|
TwojePC.pl © 2001 - 2025
|
 |
A R C H I W A L N A W I A D O M O Ś Ć |
 |
| |
|
[Grilowanie] Gotowanie / obgotowywanie miesa z kurczaka przed grilowaniem ? , zeb 20/08/11 19:31 Rozmawialem z kumplem, ktory ma kumpla i ten gosc zawsze przed grilowaniem gotuje / obgotowywuje mieso z kurczaka. Ponoc to w celu bezpieczenstwa - chodzi o czasem niedopieczone mieso. Czy to ma jakis sens ? Czy przez taki zabieg nie traci sie jakis wlasciwosci miesa ?Zack - hmm , bartek_mi 20/08/11 19:53
nie ma sensu
jak pogrilluje dluzei to bedzie wypieczonedzisiaj jest jutrzejszym wczoraj - Szkoda , Ament 20/08/11 20:30
sensu. I
-AMENT-
I - Grillować też trzeba umieć. , Agnes 20/08/11 21:31
:)
Akurat mięso z kurczaka jest mięsem, które szybko się piecze, więc jeśli boi się niedopieczenia, to musi być albo bardzo niecierpliwy, albo głodny.
Mięso niewątpliwie warto zamarynować przez grillowaniem i już.Metafizyka: - Poznaj, proszę, to jest
Fizyk, a to jego Meta... - Można , Bergerac 22/08/11 00:11
z octem winnym lub sokiem z cytryny.Barbossa: You're supposed to be dead!
Jack Sparrow: Am I not?
- A może rosołki gotuje , Emalia 20/08/11 22:24
bo jest oszczędny? - no nie wiem, ale ja tam , celt 20/08/11 23:00
zanim ugotuje rosół z kurczaka to go najpierw grilujeEverything should be made as simple as
possible, but no simpler - ;)) , zeb 20/08/11 23:03
j.w.Zack - yappp , krochmi 21/08/11 00:03
grillowannnoooo-gotowannnnyyy rosóółłł RULEZ :)
a najlepiej to grillla podczasz grilllllowania wrzucić do granka... mniammmmm- garnka :) , krochmi 21/08/11 00:04
jw. :)
- kurczak, to nie mięso , laciak88 21/08/11 00:09
:-P"To Alcohol! The cause of, and solution to, all of
life's problems." - :-) , Pron! 21/08/11 10:12
No, to nielot :]Slalom alejkom!
- Jak ktoś nie umie grillować, to ma sens , zartie 21/08/11 18:24
Miałem napisać, że bez sensu, ale są ludzie i ludziska ;-)
Kurczaka - szczególnie ćwiartki - trzeba grillować długo na średnio nagrzanym grillu, na bardzo nagrzanym z zewnątrz się spali, a w środku będzie półsurowy. Tyle, że obgotowywanie też musiałoby trwać dosyć długo, żeby temperatura dotarła do samego środka. W praktyce, żeby mieć pewność, należałoby kurczaka wcześniej ugotować :-DGdybym dostawał złotówkę za każde przekleństwo pod adresem Microsoftu już dawno byłbym milionerem |
|
|
|
 |
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2025, TwojePC.PL |
 |
|
|
|