Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
B O A R D
   » Board
 » Zadaj pytanie
 » Archiwum
 » Szukaj
 » Stylizacja

 
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
OBECNI NA TPC
 
 » Dexter 08:39
 » DYD 08:35
 » Liu CAs 08:35
 » Rod 08:30
 » DJopek 08:26
 » Katoda Lt 08:23
 » maddog 08:22
 » dugi 08:21
 » ligand17 08:20
 » Dhoine 08:10
 » @GUTEK@ 08:10
 » Gakudini 08:08
 » JE Jacaw 08:08
 » kicior 08:03
 » Zbyl 07:59
 » exmac 07:54
 » rurecznik 07:53
 » sigi 07:53
 » steve 07:51
 » m&m 07:51

 Dzisiaj przeczytano
 41115 postów,
 wczoraj 25974

 Szybkie ładowanie
 jest:
włączone.

 
ccc
TwojePC.pl © 2001 - 2024
A R C H I W A L N A   W I A D O M O Ś Ć
    

[ot]{ankietka} Musztarda czy keczup oto jest pytanie , Thadeus 18/01/03 21:42
a moze chrzan jest u was na stanie ??

:))

Jak dla mnie musztarda francuzka i chrzan z jajkiem gotowany - miodzio :)

...

  1. Musztarda... , Ar3cK 18/01/03 21:48
    ...do kielbach itp. a majonez do frytek (lub keczup) :)...

    It's the Bright One, it's the Right
    One, that's Ar3cK...
    http://thesurrealist.co.uk/slogan

  2. u mnie , dede 18/01/03 21:48
    keczup i musztarda sarepska :P

    :Abit IC7-G : P4 2.8C : 1GB Hynix D43 :
    Herc9800Pro : 2*120
    Maxtor SATA : Plextor48x :

    1. aha - musztarda saperska , grzelcio 18/01/03 22:21
      jest super

      www.grzelcio.prv.pl
      Moja storna domowa - krótko,
      zwięźle i na temat.

      1. to saperska czy sarpeska? (((((((((((((((((((((-: , pjfox 18/01/03 23:43
        buehehehehhehehe

        taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

        1. czy sarepska ((-: , pjfox 18/01/03 23:44
          ach ten pj i szybka jego klawaitura ((-:

          taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

          1. tylko browaru nie rozlej tak pedzisz , Thadeus 18/01/03 23:58
            :)))))))))))))))))))))))))))))))

            ...

      2. Musztarda Saperska :D , sebtar 19/01/03 11:54
        Powinna być sprzedawana w słoiku o ksztalcie granatu obronnego :D

        Demokracja to władztwo intrygantów,
        wybieranych przez głupców.

        1. albo miny przeciwpiechotnej , grzelcio 19/01/03 12:58
          z możliwością autodestrukcji przy otwieraniu :-)

          www.grzelcio.prv.pl
          Moja storna domowa - krótko,
          zwięźle i na temat.

  3. prosba do admina , Fantomas 18/01/03 21:50
    azeby wprowadził dział TOT czyli total off topic :)

    .... jezeli nie wyłapałes(aś)
    złosliwosci to przeczytaj raz
    jeszcze ...

    1. :))) jak Nimnul wa pytaniami zanudzał , Thadeus 18/01/03 21:52
      to ja wierszami bede was pobudzał

      ...

      1. ja kogos zanudzam ? , NimnuL-Redakcja 19/01/03 09:24
        ?????

        Gdyby nie wymyślono elektryczności,
        siedziałbym przed komputerem przy
        świeczkach.

        1. twoje pytania sa zawsze i wszedzie i na takie tematy :) , Thadeus 19/01/03 10:57
          ze az sie nie wie co powiedziec :)))

          ...

  4. Jak dla mnie , sebtar 18/01/03 21:52
    musztarda polska i chrzan też :-P

    Demokracja to władztwo intrygantów,
    wybieranych przez głupców.

  5. Zależy co do czego :) , DJopek 18/01/03 22:00
    Ale generalnie musztarda, jak najbardziej ostra - w ogóle uwielbiam potrawy mocno pikantne/ostre :P A co do preferencji to musztarda Kamis Ognista, ketchup Pudliszki Pikantny lub Heintz pikantny, a majonez to tylko Kielecki mi podchodzi :)

    1. A jeszcze chrzan... , DJopek 18/01/03 22:01
      Też do niektórych rzeczy świetny - polecam chrzan żurawinowy - z reguły taki różowy jest ;)

      1. zurawinowy? ciekawe , Thadeus 18/01/03 22:04
        ja chrzanik lubie roboty mamy - gotpwany z jajkiem i dodatkow na twardo jajk wrzucone posiekane na drobn to takie kwalaeczk sa mniam

        ...

