Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
TwojePC.pl © 2001 - 2020
RECENZJE | Recenzja (wideo) obudowy Nanoxia Deep Silence 2
    

 

Recenzja (wideo) obudowy Nanoxia Deep Silence 2


 Autor: DYD | Data: 15/04/13

Recenzja (wideo) obudowy Nanoxia Deep Silence 2Po raz drugi spotykamy się w testach z firmą Nanoxia, a to za sprawą obudowy Deep Silence 2, która w marcu miała swoją premierę. Jest to dopiero druga obudowa w ofercie Nanoxia, po bardzo udanym modelu Deep Silence 1, który mieliśmy okazję testować. DS2 jak sama nazwa wskazuje mocno nawiązuje do swojego poprzednika, jednak jest kilka elementów odróżniających obie konstrukcje. O zmianach i podobieństwach względem DS1, a także na tematach walorów chłodzących zawartych w najnowszej obudowie firmy Nanoxia, relacjonujemy w wideorecenzji na TwojePC, która jest pierwszą w Polsce recenzją obudowy Nanoxia Deep Silence 2.
     







Polub TwojePC.pl na Facebooku

Rozdziały: Recenzja (wideo) obudowy Nanoxia Deep Silence 2
 
 » Wstęp i specyfikacja
 » Design i wnętrze: wideorecenzja
 » Testy - porównanie z Antec P280, DS1 i Define R3
 » Podsumowanie
 » Kliknij, aby zobaczyć cały artykuł na jednej stronie
Wyświetl komentarze do artykułu
 
    
K O M E N T A R Z E
    

  1. Obudowy obecnie nie szukam za to wideo ocenię :) (autor: Krzem | data: 15/04/13 | godz.: 03:58)
    Tekst nie odda tego co można powiedzieć - więc super pomysł i brawa za odwagę.

    Zdarzyły się jakieś tam wpadki:
    - ciągu słownego (np. słowa padające raz po raz - "montaż, montażem", "na spodzie, od spodu")
    - nieprecyzyjne określenia np. "nieźle wydłużona"
    - i te dziwne metafory na końcu ;)

    Ale bądźmy wyrozumiali - to w końcu ponad kwadrans gadania :) Bardzo szczegółowy jesteś i to moim zdaniem mocno pożądana cecha Recenzenta.

    Czego brakuje:
    - pomiaru grubości ścian obudowy suwmiarką (producent to może sobie deklarować nawet centymetr)
    - co do samego filmu to oprawy audiowizualnej - szczególnie, że to długi autorski materiał. Na początku powinna być czołówka, choć 3 sekundy z logiem/napisem TwojePC i jakąś technologiczną nutą na wolnej licencji. Genialna czołówka Intela http://www.youtube.com/watch?v=OnUjfCA45s4 forsowana od czasów Pentiuma może tu służyć za wzór :)


  2. dali ciala (autor: daver | data: 15/04/13 | godz.: 10:02)
    z frontowym panelem. Z fraktala sciagam pokazny kozuch kurzu co ~dwa tygodnie. Tu ta rutynowa czynnosc jest mocno utrudniona.

  3. Recenzja (wideo) obudowy Nanoxia Deep Silence 2 (autor: Marucins | data: 15/04/13 | godz.: 11:53)
    Czemu jeszcze żaden producent nie poszedł po rozum do głowy i nie umieszcza uchwytu do wyjmowania filtra, który znajduje się z dołu obudowy na przodzie?

    Dostęp do takiej "wkładki" jest szybszy, bardziej poręczny gdyż nie trzeba przesuwać obudowy aby dostać się na sam spód z tyłu budy.


  4. @ Marucins (autor: t.luk | data: 16/04/13 | godz.: 10:26)
    A jak Ty to sobie wyobrażasz? Poza tym w Define R4 dostęp do przedniego filtru jest banalny ;)

  5. @t.luk ad. Recenzja (wideo) obudowy Nanoxia Deep Silence 2 (autor: Marucins | data: 16/04/13 | godz.: 14:33)
    ehh... Nie pisałem o filtrze na froncie budy a o tym co jest na spodzie.

    Kto tu jest konstruktorem? Ja czy oni...?
    To oni mają ludzi, dla których płaci się niech coś wymyślą / specjalne łożyska, prowadnice, albo większy filtr z uchwytami/ aby można było go wyjąć bez przesuwania oraz nachylania się z tyłu obudowy.


  6. PS. @t.luk ad. Recenzja (wideo) obudowy Nanoxia Deep Silence 2 (autor: Marucins | data: 16/04/13 | godz.: 14:34)
    http://twojepc.pl/...eep_silence_2_black/nano3.jpg

  7. tak z opisu tej obudowy (autor: ulan | data: 17/04/13 | godz.: 11:16)
    to jakoś szczególnie nie powala. Sam użytkuje od jakiegoś czasu anteca p280 i wiem ze przy dużej ilości kabli pociągniętych z tyłu za płytą to nawet 2,5 cm to mało i są problemy z zamykaniem tylnej pokrywy (u mnie idzie 8 kabli sata, zasilanie, dysków, zasilanie płyty, zasilanie proca) tu jest mniej.
    Ponadto widać kierunek aby obniżyć koszty produkcji przez zastosowanie gorszych materiałów (podobnie jest w antecu p280 w stosunku do p180, w p180 boki to plaster aluminium-plastik-aluminium, co dobrze tłumiło odgłosy, teraz w p280 to blacha stalowa pokryta jakąś cienką matą, co tłumi jednak gorzej).


  8. @ Marucins (autor: t.luk | data: 17/04/13 | godz.: 12:38)
    Aaaa, spx ;) Myślę, że w przyszłości standardem będzie demontaż filtrów jak np. w Gladiusie X80 - pod zasilaczem do tyłu a pod wentylatorem w boku obudowy :)

  9. PS. @t.luk #2 ad. Recenzja (wideo) obudowy Nanoxia Deep Silence 2 (autor: Marucins | data: 17/04/13 | godz.: 19:00)
    A co jeśli buda stoi lewą stroną do ściany, szafy, czegokolwiek albo są takie burka, gdzie wsuwa się kadłubek w głąb. Jedyny bezproblemowy dostęp do przód i góra.

    To co wtedy, jak ty ten filtr, wyjmowany z boku a tym bardziej z tyłu, wyczyścisz?


  10. No problemo... (autor: t.luk | data: 19/04/13 | godz.: 23:23)
    @ Marucins
    W przypadku takiego biurka miałbyś problem raczej tylko z przednimi filtrami ;) Filtry na dole praktycznie by się tam "nudziły" ;)


    
D O D A J   K O M E N T A R Z
    

Aby dodawać komentarze, należy się wpierw zarejestrować, ewentualnie jeśli posiadasz już swoje konto, należy się zalogować.

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2020, TwojePC.PL