Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
B O A R D
   » Board
 » Zadaj pytanie
 » Archiwum
 » Szukaj
 » Stylizacja

 
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
OBECNI NA TPC
 
 » ZeXeL 17:18
 » Wedelek 17:17
 » Kelso1 17:16
 » TeXXaS 17:16
 » Mario2k 17:16
 » Pron! 17:16
 » ngP 17:15
 » gigamiki 17:15
 » jafar 17:15
 » biuro74 17:15
 » Franz 17:14
 » BONUS 17:14
 » fiskomp 17:13
 » elliot_pl 17:12
 » arteqw 17:12
 » Master/Pe 17:12
 » Mariosti 17:11
 » soyo 17:11
 » Posangel 17:08
 » Wolf 17:08

 Dzisiaj przeczytano
 37664 postów,
 wczoraj 57313

 Szybkie ładowanie
 jest:
wyłączone.

 
TwojePC.pl © 2001 - 2019
A R C H I W A L N A   W I A D O M O Ś Ć
    

Czarny ekran przy instalacji proszę o pomoc!!!!! , robinn1 1/03/08 03:08
witam
sformatowałem kompa i niestety dalej xp niechce sie bootnąć po "trwa konfiguracja komputera..""klikij dowonly klawisz abybyl rozruch cdrom"
sformatowąłem kompa i po tym dalej jest czarny ekran :(
kompletnie niewiem co robić probowałem chyba wszystkiego;
formata,
instalki win98 (potem reformat nie pomaga)
pasy są dobre
jest to wina na 1000000000000000000% dysku bo jak go odłącze to problem znika

jeszcze nie probowałem tych mbr ? może to powinenem sprobować.... ale niewiem jak to zrobić
proszę o pomoc!!!!!!

@skate - dla ułomnych deska

  1. Przeskanuj dysk narzedziem producenta , Paolo 1/03/08 03:37
    hirens bedzie tutaj pomocny.

    Pozatym podobny przypadek byl niedawno poszukaj na boardzie.

    Zycie jest jak pudelko czekoladek.
    Ngdy nie wiesz na co trafisz :)

    1. hehe to był jego przypadek :) , DrLamok 1/03/08 09:17
      http://twojepc.pl/boardPytanie132667.htm
      pare dni temu, chyba dalej nie rozwiązał problemu

  2. przeskanować ?? jak to mniej wiecej zrobić? , robinn1 1/03/08 10:30
    321

    @skate - dla ułomnych deska

  3. a ij jeszcze co najlepsze.... , robinn1 1/03/08 10:32
    probówalem zresetować bateryjke wziełem ją i wyjąłem a potem wjąłem i kompuiter teraz wogole sie nie odpala tylko pika i jest czarny ekran i ciagle sie resetuje:(

    @skate - dla ułomnych deska

    1. o matko... , Bodhi 1/03/08 10:48
      wyjąłem i wjąłem :D

      spróbuj użyć zworki 'clear bios', a jak nie pomoże to sprawdź pamięci i kartę graficzną, może podczas Twojego wjąmania trochę je naruszyłeś :)

      Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię
      do swojego poziomu i pokona
      doświadczeniem.

  4. ... , rzymo 1/03/08 10:50
    Próbowałeś usunąć i założyć partycję spod instalatora?
    (spotkałem się z takim przypadkiem przy WD1600AAKS)

    ... ITX ...

  5. ehh niestety pamięć nie pomaga ani nic a , robinn1 1/03/08 11:26
    tak probowałem partycje tak zrobić
    kurde juz niewiem co mam robić :/ ehhh

    @skate - dla ułomnych deska

  6. a więc tak , Master/Pentium 1/03/08 12:25
    1. Sprawdź dysk. Soft producenta lub MHDD.
    2. Wyzeruj dysk,soft analogicznie.
    3. Spróbuj ponownie
    4. Zaproś lepiej kumatego kolegę/koleżankę (lepszy wariant) :)

    Nie ma tego złego , co by się w gorsze
    obrócić nie mogło - jak nie wierzysz
    włącz komputer :-)

  7. Jeśli to wina dysku... , Umek 1/03/08 13:15
    to jaki to dysk (PATA/SATA)?
    Widziany bezpośrednio w bios czy pracujący z zewn.kontrolerem?
    Jeśli w bios i sata - to jakie ustawienia trybu jego pracy?
    Wreszcie - jaki dysk i jakie mobo?
    Próbowałeś fixmbr (google)?

