Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
TwojePC.pl © 2001 - 2020
RECENZJE | Test słuchawek Arctic P324 BT - coś dla rowerzystów i biegaczy
    

 

Test słuchawek Arctic P324 BT - coś dla rowerzystów i biegaczy


 Autor: DYD | Data: 01/06/15

Test słuchawek Arctic P324 BT - coś dla rowerzystów i biegaczyKabel przy słuchawkach to częsta zmora użytkowników, zwłaszcza kiedy korzystają z nich podczas aktywności typu jeżdżenie na rowerze czy bieganie. Osobiście często podczas rowerowych przejażdżek zdarzało mi się przez przypadek wyrwać słuchawkę z ucha poprzez nagłe szarpnięcie kablem. Firma Arctic wypuściła właśnie nauszne, lekkie i wyposażone w Bluetooth słuchawki P324 BT, umocowane na szyi i naszych uszach. Jeśli lubisz posłuchać sobie czegoś podczas aktywności, warto im się przyjrzeć. Zapraszam do recenzji Arctic P324 BT.
     







Polub TwojePC.pl na Facebooku

Rozdziały: Test słuchawek Arctic P324 BT - coś dla rowerzystów i biegaczy
 
 » Specyfikacja i wyposażanie Arctic P324 BT
 » Wygląd słuchawek
 » Uruchamiany, zakładamy i odpalamy słuchawki
 » Kliknij, aby zobaczyć cały artykuł na jednej stronie
Wyświetl komentarze do artykułu
 
    
K O M E N T A R Z E
    

  1. Rowerzyści... (autor: agnus | data: 1/06/15 | godz.: 01:48)
    ... to mają kask na łbie. Jak to coś mają jeszcze włożyć na uszy?
    Może ja jestem mutantem ale jedyne co wchodzi mi do uszu na rowerze to mini pestki bluetooth. A i tak zwykle mam w uchu jedną by w ogóle słyszeć co się wokół mnie dzieje.


  2. agnus (autor: DYD-Admin | data: 1/06/15 | godz.: 06:30)
    o! dzięki za przypomnienie, ja kasku używam tylko na maratony :-)
    sprawdzę jak to się ma z kaskiem i dam znać


  3. Otóż to (autor: KaszeL | data: 1/06/15 | godz.: 07:16)
    Rowerzyści to mają słyszeć co się z wokół nich dzieje, a nie jak cielaczki jechać pod samochody. Zatem żadne słuchawki dla rowerzystów :)

  4. sprawdziłem (autor: DYD-Admin | data: 1/06/15 | godz.: 08:32)
    W kasku można spokojnie jeździć, słuchawki nie blokują dostępu

    Kaszel, te słuchawki można puścić ciszej i wówczas słyszymy otoczenie, pełnią tez funkcje telefonu


  5. @02 (autor: agnus | data: 1/06/15 | godz.: 09:40)
    Gratuluję anatomii :) Choć może słuchawki faktycznie wchodzą razem z kaskiem. U mnie byłby chyba problem z paskami do kasku i górną grawędzią słuchawek, no ale trzeba by przymierzyć.

    Ja też używałem tylko na maratonach :) Ale odkąd przywaliłem w główkę bo jakiś, nie owijając w bawełnę debil na 4 kołach zmiótł mnie pędem powietrza (prawie otarł się o mnie na pełnej prędkości), to już wolę mieć kask na głowie, nie zawsze można jechać po nieuczęszczanej drodze.

    Także rowerzyści - zakładajcie kaski, nie znacie dnia ani godziny, to może życie uratować. /koniec offtopu.


  6. tiaaa jak widze takich rowerzystów co (autor: ulan | data: 1/06/15 | godz.: 10:24)
    z uporem maniaka jada wisłostradą, mimo ze po obu stronach mają ścieżki rowerowe to mi się otwiera nóż w kieszeni, takiemu widać kask mózg przegrzał :P

  7. @ulan (autor: agnus | data: 1/06/15 | godz.: 11:42)
    Nie znam tej ścieżki ale z mojego doświadczenia wynika że 90% ścieżek nie nadaje się do jazdy. Są brukowane i można co najwyżej sobie jakimś pierdopędem typu rower z koszyczkiem po nich jeździć. Użytkownik szosy, hybrydy czy jakiegokolwiek szybkiego roweru będzie się tylko frustrował jadąc po czymś takim.

