Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
TwojePC.pl © 2001 - 2021
RECENZJE | Recenzja Deco M4, szybki sposób na wydajniejsze Wi-Fi
    

 

Recenzja Deco M4, szybki sposób na wydajniejsze Wi-Fi


 Autor: DYD | Data: 01/02/21

Recenzja Deco M4, szybki sposób na wydajniejsze Wi-FiDeco M4 to zestaw, w naszym przypadku dwóch jednostek (z możliwością rozbudowy o kolejne), dzięki którym możemy szybko i łatwo zwiększyć zasięg i poprawić jakość połączenia Wi-Fi w naszym mieszkaniu lub domu. Deco potrafi jednocześnie pod jedną nazwą pracować w standardach 2,4 i 5GHz i obsłużyć do 100 urządzeń jednocześnie, zaś dzięki technologii Mesh i Beamforming podczas przemieszczania się po domu urządzenia automatycznie będą przełączały się, aby mieć cały czas najlepsze połączenie z najbliższą jednostką. Łatwa instalacja, standard AC1200 dla radia 5GHz oraz całkiem spore możliwości kontroli rodzicielskiej to główne cechy tego modelu, zobaczmy czego możemy oczekiwać od Deco M4.







Polub TwojePC.pl na Facebooku

Rozdziały: Recenzja Deco M4, szybki sposób na wydajniejsze Wi-Fi
 
 » Deco M4, specyfikacja i wygląd
 » Aplikacja Deco, funkcje i działanie
 » Deco M4 podczas pracy
 » Podsumowanie
 » Kliknij, aby zobaczyć cały artykuł na jednej stronie
Wyświetl komentarze do artykułu
 
    
K O M E N T A R Z E
    

  1. prośba (autor: f_zdzich | data: 1/02/21 | godz.: 14:26)
    przydałby sie test poboru mocy takiego modułu Deco

  2. Dodaliśmy info (autor: DYD-Admin | data: 1/02/21 | godz.: 15:38)
    o poborze mocy

  3. szczeze (autor: pawel1207 | data: 1/02/21 | godz.: 16:21)
    tomnie by obchodzil takie test stabilnosci gdzi ejednostki sa od sibie odpowiednio oddalone i obciazone non stop maksymalnym transwerem przy normalnych dla domu temperaturach pytanie jak sie zachowuja po 3/4 dnaich takiego dzialania .. chodzi po prostu o stabulnosc podczas transweru durzych plikow z jednego urzadaenia na drugie a tplinki miewaja z tym problem o ile internet jakos dziala to masowe przeslynie plikow juz potrafi dzialac slabo lub nawet nie dzialac ..

  4. pytanko... (autor: Qjanusz | data: 2/02/21 | godz.: 23:15)
    w jaki sposób drugi M4 łączy się z tym bazowym? Musi to być kabelek, czy obydwa mogą łączyć się bezprzewodowo?

  5. Qjanusz (autor: DYD-Admin | data: 2/02/21 | godz.: 23:28)
    jednostki M4 łączą się między sobą bezprzewodowo, a pierwszy M4 wpinamy kablem do jakiegoś źródła internetu, np. modem lub router

  6. @pawel1207 (autor: DYD-Admin | data: 2/02/21 | godz.: 23:44)
    dzięki za ciekawy komentarz, postaramy się coś takiego dorzucić do recenzji

  7. @ 5 (autor: Shark20 | data: 3/02/21 | godz.: 00:15)
    pytającemu raczej chodziło o to, czy drugi M4 łączy się z pierwszym na tej samej częstotliwości, co rozgłaszany sygnał WiFi. Przykład
    1. Pierwszy M4 łączy się z drugim na 5 GHz, ale WiFi do TV, laptopa rozgłaszają po 2,4 GHz = to ma sens,
    2. Pierwszy M4 łączy się z drugim na 2,4 GHz, i WiFi do TV, laptopa też rozgłaszają po 2,4 GHz = to nia ma żadnego sensu
    3. Pierwszy M4 łączy się z drugim na 5 GHz, a WiFi do TV, laptopa rozgłaszają też po 5,0 GHz = efekt zależy od dostrojenia kanałów i może być różny


  8. @shark (autor: DYD-Admin | data: 3/02/21 | godz.: 00:24)
    Z tego co piszą na swojej stronie, to te "puszki" komunikują się jednocześnie poprzez:

    Połączenie bezprzewodowe 2,4 GHz i Połączenie bezprzewodowe 5 GHz

    ...oraz Opcjonalne łącze rezerwowe Ethernet


  9. DYD - właśnie o to mi chodziło (autor: Qjanusz | data: 3/02/21 | godz.: 23:14)
    mam bardzo podobną sytuację, jak na Twoim rozmieszczeniu. Nie mam możliwości podciągnięcia LAN do strefy z kiepskim zasięgiem i do tej pory mój plan polegał na tym, aby zainwestować jakieś 500 pln w porządnego routera, który będzie miał wystarczającą moc.
    Po Twojej recce widzę że można również postawić puszkę, która w wielkim skrócie bezprzewodowo z kiepskich 31Mbit/s zrobi 137 Mbit/s.

    Dzięki. Ta recka bardzo mi się przyda.


  10. ma nadzieje (autor: pawel1207 | data: 4/02/21 | godz.: 03:14)
    ze wam sie trafi kiedys model p9 bo ten mnie najbardeziej interesuje dzial razem z powerline i ta stablinosc tego powerlina mnie ciekawi . a szczeze nie widzialem zandego zetelnego testu tego rozwiazania wsszedzie sa po prostu przepisywanie dane producenta plus dodany belkot czysto teoretyczny i nazywaja to testem :D :D ..

  11. jeszcze jeden test doszedł (autor: DYD-Admin | data: 9/02/21 | godz.: 16:56)
    Dodatkowy test, podłączone dwa PC kablem do danej jednostki Deco i pomiar kopiowania pliku pomiędzy dwoma komputerami.

  12. @pawel1207 (autor: DYD-Admin | data: 9/02/21 | godz.: 16:58)
    Testy przez sieć energetyczną wymagają dobrej jakości okablowania elektrycznego, dodatkowo wiele zmiennych na to wpływa, ciężko o miarodajne wyniki

  13. DYD (autor: pawel1207 | data: 10/02/21 | godz.: 14:28)
    tu chodzi o to walsnieaby zobaczyc jak sobie radza tplinki bo mam znimi doczyniania maja tak ze potrafia sie rozlaczyc kiedy inny model w tym samym gniazdku i podobnych warunkach dzial bez problemu restart powoduje ze wracaja pracuja jakis czas bez problemu wiec nie jest to cos czego producent nie bylby w stanie ogarnac teoretycznie p9 powinna wg producenta sam taka siec przywrocic do pracy :D wtedy im gorsza siec energetyczna tym lepiej bo widac czy producent sie postaral czy nie .. ale i tak dzieki za test ..,.

    
D O D A J   K O M E N T A R Z
    

Aby dodawać komentarze, należy się wpierw zarejestrować, ewentualnie jeśli posiadasz już swoje konto, należy się zalogować.

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2021, TwojePC.PL