    Było dobrze i nagle bęc (cóż się zadziało)?
    Czy nowy dysk/mobo?

  8. ok a więctak: , robinn1 1/03/08 14:22
    kupiłem nowy dysk seagete 160 gb
    no i niebieskie okno się załadowało tylko teraz zamiast tam gdzie powinenem kliknąć "enter" i dalsza instalacja to pojawia mi się migający kursor
    czego to może być wina??
    dysk ata

    @skate - dla ułomnych deska

    1. chyba czeka się serwis , Master/Pentium 1/03/08 18:42
      jeśli chcesz spróbować sam to:
      0. Wyłaczyć czytnik kart jeśli masz
      1. sprawdź pamięci (memtest86+).
      2. napięcia zasilające
      3. temperaturę procka
      4. Odpalić knoppix'a i sprawdzić jak działa
      5. Spróbować instalowac z minimalną ilością kart (może z inną grafiką)
      A przede wszystkim WIĘCEJ danych bom nie wróżka.

      Nie ma tego złego , co by się w gorsze
      obrócić nie mogło - jak nie wierzysz
      włącz komputer :-)

  9. omg.... co sie dzieje :/ , robinn1 1/03/08 20:01
    ok
    miałem tamten stary dysk (poprzedni temat ) i tam sie zacinało... a o 13 kupiłem ten sam model dysku no i dalej poszło :)
    no i do piero teraz udało mi sie zainstalować windowsa ....
    oryginał windows home edition nie działał .... (mam 2 orginalne bo na 2 kompy) ...
    pożyczyłem od kolegi xpka proffesionala i jakoś instalacja poszła (nie licząc kilku zwiech przy instalce .... )
    ale te zwiechy były spowodowane nie dociśnięciem bateri ... (batera raz załapywała i sie instalował system a w środku instalacji puszczało i dlaatego były zawiechy)
    no i zrobiłem dźwignie na tej bateri teraz ją trzyma śrubokręt i kilka spraw pomocniczysz :)

    no to wszystko tłumaczy a tamten dysk dam do gwarancji ...

    a btw; ma ktoś może dobrze pokazane gdzie na dyskach seagach jest master i slave? szukałem w necie no ale jakoś tego nie oagarniam...

    @skate - dla ułomnych deska

    1. jaka bateria ??? , Master/Pentium 1/03/08 20:53
      bardzo dziwne masz problemy.

      Nie ma tego złego , co by się w gorsze
      obrócić nie mogło - jak nie wierzysz
      włącz komputer :-)

    2. Zawsze na dysku... , Umek 1/03/08 23:48
      masz rysunek.
      Dla seagate:
      http://www.seagate.com/...tting_illustrations/ata/
      http://www.seagate.com/...rt/en/us/u5_family_1.gif

      Jeśli dysk jest sam na taśmie - ustaw master zworką, a dysk podłącz na końcu taśmy.

      Z baterią - bardzo dziwaczne. Koszyczek na baterię ma zwykle blaszkę trzymającą baterię z boku. Lekko odgiąć tak by się stabilnie trzymała po włożeniu (na wcisk). Śrubokręt przy działającej mobo jakoś tam wciśnięty - niezbyt bezpiecznie. Jeśli wypadnie nieszczęśliwie - możesz mieć zwarcie i niebieski dymek.

      Pozdr.

