Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
TwojePC.pl © 2001 - 2020
RECENZJE | Recenzja dwóch pilotów Elmak: do sterowania PC i uniwersalny
    

 

Recenzja dwóch pilotów Elmak: do sterowania PC i uniwersalny


 Autor: DYD | Data: 22/12/10

Recenzja dwóch pilotów Elmak: do sterowania PC i uniwersalnyW artykule przyjrzymy się bliżej dwóm pilotom polskiej firmy ELMAK, specjalizującej się w niedrogich pilotach różnej maści. Pierwszym będzie Maxter PLUS, którym sterować możemy naszym pecetem lub laptopem nie wstając z łóżka, np. w programach typu XBMC/Media Center, co zwłaszcza przyda się amatorom zestawów HTPC czy Media PC. Drugi pilot o sympatycznej nazwie Oskar Pro 10 in 1 to uniwersalny sprzęt, który potrafi sterować nawet dziesięcioma różnymi urządzeniami i może stać się pomocny, kiedy ilość pilotów w domu zaczyna działać nam na nerwy.
     







Polub TwojePC.pl na Facebooku

Rozdziały: Recenzja dwóch pilotów Elmak: do sterowania PC i uniwersalny
 
 » Maxter PLUS - pilot do komputera
 » Oskar Pro 10 in 1 - uniwersalny pilot
 » Plusy i minusy
 » Kliknij, aby zobaczyć cały artykuł na jednej stronie
Wyświetl komentarze do artykułu
 
    
K O M E N T A R Z E
    

  1. A teraz pytanie za milion (autor: Grocal | data: 22/12/10 | godz.: 12:46)
    Czy pilotem Oskar Pro 10 in 1 można zastąpić... Maxter PLUSa (lub jego starszego brata)?

  2. trochę odbiegnę od tematu ale będę szczęśliwy jak ktoś pomoże (autor: yorg5 | data: 22/12/10 | godz.: 14:27)
    mam logitech 515 i odbiornik IR, spieprzył się niestety pilot którego chciałem wykorzystać do nauki 515stki.
    Chcę obsługiwać XBMC(pod windąXP) - teraz działa mi tylko kilka guzików - bida z nędzą.
    Czy jest w profilach logiego jakieś urządzenie po wczytaniu ustawień którego wszystko mi zadziała (takie XBMC ready)?


  3. @Grocal (autor: DYD-Admin | data: 22/12/10 | godz.: 15:16)
    Dobre pytanie: jest kod (5006) do PCMaka, ale on po wgraniu nie działa na czujce od Maxtera...

    Za to spokojnie można nauczyć Oskara funkcji Maxtera Plus :-)


  4. no to ja tez sie dolacze do pytan (autor: Gniew | data: 22/12/10 | godz.: 15:59)
    Mam pinnacla 7010ix i uzywam AltDVB, zy podany pilot bedzie wspolpracoawal z Alt-em i moja karta ??

  5. @Gniew po co Ci AltDVB? (autor: zgf1 | data: 22/12/10 | godz.: 20:09)
    Nie lepiej SkyView?

  6. @zgf1 po co Ci SkyView? (autor: Pleban | data: 23/12/10 | godz.: 10:26)
    Nie lepiej DVBViewer?

    @yorg5 - chyba jest cos takiego jak MCE Remote do wyboru, na tym powinno dzialac. Ale jezeli nie masz niczego "po drodze" do ewentualnego przedefiniowania przyciskow to moze byc konieczna zmiana ustawien w XBMC (poszukaj info o keymap.xml)


  7. Dokładnie te same sunkcje (autor: Brauni | data: 25/12/10 | godz.: 10:37)
    co Oscar 10 w 1 mają piloty z LIDL'a (chyba 39,90)
    z tym że:
    - mają wyświetlacz z aktualnie obsługiwanym urządzeniem i godziną
    - można jednym przyciskiem wyłączyć/ włączyć kilka urządzeń.

    Można się troszkę przyczepić wykonania ale Oskar to też nie Logitech...


  8. Brauni (autor: plopki | data: 29/12/10 | godz.: 12:04)
    mógłbyś napisać coś więcej na temat tego pilota z Lidla? Chodzi mi zwłaszcza w jaki sposób można nauczyć go funkcji?

  9. Musisz mieć starego pilota (autor: Brauni | data: 4/01/11 | godz.: 21:57)
    Nowy (przynajmniej ten model który mam ja) potrafi nauczyć sie ok 80 przycisków starego.
    Wszystko ładnie opisane w instrukcji.
    Po prostu kładziesz dwa piloty naprzeciwko siebie i przyciskasz odpowiednie przyciski..


  10. Mam starszą wersję tego pilota (autor: Monku | data: 17/01/11 | godz.: 18:02)
    Kupiłem w sklepie wysyłkowym Elmaka w marcu 2010 2
    piloty. Jeden Maxter, ale w wersji poprzedniej. Drugi
    ZIP 303 (do Cyfry+). Uważam, że Maxter w poprzedniej wersji jest b.dobrze wykonany.
    Przeciwnie do ZIP. Tem drugi nie dość, że ma kiepskiej jakości nadruki, to jeszcze nie wiem po co malowane na
    srebro przyciski. I właśnie z nich już farba zeszła.
    Paskudnie to wygląda. I właśnie ten pilot (obudowa)
    zastosowany został do nowej wersji Maxtera. Porażka!
    A na dodatek brak na nowym pilocie oznaczeń
    liter. Tak się składa, że Media center to komputer i
    litery czasami trzeba wprowadzać przy pomocy pilota.
    Czyli 2 kroki w tył...
    Jeszcze jedno. Mam w media center zainstalowane
    Ubuntu z XBMC i pilot świetnie współpracuje. Nie tylko
    z XBMC. A Elmak dalej z uporem maniaka nie
    dostrzega linuxa. Przecież ktoś budyjący Media
    Center nie musi kupować edecji windowsa Media
    Center.
    Chyba że Elmak promuje Microsoft. Albo piractwo.


    
D O D A J   K O M E N T A R Z
    

Aby dodawać komentarze, należy się wpierw zarejestrować, ewentualnie jeśli posiadasz już swoje konto, należy się zalogować.

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2020, TwojePC.PL