Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
B O A R D
   » Board
 » Zadaj pytanie
 » Archiwum
 » Szukaj
 » Stylizacja

 
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
OBECNI NA TPC
 
 » McMi21 20:01
 » DJopek 20:00
 » Artaa 20:00
 » abes99 19:59
 » bier 19:58
 » endern 19:56
 » Fl@sh 19:55
 » Sebalos 19:55
 » BONUS 19:55
 » esteban 19:53
 » Carduin 19:53
 » Zbyszek.J 19:52
 » kombajn4 19:52
 » krochmi 19:51
 » laciak88 19:50
 » OSTVegeta 19:50
 » jafar 19:49
 » vasart 19:49
 » Pinokio 19:48
 » buddookan 19:47

 Dzisiaj przeczytano
 18197 postów,
 wczoraj 22965

 Szybkie ładowanie
 jest:
wyłączone.

 
TwojePC.pl © 2001 - 2019
A R C H I W A L N A   W I A D O M O Ś Ć
    

Moje Boje Asus NF-2 deluxe cz.3 , HURAN 1/04/03 12:01
no więc z utesknieniem dostałem płyte z serwisu nową. PO podłączeniu w domku wszystkiego komp dalej się nie uruchamia!!!Fuck dostaje juz do głowy bo nie wiem co jest wszystko mam sprawdzone tzn zasilacz nowy,proc sprawdzony w sklepie,volcano chodzi,kabeli od zasilania podpięte prawidłowo.Ludzie pomóżcie prosze bo nie wiem co jest grane..teraz przychodzi mi na myśl że w sklepie musieli mnie oszukać bo nie widziałem jak spr mi proca po prostu uwierzyłem im na słowo.....

are U ReadyNAS??

  1. no jeszcze tutaj moze byc blad , masta killa yoshi 1/04/03 12:13
    zle podpiety kabelek od przycisku wlaczania w obudowie - nie mowie ze tak jest ale sugeruje sprawdzic a noż widelec :)

    born to emerge

    1. no już sprawdzone , HURAN 1/04/03 12:15
      próbowałem wzbudzić go recznie i kupa

      are U ReadyNAS??

      1. no to wychodzi na to ze plyta , masta killa yoshi 1/04/03 12:23
        bo jezeli jakas czesc by byla uszkodzona to plyta by sie podnosila i dawala jakies znaki a tak jezeli mowisz ze zasilacz sprawny to plyta jak nic. idz do sklepu i niech podlacza przy tobie i tyle innego wyjscia nie masz

        born to emerge

        1. nie... , snail 1/04/03 12:26
          ten typ na nforce2 tak ma IMHO ^^

          ...zamknij ryja i
          umieraj jak mezczyzna...

        2. To imposible , HURAN 1/04/03 12:31
          Płyta jest zupełnie nowa a i wyswietla mi zieloną diodke że zasilanie jest oki.....

          are U ReadyNAS??

  2. ROTFL :P , snail 1/04/03 12:25
    jak widze to nie tylko chintechy maja ten problem :D
    jeden uruchomil sie po 2h /intensywnego naszego myslenia/ drugi natomiast poszedl po calej nocy bezsensownego wygrzewania bo nawet nie drgnal a tylko coolery sobie chodzily ale w koncy po ktoryms wlaczeniu ruszyl...

    Ale faktycznie posprawdzaj wszystkie kable od obudowy do plytki... a moze myk polega na tym ze komp ozywi sie dopiero po ktoryms wlaczeniu zasilania? Ja nie wiem i tez bylem bezsilny... Ale nie martw sie :D ruszy na pewno ^^ /predzej czy pozniej/ :D

    ...zamknij ryja i
    umieraj jak mezczyzna...

  3. Wyjmij jeszcze na chwilę baterię z płyty! , woyboy 1/04/03 13:11
    Na moim martwym po zmianie zasilki Epoxie 8RDA+ podziałało.

    Wojcik

    1. Sprawdzone , HURAN 1/04/03 13:18
      Nie działa

      are U ReadyNAS??

  4. Może głupie... , Umek 1/04/03 13:25
    ale wciskasz ten power-on trochę dłużej (>4s) ?
    :)

    1. też tak zrobiłem , HURAN 1/04/03 13:29
      niestety

      are U ReadyNAS??

  5. Czy może byc tak , HURAN 1/04/03 13:53
    Że zasilacz Q-Tec 400W Dual Fan nie współpracuje z moj ą płytą??Przecież zapalona jest na płycie zielona diodka.....już sam nie wiem

    are U ReadyNAS??

    1. No ale jak ci nawet wentylator od zasilacza się nie kręci... , Hiper 1/04/03 14:21
      To wygląda na to, że wentylator NIE JEST WŁĄCZONY (może płyta główna nie dała sygnału do włączenia?), lub działa nieprawidłowo (jest zepsuty, ew. wentylator padł?).

