stereoArctic – od tej nazwy powinno wiać chłodem. No i dobrze! Tak nazywa się szwajcarska firma znana dotąd głównie z produkcji komponentów chłodzących procesory i karty graficzne. Dlatego też, poczuliśmy się w redakcji nieco zaskoczeni, gdy dostarczono nam do opisu parę przenośnych głośników tejże firmy, o mało wdzięcznej nazwie S111-BT. Ziębią czy grzeją? A może ani jedno ani drugie? Sprawdźmy to w naszej mini recenzji głośników stereo Arctic S111-BT @ Bluetooth 4.0.
     







Polub TwojePC.pl na Facebooku

Rozdziały: Recenzja mini głośników Arctic S111-BT @ bardzo przenośne stereo
 
 » O czym mowa?
 » Pchełki na sterydach
 » Brać czy nie?
 » Kliknij, aby zobaczyć cały artykuł na jednej stronie
Wyświetl komentarze do artykułu
 
    
K O M E N T A R Z E
    

  1. Bardzo pobieżna informacja o dźwięku. (autor: Kenjiro | data: 24/10/14 | godz.: 08:18)
    Przydało by się przynajmniej porównanie do jakichś tanich i popularnych produktów np. słuchawek Sennheiser HD201/202 czy tańszych głośników Edifiera albo Microlaba.

  2. Hmm (autor: agnus | data: 24/10/14 | godz.: 08:57)
    Przetestowałem tanie głośniki bluetooth zanim doszedłem do wniosku że żadne po prostu nie grają tylko wydają z siebie jakieś dziwne dźwięki.

    Rozbiłem świnkę i kupiłem JBL Charge 2.. :) Nie ma sensu ranić sobie uszu jakimś badziewiem. Osobiście uważam że lepiej przyoszczędzić na komponentach do kompa i innych rzeczach niż na głośnikach/słuchawkach.


  3. zabrakło mi info czy po podłączeniu do kompa po USB (autor: Sławekpl | data: 24/10/14 | godz.: 15:17)
    sprzęt jest również wykrywalny i odtwarza dźwięki, czy też USB działa wyłącznie jako złącze do ładowania wbudowanego akumulatoka

  4. @sławekpl (autor: liluh | data: 24/10/14 | godz.: 16:44)
    kabelek USB tylko ładuje, niestety, do odtwarzania dźwięku służy jack, lub BT.

    co do jakości dźwięku - zdecydowanie nie są to tanie "pierdziawki". Z całą odpowiedzialnością oświadczam, wszystko co słyszymy jest czyste i wyraźne. Nie zmienia to faktu, że do kompa lepsze mogą być słuchawki (chociaż powiedzmy sobie jasno - dobre, będą droższe). Za to do mojego taniego tableta Kruger&Matz są jak znalazł, bo głośniki są w nim wprost fatalne.

    Jak kiedyś firmy podeślą nam do recenzji sprzęt tej samej kategorii w tym samym czasie, to będzie można zrobić test porównawczy ;)


  5. Nie ma to.. (autor: biuro74 | data: 25/10/14 | godz.: 14:08)
    .. jak kolumienki bezprzewodowe z... przewodem laczacym kolumne lewa z prawa. I te zdjecia maskujace ow fakt ;-)

  6. biuro74 ja w recenzji widziałem na zdjęciach biały kabelek (autor: Sławekpl | data: 25/10/14 | godz.: 16:22)
    w tekście też masz o tym informację, a że producent w swoich materiałach uwypukla to co chce to chyba żadne zaskoczenie,
    inni potrafią wyciąć wystający aparat, tutaj tak grubymi nićmi szytej manipulacji nie masz :P


  7. W kwestii kabelka (autor: Wolfgang | data: 26/10/14 | godz.: 20:08)
    łączącego głośniki - przydałaby by się w tekście informacja o jego długości.

    @4 "Nie zmienia to faktu, że do kompa lepsze mogą być słuchawki (chociaż powiedzmy sobie jasno - dobre, będą droższe)."

    No nie... W tej samej cenie zarówno słuchawki jak i tradycyjne głośniczki powinny być lepsze. Tak na logikę. Przecież moduł BT kosztuje, wbudowany akumulator również (akumulator, a nie bateria jak jest w tekście). Czyli rezygnując z tych rzeczy można przeznaczyć środki na poprawienie dźwięku.


  8. nadal tego nie rozumiem, czemu się trafiają ludzie (autor: Sławekpl | data: 27/10/14 | godz.: 13:59)
    patrzący tylko i wyłącznie na swój koniec nosa, a nie na potrzeby innych
    Wolfgang rozumiem, że masz zamiar kupić w tej cenie kilka par słuchawek by pod namiotem puścić ze smartfona muzę + wiele innych zastosowań w których ten produkt może się sprawdzić


  9. Sławekpl (autor: NimnuL-Redakcja | data: 28/10/14 | godz.: 08:46)
    otóż to. Te słuchawki to propozycja na rozwiązanie problemu nagłośnienia w specyficznych warunkach - np. poza domem właśnie. Być może znajdzie się jakiś obwoźny lektor/prezenter co zechce z tego skorzystać. Tym samym nie zgodzę się, że można wskazać słuchawki lub inne konstrukcje głośników jako alternatywę dla tychże tutaj. Jedno jest pewne, to nie jest sprzęt, który przyjmą masy odbiorców.

