Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
B O A R D
   » Board
 » Zadaj pytanie
 » Archiwum
 » Szukaj
 » Stylizacja

 
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
OBECNI NA TPC
 
 » Kenny 08:00
 » Dhoine 07:52
 » kyusi 07:11
 » Fl@sh 07:10
 » resmedia 07:09
 » NimnuL 06:58
 » PeKa 06:38
 » cVas 06:33
 » NWN 05:07

 Dzisiaj przeczytano
 41103 postów,
 wczoraj 25974

 Szybkie ładowanie
 jest:
włączone.

 
ccc
TwojePC.pl © 2001 - 2024
A R C H I W A L N A   W I A D O M O Ś Ć
    

gofry , jotek007 8/01/03 09:29
zna ktos jakis dobry przepis na gofry
aby takie chrupiace byly bo ja mam do kitu ten przepis bo te gofry jak zelowy sa

no i co czego trza dodac aby chrupkosci nabraly

mowie na serio
niech ktos pomoze :):):)

ODI PROFANUM VULGUS ET ARCEO

  1. Kilka miesiecy temu... , mando 8/01/03 09:34
    W CHIP'ie na CoverCD byly programy kucharskie. Tam poszukaj ;)

  2. nie mam tego nr , jotek007 8/01/03 09:39
    niestety
    a gofra chrupkiego bym zjadl :)
    z dzemikiem wlasnej robory

    pycha ;):):)

    ODI PROFANUM VULGUS ET ARCEO

  3. Na przykład tu, leniu... , Dexter 8/01/03 09:59
    http://www.bytow.pl/kuchnia/ciasta.htm

    A wyszukiwarek nie ma?

    Komisarz, Blimek, Bart - nie odpowiadajcie w wątkach, które zakładam.
    Odpowiedzi oleję.
    THX!

  4. Ciasto naleśnikowe , Tryna 8/01/03 10:14
    Plus proszek do pieczenia - na poczatku sprobuj 1 lyzeczke do herbaty na pol kilo maki, jak za malo - daj druga!!!

    Ale mi qrna problem...

    De Gustibus non Disputandum Est

    1. dokladnie ... , NimnuL-Redakcja 8/01/03 10:32
      to ciasto nalesnikowe, ale nieco slodsze i z niewielka iloscia proszku do pieczenia - ja czasem tak nalesniki robie - calkiem niezle są ....

      Gdyby nie wymyślono elektryczności,
      siedziałbym przed komputerem przy
      świeczkach.

  5. chrupkość gofra... , XTC 8/01/03 11:21
    w dużej mierze zależy od tego w jaki sposób go studzisz...
    w gofrowniach kiedyś mieli takie siateczki specjalne ...
    coś w stylu suszarki na talerze - grunt to aby się nie "zaparowały" i będą wtedy dużo bardziej chrupkie gdy ostygną tak na spokojnie...
    ja dodawałem oleju do ciasta aby nie przywierały za bardzo...
    ...a reszta - tak jak mówią... mąka... proszek do pieczenia, parę jaj (im więcej dasz tym będą smaczniejsze ale i mniej kruche) dasz mleko samo - to będą też cięższe i lekko miękkie - ale i "smaczniejsze w/g mnie :) " - dlatego ja dawałem 50/50 wodę z mlekiem, raczej olejków aromatycznych bym nie dodawał - może ciut cukru waniliowego... a ... no i od cukru zależy też czy Ci się będą spiekać na brązowo... im dasz więcej tym łatwiej będzie je przypalić... jak ze wszystkim zresztą :)

    Linux

  6. Khmm, khmm ... niezły temat ale jeszcze jedna kwestia ... , Muchomor 8/01/03 15:19
    ...:
    Czy tu aby nie ma jeszcze znaczenia maszynka do gofrów i moce jakie te cuda oferują ?
    Miałem w domciu ostatnio taką bardzo starą polską gofrownicę i takie biedne te gofry wychodziły że ojku. Chyba musi jednak trochę za małą moc to coś osiągało, bo albo temp. za mała była albo ja nie wiem co. Wychodziły takie "microsofty" tzn. niewyrośnięte, flakowate i blade. Teraźniejsze gofrownice raz, że są większe, dwa - pokryte teflonem i po trzecie jeszcze chyba właśnie bardziej się nagrzewają.
    Tak mnie wzięło na wynurzenia bo moja żona jest gofro-fanką a z tym starociem ostatnio to porażka była.
    Może mnie ktoś oświeci? Jak wychodzą na takiej nowej z hipermarketu ?

    Stary Grzyb :-) Pozdrawia
    Boardowiczów

  7. re: , jotek007 8/01/03 20:18
    tez do dupy
    bo za dobra gofrownice trza dac z 150 zl
    czyli 2x wiecej
    takie jakie w tych budkach gofrowych sa
    ale ciacho tez ma duzo do powiedzenia
    wiem bo kiedys mialem bardzo dobry przepis a teraz zapomnialem go i zgubilem

    ODI PROFANUM VULGUS ET ARCEO

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2024, TwojePC.PL