        1. Tak - żurawinowy... , DJopek 18/01/03 22:21
          Jest świetny, polecam spróbować :)

          1. no ciekawe nawet nie widzialem ze takie cos jest :) , Thadeus 18/01/03 22:30
            :))

            ...

  6. musztarda do ... , Yosarian 18/01/03 22:11
    kiełbach ale raczej nie ostra, sarepska a ostanio taka niezła Kamis, ketchup owszem ale obowiązkowo pikantny ... włściwie na codzień :)

    All the best people in life seem to like
    LINUX.
    Steve Wozniak

  7. hmm , Zryty_Berecik 18/01/03 22:17
    ja lubie musztardke do kanapek z wędlinką i do kiełbasek ........
    keczup do kromeczek z serem zółtym..... ( jakos nielubie frutek z keczupem )

    bardzo lubie pieprz...... do wszystkiego :))) zawszcze mam czarno na kanapkach , do zupki tez sypie ładanie ze az pozniej kaszle bo mnie pali w gardło :) Jak mama robi kotlety mielone itp to zawsze mnie prosi zebym jej zmielił i zawsze sie wqrza ze zaduzo :))) ....... dla mnie za mało
    majonezu mało jem ostatnio bo to swinstfo niezdrowe ;)))
    "chołolesterol'u" ma duzo

    1. a jaki pieprzyk , Thadeus 18/01/03 22:20
      taki syfny proszek co sprzedaja, czy swierzutkie ziarenka zmielone?

      ...

      1. Tylko świeżo zmielony... , DJopek 18/01/03 22:22
        I tak samo jak Zryty uwielbiam w nadmiarze :) Do zup, kanapek, sałatek itp.

        1. no taki proszek to kiszka , Thadeus 18/01/03 22:33
          zero smaku - mielony najlepszy

          ...

        2. to samo , Zryty_Berecik 19/01/03 00:32
          kanapki , zupy itp zawsze pieprzyk :)) i tak jak mowi tadziu only mielony :)
          proszek to .... qiszqa

  8. w zasadzie wszycho... , XTC 18/01/03 22:19
    lubię:
    - Ketchup (Kotlin! (w słoiczku), Pudliszki, Miwex :) reszta mi mało smakuje)
    - Musztardę (Sarepską rządzi!)
    - Majonez Kętrzyński (z mojego rodzinnego miasteczka)
    - Chrzan... tu nie mam lidera...

    Linux

  9. preferuję keczup , grzelcio 18/01/03 22:20
    najlepiej łagodny kotlin, bo pikantny za bardzo zmniejsza walory smakowe potrawy. Ale musztarda też może być, najlepiej saperska.

    www.grzelcio.prv.pl
    Moja storna domowa - krótko,
    zwięźle i na temat.

  10. herbata świeżo zaparzona , Agnes 18/01/03 22:43
    czajniczek wyparzony oczywiście wrzątkiem, łyżeczka herbaty na filiżankę, naciąga 5 min. i pita w 30-letniej filiżance z kwiatuszkami, jeszcze ze ślubnej zastawy mojej mamy.

    eeee.... a jakie było pytanie?

    Metafizyka: - Poznaj, proszę, to jest
    Fizyk, a to jego Meta...

    1. A piwo to tylko dobrze schłodzone ;-))))))))))) , ulan 18/01/03 22:54
      chociaż ja od paru lat jestem zwolennikiem wina białego wytrawnego (ale to kosztowne hobbi, piwo niestety jest tańsze).
      a zaznaczam nie chodzi mi o żadne jabole.
      A co do meritum posta to hmm, frytki z keczapem, a w życi nigdy tylko dobrze i duzo posolone, ale do jakis kanapeczek czemu nie. A majonez to tylko do jajek i kanapek z pasztetem i w żadnym wypadku heinz tylko winiary.

      pozdr. ułan vel ulan
      "Uwielbiam zapach napalmu
      o poranku..."

    2. a propo ide wlasnie herbatke ....... , Thadeus 18/01/03 23:08
      :)))

      ...

