Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
TwojePC.pl © 2001 - 2019
RECENZJE | Recenzja OKI MB471dnW - kopiuj, drukuj, skanuj, faksuj
    

 

Recenzja OKI MB471dnW - kopiuj, drukuj, skanuj, faksuj


 Autor: Liluh | Data: 05/09/14

Recenzja OKI MB471dnW - kopiuj, drukuj, skanuj, faksujŻycie tzw. małych firm, to ciężki kawałek chleba. Co prawda, jednoosobową działalność gospodarczą można dzisiaj założyć nie wychodząc z domu, a nawet liczyć na pewne ulgi ale do pełni szczęścia droga jeszcze daleka. Zwłaszcza przy niepewnej sytuacji rynkowej. Nie na wszystko mamy wpływ, możemy natomiast zadbać o właściwe wyposażenie swojego miejsca pracy. A tutaj liczą się koszty, wydajność i szybkość działania. Czy urządzenie wielofunkcyjne OKI MB471dnW (występujące także pod krótszą nazwą OKI MB471W) posiada te cechy? Zapraszamy do lektury.
     







Polub TwojePC.pl na Facebooku

Rozdziały: Recenzja OKI MB471dnW - kopiuj, drukuj, skanuj, faksuj
 
 » Wstęp i specyfikacja
 » Instalacja
 » Użytkowanie
 » Podsumowanie
 » Kliknij, aby zobaczyć cały artykuł na jednej stronie
Wyświetl komentarze do artykułu
 
    
K O M E N T A R Z E
    

  1. Grunt to tanie zamienniki (autor: rookie | data: 5/09/14 | godz.: 13:39)
    Niedawno wybieralem drukarke i zajelo mi to troche czasu by wybrac optymalne rozwiazanie (HP 1102W) z dobrymi zamiennikami za 50-60zl (1600str).

  2. Czy na taki kombain (autor: VP11 | data: 5/09/14 | godz.: 15:23)
    nie za maly jest podajnik - tylko 250stron ??

  3. OKI (autor: doxent | data: 5/09/14 | godz.: 15:58)
    Generalnie polecam tylko drukarki igłowe tej firmy. Co do laserów to może być HP albo Samsung. Atramenty - Brother lub ewentualnie Epson albo Canon. Oki niestety nie spełniło moich oczekiwań jeśli idzie o lasery. Igły to mają nie do zajechania ale lasery to chyba najgorsze z możliwych jakiekolwiek istniały. Kłopotliwe w serwisie i marne jakościowo. Osobny toner i osobny drogi bęben to coś co mnie zniechęca na samym wstępie.

  4. z moich doświadczeń z drukarkami laserowymi (autor: ulan | data: 5/09/14 | godz.: 21:21)
    niestety nie wynika nic dobrego, w sensie, ze im nowszy model, to co prawda ma coraz więcej opcji, bajerów itp ale z wytrzymałością coraz gorzej. Model drukarki HP 6p (a mamy w firmie jeszcze parę egzemplarzy) są nie do zajechania wymienia się wkłady i drukują drukują (jak stare mercedesy), obecne drukarki podrukują do końca gwarancji i zaraz padają jak muchy, nawet te droższe modele(HP z serii 4000). mamy też innych firm niz HP i też wcale lepiej z nimi nie jest...

  5. @ulan (autor: Dziadek Żniwiarz | data: 6/09/14 | godz.: 10:04)
    To, o czym piszesz, świadczy jedynie o postępie technologicznym. Dzięki opanowaniu procesu produkcji wytwórcy drukarek tworzą sprzęt, który psuje się dokładnie wtedy, gdy zepsuć się powinien :-)

  6. @doxent (autor: liluh | data: 7/09/14 | godz.: 11:35)
    OKI w tym wypadku daje 3 lata gwarancji, poprzednio dawała tylko rok. Toner zamiennik z deklarowaną wartością stron 3000 - można kupić za 25 zł. To jak za darmo. Gwarancja plus tanie materiały = trochę spokoju dla kieszeni przez ten czas ;) A co do HP... sam mam HP 6L, służące już chyba od 14 lat, ale ! toner jest droższy niż ten od opisywanej OKI.

  7. Ten tekst byłby ciekawy jakby zestawić go z kilkoma modelami konkurencji... (autor: Lates | data: 8/09/14 | godz.: 09:12)
    a małe i średnie firmy zamiast inwestować w mainstream sprzęt tego typu niech zapoznają się z ofertą dzierżawy profesjonalnego sprzętu płacąc tylko za wydrukowane strony (np. 2gr za stronę mono) nie martwiąc się o materiały eksploatacyjne czy awarie.

  8. Generalnie polecam (autor: criedcanter | data: 23/05/18 | godz.: 11:38)
    Igły to mają nie do zajechania ale lasery to chyba najgorsze z możliwych jakiekolwiek istniały. Kłopotliwe w serwisie i marne jakościowo. Osobny toner i osobny drogi bęben to coś co mnie zniechęca na samym wstępie.

    Oglądaj anime online za darmo na KissAnime
    https://kiss-anime.io/



  9. nice (autor: annashetty | data: 28/08/18 | godz.: 09:27)
    Hy Guys! please checkout my first tribute page
    https://driving-directionsmaps.com/


    
D O D A J   K O M E N T A R Z
    

Aby dodawać komentarze, należy się wpierw zarejestrować, ewentualnie jeśli posiadasz już swoje konto, należy się zalogować.

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2019, TwojePC.PL