Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
B O A R D
   » Board
 » Zadaj pytanie
 » Archiwum
 » Szukaj
 » Stylizacja

 
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
OBECNI NA TPC
 
 » Fl@sh 08:00
 » Syzyf 07:58
 » DJopek 07:50
 » RoBakk 07:44
 » leosh 07:41
 » ekspert_I 07:40
 » patinka 07:37
 » Gniew 07:36
 » KHot 07:31
 » XepeR 07:01
 » Flo 06:52
 » SebaSTS 06:46
 » NimnuL 06:34
 » PeKa 06:26
 » Killer 06:24
 » Doczu 06:23
 » kombajn4 06:19
 » rzymo 05:36
 » Demo 05:30
 » Shark20 04:15

 Dzisiaj przeczytano
 41117 postów,
 wczoraj 25974

 Szybkie ładowanie
 jest:
włączone.

 
ccc
TwojePC.pl © 2001 - 2024
A R C H I W A L N A   W I A D O M O Ś Ć
    

Ostra sałatka. Znacie jakąś? , laciak88 8/06/10 23:54
Wszamałbym jakąś mocno palącą sałatkę. Macie jakieś sprawdzone przepisy? :)

Dziękuję

"To Alcohol! The cause of, and solution to, all of
life's problems."

  1. dodaj 4 krople tego do dowolnej sałatki , kicior 9/06/10 00:02
    http://www.ostrakuchnia.pl/...virtuemart/Itemid,1/

    Nie zawiedziesz się. Jak jesteś wprawiony możesz dodać więcej, ale 10 bym na twoim miejscu nie przekraczał.

    1. na razie , laciak88 9/06/10 00:06
      używam tego:
      http://www.ostrakuchnia.pl/...virtuemart/Itemid,1/

      a pytam o cos sprawdzonego, co by się fajnie zgrywało. Niekoniecznie musi być sam sos - papryczka też w sklepach jest :)

      "To Alcohol! The cause of, and solution to, all of
      life's problems."

      1. ja najczęściej używam , kicior 9/06/10 00:13
        tego http://www.ostrakuchnia.pl/...virtuemart/Itemid,1/ i daję to do czego popadnie - dania, sałatki, kanapki, wzmacniam ketchup.
        Z kolei to http://www.ostrakuchnia.pl/...virtuemart/Itemid,1/ wybitnie mi nie smakuje.
        Z tych łagodniejszych uwielbiam Tabasco Habanero.
        No ale co kto lubi i daje radę przełknąć to wcina.

        1. ło matko, to oprócz palenia tego sosu czujesz co jesz ? , fiskomp 9/06/10 07:13
          Czy to tylko dla zasady - "ile dam rady wytrzymać" ? No bo "chłopaki nie płaczą" ;)

        2. INferno ma smak przynajmniej , Hitman 9/06/10 13:52
          bo te mocniejsze to już sama chemia w postaci kapsaicyny

          Teoretycznie okłamywanie samego siebie
          jest niemożliwe. W praktyce robi to
          każdy z nas.

    2. O! fajnie. ostatnio szukalem tej stronki :) , ptoki 9/06/10 09:51
      i nie moglem znalezc.

  2. Mam przepis na sałatkę z melona, którą podostrzam , Agnes 9/06/10 08:31
    posiekanym marynowanym kolorowym pieprzem. Im więcej pieprzu, tym ostrzejsza. Smaku właściwego nie zabija :)

    Metafizyka: - Poznaj, proszę, to jest
    Fizyk, a to jego Meta...

    1. a jest sie czym najeść? , laciak88 9/06/10 10:28
      :-)
      to zarzuć przepisem jak możesz

      "To Alcohol! The cause of, and solution to, all of
      life's problems."

      1. Jak do tego dorzucisz szaszłyka, to spokojnie się najesz :D , Agnes 9/06/10 11:16
        Sałatka:
        Melon miodowy, obrać i pokroić w dużą kostkę (wiadomo, nasionka się wyrzuca). Ogórek zielony obrać i w dużą kostkę. Ser feta w dużą kostkę. Sałatę lodową poszarpać w duże kawałki. Do tego łyżeczka albo dwie posiekanego pieprzu marynowango. I sos sałatkowy wg gustu.
        Wypróbowałam też zamiast pieprzu: ziarna słonecznika, sezam, orzeszki piniowe. Mdłe, wszystko mdłe. Tylko pieprz :)

        Metafizyka: - Poznaj, proszę, to jest
        Fizyk, a to jego Meta...

        1. fajna , laciak88 9/06/10 11:38
          wypróbuje, ale raczej bez ostrości, bo wydaje mi się, że się nie zgra. Dzięki

          "To Alcohol! The cause of, and solution to, all of
          life's problems."

        2. Yyyy... , Bergerac 9/06/10 20:38
          A czy to nie jest sałatka typu ''final countdown'' z metą na porcelanie?...

          Barbossa: You're supposed to be dead!
          Jack Sparrow: Am I not?

          1. Jest pyszna , Agnes 9/06/10 21:51
            :)
            Spróbuj!

            Metafizyka: - Poznaj, proszę, to jest
            Fizyk, a to jego Meta...

            1. Trochę się boję , Bergerac 10/06/10 02:28
              połączenia fety z melonem, ale co mi tam, gdy będę miał składniki, to sobie taką zrobię.

              Barbossa: You're supposed to be dead!
              Jack Sparrow: Am I not?

              1. eee no, ja kiedys myslalem ze smazona parowka nie pasuje z dzemem ale w rzeczywistosci , ptoki 10/06/10 13:21
                zgadza sie idealnie :)
                miedzy tym toscik posmarowany slonym maslem...

