Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
B O A R D
   » Board
 » Zadaj pytanie
 » Archiwum
 » Szukaj
 » Stylizacja

 
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
OBECNI NA TPC
 
 » yeger 14:55
 » M@ryna 14:53
 » Ament 14:50
 » JE Jacaw 14:48
 » maddog 14:43
 » elliot_pl 14:37
 » KHot 14:37
 » [yureq] 14:37
 » 3kawki 14:25
 » Wedelek 14:17
 » rainy 14:15
 » Pio321 14:15
 » Sherif 14:08
 » El Vis 14:00
 » piwo1 13:57
 » Robek 13:56
 » alkatraz 13:56
 » adolphik 13:50
 » Hitman 13:47
 » NimnuL 13:40

 Dzisiaj przeczytano
 36892 postów,
 wczoraj 25433

 Szybkie ładowanie
 jest:
włączone.

 
ccc
TwojePC.pl © 2001 - 2025
A R C H I W A L N A   W I A D O M O Ś Ć
    

Przepis na dobre danie grillowe ? , Nazgul 7/05/06 12:32
:))) dokladnie mam takie pytanie. Jak przyrzadzacie mieso na grilla? Moze jakos specjalnie? Jakie przyprawy? Moze jakis fajny przepis na szaszłyki? POleccie cos :) pozdrawiam serdecznie

people can fly, anything
can happen...
..Sunrise..

  1. Przyprawy i marynaty według uznania , DJopek 7/05/06 12:34
    Ale obowiązkowo co parę minut polewać mięso piwem :)

  2. .:. , Shneider 7/05/06 12:40
    Kamis "marynata pikantna do mies i drobiu"

    .:: Live at Trance Energy ::.

  3. nie ma to jak karkówka , ViS 7/05/06 12:55
    chociażby taka prosta
    http://pychotka.pl/pychotka/content/view/3582/46/

    dla małych dzieci polecam hamburgery - mogą być własnoręcznie zrobione (prawie jak mielone) lub ze sklepu mrożone, wtedy pieczesz je na grillu razem z bułką, są inne niż z piekarnika i patelni - pyszne :)

    I will not buy this record - it is
    scratched.

    1. aaa , ViS 7/05/06 12:57
      i do grilla koniecznie sosy :)
      tatarski, czosnkowy, tysiąca wysp, jogurtowy, i te wszystkie "dipy"

      I will not buy this record - it is
      scratched.

  4. Skrzydełka z grilla , Agnes 7/05/06 12:56
    najpierw siedzą tak z pół godziny w marynacie z przypraw, oliwy, sosu sojowego i maggi, przyprawy to warzywko, papryka ostra (jak chce się na ostro), ciut tymianku, czosnek granulowany, pietruszka w kosteczkach z knorra, coś tam jeszcze, tu jest duża dowolność.
    Wariacje:
    - do marynaty dodać trochę musztardy,
    - albo miodu.

    Metafizyka: - Poznaj, proszę, to jest
    Fizyk, a to jego Meta...

    1. a czemu nie , ViS 7/05/06 12:57
      musztardy i miodu? :) lub musztardy miodowej? polecam też!

      I will not buy this record - it is
      scratched.

      1. Oczywiście , Agnes 7/05/06 13:32
        można i tak. Jak ktoś lubi.

        Metafizyka: - Poznaj, proszę, to jest
        Fizyk, a to jego Meta...

  5. filet z kurczaka , bartek_mi 7/05/06 14:08
    +marynaty rozniaste
    karkoweczka oczywiscie tez pycha ale kurczak szybko sie piecze

    ja lubie kielbaske w jakis marynatach, zasypkach - generalnie jakie by mieso nie bylo to kawalek kielbasy podczas grillowania musze zjesc :)

    skrzydelka maja jeden minus - brak miesa :)

    dzisiaj jest jutrzejszym wczoraj

  6. podepnę się - znacie jakąś sałatkę/sos do ryby? , ViS 7/05/06 14:09
    bo mam już dość kapusty kiszonej :) ryba zwykła w panierce
    Czytałem kiedyś o jakichś sosach majonezowych, prawda to? :)

    I will not buy this record - it is
    scratched.

  7. no i bezsprzecznie: , Coyote 7/05/06 15:51
    najlepsze jest gdy leży dwa-trzy dni wcześniej już w marynacie.

    Do J23: Buziaki dla Ciebie, Misiu! :*

    >>GG 1650565<<

  8. na grilla w zasadzie wszystko sie nadaje , m&m 7/05/06 20:51
    oczywiscie jesli chodzi o miesa to jak wyzej zostalo napisane przynajmniej dzien wczesniej w marynate a filety z kurczaka, poledwica (wol lub wiep), schabik czy klasyczna kielbaska (nie brac grillowych, serowych i innych badziewi - musi kosztowac ok 15zl/kg) beda sie rozplywac w ustach, mozna sie pokusic o pstraga z grilla (mniam), jakies warzywa no i oczywiscie owoce (jablka, banany z przyprawami - cynamon np.), do tego wszystkiego oczywiscie piwko najlepiej wlasnorecznie uwarzone i popoludnie jak z marzen

    1. oj tak , ViS 7/05/06 21:09
      nigdy nie kupować "grillowej" - to zmielone stare odpadki które w celu zatuszowania szarego mięsa są namoczone w chemii -stąd kolor, a nie od "papryki"

      I will not buy this record - it is
      scratched.

  9. hmmm , MayheM 8/05/06 13:18
    wysmienity jest oscypek (kwestia gustu)
    kaszanka
    boczek w przyprawach
    karkoweczka :)
    biala kielbasa
    udka kurczaka w przyprawach :)

  10. hmm , 0r8 9/05/06 20:55
    a ja lubie ser camembert utaplany w jajku i bulce tartej - po zrobieniu cudnie chrupiacy na zewnatrz i zupelnie plynny w srodku. pycha :-)

    1. sprobuj do tego , m&m 10/05/06 08:39
      dodac sos borowkowy

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2025, TwojePC.PL