Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
TwojePC.pl © 2001 - 2020
RECENZJE | Recenzja Antec GX700 - militarna obudowa dla gracza
    

 

Recenzja Antec GX700 - militarna obudowa dla gracza


 Autor: DYD | Data: 03/05/13

Recenzja Antec GX700 - militarna obudowa dla graczaAntec to nie tylko obudowy nastawione na stonowany, spokojny design, lecz także między innymi modele przeznaczone dla graczy. Do testów trafił do nas model Antec GX700, który co prawda nie wszedł do serii Gaming, lecz zapoczątkował nową serię GX. Obecnie w tej serii znajduje się tylko jeden model, właśnie GX700, który jak najbardziej skierowany jest pod gusta rasowego gracza. GX700 cechuje się odważnym designem w klimacie militarnym, połączonym z solidnym chłodzeniem, beznarzędziowymi rozwiązaniami oraz całkiem przestronnym wnętrzem. Jak wypadła w testach zakamuflowana obudowa Anteca z serii GX, o tym w niniejszej recenzji.
     







Polub TwojePC.pl na Facebooku

Rozdziały: Recenzja Antec GX700 - militarna obudowa dla gracza
 
 » Wstęp i specyfikacja
 » Militarny design GX700
 » Wnętrze GX700
 » Ładujemy komponenty
 » Test temperatur Antec GX700
 » Podsumowanie
 » Kliknij, aby zobaczyć cały artykuł na jednej stronie
Wyświetl komentarze do artykułu
 
    
K O M E N T A R Z E
    

  1. Pierwsza i najważniejsza wada, gniazda USB na górnej pokrywie. (autor: fiskomp | data: 3/05/13 | godz.: 10:08)
    Temu, kto to tak zaplanował, dałbym bana na projektowanie obudów. Poza tym obudowa dla entuzjastów, ale nie udziwniona maksymalnie.

  2. up, a czemu uważasz, że te usb na górze to wada?? (autor: ulan | data: 3/05/13 | godz.: 12:41)
    inna sprawa ze mi się ta obudowa nie podoba, za mało miejsca z tyłu obudowy na kable (mam p280 tam jest 25 mm i też ciężko zamknąć a tu jest 11 mm) mało miejsca na kartę graficzną. Jak na styl niby militarny to brak elementów w stylu metalowych uchwytów (ale to kwestia gustu). Ponadto cena sugeruje ze to prawie obudowa budżetowa, wiec ciężko się po niej spodziewać wodotrysków

  3. swoja drogą po tych ostanich testach obudów (autor: ulan | data: 3/05/13 | godz.: 12:53)
    ciekaw byłbym testów obudowy w stylu Lian Li PC-X2000FN, która kosztuje straszne pieniądze i ciekaw jestem za co tam się tyle płaci i jak wygląda porównanie takich obudów jak antec p280 czy fractal do takiego tuza jak lian-li

  4. @ulan (autor: DYD-Admin | data: 3/05/13 | godz.: 12:54)
    w kwestii uchwytów, to dawno temu testowaliśmy też militarną budę o nazwie AMMO od Coolermastera, ona miała fajny uchwyt do przenoszenia, coś jak walizka :-)
    http://twojepc.pl/...ly.php?id=cmcase&strona=2


  5. Ostatnio kupowałem obudowę (autor: J@rek | data: 3/05/13 | godz.: 15:04)
    i właśnie szukałem takiej co USB i jacki ma na górze. Obudowa stoi na podłodze i bardzo wygodnie się tego używa.

  6. porty USB... (autor: DYD-Admin | data: 3/05/13 | godz.: 15:11)
    ...jedno z wygodniejszych rozwiązań ma Nanoxia DS1, u niej porty są u góry, ale pod kątem 45 stopni, w dodatku chowane:
    http://twojepc.pl/..._deep_silence_1_black/n01.jpg


  7. Pod kątem też bardzo fajnie (autor: J@rek | data: 3/05/13 | godz.: 15:29)
    tylko jak dla mnie za blisko siebie...
    U mnie http://www.overclockers.ua/...big-zalman-zm-t2.jpg


  8. kupiłem 300 (autor: Chrisu | data: 3/05/13 | godz.: 23:34)
    i... w sumie jestem Anteciem rozczarowany... Wprawdzie 2 miejsca na dyski 2,5", ale... jedno zakrywa płyta główna. Fajny wentylator na górze, ale co z tego jak do scythe big shuriken musiałem go zdjąć (choć wychodzi po za płytę max 5 mm). Wprawdzie FDD nikt nie używa, ale przydałaby się zatoka 3,5" na czytnik kart... Do zamontowanych wentylatorów jest przełącznik obrotów Hi/Lo, ale co z tego jak gdy chcę je gdzie indziej podłączyć, kabel okazuje się być za krótki...

    BTW. Wie ktoś gdzie można dostać wentylator 140x140 o grubości do 15mm? Są takie w podstawkach pod laptopa, ale nie wiem czy jest sens kupować podstawkę dla samego wentylatora ;).


  9. Corsair Vengeance C70 jest znacznie lepsza (autor: zartie | data: 4/05/13 | godz.: 12:36)
    ale kosztuje też odpowiednio więcej :-(

  10. Fajna recenzja :) (autor: PrEzi | data: 5/05/13 | godz.: 00:06)
    I w sumie - fajna buda :)

    
D O D A J   K O M E N T A R Z
    

Aby dodawać komentarze, należy się wpierw zarejestrować, ewentualnie jeśli posiadasz już swoje konto, należy się zalogować.

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2020, TwojePC.PL