  10. przydałoby się info na jaką odległość można rozstawić (autor: Sławekpl | data: 28/10/14 | godz.: 22:35)
    te głośniczki, najlepiej od krawędzi do krawędzi,
    długość kabla to bezsens po przecie one mają grać do przodu a nie na boki
    NimnuL w domu też, np. w sypialni, gorzej jak dwie osoby będą chciały jednocześnie puścić coś nastrojowego :)
    a to kolejne pytanie, czy można sparować więcej urządzeń, ile? i ile może być aktywnych jednocześnie


  11. Sławekpl (autor: NimnuL-Redakcja | data: 29/10/14 | godz.: 07:13)
    szersze rozstawienie głośników na boki zapewnia lepszy odbiór stereofonii, zatem długość przewodu ma znaczenie.

    Nie sądzę aby te głośniki dało się sparować z więcej niż jednym urządzeniem wejścia jednocześnie, byłbym zaskoczony gdyby było inaczej.


  12. NimnuL oj chyba jeszcze kawy nie piłeś :) (autor: Sławekpl | data: 29/10/14 | godz.: 12:01)
    wiem że szersze... ale jeśli byś chciał postawić je za lapkiem to warto wiedzieć jaki jest ich maksymalny rozstaw, po prostu czy się lapek i jaki zmieści, to oczywiście przykład
    przeczytaj jeszcze raz mój koment - do przodu -> na boki, widzisz już różnicę co mam na myśli? kabelek wychodzi z tyłu, a nie z boku, przecież nie skierujesz głośników na boczne ściany tylko w stronę słuchającego
    a z iloma ustrojstwami da się sparować to akurat warto wiedzieć, też tego w tej cenie nie oczekuję (że będzie więcej) ale może, dlatego się o to dopytuję ;)


  13. Długość kabelka (autor: liluh | data: 29/10/14 | godz.: 12:24)
    To dokładnie 56cm, taki jest maksymalny rozstaw głośników. W odpowiedzi na pozostałe pytania - urządzenie wejścia może być tylko jedno w danym czasie i nie ma tez informacji o parowaniu więcej niż jednego zestawu głośników z danym urządzeniem.

  14. liluh nie jest możliwe aby rozstaw (odległość pomiędzy (autor: Sławekpl | data: 29/10/14 | godz.: 13:53)
    głośniczkami) był taki sam jak długość kabla który je łączy, jak pisałem kabel nie wychodzi z boków tylko z tyłu, dlatego ponawiam pytanie jaki jest ich maksymalny rozstaw [co pomiędzy nimi wejdzie, prościej się zapytać nie da (chyba ;))]
    czyli mam rozumieć że podłączając np. drugi telefon/tablet/itp. i chcąc znów puścić z pierwszego za każdym razem trzeba parować urządzenia?


  15. @8 Nadal nie rozumiem, (autor: Wolfgang | data: 29/10/14 | godz.: 19:22)
    czemu w środku dnia ludzie nie potrafią czytać ze zrozumieniem.
    Nigdzie nie napisałem, że te głośniczki do niczego się nie nadają. Jak najbardziej się nadają - właśnie do tego o czym piszesz! Przeczytaj jeszcze raz cytat, który jest w mojej wcześniejszej wypowiedzi, to zrozumiesz że odnosiłem się do podłączenia tego sprzętu do komputera i ewentualnej różnicy lub podobieństwa dźwięku z głośniczków i słuchawek w tej samej cenie.

    @ liluh, dzięki za zaspokojenie mojej ciekawości.


  16. Wolfgang ten koment gdzie piszesz że słuchawki będą lepsze? (autor: Sławekpl | data: 29/10/14 | godz.: 20:25)
    czy kawałek dalej gdzie piszesz o lepszych głośnikach tradycyjnych? a może tam gdzie piszesz aby moduł BT i akumulator wyciąć
    ja jeszcze mogę zrozumieć (a przynajmniej się staram) że ktoś może nie skumać czyichś słów, ale własnych?!!!


  17. Głośnik to sześcian 7x7x7 (autor: liluh | data: 29/10/14 | godz.: 21:20)
    a kabelek wychodzi dokładnie ze środka, w dolnej części, czyli realnie należy odjąć od 56cm 7cm zachodzącego kabelka, czyli maksymalny rozstaw to 49cm :) Przeciętny laptop między nie wejdzie. A co do parowania - st111 nie ma żadnego wewnętrznego sterownika, ponad ten, że trzeba parować. Czyli tak, za każdym razem jeśli jest to inne urządzenie, w domyśle zapamiętuje ostatnie używane.

  18. Sławekpl, wybacz, ale ja wiem o czym piszę, (autor: Wolfgang | data: 29/10/14 | godz.: 22:03)
    natomiast Ty chyba nie wiesz co czytasz. Po za tym ja w tym temacie nie pojawiłem się z atakiem personalnym, natomiast Ty od razu wyjechałeś do mnie z osobistą docinką.
    Nie będę kolejny raz pisać o tym, co chciałem przekazać, bo to moim zdaniem nie ma sensu. Uważam, że napisałem to klarownie - niech każdy forumowicz odczytuje to jak chce. Dla mnie koniec tematu. Pozdrawiam


  19. Wolfgang wybaczam :), z komentarzy możesz się doczytać (autor: Sławekpl | data: 29/10/14 | godz.: 22:32)
    że nie tylko ja tak zrozumiałem Twoje słowa, również pozdrawiam :)

  20. liluh dzięki za info :) (autor: Sławekpl | data: 29/10/14 | godz.: 22:36)
    ...

    
D O D A J   K O M E N T A R Z
    

Aby dodawać komentarze, należy się wpierw zarejestrować, ewentualnie jeśli posiadasz już swoje konto, należy się zalogować.

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2017, TwojePC.PL