Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
TwojePC.pl © 2001 - 2019
RECENZJE | Recenzja Dying Light - polski survival-horror
    

 

Recenzja Dying Light - polski survival-horror


 Autor: Przemysław Rel | Data: 13/02/15

Recenzja Dying Light - polski survival-horrorZombie to temat popularny niemal od zawsze, ale chyba nigdy nie mieliśmy takiej styczności z chodzącymi trupami, jak obecnie. Niemal gdzie człowiek nie zajrzy, może na niego wyskoczyć niezbyt już świeży człowiek, któremu nikt nie wytłumaczył, że nie żyje. Polskie studio Techland zaistniało w świadomości graczy na całym świecie po ciepło przyjętej grze Dead Island. Nie chcieli tworzyć drugiej części gry, tylko stworzyć coś całkowicie swojego, nieuzależnionego od wpływów wydawcy Deep Silver. Powstał Dying Light i… czy mamy hit?
     







Polub TwojePC.pl na Facebooku

Rozdziały: Recenzja Dying Light - polski survival-horror
 
 » Intro
 » Wrażenia
 » Tyle zalet, a czy są jakieś wady?
 » Podsumowanie
 » Kliknij, aby zobaczyć cały artykuł na jednej stronie
Wyświetl komentarze do artykułu
 
    
K O M E N T A R Z E
    

  1. Wygląda więcej niż interesująco (autor: NimnuL-Redakcja | data: 13/02/15 | godz.: 07:10)
    Left 4 Dead 2 trochę mnie już nudzi, a to wygląda na niezłego następcę. Poczekam aż spadnie cena, a na biurku pojawi się mocniejszy komputer.

  2. Ciekawe kiedy (autor: KamieniKupa | data: 13/02/15 | godz.: 08:33)
    Skończy się moda na zombie, bo ja należę już do tych co mają serdecznie dość tego.

  3. Większość społeczeństwa składa się z zombie (autor: NimnuL-Redakcja | data: 13/02/15 | godz.: 09:19)
    sterowanych mediami, więc ... ;-)

  4. @ 1 (autor: PiotrexP | data: 13/02/15 | godz.: 09:44)
    W Kauflandzie podobno można kupić za stówę (109 czy coś w tym stylu). Oglądałem tą ich "gazetkę" ostatnio.

  5. gra dobra (autor: Wyrzym | data: 13/02/15 | godz.: 10:18)
    polecam, mimo ze kolejna o zombi, chocia nie gralem jakos specjalnie w inne wiec mi sie to tak nie przejadlo. Klimat tego miasta daje rade, sporo do robienia, warto pograc mimo ze fabula jakos nie porywa (tak mowia wszedzie, ale ja tam na nia nie marudzilem).
    Gra ma drobne problemy z optymalizacja szczegolnei na procach amd, ale nie jest tak zle jak mowia wszedzie, szczegolnie na pclabie ^^

    Jesli ktos odczuwa zmeczenie, bole glowy podcza grania, to nie polecam w ta gre grac na myszcze i klawie, zastosowane efekty (ktorych sie nie da wylaczyc) w polaczeniu z latajacym ekranem (zasluga myszki) powoduje to ze gra mnie meczyla juz po 10-15minutach. Po przejsciu na pada problem minal.


  6. na padzie to mozna grac w bierki (autor: RusH | data: 13/02/15 | godz.: 11:19)
    od wielu osob slysze ze glowa boli albo niedobrze sie robi, ciekawe co by powiedzieli gdyby zamiast klikania sami biegali po dachach :)
    troche imo przegieli z parkour, postac robi rzeczy ktorych nawet Belle by nie zrobil
    https://www.youtube.com/watch?v=HlXssWsTmVM

    gra zeby jakos sensownie chodzila wymaga zjechania z draw distance do minimum, roznica prawie zadna w wygladzie, a klatek x2

    a co do slabego chodzenia na amd, gameworks ....


  7. to sobie graj w bierki (autor: Wyrzym | data: 13/02/15 | godz.: 12:20)
    na padzie, co kto lubi.
    To nie jest sieciowy fps ktory wymaga bardzo szybkich reakcji i celowania przy 250fpsach. Wieksza czesc gry biegasz z bronia biala wiec ta dyskusja wyzszosci myszki i klawy nad padem jest zbyteczna.
    Na padzie obraz jest bardzo stabilny i mi sie o niebo lepiej gralo bo nie musialem wylaczac gry po 15minutach. Jesli ktos czuje potrzeby naglych obrotow o 180 stopni co 10sekund biegu to niech zapomni o padzie.

    I na amd nie chodzi tak zle jak mowia :p
    przy draw distance jakos ok 30% (w sumie i tak nie widzialem roznicy miedzy 0 a 100...) i 1440p gra chodzi plynnie, proc i grafa amd.


  8. a na padzie da sie (autor: RusH | data: 13/02/15 | godz.: 12:36)
    celowac ta bronia biala jakkolwiek? czy jedziesz na autoaimie gdzie komputer przechodzi za ciebie cala gre?

    mozesz obciac reke albo noge zombiasowi?


  9. W takich chwilach Wyrzym, przydaje się myszka (autor: NimnuL-Redakcja | data: 13/02/15 | godz.: 12:36)
    z regulacją czułości. Rozumiem jednak Twój punkt widzenia - przy odrobinie wprawy da się komfortowo grać w niektóre shootery. Ba, ja kiedyś z powodzeniem podejmowałem rozgrywki na TrackPoincie :-)

  10. Tylko ze to nie jest shooter (autor: Wyrzym | data: 13/02/15 | godz.: 12:44)
    tak w ogole :]
    Wy pctowcy teog nie zrozumiecie gralem 7 lat na ps3, odzwyczailem sie od myszki i klawy w grach dawno (pewnie temu ze fanem shooterow nie jestem).
    Ta regulacja czulosci itp spoko, ale tak czy siak ekran lata, na padzie jest idealnie stabilnie. Wiem ze sa ludzie ktorzy potrafili w takiego duke 3d grac cale dnie i nic, mnie po 30minutach na pawia zbieralo.