      Które piny trzeba zewrzeć na zasilaczu (na wtyczce, którą sięwpina w płyę główną), żeby zasilacz odpalić (sam, nawet bez płyty głównej)? Widziałem, jak ktoś takie coś robił, po to, żeby później miernikiem pomierzyć wyjścia...

      Szukam pracy jako informatyk (we
      Wrocq).

  6. zobacz czy słychać komunikaty głosowe , Artk 1/04/03 14:10
    u mnie się diudka zielona paliła, a komp nie wstawał, okazało się że procesor padnięty, ale np. jak za bardzo przetaktowałem ram to usłyszałem w głośnikach taki tekst:: memory test failed, więc może płyta ci powie co jest tylko głośniki podłącz.

  7. Sprawdź gdzie podłączyłeś , Stone 1/04/03 14:16
    coolera na procu, czy na pewno jest to gniazdo od coolera CPU, być może płyta nie wstaje przy nie działającym coolerze (C.O.P.)
    Rada.: pozamieniaj lub sprawdź w instrukcji gdzie masz gniazdo coolera CPU.
    Napisz czy coś to pomogło.

    Pozdrawiam

    Stone aka S1one

    1. No to tęz już przerobiłem , HURAN 1/04/03 14:22
      Nic nie daje,sprawdzałem na dwóch coolerach....co do komunikatów to mówie ponownie że komp nie wstaje...więc nawet nie ma ja Post Speech wydać....

      are U ReadyNAS??

  8. a moze masz zblokowany reset w obudowie ? , piszczyk 1/04/03 16:01
    mialem cos takiego - dopoki reset byl podpiety kabelkiem do plyty - byla cicha jak grob. Okazalo sie ze switch od reseta byl uszkodzony i caly czas zwarty, co wprawialo plyte w stan permanentnego resetu :o).

    takie tam klamoty . . .

    1. Wy nie rozumiecie , Hiper 1/04/03 16:33
      Jedyną oznaką życia tego komp'a (po "włączeniu") jest świecąca się diodka (kontrolka) na płycie głównej, która informuje, iż żekomo "jest prąd". Jakby było cośźle z Reset'em, to by się chyba ten wentyl z zasilacz kręcił!

      Szukam pracy jako informatyk (we
      Wrocq).

  9. No tak ale nie uwierzycie , HURAN 1/04/03 19:50
    Problem polegał na tym że zasilacz Q-Tec 400W Dual Fan nie współpracuje z Asusami tego typu.....czyli się sprawdza nie wszystkie złoto co sie świeci...Dziękuje wszystkim za cały ten miesiąc wlki z moim sprzętem szczególnie SPEED'owi i Hiper'owi bez których dalej bym się męczył...

    are U ReadyNAS??

    1. MOże byś rozwinął... , Umek 1/04/03 19:58
      to trochę - jak to nie współpracuje?

      1. Nie mam pojęcia , HURAN 1/04/03 20:06
        Po prostu wstawiłem zasilacz 300W codegena no i poszło natomiast Q-Tec do Solteka Na NF-2 no i tam się odpalił. Stąd wniosek że te gówna złote z asusem nie grają tym bardziej że wcześniej miałem Q-Tec 450W i też nic nie chodziło

        are U ReadyNAS??

        1. :))))))) , Umek 1/04/03 20:29
          Ja wspomniałeś o złotym gównie to zajrzałem do obudowy i... siedzi tam q-tec (400W, dual fan) i jednak działa z tym asusem. Być może jakieś chwilowe zablokowanie atx-a nastąpiło? Ciekawe czy teraz jakbyś połączył z powrotem ten zasilacz i płytę to też by odmówili współpracy... ?
          Wniosek nie do końca prawdziwy - wychodzimy na 0:0 :))))

    2. ale o tym bylo , Okota 1/04/03 20:14
      gdzies czytalem chyba na... pclab? heh nie pamietam....

      Dyslektyka błąd nie pyka...
      RTS wszechczasów:
      Supreme Commander

    3. Może tak: , PKort 1/04/03 20:28
      G***wniany ASUS nie współpracuje z Q-TECiem 400W Dual Fan Gold - dlaczego uważasz, że to wina zasilacza, a nie płyty głównej?

      Heavy Metal or no metal at all
      whimps and posers - Leave the Hall !!

      1. Heh nie wiem skąd ta agresja na tę firmę , HURAN 1/04/03 20:32
        Nie wiem ale jak zobaczyłem opis stanowiska testowego twojegopc to oni tam użyli Q-Tec 550 cholera nie wiem naprawde oco chodzii.U mnie nie działają 400-450 Q-tec.Mówi się trudno.

        are U ReadyNAS??

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2019, TwojePC.PL