Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
B O A R D
   » Board
 » Zadaj pytanie
 » Archiwum
 » Szukaj
 » Stylizacja

 
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
OBECNI NA TPC
 
 » RusH 03:47
 » selves 03:32
 » bodeq 03:24
 » Deathraw 03:19
 » DrLamok 03:09
 » Hakkatuka 02:48
 » Doczu 02:31
 » Ptosio 02:15
 » Zibi 02:00
 » Banan 01:59
 » Pawiano 01:42
 » blimek 01:27
 » MARC 01:24
 » Fl@sh 01:11
 » buddookan 01:06
 » wolina 01:03
 » fenir 00:46
 » rooter666 00:40
 » faf 00:38
 » yourerck 00:37

 Dzisiaj przeczytano
 2372 postów,
 wczoraj 20331

 Szybkie ładowanie
 jest:
wyłączone.

 
TwojePC.pl © 2001 - 2019
A R C H I W A L N A   W I A D O M O Ś Ć
    

Mój pierwszy pad Win XP - miał ktoś takiego coś? , Dexter 1/07/02 11:07
Mam XP Pro PL od jakiegoś czasu i exploatuję go non stop i mimo moich najżarliwszych wysiłków nie powiesił się całkowicie.
Ale 2 dni temu włączam i na ekranie ładowania, zamiast mieć niebieskie kreseczki "jeżdżące" w prostokątnym okienku jeżdżą mi "krzaczki" i zwiech.
Odpalam w trybie awaryjnym - oki, ale kod kreskowy na całum monitorku. Wywalam grafę, odpalam i to samo. W trybie dos - oki, w windozie - tylko odpala tryb aw. a i to z krechami.
Robię format c: (czyli najczęstsza komenda, jakiej używam w dosie). Instalka Windy, w trakcie ekran się kaszani i zwiech.
Próbuję jeszcze raz (tym razem ekran gaśnie kilka razy). Próbuję jeszcze raz. I tu ciekawostka - winda pyta mnie o hasło admina!!!
Nigdy tego nie robiła, of course hasła nie znaju i znowu format c:
Sprawdzam dysk - OK. Wsadzam starą k. graficzną - znowu porażka.
Olałem sprawę, wqrwiony do granic. Odpalam jakieś 5 godzin później - wszystko wporzo!
Jedyne co mi przychodzi do łba, to może skoki napięcia w sieci. Może tak być???

"Ludzie uwierzą we wszystko co zobaczą w
internecie"
Abraham Lincoln

  1. Może coś Ci się przegrzewa? , sebtar 1/07/02 11:34
    Ostatnio coś gorąco, a jak wyłączyłeś to Ci wystygło i chodzi. A nie instalowałeś ostatnio jakiś dziwnych programów narzędziowych?

    Demokracja to władztwo intrygantów,
    wybieranych przez głupców.

  2. hmmmmm , snail 1/07/02 11:45
    ja do hasła admina :-)) skoro instalowałeś tego Xp to musiałeś chyba je znać? eeeeh co te masło robi z ludźmi ;-))))
    co do skoków napięcia - myślisz, że mogły trwać tak długo jak piszesz? generalnie objawy są takie jakby sprzęt nie pracował na ustawieniach nominalnych - może coś przestawiałeś (napięcie, mnożnik, fsb, częstotliwość grafy)?
    pozdro....
    ps. nie myśl, że próbuję zasugerować że to wina masła ;-)))

    ...zamknij ryja i
    umieraj jak mezczyzna...

    1. A więc tak... , Dexter 1/07/02 12:53
      ... o przegrzaniu nie może być mowy. Przy pierwszym odpaleniu windy te krzaczki pojawiły się po 5-7 sek. od włączenia kompa, potem po jakichś 10 minutach.
      Snail - przy instalce NIE PODAWAŁEM hasła admina bo nie zdążyłem! XP od razu spytał o nie! Nic nie przestawiałem, po prostu w piątek wyłączyłem kompa a wsobotę odpaliłem.

      "Ludzie uwierzą we wszystko co zobaczą w
      internecie"
      Abraham Lincoln

  3. ja bym NA WSZELKI wypadek sprawdzil pamiec , josh 1/07/02 15:06
    takie objawy oczywiscie nie sugeruja problemow z pamiecia jednoznacznie, ale co Ci szkodzi?
    sa takie programy pod dosem co magluja pamiec i podobno wykrywaja nawet najmkniejsze bledy... a bledy moga sie pojawic mimo tego, ze wczesniej bylo dobrze.

    a moze to cos innego?
    moze na przyklad wirus, ktory przenosi sie nawet po sformatowaniu dysku... hmm sam juz nie wiem

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2019, TwojePC.PL