Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
TwojePC.pl © 2001 - 2019
RECENZJE | Wideorecenzja Revoltec Backlight: podświetlenie TV lub monitora
    

 

Wideorecenzja Revoltec Backlight: podświetlenie TV lub monitora


 Autor: DYD | Data: 22/09/10

Wideorecenzja Revoltec Backlight: podświetlenie TV lub monitoraFirma Revoltec, znana z obudów, kieszeni na dyski twarde oraz rozwiązań służących do chłodzenia, wypuściła nie tak dawno produkt z gatunku podświetlenie backlight. Niektórym temat podświetlenie związany z nowymi technologiami może kojarzyć się ze świecącym tuningiem wnętrza komputera, określanym czasem mianem ''choinka''. W tym przypadku chodzi jednak o coś innego - Revoltec proponuje podświetlenie kolorowymi diodami LED telewizora lub monitora, ale także innych obiektów. Zapraszamy do przeglądu oświetlenia Revoltec Backlight.
     







Polub TwojePC.pl na Facebooku

Rozdziały: Wideorecenzja Revoltec Backlight: podświetlenie TV lub monitora
 
 » Wstęp i opis produktu
 » Montaż podświetlenia
 » Revoltec Backlight w działaniu
 » Podsumowanie
 » Kliknij, aby zobaczyć cały artykuł na jednej stronie
Wyświetl komentarze do artykułu
 
    
K O M E N T A R Z E
    

  1. udaje Amblilight -____- (autor: Lolo64_EX1_rev2.0 | data: 22/09/10 | godz.: 00:15)
    Ale ja znam te efekty, sam się kiedys dałem wkręcić w diody led z tyłu monitora. Piździło to strasznie. Podświetlenie powinno być gustowne, a nie chamskie. Do efektów Philipsa lata świetlne.

  2. hehe ja zrobilem sam prostsza wersje: (autor: zgf1 | data: 22/09/10 | godz.: 01:10)
    http://img814.imageshack.us/...10/image00001aa.jpg

    dziala bardzo fajnie, swiatlo jest rozporoszone bardziej niz na zdjeciach, w nocy nie razi, koszt? 3zl :)


  3. Ze tak glupio spytam... (autor: Pleban | data: 22/09/10 | godz.: 01:33)
    jaki ma to sens jezeli nie koresponduje z tym, co jest aktualnie wyswietlane na ekranie?
    Taki zastepnik dla lampki za tv? Hmm...


  4. ... (autor: Elektron | data: 22/09/10 | godz.: 02:13)
    niektórzy lubia choinki... więc teraz będą mieli okazję cieszyć się nią cały rok :D.

    Elastyczna listwa LED + zasilanie z kompa... tanio i w zupełności wystarczy.


  5. tak dokladnie, monitor jest troche we wnece (autor: zgf1 | data: 22/09/10 | godz.: 02:16)
    wieczorami po prostu bez oswietlenia meczyl oczy, probowalem za monitor dac lampke ale swiatlo niezbyt rownomiernie sie rozprowadzalo no i halogen bral te 25W ;) zastosowalem 6 bialych ledow do tego zasilacz i musze powiedziec, ze rozwiazanie bardzo dobrze sie sprawdza, siedze teraz i bardzo przyjemnie czyta sie na monitorze, oczy nie bola wcale, do tego jest taki przyjemny polmrok, widac wszystko nie trzeba zapalac swiatla, a caly zestaw zuzywa okolo 4-5W co jest dosyc spora wartoscia na taka garstke ledow ale to za sprawa zasilacza danego z pospiechu - laptopowy 18.5V zostanie to za jakis czas zmienione, mysle tez dodac drugi tryb z pomaranczowymi ledami ale to w przyszlosci.

