Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
B O A R D
   » Board
 » Zadaj pytanie
 » Archiwum
 » Szukaj
 » Stylizacja

 
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
OBECNI NA TPC
 
 » Demo 22:08
 » rooter666 22:06
 » myszon 22:04
 » Kool@ 22:04
 » Star Ride 22:02
 » 5eba 22:00
 » Pinokio.p 21:57
 » Sociu 21:51
 » rrafaell 21:51
 » Markizy 21:51
 » kaczy78 21:51
 » piotrszac 21:48
 » Tomasz 21:43
 » PaKu 21:42
 » Doczu 21:41
 » ham_solo 21:39
 » Artaa 21:37
 » Kilgor 21:33
 » @GUTEK@ 21:02
 » XepeR 21:01

 Dzisiaj przeczytano
 41130 postów,
 wczoraj 25974

 Szybkie ładowanie
 jest:
włączone.

 
ccc
TwojePC.pl © 2001 - 2024
A R C H I W A L N A   W I A D O M O Ś Ć
    

[OT] Gotowanko - Halogen Oven - ktos ma? , zgf1 16/03/10 13:27
Zastanawiam sie nad zakupem:
http://www.allegro.pl/...r_halogen_oven_turbo.html

Ponoc dobrze sie to sprawuje, ale czy mial ktos z was z tym urzadzeniem stycznosc. Jesli tak to prosze o krotki opis jak dziala, jakie sa szybkosci pieczenia np miesa czy rybek :)

Frytki wychodza ok?
Zastanawiam sie bo to ciekawe urzadzenie, mozna ograniczyc ilosc spozywanego tluszczu, nie to co smazenie na patelni :)

Leave me alone I know what I'm doing!

  1. Po pierwsze , Ament 16/03/10 13:35
    jak tluszcz nie scieka po brodzie to zarlo niesmaczne.
    Po drugie - Clatronic.

    I
    -AMENT-
    I

    1. mozesz rozwinac Clatronic? , zgf1 16/03/10 13:46
      123

      Leave me alone I know what I'm doing!

      1. tez nie rozumiem ... , PaszkfiL 16/03/10 13:48
        ... moj jest synowany marką "elta" :D i co ? i nic ... działa ... ;)

        o([-_-])o ..::Love::BaSS::..

        1. Przez analogię do innej grupy produktów , Bergerac 16/03/10 16:32
          rower ''no name'' z Tesco też działa ;)

          Barbossa: You're supposed to be dead!
          Jack Sparrow: Am I not?

  2. ja mam :) , PaszkfiL 16/03/10 13:46
    narazie przetestowałem na krokietach (gotowce) i zrobiłem kilka razy obiad (ziemniaki na dół i udko kurczaka na góre) wyszło zajebiaszczo ;]

    o([-_-])o ..::Love::BaSS::..

    1. masz tego z aukcji? taki sam? , zgf1 16/03/10 13:47
      a jak z czasami przygotowania?
      rownie szybkie jak mikfofala? (w to watpie bardzo)
      jesli mozesz powiedz wiecej :)

      Leave me alone I know what I'm doing!

      1. gotowe żarcie do odgrzania , PaszkfiL 16/03/10 13:49
        to jakieś 10 minut ... zależy jaką temperature ustawisz i czas ...

        nie wiem co mam CI więcej napisać - to jest proste jak du... ;) wkłądasz żarcie ustawiasz temp i czas ... i z głowy :)

        o([-_-])o ..::Love::BaSS::..

        1. hmm dzieki, niedlugo przetestuje :) , zgf1 16/03/10 14:32
          123

          Leave me alone I know what I'm doing!

        2. hmmm , Matti_2 16/03/10 14:58
          jeśli 10 minut odgrzewa, to czemu nie użyć piekarnika?

          1. hmmm , PaszkfiL 16/03/10 15:13
            może dlatego że nie posiadam piekarnika ? jedynie płyte gazową ...

            o([-_-])o ..::Love::BaSS::..

            1. to się zgadzam. , Matti_2 16/03/10 18:44
              Jedyna opcja, gdy ten cud-piecyk ma sens.

              1. no widzisz , PaszkfiL 17/03/10 11:00
                ,-)

                o([-_-])o ..::Love::BaSS::..

  3. Znajoma, milosniczka badziewi z TV shopu... , Wolf 16/03/10 13:49
    Kupila sobie takie cos pod koniec zeszlego roku...

    Ani mikrofali ani tym bardziej piekarnika to nie zastapi...
    Wszystko z zewnatrz pali, a w srodku niedopieka, a jak juz w srodku dopieka to z zewnatrz przesusza...

    Jak chcesz piec bez tluszczu to kup sobie siatke/kratke/grill wkladany do brytfanny... http://chce.to/...-7B5A-4104-A42E-EAA201721E76.jpg

    Vey iz mir!

    1. popieram. , ptoki 16/03/10 14:12
      Halogenem to nawet mlodych kurek sie nie traktuje tylko ladna lampe podczerwona sie im kupuje :)
      Lepszy od halogenu jest zwykly piekarnik. Trzeba tylko zadbac aby troche wilgoci w nim podczas pieczenia bylo...

    2. hmm kurde i co tu robic? ;) , zgf1 16/03/10 14:32
      Boardowicz uzywa i chyba zle nie jest hmmm

      Leave me alone I know what I'm doing!

