Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
B O A R D
   » Board
 » Zadaj pytanie
 » Archiwum
 » Szukaj
 » Stylizacja

 
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
OBECNI NA TPC
 
 » Xeno 05:38
 » Promilus 05:35
 » charczenk 05:12
 » Nihilist 05:04
 » xpx 04:55
 » Lucyferiu 04:43
 » pawel1207 04:15
 » komisarz 04:07
 » Mario2k 03:56
 » Misiewicz 02:51
 » RoBakk 02:08
 » henrix343 02:04
 » Sony Vaio 01:49
 » XepeR 01:42
 » Martens 01:38
 » PCCPU 01:37
 » rzymo 01:35
 » GULIwer 01:16
 » Pyniek197 00:57
 » piszczyk 00:57

 Dzisiaj przeczytano
 4254 postów,
 wczoraj 19722

 Szybkie ładowanie
 jest:
włączone.

 
TwojePC.pl © 2001 - 2021
A R C H I W A L N A   W I A D O M O Ś Ć
    

Sterownik Realteka - problem , Michał1988 1/11/09 11:16
Mam taki problem - nawalał mi SoundBlaster X-Fi, zawieszał kompa, albo nawet uniemożliwiał uruchomienie go, więc go wywaliłem i stwierdziłem, że trzeba przeprosić integrę. Moja płytka to DFI BI na chipsecie P35. Uruchamiam w biosie integrę, instaluję sterowniki Realteka, niby wszystko jest ok... i dźwięku nie ma w ogóle. Miał ktoś może podobny problem, albo wie co z tym fantem zrobić?

  1. Jaki sys? , cris22 1/11/09 11:28
    ...

    1. Win7 RC, wersja 64 bit , Michał1988 1/11/09 11:33
      ...

  2. hmm, a na pewno , Soulburner 1/11/09 11:54
    podłączyłeś głośniki pod odpowiednie wyjście? Kiedyś walczyłem z barkiem dźwięku, a tu się okazało, że w XP można było głośniki podłączyć byle gdzie i sterowniki Realteka wiedziały, że mają tam puścić dźwięk - w Win7 muszę podpiąć jacka w zielone wyjście. Niby taka oczywistość, a jednak... :P

    You must gather your party before
    venturing forth.

  3. Poprawka , Michał1988 1/11/09 13:32
    Jest dźwięk, ale cholernie cicho i na dodatek tylko w jednym głośniku. Mam Creative Inspire 5.1, ale kupiłem je baaardzo dawno (coś koło 2003) - podczas testu głośników w sterowniku jeden działa poprawnie, zaś reszta charczy, więc sterownik jest ok, najwidoczniej głośniki już nawalają :-(

    1. mam podobnie (Inspire P5800) , Soulburner 1/11/09 13:38
      ale nawalił tylko tylni lewy kanał. Cichutko coś tam w nim słychać, bzyczy lekko dźwiękiem podobnym jak się czasem palcem dotknie do jacka. Co ciekawe, czasami głośnik zadziała poprawnie i pół filmu da się obejrzeć. Zimnych lutów nie znalazłem, trochę lutownicą popoprawiałem podejrzane fragmenty na płytce, ale nic to nie dało. Możliwe to, aby w ten sposób zachowywał się uszkodzony scalaczek wzmacniacza?

      You must gather your party before
      venturing forth.

      1. ... , Michał1988 1/11/09 14:00
        Mówiąc szczerze to nie mam pojęcia, nigdy nie bawiłem się lutownicą, a na audio za specjalnie się nie znam.
        Ale przez Creative'a straciłem sporo nerwów i czasu. Za często ten sprzęt lubił sprawiać mi kłopot. No i te ich "sterowniki". Więc od tej pory nie zamierzam kupować ich zabawek.

        1. ja też , Soulburner 1/11/09 15:14
          się na Creative zawiodłem, software mają faktycznie badziewny (a Zen V Plus potrafi się zawiesić przy odłączaniu z USB - tylko reset szpilką). Zastanawiam się, czy trzymać Audigy 2 w oczekiwaniu na amplituner i głośniki 5.1, czy też różnica w porównaniu z integrą Realteka będzie na tyle niska, że lepiej to sprzedać ;)

          W lokalnym serwisie AV powiedziano mi, że naprawa tych "pierdziawek" kosztować będzie nieco ponad 100zł, czyli niespecjalnie się to kalkuluje.

          Na wszelki wypadek polecałbym Ci sprawdzić inny kabelek., którym łączysz głośniki z kompem. Sprawdź też pozostałe satelity w tym wyjściu, w którym ta jedna gra OK.

          You must gather your party before
          venturing forth.

          1. ... , Michał1988 1/11/09 21:10
            Próbowałem innych kabli i dalej to samo, a nawet przy niektórych w ogóle nie ma dźwięku :-/
            Ale mimo wszystko dzięki za radę :-)

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2021, TwojePC.PL