TwojePC.pl © 2001 - 2024
|
|
A R C H I W A L N A W I A D O M O Ś Ć |
|
|
|
Przepis na dobre danie grillowe ? , Nazgul 7/05/06 12:32 :))) dokladnie mam takie pytanie. Jak przyrzadzacie mieso na grilla? Moze jakos specjalnie? Jakie przyprawy? Moze jakis fajny przepis na szaszłyki? POleccie cos :) pozdrawiam serdeczniepeople can fly, anything
can happen...
..Sunrise.. - Przyprawy i marynaty według uznania , DJopek 7/05/06 12:34
Ale obowiązkowo co parę minut polewać mięso piwem :) - .:. , Shneider 7/05/06 12:40
Kamis "marynata pikantna do mies i drobiu".:: Live at Trance Energy ::. - nie ma to jak karkówka , ViS 7/05/06 12:55
chociażby taka prosta
http://pychotka.pl/pychotka/content/view/3582/46/
dla małych dzieci polecam hamburgery - mogą być własnoręcznie zrobione (prawie jak mielone) lub ze sklepu mrożone, wtedy pieczesz je na grillu razem z bułką, są inne niż z piekarnika i patelni - pyszne :)I will not buy this record - it is
scratched. - aaa , ViS 7/05/06 12:57
i do grilla koniecznie sosy :)
tatarski, czosnkowy, tysiąca wysp, jogurtowy, i te wszystkie "dipy"I will not buy this record - it is
scratched.
- Skrzydełka z grilla , Agnes 7/05/06 12:56
najpierw siedzą tak z pół godziny w marynacie z przypraw, oliwy, sosu sojowego i maggi, przyprawy to warzywko, papryka ostra (jak chce się na ostro), ciut tymianku, czosnek granulowany, pietruszka w kosteczkach z knorra, coś tam jeszcze, tu jest duża dowolność.
Wariacje:
- do marynaty dodać trochę musztardy,
- albo miodu.Metafizyka: - Poznaj, proszę, to jest
Fizyk, a to jego Meta... - a czemu nie , ViS 7/05/06 12:57
musztardy i miodu? :) lub musztardy miodowej? polecam też!I will not buy this record - it is
scratched. - Oczywiście , Agnes 7/05/06 13:32
można i tak. Jak ktoś lubi.Metafizyka: - Poznaj, proszę, to jest
Fizyk, a to jego Meta...
- filet z kurczaka , bartek_mi 7/05/06 14:08
+marynaty rozniaste
karkoweczka oczywiscie tez pycha ale kurczak szybko sie piecze
ja lubie kielbaske w jakis marynatach, zasypkach - generalnie jakie by mieso nie bylo to kawalek kielbasy podczas grillowania musze zjesc :)
skrzydelka maja jeden minus - brak miesa :)dzisiaj jest jutrzejszym wczoraj - podepnę się - znacie jakąś sałatkę/sos do ryby? , ViS 7/05/06 14:09
bo mam już dość kapusty kiszonej :) ryba zwykła w panierce
Czytałem kiedyś o jakichś sosach majonezowych, prawda to? :)I will not buy this record - it is
scratched. - no i bezsprzecznie: , Coyote 7/05/06 15:51
najlepsze jest gdy leży dwa-trzy dni wcześniej już w marynacie.Do J23: Buziaki dla Ciebie, Misiu! :*
>>GG 1650565<< - na grilla w zasadzie wszystko sie nadaje , m&m 7/05/06 20:51
oczywiscie jesli chodzi o miesa to jak wyzej zostalo napisane przynajmniej dzien wczesniej w marynate a filety z kurczaka, poledwica (wol lub wiep), schabik czy klasyczna kielbaska (nie brac grillowych, serowych i innych badziewi - musi kosztowac ok 15zl/kg) beda sie rozplywac w ustach, mozna sie pokusic o pstraga z grilla (mniam), jakies warzywa no i oczywiscie owoce (jablka, banany z przyprawami - cynamon np.), do tego wszystkiego oczywiscie piwko najlepiej wlasnorecznie uwarzone i popoludnie jak z marzen- oj tak , ViS 7/05/06 21:09
nigdy nie kupować "grillowej" - to zmielone stare odpadki które w celu zatuszowania szarego mięsa są namoczone w chemii -stąd kolor, a nie od "papryki"I will not buy this record - it is
scratched.
- hmmm , MayheM 8/05/06 13:18
wysmienity jest oscypek (kwestia gustu)
kaszanka
boczek w przyprawach
karkoweczka :)
biala kielbasa
udka kurczaka w przyprawach :) - hmm , 0r8 9/05/06 20:55
a ja lubie ser camembert utaplany w jajku i bulce tartej - po zrobieniu cudnie chrupiacy na zewnatrz i zupelnie plynny w srodku. pycha :-)- sprobuj do tego , m&m 10/05/06 08:39
dodac sos borowkowy
|
|
|
|
|
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2024, TwojePC.PL |
|
|
|
|