Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
B O A R D
   » Board
 » Zadaj pytanie
 » Archiwum
 » Szukaj
 » Stylizacja

 
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
OBECNI NA TPC
 
 » bodeq 03:02
 » Pawiano 02:50
 » ham_solo 02:40
 » Dather 02:29
 » Soulburne 02:25
 » Pinokio 02:23
 » pawel1207 02:18
 » JOTEM 02:03
 » carlosA 02:00
 » Wolf 01:46
 » Banan 01:45
 » XepeR 01:41
 » ptoki 01:38
 » Micky 01:37
 » Kosiarz 01:34
 » rulezDC 01:30
 » biEski 01:29
 » DeathClaw 01:22
 » josh 01:18
 » Lucyferiu 01:18

 Dzisiaj przeczytano
 3658 postów,
 wczoraj 21604

 Szybkie ładowanie
 jest:
wyłączone.

 
TwojePC.pl © 2001 - 2019
A R C H I W A L N A   W I A D O M O Ś Ć
    

Ciezkie pytanie dla fachowcow od htmla , mik 1/05/03 12:52
Problem , polega na tym , ze chce z okienka ktore otwieram javascriptem po nacisnieciu przycisku odwsiezalo sie okno glowne (to z ktorego okno z przyciskiem bylo wywolane). Jesli da sie to zrobic to tez pewnie jsp . Moze ktos zna na to patent, albo wie gdzie szukac rozwiazania.

  1. mozesz spróbować tak... , OzA 1/05/03 13:11
    nazwij okienka ktore otwierasz tzn to glowne z ktorego wyrzucasz to mniejsze okienko i to mniejsze z przyciskiem Oba musza miec nazwe ale rozna od siebie np "1 i 2" lub "glowne i nizsze" Potem mozesz stosowac w przycisku funkcje np. location.reload wykorzystujac w parametrach wlasnie nazwy okien Wtedy komp bedzie wiedzial ktore okno ma odswiezyc Nie wiem dokładnie jakie sa tam parametry ale jak poszukasz to mozesz cos z tym wykombinowac Jesli za bardzo nagmatwalem a sa inne latwiejsze metody to przepraszam :/

    I sniffed Coke...
    but the ice cubes
    got stuck in my nose

    1. Nazwac okienko , mik 1/05/03 13:28
      w sensie ze gdzie mam ta nazwe wpisac ??

      1. sorry... , OzA 1/05/03 13:39
        podpiąłem się nie tu gdzie trzeba Patrz punkt 3

        I sniffed Coke...
        but the ice cubes
        got stuck in my nose

  2. chyba chodzi o np. , Wedrowiec 1/05/03 13:37
    okienko=window.open("","DisplayWindow","toolbar=no");

    gdzie okienko to nazwa okna

    "Widziałem podręczniki
    Gdzie jest czarno na białym
    Że jesteście po**bani"

  3. a więc... , OzA 1/05/03 13:37
    ...otwierasz okienko poleceniem window.open("plik.html",'nazwaOkna','parametry'). Pozniej mozesz dzialac na nazwach okienek.

    I sniffed Coke...
    but the ice cubes
    got stuck in my nose

  4. a poza tym nie wystarczy , Wedrowiec 1/05/03 13:38
    w funkcji wywolujacej okno zaraz po utworzeniu okna dac polecenia przeladowania strony ??

    "Widziałem podręczniki
    Gdzie jest czarno na białym
    Że jesteście po**bani"

    1. można i tak , OzA 1/05/03 13:40
      ale kolegda MIK chce by po naciśnięciu przycisku nastąpiło przeładowanie strony a nie automatycznie

      I sniffed Coke...
      but the ice cubes
      got stuck in my nose

      1. no tak , Wedrowiec 1/05/03 13:44
        funkcje wywolujesz nacisnieciem przycisku
        1) linijka - utworzenie okna nowego
        2) linijka :) - refresh
        :))))

        "Widziałem podręczniki
        Gdzie jest czarno na białym
        Że jesteście po**bani"

        1. dobra juz lapie , Wedrowiec 1/05/03 13:44
          zle zrozumialem

          "Widziałem podręczniki
          Gdzie jest czarno na białym
          Że jesteście po**bani"

          1. a przez , Wedrowiec 1/05/03 13:45
            parent nie da sie ? tak sie zastanawiam glosno...... ;)

            "Widziałem podręczniki
            Gdzie jest czarno na białym
            Że jesteście po**bani"

    2. sek w tym ze okno glowne , mik 1/05/03 13:41
      ma byc przeladowywane dopiero po nacisnieciu przycisku w okienku popupowym. Nie mam czegos takiego jak nazwa glownego okienka. Popup owszem ma nazwe ale do niczego mi ona nie potrzebna.

      1. a nie jest tak... , OzA 1/05/03 14:00
        ...że jeśli odświeżasz okienko i nie podajesz nazwy które ma odświeżyć, to odświeży okienko bez nazwy a z nazwą nie odświeży?

        I sniffed Coke...
        but the ice cubes
        got stuck in my nose

        1. raczej nie , Wedrowiec 1/05/03 14:00
          bo wtedy domyslnie biezace lyka (cos na zasadzie this)

          "Widziałem podręczniki
          Gdzie jest czarno na białym
          Że jesteście po**bani"

  5. na ramkach to by bylo , Wedrowiec 1/05/03 13:50
    parent.NazwaFunkcji() - moze tak samo jest z oknami

    "Widziałem podręczniki
    Gdzie jest czarno na białym
    Że jesteście po**bani"

  6. dobra podaje co wyczytalem w madrej ksiazce , Wedrowiec 1/05/03 13:55
    czyli JavaScript Ks. Eksperta - bardzo przydatna pozycja:
    do okna -rodzica odwolasz sie przez "opener"
    czyli:
    onClick="opener.Odswiez()"
    tzn tam jest dokladnie odwolanie do formularza
    onClick="opener.document.forms[0].entry.value=this.value"
    ale mysle ze funkcje mozna tak jak powyzej wywolac

    pozdro i sorry za male zamieszanie ;)

    "Widziałem podręczniki
    Gdzie jest czarno na białym
    Że jesteście po**bani"

    1. okno otwierajace , akustyk 1/05/03 14:09
      dla okienka pop-up, okno ktore je wywolalo nazywa sie opener i mozna sie do niego odwolac a wiec takze przeladowac (ale nie zamknac!).

      czyli tak jak napisal Wedrowiec. reszcie chyba przydalby sie kurs czytania polecen ___ze zrozumieniem___ (to trudne, wiem. ale da sie zrobic)

      http://akustyk.magma-net.pl

      1. akustyk nie reszcie a wlasnie mi ;) , Wedrowiec 1/05/03 14:13
        bo w sumie to ja nie zalapalem najbardziej o co chodzilo :)))

        "Widziałem podręczniki
        Gdzie jest czarno na białym
        Że jesteście po**bani"

  7. znalałem w sieci... , OzA 1/05/03 14:06
    ... może coś pomoże http://forum.scrypty.com/viewtopic.php?t=3490

    I sniffed Coke...
    but the ice cubes
    got stuck in my nose

    1. senkju dzentelmen , mik 1/05/03 14:35
      troche sie jeszcze pomeczylem , ale dziala ten opener. W zasadzie od poczatku chodzilo mi o to jak okreslic w "slangu" glowne okienko, tak jak we flashu glowny film jest _root.

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2019, TwojePC.PL