Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
B O A R D
   » Board
 » Zadaj pytanie
 » Archiwum
 » Szukaj
 » Stylizacja

 
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
OBECNI NA TPC
 
 » yorg5 20:38
 » Master/Pe 20:38
 » petropank 20:37
 » rurecznik 20:37
 » JaroMi 20:36
 » tog 20:36
 » MacLeod 20:36
 » Gab 20:35
 » RusH 20:32
 » Venom79 20:32
 » teneo 20:31
 » GULIwer 20:31
 » lol555 20:30
 » Liu CAs 20:30
 » Adex1234 20:30
 » Zbyszek.J 20:30
 » rooter666 20:28
 » wrrr 20:26
 » past 20:26
 » Dhoine 20:25

 Dzisiaj przeczytano
 60397 postów,
 wczoraj 63121

 Szybkie ładowanie
 jest:
wyłączone.

 
TwojePC.pl © 2001 - 2019
A R C H I W A L N A   W I A D O M O Ś Ć
    

Jak wyśrodkować stronę www? , Rura 1/10/05 18:35
Otóż mam problem. Moja cała strona zawiera się w jednej tabelce. Mam pytanie jak wyśrodkować tę tabelkę w pionie i w poziomie dla każdej rozdzielczości obrazu? Pozdrawiam

Pozdrawiam,
Rura

  1. wrzuc ja do tabelki o width i height na 100% , zipa 1/10/05 18:59
    nastepnie w <td> wpisz: align=center i valign=center, mozesz tez poprobowac ze stylami ktore sa bardziej na czasie (np: w atrybuuciee style wpisz text-align zamiast align i vertical-align zamiast valign)

    1. wszystko , Rura 1/10/05 19:19
      pięknie ale atrybut height="100%" nie robi tabeli na całej stronie tylko otacza element... jeżeli moja tabelka ma wysokość powiedzmy 300px to szerokość height ustawionego na 100% otoczy te 300px... jakby miała 500px to by otoczyła 500px.

      Pozdrawiam,
      Rura

      1. i tu dochodzimy do sedna , zipa 1/10/05 19:30
        chodzi mi o to ze tabelka o atrybutach 100% jest szkieletem dla CAŁEJ strony, cały kod strony mieści się właśnie w niej, jeśli nie chcesz kożystać z czegoś takiego, skozystaj ze styli, w tym momencie nie przypomne sobie raczej jak sie to robi, ale na pewno sie da

  2. po prostu , Maverick 1/10/05 19:10
    najłatwiej chyba:

    <center>
    {kod całej strony}
    </center>

    1. ale , Rura 1/10/05 19:18
      polecenie 'center' wyśrodkuje element tylko w poziomie...

      Pozdrawiam,
      Rura

      1. a no to zipa Ci napisał dobrze , Maverick 1/10/05 19:23
        jak zrobisz wg jego porady - będzie działać

        Tylko tabelkę musisz dać w to <td align=center valign=center> czyli:

        <table>
        <tr><td>
        <tr>
        <td align=center valign=center>
        <table>
        {kod tego co chcesz wyśrodkować}
        </table>
        </td>
        <tr> itd..

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2019, TwojePC.PL