  10. no bateria na płycie głównej :) no ale itak ebde musiał robic formata bo , robinn1 1/03/08 21:14
    mam przy odtwarzaniu filmu każdego użycie procka 100 % a na youtubie nie mam czegoś takiego.....
    no ale nic dzięki za pomoc :)

    @skate - dla ułomnych deska

    1. co odpowiedź to większe idiotyzmy mówisz , Master/Pentium 1/03/08 21:18
      lepiej leć do serwisu bo o komputerach to masz marne pojęcia (albo to podpucha).
      PS. Wyjęcie baterii na płycie powoduje WYŁACZNIE zresetowanie ustawień biosu i to tylko przy ODŁĄCZONYM zasilaniu sieciowym (tj. kabelek wypięty z gniazdka). W innym wypadku nie ma to żadnego wpływu.
      Obserwowane anomalie mają IHMO charakter sprzętowy ale z twego opisu nie wiadomo nic.

      Nie ma tego złego , co by się w gorsze
      obrócić nie mogło - jak nie wierzysz
      włącz komputer :-)

  11. aha to może wyjaśnisz , robinn1 1/03/08 22:44
    1. jeżeli przytrzymałem dźwignią baterie to po niebieskim instalowaniu sterów (instalacja xp wtedy kiedy ma być enter) było przez 5 sekund miganie kursora i dalsza instalacja a jeżeli miałem wyjętą baterie (wiadomo lekko wyjętą ale tam była) to można było czekać 10 minut i nic sie nie staje aaa i jak resetuje wtedy to procesor pika cały czas i komp sie resetuje :)a jak trzymam śrubokrętem baterie (dociskam) to żadnych resetów nie mam

    @skate - dla ułomnych deska

    1. zimne luty? , Master/Pentium 1/03/08 22:53
      zwarcie? podajesz tak fragmentaryczne opisy że za cholerę nie wiadomo.
      Zrób PORZĄDNE testy sprzętu i nie baw się w "docickanie".
      Widziałem wiele rzeczy ale jeszcze nie stykającej baterii nie widziałem. A komputerów już nieco w życiu widziałem (z tysiąć będzie - kilka lat doświadczenia w kilkunastu miastach się kłania).

      Nie ma tego złego , co by się w gorsze
      obrócić nie mogło - jak nie wierzysz
      włącz komputer :-)

  12. to jakie mam testy zrobić? , robinn1 1/03/08 23:00
    słuchaj bo to jest tak:
    bateria wyjęta - niedopuszcza do startu systemu (czarny ekran) lub pikanie procesora 3 razy i automatyczne restarty
    bateria siedząca normalnie - niedopuszcza do startu systemu (czarny ekran) lub pikanie procesora 3 razy i automatyczne restarty
    dociśnięta bateria (pożądnie) - normalny start systemu , piknięcie procka tylko raz przy starcie

    hdd gdy odłącząm - to samo co wyżej
    A może dlatego że dociskam płytę tym dociskiem i dlatego to działa? Nie wiem już sam

    @skate - dla ułomnych deska

    1. k.... ale rozmowa jak głuchy z niewidomym , Master/Pentium 2/03/08 11:56
      ale jeszcze raz spróbuję.
      Bateria ma docisk z dołu (blaszka) i z boku (druga blaszka). Jak w zegarku. Ponieważ docisk jest na sprężynach to masz lekki luz. Inaczej jak byś ją wyjął ?
      Wyjmij całkiem baterię i próbuj docisków - zobacz co się stanie. IHMO to masz gdzieś zwarcie, zły styk na którymś slocie (bateria leży pewnie koło PCI) lub zimny lut.
      A testy sprzętu to k.... oznacza, że masz zapuścić programy typu memtest, prime95 (nie obchodzi mnie, że nie masz Windows, memtest idzie z płyty/dyskietki, knoppix wystarczy do odpalenia prime95) i sprawdzić czy coś wykryją. Tak samo z dyskiem. Jak nie znasz angielskiego i/lub w ogóle budowy i funkcjonowania komputerów to polecam serwis. Ja jakoś nie próbuję naprawiać np. samochodów bo się na tym nie znam.
      Tak więc czekam na wyniki wppomnianych programów diagnostycznych.

      PS. Na moja intuicję to masz albo coś źle włożone w slot albo zimne luty. Ale przy braku danych to loteria.

