Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
TwojePC.pl © 2001 - 2019
RECENZJE | Mocy przybywaj! Test ładowarki Tronic TUL 4.1 A1
    

 

Mocy przybywaj! Test ładowarki Tronic TUL 4.1 A1


 Autor: NimnuL | Data: 18/06/13

Mocy przybywaj! Test ładowarki Tronic TUL 4.1 A1W dzisiejszych czasach potrzeba zasilania jest silniejsza niż kiedykolwiek dotąd. O ilości i mnogości otaczających nas urządzeń elektronicznych nie muszę chyba nikomu mówić, a już na pewno nie czytelnikom TwojePC. Zaledwie kilka dni temu, na naszym Boardzie przypadkowo natknąłem się na informację o bardzo wszechstronnej ładowarce, będącej w ofercie jednej z sieci handlowych. Sprawa świetnie zgrała się z czasem, bo szukałem podobnego urządzenia. Postanowiłem ją zatem nabyć, w końcu wakacje już za pasem, a doświadczenie mnie nauczyło, że nawet przezornemu może braknąć prądu w najmniej wygodnym momencie. Przez pewien czas szukałem niedrogiego, przenośnego źródła zasilania i znalazłem. Na kolejnych stronach przedstawię Wam pokrótce ciekawą propozycję jaka przygotował dla nas Tronic, model TUL 4.1 A1. To nie tylko uniwersalna ładowarka akumulatorów, ale również przenośne źródło zasilania.
     







Polub TwojePC.pl na Facebooku

Rozdziały: Mocy przybywaj! Test ładowarki Tronic TUL 4.1 A1
 
 » Warstwa techniczno-wizualna
 » Warstwa użytkowa
 » Kliknij, aby zobaczyć cały artykuł na jednej stronie
Wyświetl komentarze do artykułu
 
    
K O M E N T A R Z E
    

  1. troche szkoda (autor: RusH | data: 18/06/13 | godz.: 04:20)
    ze nie zajrzales do srodka. Ciekawe na jakich podzespolach jest zbudowana (markowe czy chinskie podrobki) oraz jakosc projektu i wykonania.

  2. wlasciwie to nie jest to test (autor: RusH | data: 18/06/13 | godz.: 04:31)
    tylko opis produktu :)

    nie ma slowa o napieciu ladowania, napiciu odciecia, sposobie ladowania, zadnych pomiarow, porownania z czymkolwiek

    do tego 600mA to straszna miernota, byle telefon potrafi obecnie ladowac >1A.


  3. ps dla zainteresowanych teoria (autor: RusH | data: 18/06/13 | godz.: 04:32)
    http://www.youtube.com/watch?v=A6mKd5_-abk

  4. RusH (autor: NimnuL-Redakcja | data: 18/06/13 | godz.: 09:48)
    próbowałem otworzyć obudowę, niestety jest ona zapięta na zaczepach, do których dostęp jest ograniczony, nie udało mi się ich pokonać.
    Wiem, że temat nie jest w pełni wyczerpany, niestety nie miałem narzędzi, które pozwoliły mi pomierzyć więcej parametrów.
    Być może 600mA to niedużo, ale jak pisze w tekście, stanowi to pewien kompromis pomiędzy żywotnością ogniw, a prędkością ładowania. Mam ładowarkę, która pakuje zdaje się 1100mA w R6 i baterie wychodzą z niej tak nagrzane, że nie można ich wyjąć tuż po zakończeniu ładowania. Nie sądzę by było to obojętne dla ogniw. Jeśli mi się nie spieszy to zawsze wybieram inny model ładowarki, który pompuje około 450mA jeśli dobrze pamiętam. I być może to wina ładowarki, może moje błedne odczucie, ale wydaje mi się, że baterie naladowane przez szybszą ładowarkę (model bardziej zaawansowany i droższy) dostarczają energii krócej niż te, naładowane w modelu wolniejszym.


  5. Z tego co widzę brak jest możliwości ładowania akumulatorów 18650 :-( (autor: zartie | data: 18/06/13 | godz.: 10:36)
    A to by było przydatne. A podczas pracy jako powerbank dawałoby znacznie większy zapas energii.

  6. zartie (autor: NimnuL-Redakcja | data: 18/06/13 | godz.: 12:52)
    popraw mnie, jeśli się mylę, ale ten model akumulatora, który wspominasz nie jest chyba popularny u nas?

    RusH, nawiązując jeszcze do braków w pomiarach. Czy faktycznie takie dane kogoś interesują? Czy prąd ładowania lub odcięcia o czymś konkretnym mówi czy to tylko ciekawostka? Według mnie - i ponownie, poprawcie mnie jeśli jestem w błędzie - to czas ładowania np. R6 popularnej pojemności czy typowego akumulatora do aparatu kieszonkowego jest bardziej użyteczna.


  7. @6: jest bardzo popularny, rozbierz dowolny akumulator od notebooka :-DDD (autor: zartie | data: 18/06/13 | godz.: 14:07)
    Sporo fajnych latarek jest nimi zasilanych.

  8. Kupując u naszego partnera wspierasz TPC (autor: ALBERT | data: 18/06/13 | godz.: 19:57)
    chciałbym.... ale link prowadzi donikąd.... nawet przez wyszukiwarkę... :/

  9. @ALBERT (autor: DYD-Admin | data: 18/06/13 | godz.: 20:11)
    Nie wszystkie testowane produkty kupisz u naszego partnera.

  10. LIDL ? (autor: WojtekRyba | data: 18/06/13 | godz.: 23:17)
    Czy to nie jest przypadkiem ładowarka z lidla ?
    W artykule brakuje jakiejkolwiek wzmianki o cenie


  11. @WojtekRyba (autor: DYD-Admin | data: 18/06/13 | godz.: 23:37)
    Pierwsze masz rację, a cenę znajdziesz w pierwszej tabelce.

  12. napiecie/prad odciecia (autor: RusH | data: 19/06/13 | godz.: 05:00)
    mowi wlasnie o tym ile beda zyc aku ladowane, prad ladowania ma z tym niewiele wspolnego

    ladowarka ladujaca 650mA nie jest "zdrowsza", jest POWOLNA
    o zdrowiu aku decyduje koncowa faza cyklu ladowania, wpiecie pomiedzy aku a ladowarke 2 woltomierzy z funkcja logowania by pokazalo jakiej metody uzywa ta ladowarka, do jakiej pojemnosci laduje i jak dba o zywotnosc aku.

    otwarcie ladowarki i sprawdzenie czy ma chociaz jakis termistor tez nam powie czy jest ona bezpieczna i nie spali nam domu :)
    btw dobre szybkie ladowarki maja tez wbudowany wiatrak aby utrzymywac stala temperature ladowanych ogniw.


    
D O D A J   K O M E N T A R Z
    

Aby dodawać komentarze, należy się wpierw zarejestrować, ewentualnie jeśli posiadasz już swoje konto, należy się zalogować.

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2019, TwojePC.PL