    Powtarzam, nie znam ścieżki na Wisłostradzie, być może jest tam asfalt i nie jest używana przez pieszych.

    Gdyby kierowcy musieli zapierniczać po kocich łbach a po ulicach łaziłyby matki z dziećmi - wtedy odczuliby co o większości ścieżek myślą rowerzyści.


  8. Brakuje informacji o profilach (autor: djXone | data: 1/06/15 | godz.: 12:17)
    Obsługują: Profile A2DP, AVRCP, HSP, HFP

    Bardzo ciekaw jestem jak jest z jakością dźwięku, ciągle szukam słuchawek BT które zastąpią mi mojego Samsunga SBH170. Już ledwo żyją, jednak nie udało mi się znaleźć jeszcze niczego co by jakością i głośnością dorównywało temu modelowi. Dodatkowo stary profil A2DP nie jest zadowalający, bardzo często przerywają (podatne na zakłócenia).
    Szkoda też, że nie ma możliwości założenia zwykłej gąbki.


  9. agnus (autor: ulan | data: 1/06/15 | godz.: 12:52)
    Wisłostrada to droga o dopuszczalnej prędkości 80 km/h więc zasadniczo auta szybko tam jadą, nawet nie zdajesz sobie sprawy jakie niebezpieczeństwo generują rowerzyści, a drogi rowerowe były niedawno tam remontowane i naprawdę są wysokiej klasy (asfalt z tego co widzę) naprawdę sporo rowerzystów z nich korzysta i tylko nieliczni durnie pakują się na wisłostrade stwarzając spore zagrożenie w ruchu drogowym...

  10. @ulan (autor: agnus | data: 1/06/15 | godz.: 13:39)
    W takim razie nie widzę powodu, dla którego używają niebezpiecznej drogi zamiast praktycznej ścieżki, jeśli tak jak mówisz jest wyasfaltowana i nie sąsiaduje z chodnikiem i piesi nie traktują jej jak jego poszerzenia.

    Pamiętaj tylko że nie wszędzie rowerzyści mają taką komfortową sytuację. Warszawa jak Warszawa ale nawet w sąsiadujących z nią miejscowościach ścieżki są czasem w fatalnym stanie lub nie ma ich w ogóle, zmuszając do jazdy na drodze. A tam niebezpiecznie bo nawet w mieście niektórzy jeżdżą grubo powyżej 70km/h a co najgorsze nie zwalniają przy rowerzystach i nie zachowują bezpiecznej odległości, próbując wcisnąć się miedzy rower a pojazd z naprzeciwka.
    Jest też mnóstwo rowerzystów-idiotów jeżdżących bez oświetlenia po zmroku.. temat rzeka.

    Ale dość offowania, tematem są słuchawki :)
    Ja zostanę przy swoich pestkach Sony BT - czasem wypadają z uszu ale w gruncie rzeczy jak już pisałem zwykle mam tylko jedną w uchu, lubię więcej co się dzieje dookoła podczas słuchania muzyki i komunikatów z Runtastic.
    Gdybym miał dwie w uszach to nadal bym nic nie słyszał, nawet bez włączonej muzyki. Może nauszne słuchawki nie izolują tak bardzo?


  11. @10 (autor: agnus | data: 1/06/15 | godz.: 13:40)
    **lubię wiedzieć co się dzieje(...)

  12. @10 (autor: djXone | data: 1/06/15 | godz.: 13:48)
    To wiedz, że bardzo uszkadzasz sobie słuch używając jednej słuchawki! Pogadaj z osobami które używały przez ileś lat słuchawki BT jakie mają problemy.
    Dzieje się tak przez różnice ciśnienia w uszach!


  13. apropos kasku rowerowego (autor: DYD-Admin | data: 1/06/15 | godz.: 17:05)
    dodałem fotki, w przypadku modelu Bell nie ma żadnego problemu z używaniem jednocześnie kasku i słuchawek

  14. @djXone (autor: agnus | data: 1/06/15 | godz.: 21:20)
    Dzięki za poradę, poczytam o tym.
    Ale to rodzi problem bo nie wyobrażam sobie aby pozbawiać się dźwięków z otoczenia, niebezpieczne to.
    Nie wiem czy sciszenie słuchawek pomoże.