      Nie ma tego złego , co by się w gorsze
      obrócić nie mogło - jak nie wierzysz
      włącz komputer :-)

  13. aaaa i jeszcze jedno ; , robinn1 1/03/08 23:02
    ta bateria jak sie dotknie to lata z boku na bok
    tzn
    dotkniesz na dół , wychyla się góra
    dotkniesz góre , wychyla się dół
    leciutko się wychyla ale jest

    @skate - dla ułomnych deska

  14. ok juz wiem czego to wina , robinn1 2/03/08 13:02
    bo płyta jest dokręcona na 5 śrubach a powinno być na 6
    ostatnio jak robiliśmy z informatykiem płyte głowna (przykrecaliśmy do obudowy) to zabrakło nam jednego pośrednika pomiędzy płytą główną a obudową a bez pośredników nic sie nie działo...
    wiec nawet jak wyjme baterie a docisne płyte główną to wszystko działa
    wezme sie za tydzien za rozkrecanie kompa bo teraz juz mi sie niechce :)
    dzieki za pomoc

    @skate - dla ułomnych deska

    1. pośredniki? , myszon 2/03/08 13:22
      mówisz o kołkach dystansowych?

      Kiedyś mój brat dostał na serwis komputer, który się nie uruchamiał. Okazało się, że płyta główna jest przykręcona do blachy bez kołków. Wszystko od dołu pozwierane :D

  15. no ja tak mam cały czas .......... , robinn1 2/03/08 14:22
    i to chyba tego wina
    przed chwilą zrównałem płyte (tak że juz nie chodzi) taką malutką deską . no i niestety ale musze leciusieńko dotknąć aby procesor przestał pikać na starcie.... bo raz tak jest a raz poprostu mi sie zawiesza komp proc się drzeje i jak resetne kompa to znowu pikanie... dotykam płyty głównej nie ma pikania
    itp....

    @skate - dla ułomnych deska

  16. no ale jest jedna śmieszna sytuacja :D , robinn1 2/03/08 14:33
    gdy on mi sie zawiesza tzn przez jakąś 2-20 sekund nie reaguje to ja go tylko leciusieńko przesune (cały komputer) i odrazu działa :)

    @skate - dla ułomnych deska

    1. zrób to porządnie a nie macaj , Master/Pentium 2/03/08 16:36
      bo w końcu zjarasz i będzie po zabawie.
      Za cholerę nie rozumiem twego postępowania. Tak to bawić się mogłem w wieku 16 lat.

      Nie ma tego złego , co by się w gorsze
      obrócić nie mogło - jak nie wierzysz
      włącz komputer :-)

  17. ok miałęs racje , robinn1 3/03/08 16:05
    wkurwiłem sie poprzykrecałem wszystko po męsku i jest gitara narazie nie ma żadnych problemów , ani z resetem biosów ani nic tylko jeszcze zostało problem z 100% użycie procka
    ale myśle ze jak walne formata teraz to powinno pójść

    @skate - dla ułomnych deska

    1. a co pochłania owe 100% , Master/Pentium 3/03/08 19:06
      jaki proces? Po co format, lepiej usunąć przyczynę.

      Nie ma tego złego , co by się w gorsze
      obrócić nie mogło - jak nie wierzysz
      włącz komputer :-)

  18. wmplayer naprzyklad, divx itp nawet vlc media player.. , robinn1 3/03/08 22:47
    oto screen: http://img228.imageshack.us/...mage=1321451jt4.jpg

    na vlc media player to samo, a reinstalka kodeków - bez porównań

    @skate - dla ułomnych deska

    1. zainteresuj się sterownikami od grafiki , Master/Pentium 4/03/08 08:15
      na 90% tu leży problem. Pewnie overlay się wykłada.

      Nie ma tego złego , co by się w gorsze
      obrócić nie mogło - jak nie wierzysz
      włącz komputer :-)

  19. ok done zrobiłem juz wszystko elegancko cyka :) , robinn1 5/03/08 19:09
    zainstalowałem najnowsze stery gf i pyka elegancko ,
    a co do pikania to było spowodowane pamięcią mam chyba sloty zrypane bo jak jest jedna pamięć działa wszystko lus a jak są dwie pamięci to odrazu sie wszystko jebie :)
    ok dzieki za pomoc !!!!!!!!

