Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
TwojePC.pl © 2001 - 2019
RECENZJE | Recenzja Bitfenix Flo - zestaw słuchawkowy dla graczy
    

 

Recenzja Bitfenix Flo - zestaw słuchawkowy dla graczy


 Autor: NimnuL | Data: 25/02/14

Recenzja Bitfenix Flo - zestaw słuchawkowy dla graczyKto się nie rozwija, ten się cofa - to żelazna zasada - kto jej nie przestrzega, ten z hukiem wypada z zabawy. Dążenie do przestrzegania reguł tej niełatwej gry, widać doskonale w ostatnich latach u niektórych producentów, którzy próbują wdrażać produkty spoza swojej głównej gałęzi przemysłu. Przykładem tego był niedawno omawiany Antec i jego mobilne produkty. Bitfenix to natomiast kolejny producent, znany dotąd wyłącznie z obudów komputerowych i ściśle związanych z nimi akcesoriami. Niedawno postanowił jednak wyjść naprzeciw oczekiwaniom graczy i wprowadził na rynek zestaw słuchawkowy, o krótkiej i wdzięcznej nazwie Flo. Czy dobrze uczynił? Przekonajmy się.
     







Polub TwojePC.pl na Facebooku

Rozdziały: Recenzja Bitfenix Flo - zestaw słuchawkowy dla graczy
 
 » Szata techniczna
 » Szata graficzna
 » Szata muzyczna
 » Wnioski
 » Kliknij, aby zobaczyć cały artykuł na jednej stronie
Wyświetl komentarze do artykułu
 
    
K O M E N T A R Z E
    

  1. Rysuje się obraz naprawdę solidnej i niedrogiej marki (autor: Dziadek Żniwiarz | data: 25/02/14 | godz.: 10:29)
    Tylko ten paskudny znaczek by zmienili! :-D

  2. Wiesz, jak to się mówi ... (autor: NimnuL-Redakcja | data: 25/02/14 | godz.: 11:27)
    lepszy srebrny ptak, niż Superlux.

    Nie cytuj mnie :)


  3. znaczek... (autor: DYD-Admin | data: 25/02/14 | godz.: 11:40)
    ...jest bardzo fajny, klimatyczny, zwłaszcza jak obok masz budy też tak oznakowane :-)
    http://twojepc.pl/...-i-Prodigy&jedna_strona=1


  4. Hmmm... (autor: Shamoth | data: 25/02/14 | godz.: 11:41)
    Jakoś tak trochę trąci fabryką w której tłuką Superlux'a HD661 z opaską z 681 evo i dodanym na siłę mikrofonem, w HMC681 czy HMC631 jakoś tak lepiej wygląda...

    Cena powinna oscylować 200~180zł, i ta regulacja głośności na kablu i mute, pierwsze 2 rzeczy które się posypią jeśli ktoś będzie z nich korzystał.

    Tak jak wspomniałeś NimnuL, słuchawki do muzy z doklejonym mikrofonem... nie lepiej kupić osobno ?;]


  5. Shamoth (autor: NimnuL-Redakcja | data: 25/02/14 | godz.: 11:50)
    całe szczęście Bitfenix dorzuca dodatkowe przewody, ten z pilotem można odrzucić na bok. Trudno jest za około dwieście złotówek kupić dwie pary sensownych słuchawek, przynajmniej nic prócz dwóch: Edifier H850 i K830 nie przychodzi mi do głowy
    twojepc.pl/artykuly.php?id=Recenza-Test-Edifier-K830-H850-H280-H290
    A jedna para bezdyskusyjnie mniej miejsca zajmuje ... no i jednak w grach też mamy muzykę w tle, więc ...


  6. NimnuL (autor: Shamoth | data: 25/02/14 | godz.: 12:17)
    No chodziło mi o zakup tanich ale dobrych słuchawek do muzy i mic osobno a nie 2 par słuchawek ;]

    Większość setów z jakimi miałem styczność nadawała się jedynie do grania i nie koniecznie długiego. Wszystko jakieś takie podbite/przerysowane żeby wyróżnić/zwrócić uwagę na aktywność przeciwnika. Po godzinie siekania uszu takimi słuchawkami wymiękałem mimo że fizyczny komfort pierwsza klasa.

    Przymierza się może ktoś z redakcji do testu/porównań mikrofonów?
    Sam używam ZM-MIC1, dość czułego imo, przyklejonego do monitora. Tylko ta jego czułość jest irytująca kiedy włączonego kompa nie słychać a ten i tak zbiera jak by młockarnia chodziła w pokoju ;] Znowu mikrofony z setów zazwyczaj dają stłumione i mało wyraźne nagranie... i bądź tu mądry.


  7. Shamoth, no to takie rozwiązanie ma szansę powodzenia (autor: NimnuL-Redakcja | data: 25/02/14 | godz.: 13:02)
    według mnie, jeśli nie planujesz rejestrowania piosenek, to niemal każdy mikrofon - pod względem jakości nagrania - nadaje się do zastosowań gry/skype. A jeśli w pomieszczeniu nie jest głośno (czyt. szalone LAN Party) to i jego kierunkowość ma drugorzędne znaczenie, a przynajmniej ja nie spotkałem się dotąd z mikrofonem, który określiłbym mianem "kiepski".

    
D O D A J   K O M E N T A R Z
    

Aby dodawać komentarze, należy się wpierw zarejestrować, ewentualnie jeśli posiadasz już swoje konto, należy się zalogować.

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2019, TwojePC.PL