TwojePC.pl © 2001 - 2024
|
|
A R C H I W A L N A W I A D O M O Ś Ć |
|
|
|
Tarka do ziemniaków i warzyw - elektryczna. , waldisobon 5/02/24 12:28 Lubię dania z tartych ziemniaków ale nie lubię ich trzeć ;-)
Poleci ktoś maszynkę elektryczną, małe gabaryty są istotne, elektryczną?
Miałem taką na korbkę, z przyssawką. Ale ta przyssawka trzymała tak sobie a korbka (a właściwie ośka) pękła i zasiliła żółty kontener :-PNiektórych boardowiczów uważam za idiotów i
oni o tym wiedzą. - Chyba już kiedyś bylo takie pytanie , Sherif 5/02/24 12:53
https://allegro.pl/...ka%20tarka%20do%20ziemniaków- Poszukaj w Google , Sherif 5/02/24 12:55
„Litewska tarka do ziemniaków”
- potwierdzam - litewska tarka do ziemniaków , Chrisu 5/02/24 13:23
starłem ponad kilogram chrzanu i nie spaliła się ;)
Choć raz się zatrzymała jak jakiś mały kawałek wszedł między tarczę i obudowę. /// GG# 1 110 10 10 11 100 10 \\\ - Ale nie kawałek palca , Sherif 5/02/24 15:28
z kością? Bo byś miał od razu ćwikłę ;)- nie, palca , Chrisu 5/02/24 19:24
starła - nawet nie poczułem jak się na łokciu zatrzymała ;) /// GG# 1 110 10 10 11 100 10 \\\
- Nie tylko na tarce ale w inny sposób też można , past 6/02/24 11:36
1. Przekręcić ziemniaki przez maszynkę do mięsa na większych oczkach do miski a następnie rozdrabniać blenderem z regulowana prędkością
2. Zetrzeć ziemniaki na tarce do marchwi też na dużych otworach a następnie blenderem jak wyżej.
Do blendowania korzystne jest pozostawienie soku z ziemniaków na dnie miski.
Zyskuje my na czasie i ratujemy palce ;)--@--@--@--@ - placki ziemniaczane , Wedrowiec 6/02/24 12:40
po blenderze to kiła i mogiła. Musi być tarte, na dużych oczkach."Widziałem podręczniki
Gdzie jest czarno na białym
Że jesteście po**bani" - ... Dokładnie tak... , SebaSTS 6/02/24 13:39
... Bez włożonego wysiłku, serca, kropli krwi i kawałka paznokcia się nie liczy ;)>-< - wszystko zależy od czasu rozdrabiania , past 6/02/24 14:14
jeśli chcesz uzyskać duże grudki należy blendowanie ograniczyć do minimum i jest ok--@--@--@--@ - Nie ta chrupkość rezultatu końcowego :) , NimnuL-Redakcja 6/02/24 17:03
Grube oczka (ziemniaki tarte ruchem okrężnym szybciej się uciera). Porządnie odsączony miąższ i na patelnię - wychodzi epicko chrupko, szczególnie krawędzie (postrzępione bo grube oczka dają 'frędzle'). Nie ma co pisać, trzeba próbować, bo tego słowami się nie da opisać :)Gdyby nie wymyślono elektryczności,
siedziałbym przed komputerem przy
świeczkach. - amen , Chrisu 7/02/24 12:50
123 /// GG# 1 110 10 10 11 100 10 \\\
- u mnie malakser , GULIwer 6/02/24 15:58
z PRLu robi robotęI'm only noise on wires
|
|
|
|
|
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2024, TwojePC.PL |
|
|
|
|