|
TwojePC.pl © 2001 - 2025
|
 |
A R C H I W A L N A W I A D O M O Ś Ć |
 |
| |
|
[OT] Board Power - bimbrownictwo , Killer 25/01/14 21:42 Otóż mam 150-200l spasteryzowanego soku jabłkowego ( typu soki NFC ) , który przechowywałem w zbyt wyskoiej temperaturze i niestety zaczął sam pracować .. jedyne co ni przychodzi do głowy żeby go jakoś teraz wykozystać, to nastawić zacier w jakiejś dużej beczce albo dwóch i przepędzić ....
Nie mam do tego sprzętu i warunków, oczywiście stryjek, wujek na drugim końcu polski ma ale to trochę szkoda zachodu...
Więc pytam czy któryś z szanownych kolegów z woj. mazowieckiego posiada aparaturę i chęć żeby mi pomóc... ze swojej strony proponuję udział w zyskach.Kiedyś normą był ogół a nie margines... - ... nie mam ale z chęcią mogę partycypować w kosztach kupienia... , SebaSTS 26/01/14 09:57
... Przypomniałeś mi o winie mojej produkcji z 2000r. Pewnie korek spróchniał...>-< - sąsiad kiedyś miał.. , Killer 26/01/14 11:38
keg 100 czy 150l kulunma na prawie 2 metry i jeszcze trochę róźności ...do tego trzeba mieć pokój osobny.... ja nie mam wolnegoKiedyś normą był ogół a nie margines... - ... szkoda bo i ja nie mam jeszcze garażu... , SebaSTS 26/01/14 11:43
... jak nic 3 wspólnik potrzebny i byłby SOOK...>-<
- aleś se pore roku znalazł , Pawelec 26/01/14 23:47
ten towar to masz tylko do przepędzenia czy jeszcze musi popracować? Przepędzić mogę tylko jak mrozu nie będzie. Mam problem z wodą w garażu. Teraz mam pospuszczane z rur a i po chłodnicy to sobie na trawniku lodowisko zrobię. A i sam sok nastawić to też nie problem tylko nie teraz. Na to żeby do końca zimy samochód nie stał w garażu to mi się nie uśmiecha. Masz co z tym zrobić/przetrzymać do wiosny?Tom Drwal
LAS Ltd. - sok mam w kartonikach 5litrowych zamknięty , Killer 27/01/14 07:57
może stać do wiosny pytanie tylko na ile wtedy skwaśnieje.
Zacier i całą pracę trzeba dopiero wykonać.Kiedyś normą był ogół a nie margines...
|
|
|
|
 |
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2025, TwojePC.PL |
 |
|
|
|