Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
B O A R D
   » Board
 » Zadaj pytanie
 » Archiwum
 » Szukaj
 » Stylizacja

 
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
OBECNI NA TPC
 
 » kyusi 07:11
 » Fl@sh 07:10
 » resmedia 07:09
 » NimnuL 06:58
 » PeKa 06:38
 » cVas 06:33
 » NWN 05:07

 Dzisiaj przeczytano
 41130 postów,
 wczoraj 25974

 Szybkie ładowanie
 jest:
włączone.

 
ccc
TwojePC.pl © 2001 - 2024
A R C H I W A L N A   W I A D O M O Ś Ć
    

Jaka i jakiej firmy najlepsza wg Was konserwa :) (Gluasz Angielski itp) , Nazgul 17/01/10 13:34
Uwielbiam dobre konserwy, wole zjesc niz szynke :) Macie jakies swoje ulubione gulasze angielskie, wolowiny lub wieprzowiny w sosie wlasnym badz inne cuda? Bo producentow i marek jest pelno. Ja NIE polecam Gulaszu z Sokolowa. Kosztuje puszka prawie 6 zl a jest niedobry i ciapowaty. Ktos jeszcze tak lubi ten rodzaj potrawy? Czego warto sprobowac? pozdr

people can fly, anything
can happen...
..Sunrise..

  1. hmm , ViS 17/01/10 13:57
    jeśli dobrze pamiętam to gulasz angielski z krakusa. Taki klasyczny, na rynku jest chyba od 15 lat...

    I will not buy this record - it is
    scratched.

  2. Najlepiej zrobic samemu - przynajmniej wiesz co jesz :) , zeb 17/01/10 13:58
    Gulasz oczywiscie :)

    Zack

  3. polecam wyroby Arpolu , Doczu 17/01/10 14:00
    Co jakis czas kupuję mały zapasik.
    Szczególnie godna polecenia jest wołowina
    http://www.sklep.arpol.net.pl/..._wojskowe,28.html
    Naprawdę trudno coś lepszego dorwać w sklepie.

    1. jesli to jest to , daver 17/01/10 14:10
      o czym mysle, to Ty kuzwa naprawde nie lubisz Nazgula. ;P

      I use arch btw

      1. oj tam , ViS 17/01/10 14:13
        wujek kiedyś przywoził wojskową mielonkę, była bardzo dobra :)

        I will not buy this record - it is
        scratched.

        1. to nie jest , daver 17/01/10 14:17
          mielonka, wojskowa mielonka jest bardzo ok, a zwlaszcza w porownaniu z malpa.

          I use arch btw

          1. Nie wiem o czym myślisz, ale... , Doczu 17/01/10 14:23
            ... skoro piszesz takie rzeczy to nie jadłeś tej konserwy.
            Zresztą samych wojskowych konserw jest co najmniej kilka rodzajów. Os słoniny, poprzez salceson, tuszonkę, mielonkę, skończywszy na gulaszu angielskim i tej wołowinie.
            Wołowe mi najbardziej podchodzą, bo zawierają duże kawałki miecha :-)

            1. podales , daver 17/01/10 14:30
              link do malpy i tylko do niej sie stosunkuje. Nic gorszego w zyciu nie jadlem.

              I use arch btw

              1. to właściwy link , Doczu 17/01/10 14:32
                Nie wiem co Ci serwowano jako Małpę, ale w woskowym żargonie była to konserwa najlepszej jakości. Małpą nazywana przekornie.

                1. Zresztą tą jadłem... , Doczu 17/01/10 14:33
                  ... tyle że kiedyś była sprzedawana w puszkach 400g i była znakomita.

              2. małpa była pyszna , Chuck Norris 17/01/10 15:21
                mniam

  4. kiedyś, dawno temu , Chuck Norris 17/01/10 15:23
    dobry był GA z Morlin ale nie wiem co tam się teraz w Polsce dzieje.

  5. Dawno dawno temu , Agnes 17/01/10 17:11
    najlepsza była konserwa turystyczna.

    Metafizyka: - Poznaj, proszę, to jest
    Fizyk, a to jego Meta...