  15. @14 (autor: djXone | data: 1/06/15 | godz.: 21:29)
    Chodzi o te słuchawki douszne, co zamykają dopływ powietrza do ucha, nie wiem jak ma się sprawa z tymi które nie zatykają całkowicie ucha.

  16. No i skusiłem się na nie (autor: djXone | data: 4/06/15 | godz.: 15:12)
    Jakość dźwięku nie jest zła, trochę mało basu jak na takie duże słuchawki, za to jak dla mnie trochę za intensywne są wysokie tony, może to przyzwyczajenie z poprzednich.
    Bateria trzyma nieziemsko długo :D Specjalnie zostawiłem na całą noc i dzień, nadal się nie rozładowały, a grają już ponad 20h (to był główny argument za zakupem).
    Dzisiaj odkryłem, że da się wybierać głosowo, trzeba kliknąć 2x klawisz słuchawki. Brakuje mi tylko wybierania ostatniego nr jak w poprzednich. Ogólnie słuchawki fajne, czysto grają, a z telefonem łączą się w mniej niż sekundę :)


  17. Kupilem po tej recenzji (autor: Magnus | data: 19/06/15 | godz.: 11:52)
    Jestem bardzo zadowolony z tych słuchawek i zaskoczony dobrą jakością dźwięku.
    Są super lekkie przez co nie czuć ich za bardzo na uszach nawet po dłuższym używaniu a trzymają się też bardzo dobrze.
    Ogolnie za tą cene ~120zł bardzo dobry wybór.
    Wadą faktycznie jest zamek w futerale który ciężko chodzi ale może z czasem zacznie działać lepiej.


  18. Pytanie do dystrubutora (autor: SlawekPL | data: 27/07/15 | godz.: 18:39)
    Po co dał słuchawki do testu, jak nie da się ich kupić? Chciałem dla żony takie niebieskie jak pokazane w teście - ale niestety w Polsce tylko różowe i czarne są dostępne i to z trudem. Lipa.

  19. @18 (autor: djXone | data: 28/07/15 | godz.: 10:22)
    Tu masz biale: http://proline.pl/?p=ASHPH00002A

  20. SlawekPL nie rób Sławkom wiochy (autor: Sławekpl | data: 3/08/15 | godz.: 19:24)
    jak coś chcesz się dowiedzieć, zapytać to tak zrób a nie okrężną drogą bo nie umiesz albo nie przejdzie Tobie przez palce słowo poproszę oraz później dziękuję
    a najlepiej zmień nick, bo mam nieodparte wrażenie że się ewidentnie chcesz podszyć po mój
    możesz być pewien, że z czystą przyjemnością będę dodawać swoje 5 groszy pod każdym Twoim wpisem na TPC


  21. @19 (autor: SlawekPL | data: 14/08/15 | godz.: 23:28)
    dzięki, może jak poczekam dojedzie i kontener niebieskich

  22. @20 (autor: SlawekPL | data: 14/08/15 | godz.: 23:31)
    chłopie nie wiem kim niby miałbyś być, żeby ktoś się chciał pod ciebie podszywać, weź idź leczyć swoją manię wielkości gdzie indziej...

  23. @22 użytkownikiem jak Ty (autor: Pandorex | data: 15/08/15 | godz.: 10:26)
    lecz w przeciwieństwie do Ciebie, mnie nikt nie musi zwracać uwagi że jak coś chcę to trzeba wpisać adekwatne słowo i po uzyskaniu info również, nigdy też nie użyłem słów uważanych za obelżywe, oraz wpisuję zawsze słowa w odpowiedniej formie, co Tobie również jest obce
    a jakąś manię masz sam, dlatego ponownie proszę byś zmienił na TPC nick aby nie był podobny do mojego którego używam tutaj od 135 miesięcy, a Ty od 3


    
D O D A J   K O M E N T A R Z
    

Aby dodawać komentarze, należy się wpierw zarejestrować, ewentualnie jeśli posiadasz już swoje konto, należy się zalogować.

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2020, TwojePC.PL