Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
TwojePC.pl © 2001 - 2019
RECENZJE | Recenzja monitora AOC q2770Pqu, WQHD 2560x1440 w akcji
    

 

Recenzja monitora AOC q2770Pqu, WQHD 2560x1440 w akcji


 Autor: Ulan | Data: 13/08/14

Recenzja monitora AOC q2770Pqu, WQHD 2560x1440 w akcjiBohaterem niniejszej recenzji będzie ciekawy przedstawiciel segmentu 27 cali, oparty na dobrej jakości matrycy typu WLED / Super PLS zdolnej wyświetlić obraz w rozdzielczości WQHD, czyli 2560x1440 pikseli. Model AOC q2770Pqu to jeden z tańszych przedstawicieli tego typu monitorów osiągalny obecnie za kwotę 1800 zł. W czasach kiedy smartfony osiągają rozdzielczości większe niż 1080p, monitory nie mogą pozostać w tyle. Na dużych ekranach rozdzielczość Full HD do pracy zaczyna być przeszkodą, silne karty graficzne mogą już płynnie wyświetlić gry ponad rozdzielczość 1920x1080, także materiały wideo 4K pukają za rogiem. Sprawdźmy zatem, jak prezentuje się recenzowany AOC q2770Pqu.
     







Polub TwojePC.pl na Facebooku

Rozdziały: Recenzja monitora AOC q2770Pqu, WQHD 2560x1440 w akcji
 
 » Wstęp i specyfikacja
 » Jakość wykonania
 » Dołączone oprogramowanie
 » Jakość obrazu
 » Podsumowanie
 » Kliknij, aby zobaczyć cały artykuł na jednej stronie
Wyświetl komentarze do artykułu
 
    
K O M E N T A R Z E
    

  1. I co ma na celu taki artykul? (autor: 0r8 | data: 13/08/14 | godz.: 06:45)
    testowanie monitorow wymaga narzedzi...

  2. cieakwy monitor (autor: f_zdzich | data: 13/08/14 | godz.: 07:29)
    przystępna cena, dobra matryca, rozdzielczość do pracy akurat
    pamiętam jak swojego pierwszego 24 cale na lepszej matrycy kupowałem, to cena była blisko 4k zł
    mogli dodać opcje dzielenia ekranu przy różnych podłączeniach i dać cieńsze ramki, ale w sumie za tą cenę nie ma co grymasić za bardzo


  3. zauważcie ze w tytule jest słowo recenzja nie test (autor: ulan | data: 13/08/14 | godz.: 10:52)
    nie posiadam żadnych specjalistycznych urządzeń do testowania monitorów, to bardziej subiektywna ocena i opis tego monitora, co mi się w nim podoba a co nie, czy bym go komuś polecił czy nie, czy bym sam go kupił czy nie. To są subiektywne odczucia i wrażenia z użytkowania monitora przez kilka tygodni.

  4. <.> (autor: Maniak | data: 13/08/14 | godz.: 11:52)
    Przydały by sie zdjęcia poziomu srebrzenia w ciemnym pokoju i backlight bleedingu.

  5. czyżbyś znalazł monitor dla siebie ? (autor: bajbusek | data: 13/08/14 | godz.: 21:39)
    w końcu :}

  6. ad5 (autor: Maniak | data: 13/08/14 | godz.: 21:47)
    czekam na recenzje fs2434 ale i tak pewnie skończy sie tak jak zawsze ;) .Eizo od Ciebie godnie się spisuje.

  7. re: bajbusek (autor: ulan | data: 13/08/14 | godz.: 22:12)
    jakbym miał kasę to bym kopił od razu, spodobał mi się, ale bida w kieszeni aż piszczy ;) na moje potrzeby byłby super, ma naprawdę dobrą matrycę...

  8. Recenzja fajna, (autor: Piwomir | data: 14/08/14 | godz.: 18:01)
    ale polecam zdanie "kmiecie przeszli rzekę w bród, nie zmoczyli bród i zmyli z nóg brud" :-)

  9. Piwomir... (autor: DYD-Admin | data: 14/08/14 | godz.: 18:07)
    ...wyczuwam literówkę w "brudzie" ? :-))
    dzięki za rymowankę


  10. fajne to (autor: tohottotouch | data: 14/08/14 | godz.: 21:40)
    fajne, ale nie stać mnie bo kupiłem router..

  11. @9, (autor: Piwomir | data: 16/08/14 | godz.: 18:53)
    To nie moje... "Tajemnica zielonej pieczęci", czytana wieki temu :-)

  12. a mnie kusi (autor: bajbusek | data: 22/08/14 | godz.: 15:52)
    Asus Pg278Q Rog ... ktoś chętny na dell u2711 ?

  13. ad.12 (autor: Maniak | data: 22/08/14 | godz.: 20:14)
    A jak ten Twoj Dell się spisuje ? :)

  14. ad.13 (autor: bajbusek | data: 25/08/14 | godz.: 14:34)
    problemów z nim nie mam, bardzo ładnie świeci ale brakuje mi trochę bajerów dla graczy ... do przeglądania netu albo oglądania filmów super - tylko to trochę overkill :} ... pewnie jakiś grafik albo CADowiec wyciągnął by z niego więcej ...

  15. ad.12 (autor: bajbusek | data: 25/08/14 | godz.: 14:35)
    to jest dell U2710 btw. ... ta droższa wersja ;)

    
D O D A J   K O M E N T A R Z
    

Aby dodawać komentarze, należy się wpierw zarejestrować, ewentualnie jeśli posiadasz już swoje konto, należy się zalogować.

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2019, TwojePC.PL