    @skate - dla ułomnych deska

    1. IHMO to porty masz OK , Master/Pentium 5/03/08 20:16
      albo jeden z modułów pamięci jest trefny albo się gryzą (zdarza się). Ustal memtestem co i jak. Być może masz za duże O/C lub zbyt restrykcyjne timingi pamięci. Nie daj się zwieść, że przy jednym module komputer działa. Feler może być nadal obecny ale w niższym stopniu, a potem ujawni się np. rozwalając strukturę plików na dysku lub zjadając ci jakiś ważny projekt.
      Podaj jaki masz sprzęt (konkretnie) to może wymyślę coś bliżej.

      Nie ma tego złego , co by się w gorsze
      obrócić nie mogło - jak nie wierzysz
      włącz komputer :-)

  20. a więc tak; , robinn1 5/03/08 21:48
    proc - athlon 64 3k 2 ghz
    płyta głowna ; asrock k8upgrade-nf3
    pamięć - 1x 1024 mb pc (3200 ddr sdram)[tak pisze w evereście] a drugi ram taki sam tyle że 512 mb ram {kingstony oba}
    karta gf 6600 gt
    dysk twardy; seagate st3160815a
    zasilacz ; mode com 350 w

    @skate - dla ułomnych deska

    1. ram jednostronny czy dwustronny , Master/Pentium 5/03/08 21:57
      na 754 DDR 400 działa tylko przy maksimum 3 "stronach" sumarycznie. Przy 4 jest 333 itd. Opis masz w instrukcji. Sprawdź memtestem i ewentualnie ustaw w biosie na 333 (niestety kosztem pewnej utraty wydajności) i ponownie sprawdź.

      Nie ma tego złego , co by się w gorsze
      obrócić nie mogło - jak nie wierzysz
      włącz komputer :-)

  21. oki no wiec porobiłem testy membtestem , robinn1 6/03/08 20:47
    i nie wykazało żadnych errorów.... a co jest śmieszne po uruchomieniu kompa i go wyłączniu a potem włączeniu znowu zaczeło pikać :( dopiero jak wyjąłem jeden ram i tamten docisnąłem poszło ....
    a tam ram settings pisze tak:
    settings : ram : 167 mhz , (ddr334) / CAS : 2.5-3-3-7 / DDR -1 (64bits)

    ale to dziwne bo czasem nawet na jednym ramie mi sie zawiesza komp ( rzadziej ale sie czasem wiesza)
    jak na moje oko to wina płyty bo czego może być ??

    @skate - dla ułomnych deska

    1. ile i jakich piknięć , Master/Pentium 6/03/08 22:36
      może to niekoniecznie pamięć chociaż faktycznie to najbardziej prawdopodobny wariant. Jakie masz napięcia zasilające. Spróbuj jeszcze kilka razy ponowić próby memtestem (może po rozgrzaniu dopiero świruje), pomęcz też prime95 (tryb blend na początek).

      Nie ma tego złego , co by się w gorsze
      obrócić nie mogło - jak nie wierzysz
      włącz komputer :-)

  22. ok cos takiego zrobilem; , robinn1 7/03/08 14:21
    wyciagnalem z mojego starego kompa(<3) ramy (256) i nie mam żadnych zawiech ............ nic wszystko pieknie działa nawet jak kompem trzęse (w tle film lecI) to żadnej zawiechy....
    wiec z płytą głowna wszystko ok
    może te nowe ramy mają jakieś mniejsze wejścia i nie można ich do końca wcisnąć? nie wiem ale na tych starych ramach wszystko piknie pyka

    @skate - dla ułomnych deska

    1. nie, kości są standardowe , Master/Pentium 7/03/08 22:24
      pewnie są trefne albo niezgodne. Spróbuj potestować to dłużej, może pożycz od kogoś moduły.