  6. Też czasem lubię zjeść - zazwyczaj kupuję Sokołów lub Krakus. , Rhobaak 17/01/10 17:22
    ...

    Kor2dual3,2hZ overkloc,4Gbit Ram
    G-forc 460 gietex,barakudy
    Children of Neostrada Association MVP

  7. hmm , rafaello40 17/01/10 19:32
    krakus hmm to Constar to zakłady mięsne, które wchodzą w skład grupy Animex (największego eksportera mięsa w Polsce), który z kolei jest częścią największego na świecie producenta mięsa i przetworów wieprzowych grupy kapitałowej Smithfield. W zakładzie produkowane są takie marki jak Krakus, Morliny czy Berlinki. Należy pamiętać, że dzięki TVN i programowi "Uwaga" swojego czasu Constar stał się najlepiej kontrolowanym zakładem w Polsce.

    ...KWIDZYN...

    1. Coś Ci się pomieszało , Chuck Norris 17/01/10 20:03
      berlinki to parówki z morlin.

  8. Mielonka konserwowa - Lunchmeat z Łukowa , Arlathan 17/01/10 21:17
    the best of the best.

    -
    I Rock. Fact.

    1. o to, to , rad 17/01/10 21:36
      popieram. chociaz tez juz nie jest tak dobra jak kiedys. Od czasu jak pewien senator przejal zaklady jakosc poszla ostro w dol.

      mam swoje zdanie, ale się z nim nie zgadzam

  9. tak myslisz ?? , rafaello40 17/01/10 21:55
    http://www.animex.com.pl/pl/our_brands/index

    ...KWIDZYN...

    1. bezsens , Chuck Norris 17/01/10 22:26
      jakieś marki, spójrz na logo berlinek i podnieś lekko wzrok

    2. albo inaczej , Chuck Norris 17/01/10 22:30
      http://www.sklep.mais.pl/...linki-250g-1op_137.jpg

  10. gulasz angielski, tylko Sokołów i patrzeć na skład. , fiskomp 17/01/10 22:55
    Jak cos ma mniej niż 90% wieprzowiny, nie trącam kijem nawet.

  11. Ludzie , Bergerac 17/01/10 23:57
    Zapomnieliście o tyrolskiej? :)
    Ad rem. Niestety, w ostatnich latach jakość konserw zeszła na psy (mam nadzieję, że nie w sensie rodzaju mięsa). Coraz mniej jest mięsa w konserwach, coraz więcej świńskich skórek i uszu oraz kurzych łap i grzebieni. Ma coraz mniej zwartą konsystencję. Nawet galareta jest coraz gorszej jakości.
    A prasowana szynka Krakusa, ta w kształcie przypominająca ni to jajo ni to serce, psuje dawne wspomnienia o genialnych polskich szynkach konserwowych. Coraz częściej można się naciąć na żyły i chrząstki i ogólnie szynki Krakusa nigdy już nie kupię.
    Obawiam się, że pozostają tylko te duże puszki z gołąbkami lub flakami zamojskimi.
    http://www.opinie.senior.pl/...uszka-31013-big.jpg
    Oczywiście nie chodzi mi o tę firmę, ale - o ile pamiętam - Pudliszki lub Kotlin.

    Barbossa: You're supposed to be dead!
    Jack Sparrow: Am I not?

  12. O qrwa , skorki, ucha i grzebienie , etranger 18/01/10 05:29
    Fakt ze konserwy są teraz do dupy , ale żeby aż do takiego stopnia ?

    IStal sie switch:)

    1. A jadłeś kiedyś parówki? , Bergerac 18/01/10 06:07
      Tam jest tego 80% :)

      Barbossa: You're supposed to be dead!
      Jack Sparrow: Am I not?

    2. "Głowizna w sosie własnym - artykuł przeceniony , bwana 18/01/10 06:12
      w środku znajdował się kawałek rogowej oprawki od okularów."

      "you don't need your smile when I cut
      your throat"

      1. No to patrz , Bergerac 18/01/10 06:40
        http://demotywatory.pl/...248684102_by_liandri.jpg

        Barbossa: You're supposed to be dead!
        Jack Sparrow: Am I not?

        1. no jakby nie patrzeć , ViS 18/01/10 08:15
          głowizna w sosie własnym ;d
          o,fuj ;>

          I will not buy this record - it is
          scratched.

          1. nie lubisz jak się żarcie do Ciebie szczerzy? , bwana 18/01/10 09:53
            uuuu, mięęę-czak!:-D

            "you don't need your smile when I cut
            your throat"

    3. Ty myślałeś, że z mięsa je robią? , slanter 18/01/10 09:45
      Chyba 20 lat temu...

      owoc żywota twojego je ZUS

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2024, TwojePC.PL