                1. psuć , Dabrow 10/06/10 14:38
                  parówką dżem?
                  Boże, widzisz i nie grzmisz!

                  !!!!!TO JEST SPARTA!!!
                  !Tu się nic nie zmienia!
                  ------dabrow.com------

                  1. ale to taka fikusna parowka byla, irlandzka. Ta ichniejsza pork sausage. , ptoki 10/06/10 15:05
                    krotkie takie i ze skorka.

                    1. Denny Gold? , Muchomor 10/06/10 15:28
                      Jak to jest, że byle firmowa kantyna, kupująca pewnie jakąś taniochę, ma zawsze sosydże smaczniejsze niż to co można dostać w sklepach (Denny, itd)?

                      Stary Grzyb :-) Pozdrawia
                      Boardowiczów

                      1. te co jadlem to byly jakies teskowe. nie pomne nazwy bo to juz jakies lata temu bylo :) , ptoki 10/06/10 15:33
                        :-)

                    2. zdania nie zmieniam , Dabrow 10/06/10 18:34
                      cielęcina w żurawinie - ok. Ale dobry dżem spaprać wyrobem mięsopodobnym? Weeeź.

                      !!!!!TO JEST SPARTA!!!
                      !Tu się nic nie zmienia!
                      ------dabrow.com------

        3. Dobra, dobra, ale ... , Muchomor 10/06/10 13:52
          ... rzuć coś jeszcze na temat sosu. Jakoś tak winegre mi instynktownie nie siada na melona. Czego ty używasz? Coś słodkiego, majonezy, cytryna?

          Stary Grzyb :-) Pozdrawia
          Boardowiczów

          1. Ym... wstyd przyznać, ale namiętnie używam gotowych z Knorra , Agnes 11/06/10 09:47
            koperkowo-ziołowy na przykład. Albo włoski, albo inny jakiś. Tylko żadnych olejów, jak w przepisie, tylko oliwa.

            Metafizyka: - Poznaj, proszę, to jest
            Fizyk, a to jego Meta...

            1. eee ooliwa to oliwa , Dabrow 11/06/10 10:17
              olej to do frytków najwyżej (-;
              Kup ostrą paprykę siekaną/mieloną grubo, wrzuć do oliwy. Wyypas. Proste a daje tyle smaku dodatkowego że hej. Albo orzechy - też rewela - oliwa do sałatek ja nic. Do tego fajny kolor łapie od papryki...

              !!!!!TO JEST SPARTA!!!
              !Tu się nic nie zmienia!
              ------dabrow.com------

              1. ale oliwa z oliwek a nie "oliwa" z _wytloczyn_ z oliwek :) , ptoki 11/06/10 10:30
                kurcze ale trzeba sie pilnowac na zakupach. Ale i tak jest lepiej niz za "slusznych" czasow...

                1. hmm , Dabrow 11/06/10 11:58
                  tak elementarne że rÓdej nie trzeba o tym mówić. (-;

                  !!!!!TO JEST SPARTA!!!
                  !Tu się nic nie zmienia!
                  ------dabrow.com------

              2. Paprykową ostrą oliwę dostałam w prezencie od Łysego , Agnes 11/06/10 10:38
                Jest tak ostra, że przepala mi naczynia na wylot :D

                Metafizyka: - Poznaj, proszę, to jest
                Fizyk, a to jego Meta...

            2. Ej tam... , Muchomor 11/06/10 11:10
              ... żaden wstyd. Dostaliśmy tego masę, bo teściowa jak mnie odwiedzała to mi kupiła przez pomyłkę. Schodzą.
              Co do oliwy to nie tylko. Znakomity jest też olej z pestek z dyni, ale cholerstwo jest drooogie. Poza tym z pestek winogron też jest bardzo "sałatkowy". W dużych marketach i porządnych sklepach jest zwykle spory wybór takich wyszukanych oleów i czasem smakowo jest naprawdę dobrze. Gorzej z cenami.

              Stary Grzyb :-) Pozdrawia
              Boardowiczów

              1. z pestek winogron , Dabrow 11/06/10 12:00
                olej jest najlepszym zastępstwem wszystkich innych olejów. Ale oliwa to oliwa.
                Z dyniowych też fajny (-;

                !!!!!TO JEST SPARTA!!!
                !Tu się nic nie zmienia!
                ------dabrow.com------

  3. Zjedz dowolną sałatkę, tylko , Bergerac 9/06/10 09:13
    dodaj do niej zawartość tych małych torebek z ostrych zupek chińskich :]

    Barbossa: You're supposed to be dead!
    Jack Sparrow: Am I not?

  4. pieprz cayenne , MatiZ 9/06/10 13:25
    zwykle małe dawki starczają na początek ;]

    Meet me after midnight #Farcry

    1. pieprz panamerę , Dabrow 9/06/10 13:49
      porsche na psy schodzi ((((-;

      !!!!!TO JEST SPARTA!!!
      !Tu się nic nie zmienia!
      ------dabrow.com------

      1. panamere bym kupił , kubazzz 10/06/10 01:56
        a swoją drogą, trend mercedesa też mnie obawia;)

        SM-S908

        1. ciii , Dabrow 10/06/10 09:31
          ja też - piękna jest....

          !!!!!TO JEST SPARTA!!!
          !Tu się nic nie zmienia!
          ------dabrow.com------

  5. Som Tam , DrLamok 9/06/10 23:06
    mniam mniam....

  6. Ostrą sałatkę , Bergerac 10/06/10 02:30
    chyba umie robić Po. Z tego co kojarzę, dodaje shurikeny...

    Barbossa: You're supposed to be dead!
    Jack Sparrow: Am I not?

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2024, TwojePC.PL