      Nie ma tego złego , co by się w gorsze
      obrócić nie mogło - jak nie wierzysz
      włącz komputer :-)

  23. to śmieszne , robinn1 8/03/08 13:03
    wziąłem 256 ramow i przez jakieś 3 godziny chodzi mi bez zarzutów....
    czyli to jednak wina ramów no ale jak to możliwe żeby mi nie działały 1x 1gb kingstony i 1x 512 ??
    osobno wkładałem te 512 i 1 gb ale osobno i tak nie działają ...
    to co mam kupić 2x 256?? ramow czy co

    @skate - dla ułomnych deska

    1. a więc tak , Master/Pentium 8/03/08 15:12
      szanujmy polski, nie ma słowa "ramow", można powiedzieć pamięci.
      Twoja pamięć być może jest trefna, włóż każdą z osobna i potestuj memtest68+ przez 3 godziny, spisz sobie na jakiś ustawieniach działa każda z osobna.
      Daj znać jak wyszły wyniki.

      Nie ma tego złego , co by się w gorsze
      obrócić nie mogło - jak nie wierzysz
      włącz komputer :-)

  24. ok zaraz porobie testy a mam pytanko , robinn1 8/03/08 16:45
    czy to możliwe żeby mój zasilacz nie wyrabiał ??

    @skate - dla ułomnych deska

    1. tak, możliwe , Master/Pentium 8/03/08 18:04
      chociaż oznacza, że w tej chwili pracuje na granicy możliwości. A to oznaczało zwiechy pod obciążeniem. Może kilkugodzinna sesja prime95 lub 3dmarka.
      Podaj napięcia w biosie oraz pod obciążeniem prime95 (tryb o maksymalnym poborze energii), poobsewuj wachania napięć.

      Nie ma tego złego , co by się w gorsze
      obrócić nie mogło - jak nie wierzysz
      włącz komputer :-)

  25. ehhh , robinn1 8/03/08 20:50
    przy tych zawiechach temperatura nie poszła w góre.. a na prime95 tylko procesor poszedł miałęs jakieś 40 stopni , reszta do 35
    ale jedno mnie zastanawia gdy on sie zawiesza na te kilka sekund to pika tak długoooooooooooooo i głośno bez ustanku ta płyta główna ijak go walne to wtedy juz przestaje pikać i jest normalnie ...

    @skate - dla ułomnych deska

    1. a napięcia? , Master/Pentium 8/03/08 21:04
      jeśli wstrząsy pomagają to nadal masz do sprawdzenia montaż, zwarcia styki itp.

      Nie ma tego złego , co by się w gorsze
      obrócić nie mogło - jak nie wierzysz
      włącz komputer :-)

  26. no pomaga jak sie kompa walnie , robinn1 8/03/08 21:10
    czyli co w kompie sprawdzić?
    płyte główną przykręcałem z 3x, dysk przykrecałem od nowa, dvd raczej nic wspolnego z tym nie ma ....
    Pole Wartość
    Właściwości czujnika
    Typ czujnika Winbond W83627HF (ISA 290h)
    Typ czujnika procesora graficznego Driver (NV-DRV)

    Temperatury
    Płyta główna 28 °C (82 °F)
    Procesor 31 °C (88 °F)
    Aux 10 °C (50 °F)
    Procesor graficzny 42 °C (108 °F)
    Seagate ST3160815A 39 °C (102 °F)
    Seagate ST3160815A 37 °C (99 °F)

    Wentylatory
    Obudowa 2250 RPM

    Wartości napięć
    Napięcie rdzenia procesora 1.49 V
    Aux 1.79 V
    +3.3 V 3.34 V
    +5 V 5.21 V
    +12 V 11.55 V
    -12 V 1.87 V
    -5 V 3.50 V
    +5 V podczas wstrzymania pracy 5.14 V
    Debug Info F 01 4B FF
    Debug Info T 28 31 10
    Debug Info V 5D 70 D1 C2 BE CC DF (01)

    Prosze bardzo

    @skate - dla ułomnych deska

    1. napięcia OK , Master/Pentium 8/03/08 22:30
      jeszcze raz pokładaj karty itp. Kończą mi się pomysły.

