Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
B O A R D
   » Board
 » Zadaj pytanie
 » Archiwum
 » Szukaj
 » Stylizacja

 
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
OBECNI NA TPC
 
 » Lukas12p 23:36
 » ReeX 23:35
 » Flo 23:34
 » Kool@ 23:24
 » Shark20 23:21
 » dugi 23:20
 » rulezDC 23:13
 » Qjanusz 23:13
 » Wojtekar 22:48
 » Wedrowiec 22:42
 » Conan Bar 22:41
 » DYD 22:39
 » Pawiano 22:38
 » Wedelek 22:29
 » rbxxxx 22:25
 » stefan_nu 22:22
 » Curro 22:20
 » Holyboy 22:17
 » fiskomp 22:10
 » DJopek 22:10

 Dzisiaj przeczytano
 41122 postów,
 wczoraj 25974

 Szybkie ładowanie
 jest:
włączone.

 
ccc
TwojePC.pl © 2001 - 2024
A R C H I W A L N A   W I A D O M O Ś Ć
    

Ło Jez... - piwo gulczas :) , Umek 15/04/02 18:42
Idę sobie dziś, a z naprzeciwka 2 panienki coś w wieku podstawówkowym, wymalowane jak trza, a w łapkach po... gulczasie :)))
A myślałem, że tego czegoś nikt nie kupi...
Łoł !

  1. [OT] oczywiście , Umek 15/04/02 18:43
    j.w.

  2. Widocznie producenci tego piwa... , Setlerin 15/04/02 18:45
    ...znalezli nowy segment konsumentow wsrod uczennic podstawowek :D

    PS. Bo wiadomo ten Gulczas to taki pikny, ze trzeba i jego pivko pic i jego film ogladac, no i czekac na druga czesc: "Gulczas, a jak myslisz 2: Powrót Dżedaj!".

    Pozdr.

    Saol na saol, tus go deireadh. Ta muid beo... Go deo...

  3. Hehe , Yog-Sothoth 15/04/02 18:48
    To jest tak zwane piwo "low-end" wiec kazdego na nie stac i w duzych ilosciach :)

    wrong fool!

  4. To juz wole , Dies_Irae 15/04/02 19:10
    'Mocny full'- grupy terrorystycznej :Fyrdka i Valdusia.
    A Gulczasa pewno tak z ciekawosci se raz wypije:-)
    w koncu wiesniak ze mnie :-)
    Pozdr.

  5. hehe , Seadog 15/04/02 22:36
    jednak sądzę, że mówisz o starej podstawówce... nie były one raczej w wieku gimnazjalnym?

    a co do Gulczasa - nie znam smaku (jeszcze), ale produkuje go browar Jabłonowo, którego byłem wielbicielem w czasach wczesnych studiów, gdy nie miałem kasy - "Jabłonowo 18" (proc. ekstraktu ofkors) było sporo tańsze od piw "markowych" (ok złotówki na puszce), mocne jak diabli, w smaku OK, a że trochę niespecjalnie pachniało... cóż, JEDNĄ wadę można przeboleć :)

    http://nadobranoc.weebly.com/

    http://ciii.blogspot.com/

    1. hehe , Meteor 16/04/02 10:46
      to sie robi tak... 2 zywce a potem to i borygo wejdzie ;)))

      Tak, naleze do grupy trzymajacych
      kierownice i jestem z tego dumny!
      Pzdr. Univega,Author&Meteor

  6. jestem Oburzony!!!!!!! , Sznaps 15/04/02 23:07
    Jako ekspert dochodzę do wniosku że dobre imię tego szlachetnego trunku coraz częściej bywa skalane przez coś takiego phew...normalnie mnie skręca..

    Every one of us has heard the
    call !!! !!! !!!

    1. hehe... , Umek 16/04/02 02:42
      właśnie przeczytałem twój podpis - nie dziwię się temu oburzeniu - co za shity teraz produkują ;)

  7. Kiedyś znalazłem opinię na temat tego piwa ... , zartie 16/04/02 08:31
    ... na forum twoj.net. Chyba nawet ją cytowałem, ale przypomnę:

    Piwo o słomkowym zabarwieniu i wyraźnie wodnistym posmaku. Istnieje uzasadnione podejrzenie o dodatkową sztuczną saturację (sztuczne dogazowywanie piwa), gdyż na sciankach naczynia tworzą się bardzo charakterystyczne "bąbelki" (zupełnie inne od naturalnych) swiadczące o użyciu CO2 (dwutlenek węgla - gaz powszechnie używany do saturacji H2O w celu uzyskania tzw. "wody mineralnej").
    Powyższe "objawy" (wodnisty posmak oraz bąbelki) mogą być spowodowane zdecydowanie krótszym od "normalnego" okresem fermentacji piwa - zwykle okres ten trwa około 17-28 dni, w tym przypadku jest całkiem możliwe, że piwo GULCZAS fermentuje ino około 7-12 dni.
    Ponadto wyraźnie kwaskowy bukiet może świadczyć albo o błędach w procesie technologicznym albo o niedopasteryzowaniu piwa (zastosowanie niewłaściwej temperatury pasteryzacji) co może a właściwie na pewno spowoduje znaczne skrócenie okresu przydatności do spożycia.
    Skrócony okres fermentacji jest spowodowany nieciekawą sytuają finansową Browaru albo Dużym Ryzykiem związanym ze sprzedawalnością GULCZASA. Fermentacja bowiem - jako część procesu technologicznego - jest procesem wybitnie kapitałochłonnym, powoduje bowiem zamrożenie znacznych środków finansowych w tzw. Produkcję w Toku co jest równoznaczne z zamrożeniem owego kapitału zaangażowanego w tenże proces.

    Poza tym widnieją ewidentne przekłamania - a raczej niedoinformowania - nieuświadomionego konsumenta. Na butelce wyraźnie zapodane jest, że procent ekstraktu wynosi jedynie 10.2 w skali Ballinga i jednocześnie zmieszczona jest informacja o zawartości alkoholu, który rzekomo ma wynosić do 6% przy czym należy zaznaczyć, że przy takim poziomie "Ballingów" można wydusić MAXIMUM 5% alkoholu (a i to trzeba się nieźle postarać). Co prawda informacja nie jest kłamliwa - gdyż 5% mieści się w przedziale "do 6%" lecz może sugerować potencjalnym klientom, że nabywają inny towar niż ten za który płacą (jest wyraźnie słabszy)

    koniec cytatu

    Gdybym dostawał złotówkę za każde przekleństwo pod adresem Microsoftu już dawno byłbym milionerem

    1. no niezle ... , Menah 16/04/02 14:12
      a masz moze cos takiego o innych piwach ?

      W sumie to ja nie wierzę w ten internet

      1. Niestety nie , zartie 16/04/02 15:13
        Ale jak znajdę to na pewno podrzucę.

        Gdybym dostawał złotówkę za każde przekleństwo pod adresem Microsoftu już dawno byłbym milionerem

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2024, TwojePC.PL