Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
TwojePC.pl © 2001 - 2021
RECENZJE | Test NuForce S3-BT: bezprzewodowość w modzie
    

 

Test NuForce S3-BT: bezprzewodowość w modzie


 Autor: NimnuL | Data: 29/05/13

Test NuForce S3-BT: bezprzewodowość w modzieBezprzewodowość jak wiadomo stała się trendy-funky-cool-jazzy, a co za tym idzie - powszechnie nas otacza. I bardzo dobrze, bo jest przecież wygodna i praktyczna w użyciu. Nie w każdych zastosowaniach sprawdza się to jednak równie dobrze, a za dobry tego przykład mogą posłużyć urządzenia audio, takie jak głośniki czy słuchawki. Transmisja dźwięku pozbawiona przewodu bardzo rzadko pozwala osiągnąć rezultat zbliżony do ich kablowych odpowiedników, i to za słoną opłatą. Nie przeszkadza to jednak w ekspansji, powolnej ale jednak, tych urządzeń w ofertach różnorakich producentów. Dzisiaj zaprezentuję Wam, drodzy czytelnicy, ciekawy zestaw niedużych głośników stereo, umożliwiających sparowanie ich ze źródłem przy użyciu Bluetooth. NuForce S3-BT, bo o nich mowa, poważnie zmieniły mój pogląd na tego typu urządzenia. Zapraszam.







Polub TwojePC.pl na Facebooku

Rozdziały: Test NuForce S3-BT: bezprzewodowość w modzie
 
 » Technikalia
 » Ocena książki po okładce
 » Użytkowanie
 » Przemyślenia na koniec
 » Kliknij, aby zobaczyć cały artykuł na jednej stronie
Wyświetl komentarze do artykułu
 
    
K O M E N T A R Z E
    

  1. Nimnul, (autor: ditomek | data: 29/05/13 | godz.: 07:46)
    wszystko OK ale
    Daily Activities to rzeczywiście w języku polskim codzienne aktywności?
    Z języka potocznego bardziej pasuje codzienne czynności.
    Jak to jest, że czytając ostatnimi czasy jakąkolwiek recenzję na TPC oczekuje jakiejś mniejszej lub większej gafy językowej.
    Ta dzisiejsza jest mniejsza, ujdzie.
    Ale co się z Wami, szanowni redaktorzy dzieje?
    Dużo swego czasu naczytałem się drukowanej prasy fachowej i nie pamiętam z niej takich wpadek. Swoistego trendu do wrzucania miedzy polskie wyrazy ich angielskich alternatyw.
    Ale recenzję są potrzebne i zachęcam do ich pisania.


  2. sam niestety (autor: kvm | data: 29/05/13 | godz.: 08:14)
    Popełniłeś błąd. Recenzje a nie recenzję. ;) a co do głośników - ciekaw jestem jak to gra, aczkolwiek chyba bym wolał jednak mimo wszystko odbiornik do wzmacniacza.

  3. "zdaje się, że aktualnie najbliższy konkurent oferuje połowę tej mocy" (autor: pekaoooo | data: 29/05/13 | godz.: 10:39)
    zdaje się, że MODECOM MC-SHF120U z modułem BT oferuje ponad 3-krotnie większą moc za pi razy drzwi 2-krotnie niższą cenę.

  4. pekaoooo (autor: NimnuL-Redakcja | data: 29/05/13 | godz.: 10:59)
    faktycznie, przeoczyłem ten model głośników (zresztą bardzo fajnie wyglądających), pewnie dlatego, że wymagają dokupienia modułu BT, seryjnie nie umożliwiają transmisji bezprzewodowej? Dzięki za czujność i poprawkę.

  5. "Rozmyślenia"? (autor: pippi | data: 29/05/13 | godz.: 13:32)
    Jest w ogóle w języku polskim taki wyraz? Znaczy - w słowniku języka polskiego, nie w polskojęzycznym internecie.
    Nie lepiej byłoby napisać po prostu "przemyślenia"?