      1. Wszystko zalezny od... , Wolf 16/03/10 15:09
        podejscia do kuchni/gotowania...

        Ja mam troche spatrzone podejscie bo gotuje prawie codziennie od mniej wiecej 12 lat, a w ciagu ostatnich 2 lat zaczalem popierdalac na roznego rodzaju szkolenia z kuchni japonskiej, chiny/korea, srodziemnomorska, kreolska, afrykanska + desery i baristyka...

        Tak ze jak juz wspomnialem, w temacie przyrzadzania jedzenia mam troche inne poejscie niz wiekszosc gotujacych w domu...

        Cztery razy jadnem mieso zrobione na halogenie, przez osobe, ktora gotuje wzglednie poprawnie i ani razu nie smakowalo to jak powinno...

        Tylko frytki z halogena wychodzily dobre...

        Vey iz mir!

        1. Hmm... , Bergerac 16/03/10 16:34
          ''Spatrzone''?

          Barbossa: You're supposed to be dead!
          Jack Sparrow: Am I not?

          1. CZ... , Wolf 16/03/10 18:02
            CZ, CZ, CZ :)

            Vey iz mir!

    3. lepiej , Franz 16/03/10 15:30
      piec w worku w każdym razie ja tak wole

      Jest źle a będzie jeszcze gorzej.
      Niedługo nas z ujni europejskiej
      wyrzucą.

      1. W worku jest generalnie git jak masz kiepski piekarnik... , Wolf 16/03/10 15:35
        I niektore miecha da sie tak piec do konca...

        Ale w worku nie zrobisz niczego chrupiacego...

        W sumie zawsze mozna worek rozciac i 5 minut dopiec bez niego, byle nie przesuszyc...

        Ale jak masz dobry piekarnik, to worki nie sa potrzebne...

        Vey iz mir!

        1. to jest bardziej , Franz 16/03/10 15:41
          z wygody, na dole robi się kaczka w worku, a na dole w innej temperaturze talarki ziemniaczane i najważniejsze nie wymaga to dużego zaangażowania :) wiec jest to rozwiązanie dla leniuchów

          Jest źle a będzie jeszcze gorzej.
          Niedługo nas z ujni europejskiej
          wyrzucą.

          1. tam mialo byc , Franz 16/03/10 15:49
            na gorze pyraki sie robia

            Jest źle a będzie jeszcze gorzej.
            Niedługo nas z ujni europejskiej
            wyrzucą.

          2. A no to chyba ze tak... , Wolf 16/03/10 16:03
            Ja jak juz biore sie za cos w kuchni to siedze tam od poczatku do konca, czasami 2 min, czasami kilka godzin...
            Najtrudniej jest jak kazdy chce na obiad cos innego, bo zdazalo sie ze musialem ogarnac 4 palniki, piekarnik i parownik na raz...

            Vey iz mir!

  4. u mnie firmie jest , Hitman 17/03/10 09:42
    i jakoś nikt nie narzeka - a jak ktoś nie umie nalać wody na dół to niech się nie dziwi że wychodzi podeszwa - ot cała filozofia.

    Teoretycznie okłamywanie samego siebie
    jest niemożliwe. W praktyce robi to
    każdy z nas.

    1. Hmm... , Bergerac 17/03/10 15:09
      Dobrze, że napisałeś ''wody'' :)

      Barbossa: You're supposed to be dead!
      Jack Sparrow: Am I not?

    2. A u was w firmie ktos to czysci... , Wolf 17/03/10 18:01
      po kazdym takim zalaniu woda?
      Wiesz ile osob ma dstep do maszyny i co w niej "pieka" ?

      Vey iz mir!

      1. Wiesz , Bergerac 17/03/10 18:39
        Patelnię po jajecznicy też musisz umyć, tak jak wszystko z czego korzystasz. Domyślam się, że chcesz powiedzieć, że świat jest pełen flejtuchów, którzy gotować i żreć owszem, ale sprzątnąć syf po sobie niekoniecznie. Dlatego lepiej takie sprzęty kupować do domu a nie do firmy, bo w domu przynajmniej ktoś sprzątnie.

        Barbossa: You're supposed to be dead!
        Jack Sparrow: Am I not?

      2. bywa zasyfiona , Hitman 18/03/10 09:29
        ale póki co nikt nie umarł.. zresztą jeżeli chodzi o higienę to wyszło że czystszy jest kibel niż klawiatura..

        Teoretycznie okłamywanie samego siebie
        jest niemożliwe. W praktyce robi to
        każdy z nas.

  5. a czym to się różni , kubazzz 17/03/10 15:12
    od zwykłej grzałki, poza tym że świeci?
    Jakiś technologiczny dyletant czy inna babcia może uwierzyć, że halogen to jak jakiś laser, cuda na kiju, ale w rzeczywistości to chyba jest nawet mniej wydajne niż zwykła grzałka piekarnikowa.

    SM-S908

    1. Myślę że to chłyt matetingowy , Bergerac 17/03/10 15:26
      Lampa generuje prawdopodobnie falę 1-5 mikrometrów, a grzałka w granicach 0,7-80 mikrometrów. Wydaje mi się, że grzałka może mieć niższą sprawność, poza tym byłoby ją trudniej umyć (w lampie wyjesz tylko tę szybkę od dołu). Czyli głównie wygoda, no i marketing.

      Barbossa: You're supposed to be dead!
      Jack Sparrow: Am I not?

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2024, TwojePC.PL