Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
TwojePC.pl © 2001 - 2021
RECENZJE | Test Scythe Kama Panel 3.1 USB3.0 i slot na 2.5'' HDD
    

 

Test Scythe Kama Panel 3.1 USB3.0 i slot na 2.5'' HDD


 Autor: DYD | Data: 24/05/13

Test Scythe Kama Panel 3.1 USB3.0 i slot na 2.5'' HDDScythe niedawno zaktualizował swoją rodzinę zewnętrznych paneli Kama o model Kama Panel 3.1 oferujący dodatkowe złącza na froncie obudowy i wyposażony w podświetlany na niebiesko wyświetlacz LCD. Główną ciekawostką jest zastosowania gniazda i slotu SATA dla szybkiego podłączenia 2.5-calowego dysku SSD lub HDD przez USB3.0. Oprócz tego mamy dwa porty USB3.0, wbudowany kontroler obrotów dwóch wentylatorów, szybki czytnik kart pamięci oraz złącza audio. Zapraszam na test Kama Panel 3.1 montowanego jest w zatoce 5.25 cala.







Polub TwojePC.pl na Facebooku

Rozdziały: Test Scythe Kama Panel 3.1 USB3.0 i slot na 2.5'' HDD
 
 » Specyfikacja i opis
 » Testy
 » Finał
 » Aktualizacja: test karty flash (SanDisk Extreme Pro) pod USB3.0
 » Kliknij, aby zobaczyć cały artykuł na jednej stronie
Wyświetl komentarze do artykułu
 
    
K O M E N T A R Z E
    

  1. taki wszystkomajacy (autor: Kosiarz | data: 24/05/13 | godz.: 00:59)
    ale gdzies chyba pod newsem jakis czas temu pisalem ze wyglada jak kasetowe radio samochodowe sprzed 20 lat.

  2. trochę byłbym zaskoczony jeśli dysk SATA (autor: Sławekpl | data: 24/05/13 | godz.: 01:14)
    po wpięciu do tego panelu pracował wolniej, w końcu to tylko łącznik a dysk jest wpięty w płytę i zasilany również oddzielnie
    nurtuje mnie inny problem, dysk niewiele wystaje czy nie ma problemu z wyciągnięciem go, mam podobne rozwiązanie w zatoce 3,5` i u mnie wystaje bardziej a mimo, że używam tego dość często jeszcze złącza się nie wyrobiły i muszę czasem powalczyć zanim wyciągnę dysk, szkoda że nie wymyślili jakiegoś uchwytu przykręcanego do bocznych krańcowych otworów w dysku ;)
    widzę też, że chyba poprawiono mocowania, w poprzedniej wersji część była sklejana na gorący klej

    DYD nic nie napisałeś czy czujniki są prawidłowo skalibrowane, czy sprawdzałeś innym miernikiem - niedopatrzenie?


  3. slaba fotka (autor: RusH | data: 24/05/13 | godz.: 01:18)
    i nie da sie odczytac symbolu kontrolera (chip) :(
    nie wyglada ani na alcor, ani genesys gl3233 ani realtek


  4. @... (autor: DYD-Admin | data: 24/05/13 | godz.: 01:26)
    @Kosiarz - właśnie pamiętałem te Twoje trafne porównanie i nawiązałem do tego w tekście...

    @Sławek - dysk wchodzi/wychodzi bez problemu, wystaje w końcu dość solidnie, na filmie wszystko widać...

    @Rush - na chipie małym jest GL 3221 do obsługi flashy, a na płytce drukowanej z kolei GL3520


  5. jeśli ktoś ma pinowe wyjście USB 3.0 na płycie (autor: Sławekpl | data: 24/05/13 | godz.: 05:42)
    i chciałby je wykorzystać aby podłączyć ten panel lub inny, to polecam takie cuś
    Xigmatek COU-UBCFBP-U01 - adapter z wewnętrznego gniazda USB 3.0 19-Pin na 2 x USB 3.0 Typ A żeński - cena w jednym ze sklepów to 29 zł,
    lub UC-01 od Lian-Li


  6. Nie ma testu transferu czytnika kart (autor: Pio321 | data: 24/05/13 | godz.: 11:47)
    Nie bardzo wiadomo czy max 20mb/s, czy coś więcej coby wskazywało że korzysta z szybkości USB 3.0

  7. @ Pio321 (autor: DYD-Admin | data: 24/05/13 | godz.: 12:18)
    Podczas testów nie mieliśmy dostępu do tak szybkich kart flash, ale postaramy się takową ściągnąć i zrobić test transferów karty SD...

