Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
TwojePC.pl © 2001 - 2020
RECENZJE | Recenzja zewnętrznej kamery TP-Link Kasa Cam Outdoor KC200
    

 

Recenzja zewnętrznej kamery TP-Link Kasa Cam Outdoor KC200


 Autor: DYD | Data: 24/04/20

Recenzja zewnętrznej kamery TP-Link Kasa Cam Outdoor KC200KC200 to model kamery zewnętrznej wykonany we współpracy dwóch firm TP-Link oraz Kasa. Dzięki odpornej obudowie na warunki atmosferyczne, kamera może być stosowana na zewnątrz budynku. Cechuje ten produkt łatwa instalacja oraz sterowanie tylko za pośrednictwem dedykowanej aplikacji z Google Play i App Store. W artykule sprawdzimy jej możliwości w dziedzinie bezpieczeństwa i jakość nagrań, które kamera maksymalnie rejestruje w rozdzielczości 1080p, także z trybem nocnym. Zapraszam do recenzji kamery TP-Link Kasa Cam Outdoor KC200.







Polub TwojePC.pl na Facebooku

Rozdziały: Recenzja zewnętrznej kamery TP-Link Kasa Cam Outdoor KC200
 
 » 1. Jakość wykonania, budowa i cechy specjalne
 » 2. Instalacja i aplikacja Kasa
 » 3. Kamerka w akcji i podsumowanie
 » Kliknij, aby zobaczyć cały artykuł na jednej stronie
Wyświetl komentarze do artykułu
 
    
K O M E N T A R Z E
    

  1. recording (autor: f_zdzich | data: 22/04/20 | godz.: 12:06)
    troche słabo że nie można nagrywać strumieniowo przez dłuższy czas, tylko te fragmenty nagrań z powiadomień są możliwe


  2. Tryb nocny pozytywnie zaskakuje... (autor: Kenjiro | data: 23/04/20 | godz.: 08:48)
    Ale cała reszta, w tym powiązanie z czyjąś chmurą, gdzie drobna awaria uwali wszystkie kamerki na świecie, a włamanie spowoduje wyciek danych wrażliwych.
    Np. włamanie do Wyze Labs z końca zeszłego roku.


  3. @2. (autor: Kenjiro | data: 23/04/20 | godz.: 09:35)
    Żeby daleko nie szukać, przypadek Clearview AI i wykrycia niezabezpieczonego serwera przez SpiderSilk sprzed ok. tygodnia.
    A podejście jest jedno: traktuj dane w chmurze jako dostępne dla wszystkich, zawsze i wszędzie.
    Włamanie, czy wyciek jest wyłącznie kwestią czasu.


  4. co do trzymania w chmurze... (autor: DYD-Admin | data: 23/04/20 | godz.: 13:26)
    ...ze swej strony mam opinie, że w środku mieszkania często zapominamy o włączonej kamerze i się nagra coś czego nie chcielibyśmy aby ktoś zobaczył, na zewnątrz do jeszcze pal licho ;-)

  5. błagam (autor: Barbeus | data: 23/04/20 | godz.: 15:05)
    zdarzyło no przecież...

  6. hmm (autor: Shark20 | data: 23/04/20 | godz.: 19:33)
    "Kamera na pewno przypadnie do gustu osobom, które nie chcą się zagłębiać w szczegóły ustawień kamer IP, jak udostępnianie portów, a liczy się dla nich łatwość instalacji i prostota obsługi"

    a później takie kamerki widzimy na Shodanie?


  7. Wygląda to słabo. (autor: Takkyu | data: 25/04/20 | godz.: 10:20)
    Raptem za 150 zł więcej można złożyć zestaw z prawdziwym rejestratorem np. Hikvision. Dysk jakiś HDD każdy gdzieś ma.

    
D O D A J   K O M E N T A R Z
    

Aby dodawać komentarze, należy się wpierw zarejestrować, ewentualnie jeśli posiadasz już swoje konto, należy się zalogować.

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2020, TwojePC.PL