    @08 tak da sie, wszystkie challenge przelazlem ktore wymagaja odcinania rak, glow, nog itp ;]
    widze RusH ze tu jakas krucjate anty padowa prowadzisz ^^ ja tylko chialem poradzic tym ktorych leb boli od tej gry ze na padzie jest lepiej, a ty boli czy nie masz napier**** na klawie i myszcze chodzby nie wiem co :D


  11. Ale z jakiego powodu na padzie jest stabilnie? (autor: NimnuL-Redakcja | data: 13/02/15 | godz.: 12:49)
    Mam Logi Rumble z dwoma analogicznymi joyami i stabilność sterowania zależy od ustawionej czułości.
    No chyba, że Tobie chodzi o to, że WSAD na klawiaturze działa zero-jedynkowo i joye analogowe dają większą płynność ruchu?


  12. pewnie z takiego (autor: Wyrzym | data: 13/02/15 | godz.: 12:54)
    ze mi lata lapa na wszystkie strony jak probuje lazic i ekranem telepie ^^ na padzie skrecajac w lewo to skrecam w lewo, na myszcze i klawie to przy okazji jeszcze potelepie mi ekranem w gore i w dol.
    W dodatku robie za duzo niepotrzebnych ruchow i belt. Te efekty ala telewizyjne w rogach ekranu ktorych sie wylaczyc nie da tez robia tu swoje.


  13. mnie tam nic nie telepie (autor: Soulburner | data: 13/02/15 | godz.: 13:30)
    jak chcę w lewo, to ruszam myszką w lewo i obraz skręca w lewo, nie w górę, ani nie w dół... po prostu odzwyczaiłeś się od myszki w grach w takim stopniu, w jakim my nigdy nie przyzwyczailiśmy się do pada ;)

    Tak przy okazji bełtów, to chciałbym w to zagrać na okluarach Oculus Rift :D


  14. czy ja wiem, (autor: Wyrzym | data: 13/02/15 | godz.: 13:59)
    tu jest raczej kombinacja myszka + efekty + ilosc wyswietlanych fpsow. Gralem niedawno w portala, normalnie myszka i klawa, zero efektu belta.

    Ty telepania nie zauwazysz bo jestes dosc odporny na to.

    Ocultus Rift mowisz? od samego myslenia o tym mnie cofa :D


  15. hmmm (autor: Mario2k | data: 13/02/15 | godz.: 22:24)
    Jezelio ktos grywa w tego typu gre na PC uzywajac pada musi miec lekki niedorozwoj mozgu.
    Oczywiscie inna sprawa na konsolach tam ludziska nei maja zbytniego wyboru.

    Mimo wszystk o gra Rewelacyjna posiada potencjal malym kosztem mozna bedzie dodac kolejne kilkadziesiat godzin rozgrywki .


  16. Wyrzym (autor: Mario2k | data: 13/02/15 | godz.: 22:26)
    Jako ze grywasz glownie na konsoli ( z wiadomych wzgledow ) wiec nie wypowiadaj sie na temat grania PC bo to nonsens kompletny jest .

  17. widze ze (autor: Wyrzym | data: 13/02/15 | godz.: 22:58)
    nalezysz do tej elity inteligecji ktora gra na myszcze i klawie, nie neguje tego, wiem ze sie nie moge z toba rownac, tylko napisalem ze mi sie lepiej w to gra na padzie. Chyba ci tym rodziny nie wykonczylem ze to w tobie wyzwala taka agresje? ;]

    Napisalem dokladnie ze gralem na konsoli 7 lat, to tak jakby hymmm czas przeszly.

    Mimo wszystko, przepraszam ze cie urazilem.


  18. @Temat (autor: PrEzi | data: 14/02/15 | godz.: 02:25)
    Ja tak wetne sie po prostu po chamsku (za co przepraszam w dyskujsji) - czy ktos odczul zdecydowana rownice w wydajnosci pomiecy architektura AMD a Intel+NV ? Pytam, dlatego, ze gram na swoim sprzecie (AMD Phenom II 955 + 7950) i nie zauwazylem przyciec ktore zglaszali inni (wylaczylem NV ShitWorks features).

  19. @PrEzi (autor: Wyrzym | data: 14/02/15 | godz.: 20:15)
    pisalem wyzej ze na platformie amd nie jest tak zle, sa spadki plynnosci na fx 8350 i radeon r9 290x czasami ponizej 30fps, ale nie przeszkadzalo mi to jakos bardzo, na padzie (tak wiem jestem niedorozwiniety umyslowo) nie zrobisz tak gwaltownych skretow jak na myszcze to i chrupniec mniej.

    w 1440p tekstury na wysokie, widocznosc 35% cienie wysokie, smieci o nvidia off, AA oczywiscie off i tak chodzi w okolicy 40fpsow, czasem chrupie do 30, a wyjatkowo rzadko ponizej.
    Gra jest bardzo mocno zalezna od jednego silnego watku wiec FXy sie do niej srednio nadaja.


    
D O D A J   K O M E N T A R Z
    

Aby dodawać komentarze, należy się wpierw zarejestrować, ewentualnie jeśli posiadasz już swoje konto, należy się zalogować.

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2019, TwojePC.PL