  11. nieeee nooooooo... , Tummi 18/01/03 22:57
    ...nie zabijajmy smaku potraw! keczup tylko do spaghetii (to wlasciwie sos) i rizotto - do innych rzeczy sie nie nadaje, bo nic nie czuc...
    No moze jeszcze do jednej rzeczy sie nadaje - jak ktos ogladal 'chlopaczkow z przedmiescia' to bedzie wiedzial o co chodzi ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

    musztardy/chrzanu nie jadam - nie.pasimito.com ;-)))

    T.

    www.skocz.pl/uptime :D

  12. hmmm , Yasiu 18/01/03 23:06
    musztarda chrzanowa albo kozacka...

    Yasiu (stupidity it's a virtue)

  13. ha ! , Meteor 18/01/03 23:13
    jednmo i drugie razem ! Radze wyprobowac, swietne do mieska :)

    Tak, naleze do grupy trzymajacych
    kierownice i jestem z tego dumny!
    Pzdr. Univega,Author&Meteor

  14. ketchup + musztarda + majonez , zartie 18/01/03 23:14
    wychodzi z tego pyszny sosik ...
    Ketchup musi być własnej roboty (bez skrobi, konserwantów i innego paskudztwa).

    Gdybym dostawał złotówkę za każde przekleństwo pod adresem Microsoftu już dawno byłbym milionerem

  15. sarepska, kielbacha i browarek !!! , Nebuchadnezzar 18/01/03 23:19
    przy tych specjalach spedzilem jedne z lepszych chwil w moim zyciu... :>
    i niech zadajacy pytanie - Thadeus - podsumuje wynik ankiety.

    dupa na stołku, morda przy korycie...

  16. piwko , i!i 18/01/03 23:22
    a co do tych _sosow_ to wszystko, byleby mialo dobra ostrosc :]

    gg: 427427

  17. tak zależy do czego , Auror 18/01/03 23:27
    do parówek oraz frytek ketchup, do większej kiełbachy chrzan oraz musztarda - ale i tak Ketchup r0x !
    aha i majonez też do wszystkiego [ helmans - nie rusze innego jak tylko babuni ]!

    portnicki.com
    +++++++++++++
    portnicki@gmail.com

  18. a ja , pjfox 18/01/03 23:43
    1. Musztarda tylko czeska - Horcice Kremska - innej nie jem (-: a tą to jak bywam w czechach to kupuję ze 3-5 wiaderek (tak! wiaderek) i schodzą momentalnie - ostra jest ale b.b.b.b.b.b.b.b.b.b.b.b.b.b.dobra - zjadamy ją nietylko na kanapki ale bezpośrednio łyżką (((-: łzy lecą (ostra)- ale jest taka dobra że...

    2. keczup to tez jakiś dobry jak już - Heinz'a - drogi ale dobry, Hellman's obleci - ew. Pudliszki - inne jakos niebardzo... ew. Mexican Sos - Heinza

    3. Chrzan jak najbardziej - taki jak Thadeus - z jajeczkiem - trochę słodki jest, ostry - mniodzio po prostu - żurawinowy, ten różowy - też jest wypasik

    AD 2. Co do keczupu to pamiętam taką historię - Dawno temu, jeszcze jak byłem mały to bywał u nas bioenergoterapeuta - wiem że się dużo osób wzdrygnie teraz i/lub mnie ob/wyśmieje. Fakt jest taki, że koleś naprawdę ludziom pomagał, wahadełkami wykrywał żyły wodne, choroby itd. (nie uwierzę póki nie zobaczę - widziałem - wierzę) - ale ja nie o tym... Chciałem powtórzyć to co koleś wspominał o keczupie - twierdził wtedy (i pokazywał wahadełkami itd) że keczup to jedno z najgorszych cholerstw jakie człowiek może jeść....
    brzmi nieciekawie i głupio?? może. Jednak po rozmowach z dietetetykami (w okresie bardziej świadomym dla mnie - czyli niedawno stosunkowo) - wyszło że koleś może mieć rację, ponieważ taki keczup to 1. poprzerabiane pomidory z niewiadomo czym, 2. Najważniejsze: Połączenie soli z cukrami - co podobno dla organizmu nie jest najszczęśliwsze....

    Choć ja tam dalej twierdzę, że dobry keczup nie jest zły (-:

    taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  19. Majonezik....... , tecep 19/01/03 00:22
    tylko!!!!! Albo ewentualnie sosik tatarski:)

    taaaaaaaaa.....

  20. nie biore udzialu w ankietach ale (z reguly) , glewik 19/01/03 00:29
    ta wydaje sie sensowna wiec i ja sie wypowiem.
    tam gdzie mozna to chrzan a jak chrzan nie pasuje to to co jest pod reka.

