Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
B O A R D
   » Board
 » Zadaj pytanie
 » Archiwum
 » Szukaj
 » Stylizacja

 
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
OBECNI NA TPC
 
 » Wedelek 19:21
 » RyVar72 19:20
 » ham_solo 19:20
 » [yureq] 19:18
 » bodeq 19:17
 » Grocal 19:17
 » Kalkin 19:15
 » elliot_pl 19:15
 » ArekWp 19:13
 » rainy 19:13
 » RaPToRR 19:13
 » MacLeod 19:12
 » Ziola 19:11
 » Glock19 19:11
 » Wedrowiec 19:10
 » esteban 19:09
 » KHot 19:09
 » DrLamok 19:08
 » NimnuL 19:08
 » sew123 19:06

 Dzisiaj przeczytano
 42525 postów,
 wczoraj 57313

 Szybkie ładowanie
 jest:
wyłączone.

 
TwojePC.pl © 2001 - 2019
A R C H I W A L N A   W I A D O M O Ś Ć
    

nvidia 970 problem z wyjściem na tv , ulan 4/01/15 22:34
do dziś mialem karte nvidia 470 wi obraz ładnie hulał na tv
dziś wstawiłem nv 970 podłączyłem monitor i tv (do tv mam podpięty od lat przez amplituner denona 4306), włączam kompa a tu w panelu sterowania nie widzi mi tv, odinstalowałem do cna sterowniki nvidii.
Zrobiłem eksperyment i do czystych sterowników od microsoftu (standardowa karta graficzna) podpiąłem tylko tv i uruchomiłem, system się uruchomił pojawił mi się ekran logowania, zalogowałem sie, pokazał mi sie pulpit, wiec na wyjściu z karty jest sygnał który dochodzi do tv
zainstalowałem mając jako jedyny ekran tv, sterowniki nvidii, zaczęły się instalować i w pewnym momencie ekran zrobił się czarny i obraz znikł, gdy podpiąłem na gorąco monitor komputerowy to pojawił sie na nim pulpit windows
systam to windows 8.1
kabel jakim mam podpięty tv to dvi>hdmi
macie jakiś pomysł??

pozdr. ułan vel ulan
"Uwielbiam zapach napalmu
o poranku..."

  1. chyba znalzłem w czym problem , ulan 4/01/15 23:46
    podłaczyłem kompa przez hdmi prosto do tv z pominieciem amplitunera denon 4306 i nagle pojawił sie obraz
    coą sie kiełbasi we wspólpracy karty nvidii i amplitunera, tylko pytanie czy to da sie rozwiazać??

    pozdr. ułan vel ulan
    "Uwielbiam zapach napalmu
    o poranku..."

    1. Masz ... , Muchomor 4/01/15 23:58
      ... sytuację: 1 kabel vs 2 kable. Może któryś z kabli jest walnięty?

      Stary Grzyb :-) Pozdrawia
      Boardowiczów

      1. raczej nie , ulan 5/01/15 00:02
        do ampa mam podpiety inny sprzet, np dekoder sat i on hula aż miło, teraz tym kablem dvi-hdmi pspiłem kompa z tv i też działa, wiec to raczej nie kable

        pozdr. ułan vel ulan
        "Uwielbiam zapach napalmu
        o poranku..."

  2. jeszcze mam prblem z cześtotlowością , ulan 5/01/15 00:42
    cały czas ustawia na 60 HZ, a widać ewidentnie ze monitorowi to nie pasuje, być moze problem jest w tej częstotliwości?

    pozdr. ułan vel ulan
    "Uwielbiam zapach napalmu
    o poranku..."

    1. problem z EDID , RusH 5/01/15 03:47
      denon ma w epromie dane EDID ktorych nie lubi twoja karta

      mozna wymusic wyjscie, wyedytowac sterownik monitora, albo przeprogramowac ampli

      I fix shit
      http://raszpl.blogspot.com/

  3. w sterownikach , RusH 5/01/15 03:45
    najedz na set up multiple displays / my display is not shown / rigorous detection

    mozesz tez wymusic tam wlaczenie wyjsc

    I fix shit
    http://raszpl.blogspot.com/

    1. hmm a po polsku?? , ulan 5/01/15 12:20
      mam sterowniki w wersji polskiej, a aż taki orzeł nie jestem zęby dojść o jakie opcje chodzi. Zresztą w końcu jakoś ruszyło było z tym sporo problemów, czasami po przełączeniu wejścia w amplitunerze na te wejście pod które jest podpięta karta, pokazuje głupoty, wtedy trzeba zrestartować kompa z ustawieniem ampla na te wejście, i często gubi ustawienia, trzeba ustawiać rozdzielczość

      pozdr. ułan vel ulan
      "Uwielbiam zapach napalmu
      o poranku..."

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2019, TwojePC.PL