Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
B O A R D
   » Board
 » Zadaj pytanie
 » Archiwum
 » Szukaj
 » Stylizacja

 
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
OBECNI NA TPC
 
 » Gab 20:35
 » RusH 20:32
 » Venom79 20:32
 » teneo 20:31
 » GULIwer 20:31
 » MacLeod 20:31
 » lol555 20:30
 » Liu CAs 20:30
 » Adex1234 20:30
 » Zbyszek.J 20:30
 » rooter666 20:28
 » tog 20:27
 » wrrr 20:26
 » past 20:26
 » Dhoine 20:25
 » Dexter 20:24
 » Saszkin 20:22
 » Syzyf 20:21
 » jablo 20:20
 » Remek 20:20

 Dzisiaj przeczytano
 60174 postów,
 wczoraj 63121

 Szybkie ładowanie
 jest:
wyłączone.

 
TwojePC.pl © 2001 - 2019
A R C H I W A L N A   W I A D O M O Ś Ć
    

Nie mogę zalogować się na 192.168.0.1 , dawidy 2/04/12 03:54
To adres routera (jakiś netgear), na który chcę się zalogować, ale bez skutku. Po dłuższej chwili oczekiwania dostaję komunikat, że czas upłynął. Nie chcę przywracać ustawień fabrycznych, bo obawiam się, że po takim zabiegu trzeba będzie wprowadzić hasło i login do połączenia internetowego, których to nie znam.
Jakiś pomysł?

102594

  1. router działa i daje internet , Artaa 2/04/12 07:14
    bo jak nie działą prawidłowo,
    to może juz się skończył i dlatego nie można się zalogować...

  2. Może masz ustawione , myszon 2/04/12 07:40
    jakieś proxy. Jeśli tak to wyłącz.

  3. a jaką Ty masz podsieć , Deus ex machine 2/04/12 07:49
    u siebie ustawioną?
    i sprawdź czy na ping odpowiada.

    "Uti non Abuti"

  4. a jak się tam logujesz ? , DrLamok 2/04/12 08:00
    - czy kiedykolwiek wcześniej Ci się udało tam zalogować?
    - jak się logujesz? przez przeglądarke? spróbuj porty 80 i 8080
    - jakie masz połączenie z routerem? jak bezprzewodowe to spróbuj po kablu

    powodów może być masa :)

  5. Wyłącz kabel od WAN. , OLD++ 2/04/12 08:13
    1,2,3

    TPC Board -- Powinno być FWA Board

  6. Sprawdź , soyo 2/04/12 08:47
    192.168.1.1

    soyo

    1. dokladnie , LuHash 2/04/12 08:56
      a jak nie odpowie - wyciagnij zasilanko na minutke i podlacz spowrotem (hard reset muz zrob - nie straci ustawien)

      tu bi? or nat tu bi?
      dat iz de kłeszczon!

  7. niektóre routery mają blokade , bajbusek 2/04/12 09:35
    logowania się po wifi ... nie wiem jak ten ale może wpięcie się do routera kablem pomoże ?

  8. Podepnij sie albo bezposrednio po ethernecie albo wrecz po usb (jesli jest). , ptoki 2/04/12 11:25
    Mozliwe ze trzeba bedzie doinstalowac sterownik USB.
    Jak ci sie juz uda to sprobuj zajrzec w kod stronki z tym haslem do polaczenia. Czesto te gupie GUI maja je wpisane jako parametr z atrybutem hidden na formularzu.

  9. Sprawdz 192.168.1.0... , jack.uzi 2/04/12 14:13
    Podepnij kablem bezposrednio.

    Sprawdz w innej przegladarce (u siebie nie wejde z opery, a chroma dziala...).

    --------------------------------------
    Stoned is the way of the walk...
    Drum and bass selection.

  10. eee normalka , kubazzz 2/04/12 15:34
    często mi się tak działo.
    Wyłącz zasilanie na 10s.
    Jak to nie pomoże to tylko reset ustawień.

    Oczywiście pomijam kwestie błędnego IP.

    G955F

  11. Udało się , dawidy 2/04/12 16:14
    IP podawałem dobre.. Po prostu trzeba było wyłączyć na dłużej od zasilania. 10sec nie wystarczało.

    102594

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2019, TwojePC.PL