  8. Fajny panelik (autor: GL1zdA | data: 24/05/13 | godz.: 12:34)
    Podoba mi się hot-swap dysków 2.5", szkoda że nie ma czytnika kart CF. Czy ktoś jest w stanie polecić podobne urządzenie na dyski 3.5" (ale nie kieszeń)? Tylko nie taka, jak to paskudztwo:
    http://www.icydockpl.pl/goods.php?id=134
    (to dopiero wygląda jak stare radio samochodowe).


  9. GL1zdA ja mam i polecam coś takiego (autor: Sławekpl | data: 24/05/13 | godz.: 13:13)
    Thermaltake ExtremeSpeed HDD Dock + 2xUSB 3.0 Czarna - cena 85-90 zł, kable są wystarczającej długości nawet do obudowy o wysokości 70 cm (taką mam)
    tylko diodę musiałem wcisnąć do środka, za jasne paskudztwo :)


  10. GL1zdA sorcia, nie doczytałem, Tobie chodzi o 3,5`HDD (autor: Sławekpl | data: 24/05/13 | godz.: 13:16)
    też Thermaltake ma coś podobnego w ofercie na 3,5` oraz 2,5`w 5 calową zatokę, kiedyś Revoltec miał taką świetną kieszeń i tanią ale już jej niestety nie produkują

  11. dzieki (autor: RusH | data: 24/05/13 | godz.: 13:20)
    wiec jednak genesys
    GL3221 jest wykastrowana wersja gl3220 - najszybszego czytnika kart obecnie na rynku (>120MB/s). Wykastrowana pod wzgledem funkcji (moze chyba czytac tylko jedna karte na raz, brak CF i SM), szybkosc powinna byc ta sama.
    Sam czytnik na tym czipie to raptem $10.


  12. @Sławekpl (autor: GL1zdA | data: 24/05/13 | godz.: 17:27)
    Dzięki, ten http://www.thermaltake.com/...l.aspx?id=C_00001852 będzie dla mnie idealny.

  13. hmm (autor: bartek_mi | data: 25/05/13 | godz.: 22:59)
    Rush rzuc nazwa taniego czytnika kart sd/microsd (to sobie adapterem zalatawie) bo szukam jakiegos taniego panelu...

  14. ja mialem tylko jeden 3.0 ktory mi pasowal (autor: RusH | data: 26/05/13 | godz.: 02:49)
    Transcend RDF8

  15. w kwestii flashy... (autor: DYD-Admin | data: 27/05/13 | godz.: 10:38)
    ...to jedzie do nas SanDisk Extreme Pro, wedle specyfikacji ma transfer do 90MB/s zapis i 95MB/s odczyt, więc przetestujemy ją przy użyciu Scythe Kama Panel 3.1

  16. SanDisk Extreme Pro 32GB (autor: CharlieBrown | data: 27/05/13 | godz.: 18:01)
    odczyt do 95MB/s a zapis do 85MB/s na czytniku SanDisk'a pod USB 3.0. Trzeba było ogłosić, że potrzebna wam szybka karta do testów.

  17. @CharlieBrown (autor: DYD-Admin | data: 27/05/13 | godz.: 18:05)
    dzięki, ale my chcemy kartę flash przetestować pod Scythe, chcesz podesłać kartę?

  18. dodaliśmy... (autor: DYD-Admin | data: 29/05/13 | godz.: 09:48)
    ...rozdział z testem kart flash

  19. Karty SDXC (autor: addos | data: 10/07/13 | godz.: 20:25)
    A karty SDXC to czyta to urządzenie?

    
D O D A J   K O M E N T A R Z
    

Aby dodawać komentarze, należy się wpierw zarejestrować, ewentualnie jeśli posiadasz już swoje konto, należy się zalogować.

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2021, TwojePC.PL