    Pełnie bytu osiągniemy w nicości
    istenienia. /glewik

    1. właśnie , GULIwer 19/01/03 19:40
      chrzanić (jarmaru) wszystko i pieprzyć :)
      Pamietam jak kiedys zrobiłem fasolke po bretońsku to przyprawiłem tak że nikt nie chciał zjeść :) A mi smakowało :)
      Musztarda (sarepska, nie lubie nie zmielonych) tylko do parówek, ketchup hmmm do żółtego sera i pizzy (lubie heinz)

      I'm only noise on wires

  21. no dobra a czy ktoś próbował ketchup zielony ? (z pomidorów czywiście :) , Yosarian 19/01/03 00:53
    chyba Pudliszki cos takiego wypuściły, zielone opakowanie ... chodzę koło tego ale jakoś nie moge sie zebrac na smiałość i kupic na spóbowanie ... kojarzy mi się z sałatką konserwowa z zielonych pomidorów a tej nie lubię :) ... odpytywany personek sklepowy ma chyba te same podejrzenia bo tylko wzruszenia ramionami ... wiec jak to z tym ketchupem jest ? ;))

    All the best people in life seem to like
    LINUX.
    Steve Wozniak

    1. smakuje jak czerwony, ale wrazenia wizualne , Wedrowiec 19/01/03 01:59
      sa dla mnie... a po prostu pwoinien byc czerwony a tak to mi sie niedobrze robi:( w planach jest niebieski, zolty itp - w usa i na zachodzie juz sa... vide niebieska pepsi....

      "Widziałem podręczniki
      Gdzie jest czarno na białym
      Że jesteście po**bani"

      1. zgadzam sie... , Holek 19/01/03 02:56
        ten kolor bardzo obrzydza;) zreszta napackane na talerzu wyglada jak jakas kupa;(

        RED KETCHUP FOREVER!

        "...here I am on The Road again..."

        1. tez jadlem fakt troche dziwny kolorek ale w polacznieu z czerwonym daje brazowy :) , Thadeus 19/01/03 03:09
          zielony kolor to znaczny dodatek chlotofilu

          ...

      2. NIEBIESKI!!!!!! , Tummi 19/01/03 23:02
        uuuuuuu!!!! ruleZ ;-))

        T.

        www.skocz.pl/uptime :D

  22. No więc ... , NimnuL-Redakcja 19/01/03 09:23
    Keczup - Pudliszki - tylko i wyłacznie - najlepszy, Heintze i inne sie chowaja... do sera (na kanapki), parówek, zapiekanek ...

    Majonez (Winiary dekoracyjny - najlepszy - Helmanz sie chowa) + Keczup (j.w.) na kanapki z wędliną, hamburgery, czasem parówki - polecam ;> Czasem dorzuce do tego kapuste kiszona - z kanapkami jest swietne ... (kapusta na wędline, na kapuste majonez a na majonez keczup ... mniam ;)

    Musztarda - bardzo zadko, ale jesli juz to na kanapki z wedlina ... Musztarda Kamis - piepszowa - swietna ....

    Chrzanu nie lubie ;>

    wszystko .

    Gdyby nie wymyślono elektryczności,
    siedziałbym przed komputerem przy
    świeczkach.

  23. generalnie , Carmamir 19/01/03 11:00
    ketchup pudliszki pikantny
    majonez - domowy najlepszy inne mi nie smakują
    musztarda sarepska
    sos tatarski via Czechy ;)

    No to się wkopałem...

  24. kotlin pikantny , bartek_mi 19/01/03 12:21
    najlepszy na swiecie!!!!!!

    musztarda sarepska

    majonez - winiary

    chrzan - nie stosuje

    polecam tez mieszanke musztarda+ketchup :)

    dzisiaj jest jutrzejszym wczoraj

  25. mi smakuje , Normalny 19/01/03 16:26
    musztarda kamis miodowa - polecam.

    "Każdy pojazd w ruchu powinien mieć
    kierującego." Konwencja Wiedeńska

    1. jaki piękny nick! , Agnes 19/01/03 22:17
      chciałoby się rzec - jedyny normalny na tym boardzie :D

      Metafizyka: - Poznaj, proszę, to jest
      Fizyk, a to jego Meta...

  26. zależy do czego: , Chrisu 19/01/03 22:38
    Musztarda do kiełbas i innych wędlin. (Roleski :) )
    Ketchup - frytki i wędliny (Heinz i TorteX :) )
    No i oczywiście CHRZAN- zmielony przez mojego tatę a doprawiony przez mamę hehe :). Oczywiście do wszelakich wędlin :)

    /// GG# 1 110 10 10 11 100 10 \\\

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2024, TwojePC.PL