Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
TwojePC.pl © 2001 - 2022
RECENZJE | Recenzja soundbarów Sound Blaster Katana V2X i Stage 360 od Creative
    

 

Recenzja soundbarów Sound Blaster Katana V2X i Stage 360 od Creative


 Autor: Adam | Data: 21/11/22

Recenzja soundbarów Sound Blaster Katana V2X i Stage 360 od CreativeProducenci sprzętu audio nie od dziś kuszą nas krystalicznie czystym dźwiękiem, bogatym brzmieniem, szeroką sceną, czy mięsistymi basami przekonując nas przy tym, że te wszystkie wrażenia odczujemy tylko z ich produktami. Problem polega jednak na tym, że zazwyczaj dobrej klasy zestaw składa się z co najmniej kilku głośników, z których każdy musi być podłączony kablami do jednostki głównej, a finalnie do prądu. Przez to sprzęt ten zajmuje sporo miejsca. Remedium na tego typu bolączki są tzw. Soundbary, które potrafią wygenerować dobrej jakości dźwięk na stosunkowo małej przestrzeni. Oczywiście soundbar soundbarowi nie równy, dlatego dziś przyjrzymy się bliżej dwóm przedstawicielom tego gatunku. Modelom Sound Blaster Katana V2X i Stage 360 od firmy Creative. Zapraszamy!







Polub TwojePC.pl na Facebooku

Rozdziały: Recenzja soundbarów Sound Blaster Katana V2X i Stage 360 od Creative
 
 » Be Creative
 » Dolby Atmos w kompaktowej formie
 » Creative Stage 360
 » No dobrze, a jak ma się to w praktyce?
 » Ulepszona Katana V2X
 » Wygląd i oferowane interfejsy
 » Technologie stworzone z myślą o graczach
 » A jak to gra, ta Katana?
 » Podsumowanie
 » Kliknij, aby zobaczyć cały artykuł na jednej stronie
Wyświetl komentarze do artykułu
 
    
K O M E N T A R Z E
    

  1. szczerze spodziewałem sie troche lepszych produktów (autor: ulan | data: 19/11/22 | godz.: 21:10)
    po Creative, bo kiedyś jak na sprzęt komputerowy mieli całkiem fajne produkty. a co do samego dolby atmos, hmmm sam mam system 5.1.2 na kolu,mnach B&W i kolumnach atmos od Dali (B&W chyba nie orbi kolumn atmos) i powiem szczerze tak po cichu, du..y nie urywa, ale to raczej bardziej problem materiału (filmy)

  2. dzięki za komentarz (autor: Adam-Redakcja | data: 20/11/22 | godz.: 10:47)
    grają całkiem przyjemnie, zależy jak sie przyjmie pułap cenowy i czego się oczekuje, mi głównie brakowało DTSa i innych standardów audio


  3. Doopa tam a nie Atmos. (autor: fiskomp | data: 20/11/22 | godz.: 22:48)
    Toż to zestaw 2.1 w czystej postaci do tego przekombinowany, to nie może grać dobrze:

    Za samą reprodukcję dźwięku odpowiadają wbudowane podwójne głośniki wysokotonowe z kopułką tekstylną o przekątnej 0,75 cala, podwójne głośniki średniotonowe 2,5 cala skierowane w górę i subwoofer 5,25 cala o dużym skoku membrany. Z przodu soundbara mamy obligatoryjne gniazdo audio jack 3,5 mm dla podłączenia ulubionych słuchawek.

    Masakra, co za debil to wymyślił. To nie ma prawa grać "kinowo", sama szerokość belki jest za mała, brak kanału centralnego (dialogi pewnie są zmasakrowane). To produkty dla nie wiem kogo. Graczy ? Te ledy w podstawie to sugerują, ale tylko by mnie osobiście do pasji doprowadzały. Za stage 850 zeta, kpina.

    Ja powiem tak, omijać szerokim łukiem.


  4. @Adam (autor: Franz | data: 21/11/22 | godz.: 09:06)
    nie bylo problemów z elktronicznymi trzaskami podczas słuchania muzyki ?
    Miałem 2 katany pierwszej generacji i zwróciłem bo obie miały ten sam problem tj. co jakiś losowy czas ale nie rzadziej niż co 3-4 minuty pojawiało się takie delikatne pyknięcie w głośnikach jakby zasilacz tracił zasilanie na ułamek sekundy. Najmniej to siędziało po BT ale nie było reguły. Oczywiście jak miałeś głośno grę to szło dostać zawału a jak muzykę to strasznie irytujące przejście.

    Sama jakość dźwięku była bdb, nawet słyszałem że w jednej piosence ktoś kaszlnął w studio nagraniowym. Niestety problem był albo z tym ich super chipem albo z jakośćią wykonania. Ludziom też paski ledowe siadały więc mogło coś być z jakością na większą skalę.


  5. re:Franz (autor: Adam-Redakcja | data: 21/11/22 | godz.: 09:12)
    dzięki za komentarz
    żadnych trzasków, ani jakiś przesterów nie było podczas testów, zarówno w Katanie jak i w Stage;

    ostatnio takie przypadku trzasków miałem w zestawie 5.1 Edifier po optycznym połączeniu


  6. re: Fiskomp (autor: Adam-Redakcja | data: 21/11/22 | godz.: 09:18)
    tu chodzi o to, aby m.in. gabaryt nie był zbyt duży, wielkość listwy nie jest w cale taka mała, jakbyś posłuchał smoka w Hobbicie na pełnej piź...e to byś trochę zmienił zdanie; porównywałem z wielkim subwooferem o wadzę ~20kg (zestaw 540W, z czego woofer 240) i Katane dawała rade

    LEDy, kto co lubi, można wyłączyć, czasem mogą zrobić fajną atmosferę, ale to nie dla nas, dziadersów :))


  7. gdyby to kosztowało o połowe mniej (autor: Druzil | data: 24/11/22 | godz.: 09:05)
    to mozna sie zastanawiac. W tych cenach to jakis zarcik

    
D O D A J   K O M E N T A R Z
    

Aby dodawać komentarze, należy się wpierw zarejestrować, ewentualnie jeśli posiadasz już swoje konto, należy się zalogować.

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2022, TwojePC.PL