      Nie ma tego złego , co by się w gorsze
      obrócić nie mogło - jak nie wierzysz
      włącz komputer :-)

  27. a może coś pomoze jak powiem że , robinn1 8/03/08 21:52
    zasilacz 350 w mode com marki feel

    @skate - dla ułomnych deska

  28. a mam pytanie , robinn1 9/03/08 00:38
    gdy czasami wyłącze kompa i go włącze zegar zamula ... spoźnia się .. czasem poł godziny, czasem 2 , czasem 3, czego to wina baterii? czy ramów ?
    jak miałem tamte ramy to zegar przez 8 godzin działał normalnie 0 spoźnień
    btw robiłem 3x testy memtestem nic nie wykazał :(

    @skate - dla ułomnych deska

    1. po ile czasowo? , Master/Pentium 9/03/08 07:56
      ile cykli programu odczekałeś?

      Nie ma tego złego , co by się w gorsze
      obrócić nie mogło - jak nie wierzysz
      włącz komputer :-)

  29. no różnie , robinn1 9/03/08 14:08
    np. na godzinę wyłącze komputer tojak go włącze ot zegar spoźnia sie o 30 minut, albo o 20, czasem o 40, różnie

    @skate - dla ułomnych deska

    1. czekam na testy memtest'a , Master/Pentium 9/03/08 18:44
      co do zegara to sugeruje baterię ale ja gdy miałem OpenSuse i Windows XP to czasem po dualbocie też mi się zegar rozjeżdzał. Wyłacz usługę synchronizacji czasu w Windows (na wszelki wypadek).

      Nie ma tego złego , co by się w gorsze
      obrócić nie mogło - jak nie wierzysz
      włącz komputer :-)

  30. memtest , robinn1 9/03/08 20:24
    4x raz nic nie wykazał ....
    jutro pojade do sklepu i kupie zasilacz modecoma ale MC

    @skate - dla ułomnych deska

    1. czy ty czytasz ze zrozumieniem? , Master/Pentium 9/03/08 20:58
      ile trwały te testy? Poczekałes przynajmniej jeden cykl za każdym razem?
      Zasilacz na podmianę się przyda, może akurat (chociaż nie jestem jakoś przekonany).

      Nie ma tego złego , co by się w gorsze
      obrócić nie mogło - jak nie wierzysz
      włącz komputer :-)

  31. a wiec tak ; , robinn1 9/03/08 22:46
    2x pod rząd sprawdzałem - nic
    1x sprawdzałem - nic
    1 - test trwał około 1 godziny

    @skate - dla ułomnych deska

    1. zmiana zasilacza coś pomogła? , Master/Pentium 11/03/08 18:44
      mi się niestety skończyły pomysły.

      Nie ma tego złego , co by się w gorsze
      obrócić nie mogło - jak nie wierzysz
      włącz komputer :-)

  32. jeszcze nie wymieniałem zasilacza , robinn1 11/03/08 19:09
    jutro kupie to wymienie i napisze :) ( o dziwo jak go ostatnio przypiepszyłem to narazie działa ... ) ale i tak wymienie zasilacz bo jak pewnie kompa dotkne to znowu bedzie to samo

    @skate - dla ułomnych deska

  33. oki wymieniłem zasilacz i , robinn1 14/03/08 19:19
    wszystko elegancko działa ;)
    0 zwiech komp działa przy 1.5 gb ramow bez żadnych problemów ;)

    także dzięki wielkie za pomoc :)

    @skate - dla ułomnych deska

  34. ehh , robinn1 14/03/08 19:34
    niestety jednak dalej sie wiesza komp ....
    zasilacz nie pomógł to czego może być jeszcze wina?

    @skate - dla ułomnych deska

    1. gryzie się z czyms innym , Master/Pentium 14/03/08 21:14
      Moźliwości jest wiele. Sterowniki, felerne urządzenie lub płyta główna. Spróbuj z minimalna liczba urządzeń, podmień grafikę. Niestety czeka cię długa walka bez pewności sukcesu.

