Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
TwojePC.pl © 2001 - 2020
RECENZJE | Test tabletu GoClever Tab R83.2 Mini
    

 

Test tabletu GoClever Tab R83.2 Mini


 Autor: Przemysław Rel | Data: 15/03/13

Test tabletu GoClever Tab R83.2 MiniCzy tablet o przekątnej ekranu mniejszej niż 10 cali może być użyteczny, czy jest to tylko przerośnięty smartphone, w dodatku bez możliwości wykonywania połączeń telefonicznych? W tej recenzji przyjrzymy się bliżej niedrogiemu tabletowi marki GoClever. Model R83.2, dzięki rozmiarowi matrycy wynoszącym równe 8 cali, sprawia wrażenie idealnego kompromisu między wielkością a mobilnością. Jak jest naprawdę? Czy tablet kosztujący 499zł może być w ogóle przydatny? Otóż może... ale wszystkiego dowiecie się czytając dalszą część dzisiejszego testu.
     







Polub TwojePC.pl na Facebooku

Rozdziały: Test tabletu GoClever Tab R83.2 Mini
 
 » Wstęp
 » Otwieramy pudełko
 » Wrażenia z użytkowania
 » Test wydajności i czas pracy na akumulatorze
 » Podsumowanie
 » Kliknij, aby zobaczyć cały artykuł na jednej stronie
Wyświetl komentarze do artykułu
 
    
K O M E N T A R Z E
    

  1. szkoda, że zabrakło testu w którym tab (autor: Sławekpl | data: 14/03/13 | godz.: 00:51)
    byłby połączony z monitorem/TV po HDMI, w końcu ono jest by korzystać a nie dla ozdoby ;) nie wszystkie dachówki sobie radzą poprawnie z wyświetlaniem obrazu a zwłaszcza z dźwiękiem mimo posiadania tego złącza (jakiś konkretny powód był aby tego nie sprawdzać? bo w brak sprzętu nie uwierzę :P)
    niestety do czasu aż ta firma nie poprawi swojego serwisu gwarancyjnego - chodzi głównie o czas napraw i ich dokonanie a nie przepychanki - nie można polecić z czystym sumieniem żadnego ich taba, nawet poprawnie wykonanego i w przystępnej cenie, za często użytkownicy muszą z tego serwisu korzystać


  2. tani (autor: f_zdzich | data: 14/03/13 | godz.: 10:05)
    ja kupiłem kiedyś pierwszy 'hit' z biedry w postaci Goclever Taba A73, kosztował coś koło 300zł wówczas, jednak mocno muli i trzeba być cierpliwym userem... lepiej więc chyba poniżej 500zł nie schodzić?

  3. posiadam od polowy stycznia i praktycznie poza jedna wada (autor: chris_gd | data: 14/03/13 | godz.: 10:35)
    sprzet dla mnie idelany
    najpierw zakupilem A73 z biedronki, niestety wydajnosc i jakosc ekranu skutecznie mnie odrzucila
    83.2 to zupelnie inna jakosc, matryca IPS, znacznie wyzsza wydajnosc, jedyny minus to brak mozliwosci ladowania z USB


  4. poprawka (autor: chris_gd | data: 14/03/13 | godz.: 10:35)
    z biedronki zakupilem r75, nie polecam tego bo to chyba najtansza zabawka na rynku

  5. do plusow mozna dodac, ze bardzo latwo o root-a (autor: chris_gd | data: 14/03/13 | godz.: 10:39)
    i coraz wiecej ciekawych ROM-ow w necie wychodzi
    niestety bywaja problemy z zewn. kamera, potrafi przestac dzialac mimo powrotu do ofic. softu


  6. Sam mam chęć kupić ten tablet (autor: Marcel | data: 14/03/13 | godz.: 10:55)
    Tak jak w recenzji - wg mnie przekątna 8" to złoty środek. Brakuje mi tu tylko GPS'a nawet za dopłatą ze 100PLN. No i ten osławiony, nieszczęsny serwis...

  7. ... (autor: reev | data: 14/03/13 | godz.: 19:12)
    niestety serwis tej firmy skutecznie mnie wyleczył z ich produktów...

  8. Ładowarka... (autor: kropa | data: 14/03/13 | godz.: 19:13)
    Wszystko fajnie - tylko dedykowana ładowarka to niestety porażka. Przerabiałem to przy NTT A72B. Wieczne przenoszenie z jednego gniazdka do drugiego, z pokoju do pokoju. Chcesz wziąć ze sobą, targasz ładowarkę. Kupiłem Nexusa 7 i nic więcej mi nie trzeba. Jak ładowanie to tylko przez mini USB :)

  9. @8. (autor: mikay | data: 15/03/13 | godz.: 08:47)
    Nexus 7 ma micro usb ;)

  10. @05 (autor: Plackator | data: 15/03/13 | godz.: 13:27)
    Ładowanie przez USB z innego urządzenia, jeżeli owe urządzenie jest ładowane przez to gniazdo standardowo z ładowarki, to kwestia zmiany jednej opcji w ustawieniach kernela.

  11. a mi tu brak modemu 3G (autor: ulan | data: 15/03/13 | godz.: 14:27)
    i jak pisał ktoś wyżej GPS, od urządzenia mobilnego takich rzeczy wymagam,,, bez tego moim zdaniem mija się z celem kupowanie...

  12. .......... (autor: Friend | data: 16/03/13 | godz.: 07:10)
    Własnie pojawił się w sprzedaży M813G za 649zł ma ktoś warto? bo wbudowane 3g obsługujące aero, dwa rdzenie, gps IPS

  13. @12 zerknij na specyfikacje (autor: Marcel | data: 16/03/13 | godz.: 12:17)
    Tabek fajny na pierwszy rzut oka ale niestety MediaTek MT8377 1.2GHz tyłka nie urywa - słabszy od RK3066 z testowanego 83.2 choć to można przeboleć. U mnie najbardziej dyskwalifikuje go zastosowane starodawnego GPU SGX531 - to porażka wobec Mali400MP4. Gdyby dali SGX544...

  14. Jakbyście takiego taba dali do wygrania (autor: Krotock | data: 17/03/13 | godz.: 18:13)
    to by było coś :)

  15. @13 (autor: Friend | data: 17/03/13 | godz.: 19:06)
    tak i żeby to jeszcze kosztowało 620zł :P

  16. OMG (autor: bajbusek | data: 4/04/13 | godz.: 16:56)
    ta grubaśna ramka jak w 10-calowcach wygląda okropnie ... niekrolog z szybką :(

  17. uzytkownik go clever (autor: macline | data: 8/04/13 | godz.: 13:54)
    Ja posiadam tablet Go clevera A103 [url=http://goclever.com/pl/pl/goclever_tab_a103]taki[/url]. Ogólnie spoko jak za takie pieniążki ale może kiedyś sobie zmienię na lepsze;p

  18. @16 (autor: Friend | data: 8/04/13 | godz.: 16:19)
    no i zaczyna się, moda na cienkie ramki, w monitorach, telewizorach a teraz w tabletach, i nikogo sie nie przekona że w tablecie trzeba za cos go chwycić

  19. @2. (autor: kliksen | data: 11/04/13 | godz.: 03:17)
    Lepiej nie schodzić poniżej 500 i unikać co większych wynalazków.

    
D O D A J   K O M E N T A R Z
    

Aby dodawać komentarze, należy się wpierw zarejestrować, ewentualnie jeśli posiadasz już swoje konto, należy się zalogować.

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2020, TwojePC.PL