Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
TwojePC.pl © 2001 - 2017
RECENZJE | Recenzja Dune HD TV-303D odtwarzacza z 3D i Wi-Fi
    

 

Recenzja Dune HD TV-303D odtwarzacza z 3D i Wi-Fi


 Autor: DYD | Data: 21/06/13

Recenzja Dune HD TV-303D odtwarzacza z 3D i Wi-FiDziś bohaterem testu będzie mimo niewielkich gabarytów dość potężny player wszelkiej maści plików multimedialnych, w tym także ze wsparciem 3D. Mowa o odtwarzaczu Dune HD TV-303D, który posiada wspomniane wcześniej 3D, a także wbudowane Wi-Fi i sieć Gigabitową, funkcje NAS-a i miejsce na 2.5 calowy dysk wewnętrzny SATA. Sprawdzimy jak Dune HD TV-303D radzi sobie z obsługą materiału wysokiej jakości 1080p 60fps, Blu-ray ISO i nie tylko, a także z materiałem 3D. Sprawdzimy również pobór mocy i właściwości użytkowe tego małego, czarnego, niepozornego pudełeczka, zapraszam.
     







Polub TwojePC.pl na Facebooku

Rozdziały: Recenzja Dune HD TV-303D odtwarzacza z 3D i Wi-Fi
 
 » Wstęp i specyfikacja
 » Dune HD TV-303D wyposażenie i wygląd
 » Odtwarzacz w działaniu
 » Podsumowanie
 » Kliknij, aby zobaczyć cały artykuł na jednej stronie
Wyświetl komentarze do artykułu
 
    
K O M E N T A R Z E
    

  1. Pomyłka (autor: majkeljot | data: 21/06/13 | godz.: 08:21)
    Już na samym wstępie do recenzji. Układ SMP8672 nie jest układem do odtwarzaczy klasy premium. Do tego celu zaprojektowano serie SMP8640 i SMP8910. Do sprawdzenia tutaj http://www.iboum.com/simg/sigmacomp2011.jpg

  2. poczytaj... (autor: DYD-Admin | data: 21/06/13 | godz.: 09:43)
    ...na stronie producenta układu - target dla tego chipa to media playery klasy premium:
    http://www.sigmadesigns.com/products.php?id=152


  3. Skąd ... (autor: Muchomor | data: 21/06/13 | godz.: 10:12)
    ... się biorą te ceny.
    Dalej nie widzę żadnej przewagi tego urzadzenia nad przedpotopowym już Xtreamerem, który kosztował 100Eur...
    Gdyby miał wsparcie 4k i BR ISO to jeszcze mógłbym zrozumieć.


  4. Recenzja Dune HD TV-303D odtwarzacza z 3D i Wi-Fi (autor: Marucins | data: 21/06/13 | godz.: 14:48)
    ten pierwszy "-" to kpina

    Pochwal się autorze ile masz telewizorów z rozdzielczością 4K.
    Mało tego ile trzeba czekać aż taki TV zyska przyziemną cenę i będzie dostępny przynajmniej u większości osób?
    Osobę która stać na TV z rodziałką 4K nie będzie interesowała się Dune HD TV-303D. Kupi coś lepszego.
    nawet jeśli, to zanim 4K TV będą dostępne dla "każdego" to ten sprzęt TV-303D zyska swojego następcę.


  5. @Marucins (autor: DYD-Admin | data: 21/06/13 | godz.: 15:07)
    Pomyśl inaczej - masz materiał w rozdzielczości wyższej niż 1080p, nie koniecznie film ale jakieś video dochodzące do 4k i monitor chociażby 27 cali z rozdzielczością 2560 x 1440 px, które nie są tak zabójczo drogie jak TV 4K... Przy takim sprzęcie wypadałoby móc uruchomić bezproblemowo 4k, mocne PCety nie mają z tym problemów...

  6. DYD... (autor: Wolf | data: 21/06/13 | godz.: 15:36)
    Po jakiego ciula ktos mialby odpalac dowolny material 4K na monitorze 27 cali?
    Zeby z ciekawosci zobaczyc jak wyglada przeskalowany w dol?
    Totalna bzdura jest testowanie 3D z materialami SBS czy OU.
    Za "3D" w tym w wypadku odpowiada tylko i wylacznie wyswietlacz, a puscic taki material potrafi co drugi smartphone.
    Bzdura do kwadratu jest minus dla sprzetu za "niepoprawne" wyswietlanie menu/napisow w tych filmach, to monitor, nie odtwarzacz tworzy "3D".


  7. @Wolf (autor: Kenjiro | data: 23/06/13 | godz.: 13:56)
    Akurat nie masz racji, bo odtwarzacz powinien stworzyć napis tak, aby ukazać się w odpowiednim miejscu w scenie 3D. Jeśli tak prostej funkcji nie ma, to można podejrzewać, że całe 3D jest potraktowane po macoszemu i działa "tyle, o ile".

  8. @Kenjiro (autor: DYD-Admin | data: 23/06/13 | godz.: 14:14)
    Co do 3D i napisów, to jak wspominałem przy Blu-ray wszystko jest w porządku - swoją drogą chyba jeszcze nie ma (ale mogę się mylić) odtwarzacza (aplikacji) pod Windowsa, która poprawnie wyświetli razem 3D napisy zewnętrzne (SUB, SRT, i inne) - sprawdzę PowerDVD ver 13 niebawem jak sobie z tym radzi...

  9. @Wolf (autor: DYD-Admin | data: 23/06/13 | godz.: 14:16)
    Po takiego "ciula", żeby przynajmniej zadziałało wyższe video od 1080p na monitorze/wyświetlaczu, który posiada natywną rozdzielczość wyższą od 1080p...

  10. DYD... (autor: Wolf | data: 23/06/13 | godz.: 16:11)
    Zdajesz sobie chyba sprawę ze to jest urządzenie, które ma byc podpiete pod TV/projektor, nie monitor o rozdzielczości miedzy 4k, a 1080p.

    Kenjiro, ciekawa teoria, szkoda tylko ze nieprawdziwa...
    Urządzenie, które poprawnie wyświetla napisy w 3d sbs czy ou nie istnieje i istnieć nigdy nie będzie.


  11. hmm (autor: Budasty | data: 23/07/13 | godz.: 18:08)
    iso z blu-ray - ciekawe bo gdzie indziej czytałem, że jak najbardziej obsługuje, oczywiscie bez menu, problem moze wystapic gdy na iso blu-ray jest kilka sciezek filmowych. Jutro lub pojutrze to sprawdze w domu.

  12. hmm (autor: Budasty | data: 1/08/13 | godz.: 10:33)
    czyta iso blueray ale bez menu, podobnie jak większość innych odtwarzaczy.

    
D O D A J   K O M E N T A R Z
    

Aby dodawać komentarze, należy się wpierw zarejestrować, ewentualnie jeśli posiadasz już swoje konto, należy się zalogować.

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2017, TwojePC.PL