    Sorry za OT, ale to jest tytuł "rozdziału" i aż kłuje w oczy.


  6. rany....... (autor: f_zdzich | data: 29/05/13 | godz.: 13:49)
    Kłuje w oczy czepialstwo niespełnionych polonistów, może jakiś komentarz w temacie, a nie źle postawionego przecinka??

    A co do modecoma, to nie sugerowałbym się tylko deklarowaną mocą, choć trzeba by sprawdzić jak ten model wypuszczony z fabryki bądź co bądź dość budżetowej marki wypada podczas odsłuchu?


  7. @f_zdzich (autor: pippi | data: 29/05/13 | godz.: 15:26)
    A co tu komentowac "w temacie"?
    Nimnul opisał zestaw głośnikowy i swoje wrażenia z użytkowania tegoż. Wartość informacyjną ten tekst niesie sporą, opinia o jakości dźwięku jest ze zrozumiałych względów całkowicie subiektywna, siłą rzeczy więc nie podlega ocenie.
    A "czepianie się przecinków" w artykułach ma sens, bo są czytane przez wielu i fajnie by było, gdyby nie dokładały swojej cegiełki do dramatycznego już zachwaszczenia naszego ojczystego języka. Poprawne użycie jakiegoś zwrotu frazeologicznego czy dowolnej konstrukcji językowej w niczym nie pogorszy merytorycznej jakości tekstu, zaś niewątpliwie poprawi jakość odbioru tegoż.


  8. za około 1500 zeta można mieć HW-E551 (autor: bajbusek | data: 29/05/13 | godz.: 16:35)
    samsunga ... BT + połączenie wireless pomiędzy satelitami a subwooferem ... o mocy i możliwościach
    nie wspomnę :)

    Satelity mam spięte w "soundbar" i powieszone na ścianie a subwoofer stoi schowany w rogu - urządzenie jest w stanie czuwania - może wybudzić je dowolnie sparowany sprzęt i nim sterować bez pilota, dodatkowo mam 3 porty HDMI do podłączenia zestawu (poprzez suba) z 1 źródłem i 2 ekranami wyjściowymi...


  9. pippi (autor: f_zdzich | data: 29/05/13 | godz.: 16:44)
    Można dodać coś od siebie "w temacie", o ile ma się jakieś _przemyślenia_ na temat audio i Bluetootha. A roztrząsanie stylu pisowni, czy pewnych drobnych pomyłek językowych zakrawa o lekką paranoje.

  10. @bajbusek (autor: Robiq | data: 29/05/13 | godz.: 20:00)
    Ale ktoś mający do dyspozycji małe biurko/mało miejsca, raczej nie będzie szukał zestawu z subwooferem...

  11. f_zdzich (autor: pippi | data: 29/05/13 | godz.: 20:09)
    Tworzywem dla dziennikarza, publicysty czy recenzenta publikującego w mediach "pisanych" jest słowo, język. I tak jak od "przypadkowego społeczeństwa", komentującego na forach, może i faktycznie nie ma co oczekiwać literackiej polszczyzny, to od twórców treści zamieszczanych na portalach - już tak. Tym bardziej, że - jak wspomniałem już w swoim poprzednim wpisie - poprawna polszczyzna i wysoka jakość merytoryczna danego artykułu nie stoją w opozycji.
    Jak dla mnie to koniec dyskusji, jako że nie bardzo widzę możliwość osiągnięcia czegoś na kształt kompromisu. Ty masz swoje zdanie, z którym ja się nie zgadzam, ja mam swoje, którego Ty nie podzielasz.
    A co na to Nimnul, to wie tylko on sam ;-)