      Nie ma tego złego , co by się w gorsze
      obrócić nie mogło - jak nie wierzysz
      włącz komputer :-)

  35. hmmmm , robinn1 14/03/08 23:16
    zostawiłem 1 gb pamięci tylko w jednym slocie i jak narazie jest wszystko wporządku .... (od 1 godziny około )
    myśle ze juz nie powinno być problemów ;)
    ramy sie pewnie gryzły wtedy , ale czemu wtedy 1 gb też nie działał ?

    @skate - dla ułomnych deska

    1. pomacaj chipset po pół godziny , Master/Pentium 15/03/08 10:14
      może płyta się przegrzewa

      Nie ma tego złego , co by się w gorsze
      obrócić nie mogło - jak nie wierzysz
      włącz komputer :-)

  36. i gówno , robinn1 15/03/08 01:03
    znowu sie zepsuło
    ehh załamany już jestem ... co ja mam zrobić oddać kompa do serwisu ?:/
    i co powiedzą mi pewnie że płyta główna do wymiany ...

    @skate - dla ułomnych deska

  37. nie no , robinn1 16/03/08 10:53
    płyta główna , karta grafiki dysk wszystko jest w normie nie jest gorące
    a procesor musze sprawdzać? jakoś boje sie to wszystko zdejmować

    @skate - dla ułomnych deska

    1. raczej nie , Master/Pentium 16/03/08 19:39
      zajrzyj do odczytów jaką ma temperaturę podczas obciążenia. Chociaż jeśli przechodzą testy prime95 (a przechodzą?) to raczej nie to.

      Nie ma tego złego , co by się w gorsze
      obrócić nie mogło - jak nie wierzysz
      włącz komputer :-)

  38. już nie mam pojęcia co teraz robić hmm , robinn1 17/03/08 18:05
    sprobuje jeszcze od nowa złożyć kompa i popatrzeć tą płyte główną jak sie dzisiaj nie powiedzie jutro albo pojutrze kupuje nową płytę główną
    a mam do Ciebie pytanko...
    czy uważasz że nie opłaca się już pakować w AGP ?
    bo np. ja mam AGP i w serwisie mi mówią żeby lepiej zrobić kompa pod pci-e albo pod te jeszzze najnowsze
    ale wiesz mam gf 6600 gt i troche szkoda mi go wyrzucać (kupiłem go za 600zł .... ) musiałbym kupić wtedy nowego proca, karte graficzna , nowy dysk na połączenie sata , no i płyte główną , pamięć....
    naraazie kończą mi sie fundusze wiec raczej kupno nowego kompa odpada
    ale w sumie nie ma sensu pakować sie i dalej kupywać AGP... sam już niewiem
    a co ty byś na moim miejscu zrobił?, sprzedasz na allegro nie wchodzi w gre, ew moge sprzedać w komisie tego kompa


    a możliwe to że w mojej płycie głównej zepsuł sie zimny lut? bo w sumie by pasowało że jak potrząsam komputerem to sie naprawia

    @skate - dla ułomnych deska

    1. a więc tak , Master/Pentium 18/03/08 08:29
      1. AGP się nie opłaca. 6600 obecnie to już raczej staroć. Ja za Radeon'a 7200 zapłaciłem ok 350 zł ale wart jest teraz kilka zł. Twoja karta niewiele więcej.
      2. Oczywiście to może być zimny lut, sugerowałem to już wcześniej.

      Nie ma tego złego , co by się w gorsze
      obrócić nie mogło - jak nie wierzysz
      włącz komputer :-)

  39. ok to zrobie tak , robinn1 19/03/08 10:42
    sprzedam tego kompa w komisie (powiem im że jest problem z długim dźwiękiem i jak sie dotknie obudowe to działa normalnie), albo sprzedam go na części więcej bym wycisnął
    i kupie jakiegś intela dwurdzeniowego ;) pod pisi ekspres :)
    nie mam siły już walczyć z tym śmieciem jak nie to to zaraz coś nowego będzie i znowu bede sie zastanawiał czy nie kupywac pod pisi eks
    ok, jak będziesz w okolic ustki masz browara :)

    @skate - dla ułomnych deska

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2019, TwojePC.PL