    Polecam kazdemu, mozna zrobic w 15min a efekt jest na prawde zaskakujacy :)


  6. zgf1 ma racje (autor: infinity | data: 22/09/10 | godz.: 02:49)
    ...hiehie i rewelacyjnie Ci to wyszlo 8D podoba mi sie, naprawde klasa,,,
    ja tez sie bawie swiatelkami i w kazdym pokoju mam rozne dziwne wymyslne oswietlenia, badz samorobki, badz gdzies kupione i od dawna stosuje swiatla za tv i monitorem.
    A produkt Revolteca to nie zadna nowosc, od wielu lat sa produkty na rynku tego typu.
    I swoja droga ludziska dbajcie o oczy
    8D


  7. @topic (autor: Promilus | data: 22/09/10 | godz.: 09:45)
    Mirlight 2 na elektrodzie. Tanio i szybko ;) Tyle że działa z kompem.

  8. eeee (autor: MayheM | data: 22/09/10 | godz.: 09:48)
    myslalem ze to ambilight, jak w philips, a tu zwykla kupa.

  9. Dziekuje za mile slowa, moze wrzuc fotki swoich (autor: zgf1 | data: 22/09/10 | godz.: 13:00)
    oswietlen, jakis pomysl zalapie i wdroze :)

  10. zgf1 (autor: Elektron | data: 22/09/10 | godz.: 13:45)
    zmień sobie na podświetlenie listwą - bardziej równomierne... zimne, czy ciepłe, to już od upodobań.
    Ja mam ciepłe i aktualnie to wygląda tak:
    http://img834.imageshack.us/...4/5259/img19383.jpg
    Zasilanie mam podłączone do kompa (listwa 2x ESATA + Molex + rozgałęźnik) włącznik usadowiony na kablu od monitora, zaś pobór = 7W


  11. bez sensu... (autor: Torwald | data: 22/09/10 | godz.: 17:59)
    Nie dość, że drogo to jeszcze podświetlenie nie zmienia się dynamicznie w zależności od wyświetlanego obrazu.
    Jeśli ktoś chce mieć 'nastrojowe' podświetlenie za monitorem, to proszę bardzo - ja wolę kasę inaczej wydać ;]

    Jak już kolega wspomniał wcześniej, ZWYKŁE oświetlenie da się zrobić lub kupić dużo taniej. Efekt będzie bardzo podobny...


  12. ... (autor: Deathraw | data: 23/09/10 | godz.: 09:50)
    Ja za podoną kasę kupiłem 5m taśmy led 150.Do tego kontroler 40zł i stary zasilacz ATX i mam oświetlone pół pokoju a nie tylko obszar za monitorem.Przyznam że efekt mnie zadziwił i mimo że na filmiku tego nie widać w pokoju jest całkiem jasno, na tyle że spokojnie można czytać książkę np.
    http://www.youtube.com/watch?v=riQT05J5A28 tak to wygląda.


  13. @Deathraw (autor: Luke Jadi | data: 23/09/10 | godz.: 20:09)
    bez obrazy, ale to niezla wioska sie zrobila ;)

  14. ... (autor: Deathraw | data: 23/09/10 | godz.: 23:24)
    spoko to było tylko przyczepione na chwilę na taśmę klejącą żeby świeciło i działało:P

  15. Małe chłopczyki (autor: sean | data: 26/09/10 | godz.: 14:29)
    przyczepiają sobie do szprychy w rowerkach kawałek folii, bo fajnie stuka jak jadą - są wtedy cali uhahani. Duże chłopczyki przyczepiają sobie lampki za monitor... No cóż - wiele się nie zmienia:)

  16. gdybys choc troche myslal wiedzialbys po co (autor: zgf1 | data: 28/09/10 | godz.: 20:33)
    daje sie lampki za monitor :)

  17. a tak wyglada u mnie. (autor: XiSiO | data: 29/09/10 | godz.: 23:07)
    Ambilight dla ubogich :)
    http://img833.imageshack.us/.../20100929224730.jpg


  18. Wystarczy lampkę USB (autor: pwil2 | data: 25/02/16 | godz.: 13:29)
    np. taką z Ikei za kilka pln podłączyć do portów USB w TV i skierować na ścianę. Będzie się włączało i wyłączało z TV automatycznie i dodatkowy zasilacz niepotrzebny.

    
D O D A J   K O M E N T A R Z
    

Aby dodawać komentarze, należy się wpierw zarejestrować, ewentualnie jeśli posiadasz już swoje konto, należy się zalogować.

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2019, TwojePC.PL