Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
B O A R D
   » Board
 » Zadaj pytanie
 » Archiwum
 » Szukaj
 » Stylizacja

 
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
OBECNI NA TPC
 
 » endern 03:17
 » Kalkin 03:02
 » piszczyk 02:56
 » Pawiano 02:46
 » Seba 02:12
 » Dexter 02:03
 » Guli 01:43
 » mirek190 01:41
 » spidi 01:29
 » biEski 01:21
 » bagi_glog 01:19
 » bursta 01:05
 » Mario2k 01:03
 » bazylek 01:03
 » krwiak 00:52
 » Kriomag 00:49
 » Bart 00:44
 » rainy 00:40
 » MARC 00:38
 » marfor 00:37

 Dzisiaj przeczytano
 3777 postów,
 wczoraj 20807

 Szybkie ładowanie
 jest:
wyłączone.

 
TwojePC.pl © 2001 - 2019
A R C H I W A L N A   W I A D O M O Ś Ć
    

[HELP] Po reinstalacji W10 Pro x64 otoczenie nie widzi udostępnionych folderów. , fiskomp 11/05/19 15:29
Od początku:

Po ostatniej aktualizacji Windowsa wysypał mi się system. Musiałem instalować od nowa wszystko.

Niby reanimacja poszła ok, ale wyszedł problem z udostępnieniem zasobów w sieci lokalnej.
Sieć ma taką strukturę.

Mój główny komp na którym chciałem udostępnić kilka katalogów.
Dwa odtwarzacze sieciowe (Dune HD i Mede8er), dwa lapki.

Sprzed aktualizacji PPM na katalogu->udostępnij->określonym osobom->wszyscy->odczyt/zapis-OK i było po zawodach.
Na danym urządzeniu wpisywałem swój login i hasło w widocznym zasobie grupy domowej i miałem dostępną treść z tego udostępnionego katalogu. teraz skasowali grupy i niby miałoby być bez zmian o tyle, że w otoczeniu przez SMB powinno być widać co udostępniam, to jest kiszka.
Na Mede8er niby widzi główny komp, ale próba zalogowania wywala mi LOGON FAIL.

Siedzę nad tym już kilka godzin i mnie uj strzela.
Wyżej opisana metoda nie działa. Nie chcę nic kombinować, po prosru potrzebuję prostego dostępu do moich zasobów.

Ma może ktoś pomysł jak to ugryźć ?
Poradniki w sieci pokazują kombinacje alpejskie, aż tak to spierdolili ?

Z góry dzięki za porady.

  1. tak skopali po całości , Artaa 11/05/19 16:32
    tu masz przykladowy wątek:
    https://www.elektroda.pl/...m/topic3459820-30.html

    w marcu działało, dziś sprawdzałem już nie działa ;-)

  2. link , Artaa 11/05/19 16:38
    od początku:
    https://www.elektroda.pl/...orum/topic3459820.html

    1. Dzięki wielkie, zadziałało. , fiskomp 11/05/19 17:34
      W międzyczasie znalazłem też te dwa artykuły.

      https://www.centrumxp.pl/...s-10-April-2018-Update

      http://forum.pclab.pl/...nie-widzi-siebie-w-sieci/

      Też to samo radzili.

      W każdym razie, to jest chore, że coś tak podstawowego można tak skopać.

      1. to MS oni wiedzą lepiej co ma ci nie działać , Artaa 12/05/19 00:15
        ;-))

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2019, TwojePC.PL