    Natomiast jeśli chodzi o moje przemyślenia na temat audio i Bluetootha, to nie mają one wpływu na kulistość Ziemi ;-) Tego typu produktów będzie się pojawiało coraz więcej. Raz - bo Bluetooth jest faktycznym standardem dla chyba już setek milionów urządzeń przenośnych, które mogą służyć m.in. jako źródła dźwięku. Dwa - połączenie bezprzewodowe jest znacznie wygodniejsze, niż z wykorzystaniem kabla. Wady tego typu komunikacji (np. wyższy poziom szumów) dla lwiej części potencjalnych odbiorców nie mają znaczenia. Generalnie urządzenie nie dla mnie - wolę swoje staromodne stereo - ale jestem raczej przedstawicielem ginącego gatunku, niźli typowym konsumentem muzyki popularnej. A to z myślą o nich powstają takie produkty.


  12. @Robiq (autor: bajbusek | data: 29/05/13 | godz.: 20:19)
    subwoofera nie stawia się na biurku ... od tego jest miejsce pod :) ... ja mam taki zestaw w sypialni z projektorem short tube oraz pc na itx w budzie bitfenix prodigy

  13. f_zdzich (autor: ditomek | data: 30/05/13 | godz.: 15:25)
    Konstruowanie zestawow audio to niedawna moja pasja. Popelnilem kilka urządzeń i przeczytalem tem cale mnóstwo recenzji ale zadna nie byla napisan tak zle pod wzgledem jezykowym jak te na tpc. Moze i mialbym coś do powiedzenia merytorycznie ale przez bledy językowe mi sie nie chce.
    Jak pisal pippi. Tsorzywem jest slowo... swietne slowa.


  14. ditomek (autor: f_zdzich | data: 30/05/13 | godz.: 17:17)
    Sorry panie Ważny ArcYznawco, ale komentarz walnąłeś z taką ilością byków, że na żadnym innym serwisie nie widziałem więcej błędów u komentującego
    Z innej strony, po co tu siedzisz skoro cię tak mierzi jakiś anglojęzyczny zwrot, czy też inna literówka w artyukle...paranoja chłopie


  15. f_zdzich (autor: ditomek | data: 31/05/13 | godz.: 05:59)
    inwektywy zachowaj dla siebie. Osobiście nie pamiętam żebym cie jakkolwiek zatytułował. Dajesz się byle czym sprowokować a to źle o Tobie świadczy. Skoro brakuje Ci argumentów to trudno (dla Ciebie).
    Faktycznie, niektóre moje posty mają więcej błędów bo jakoś ciężko idzie mi pisanie ich z telefonu..
    Zresztą to od artykułów wymagam jakości, nie od postów.
    Dla mnie EOT.


  16. "A co na to Nimnul, to wie tylko on sam" (autor: NimnuL-Redakcja | data: 31/05/13 | godz.: 08:13)
    Panowie, dziękuję za uwagi i komentarze. W przyszłości postaram się zwrócić baczniejszą uwagę na jakość językową moich tekstów, zdaję sobie jednocześnie sprawę z tego, że w tej kwestii mam wiele do poprawienia. Starzy czytelnicy pewnie pamiętają jednak, że kiedyś było gorzej - wiem, mała pociecha :)

    Jednocześnie byłbym bardziej wdzięczny gdyby komentarze prócz korekty językowej, omówiły także kwestię samego sprzętu przedstawionego tutaj oraz strony merytorycznej. Wiele się dzięki komentarzom nauczyłem na przestrzeni lat, mam nadzieję też wiele się jeszcze nauczyć.


  17. @16 (autor: pippi | data: 31/05/13 | godz.: 11:20)
    Stali czytelnicy pamiętają i - całkiem na poważnie - gratulują skutecznej pracy nad sobą. Bo z własnych doświadczeń (na trochę innych polach, co prawda, ale zasada jest ta sama) wiedzą, że to nie jest łatwe.
    Miłego długiego :-)


    
D O D A J   K O M E N T A R Z
    

Aby dodawać komentarze, należy się wpierw zarejestrować, ewentualnie jeśli posiadasz już swoje konto, należy się zalogować.

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2021, TwojePC.PL