Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
B O A R D
   » Board
 » Zadaj pytanie
 » Archiwum
 » Szukaj
 » Stylizacja

 
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
OBECNI NA TPC
 
 » PeKa 06:26
 » Sebek 06:02
 » @GUTEK@ 05:47
 » KHot 05:42
 » Ad@mus 04:00
 » cVas 03:26
 » Martens 03:05

 Dzisiaj przeczytano
 15086 postów,
 wczoraj 168207

 Szybkie ładowanie
 jest:
włączone.

 
ccc
TwojePC.pl © 2001 - 2026
A R C H I W A L N A   W I A D O M O Ś Ć
    

System Volume Information - jak skasowaćkatalog? , Feblo 4/08/06 11:08
Przekopiowałem zawartość całego dysku na inny dysk. Nie mogę w kopii skasować folderu \"system volume information\" pomimo zmieniania atrybutów.
Jak to cholerstwo usunąć?

Wuj Mat w podróży ;)

  1. jeśli partycja NTFS , Soulburner 4/08/06 11:13
    to nie usuniesz. Możesz najwyżej przejąć uprawnienia do folderu i skasować jego zawartość (po wyłączeniu przywracania systemu). Jeśli masz partycję NTFS, to wyłączenie przywracania systemu na tym dysku pozwoli na usunięcie tego folderu.

    You must gather your party before
    venturing forth.

    1. tak, ntfs, ale... , Feblo 4/08/06 11:21
      ...w jaki sposób mogę wyłączyć przywracanie systemu z tego dysku? Gdzie szukać tej opcji?

      Wuj Mat w podróży ;)

      1. Właściwości: System , Soulburner 4/08/06 11:24
        zakładka "Przywracanie systemu". Tam możesz to wyłączyć dla poszczególnych dysków.

        You must gather your party before
        venturing forth.

        1. no nie tylko trzeba tez wylaczyc usluge , biEski 4/08/06 12:44
          przywracanie systemu

          1. nie działa :( , Feblo 7/08/06 15:53
            Wyłączone, jak napisaliście, i dalej nie mogę skasowaćcholernego katalogu na bysku backupowym :(((

            Wuj Mat w podróży ;)

            1. no bo masz NTFS ;) , Soulburner 7/08/06 17:38
              Wejdź do Właściwości -> Zabezpieczenia (jeśli nie masz tej zakładki, wyłącz Proste udostępnianie folderów w Opcjach Folderów), następnie na Zaawansowane, potem na zakładkę "Właściciel". Zaznaczasz siebie albo grupę Administratorzy, zaptaszasz ptaszek na dole okna i klikasz OK. Potem wchodzisz do folderu i kasujesz wszystko, co tam znajdziesz. Od tej pory folder ten będzie pusty i będzie po wsze czasy wnerwiał swoją obecnością ;)

              You must gather your party before
              venturing forth.

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2026, TwojePC.PL